končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 77 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
PIZZA |
Pizza - Jamie OliverPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky špeciál * 1 PL morskej soli * 2 sáčky po 7g sušeného droždia * 1 PL kryšt. cukru * 4 PL olivového oleja * 650 ml vlažnej vody (= 6-8 stredne veľkých tenkých píz) POSTUP PRÍPRAVY Pizza zo stránky Jamieho Olivera: V miske zmiešame droždie s cukrom a vodou, pár minút necháme postáť. Presitkujeme múku, pridáme soľ. Vytvoríme priehlbinku, do ktorej vlejeme droždie, olej a vidličkou krúživými ťahmi zamiešavame múku. Keď sa cesto začne spájať, dopracujeme pomúčenými rukami. Cesto dáme do pomúčenej misky, zakryjeme a odložíme na teplé miesto na 1 hod, kým cesto 2x nezväčší objem. Prehnietime, aby unikol vzduch. Spracujeme hneď, alebo vo fólii odložíme do chladu / mrazu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.1.2011, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Broskyňový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g polohrubej múky * 250g práškového cukru * 1/2 PDP * 2 PL oleja * 6 vajec * mlieko ____ KRÉM: 2 kyslé smotany * 1 vanilín * 3 PL práškového cukru * 33% šľahačková smotana ____ Broskyne ____ POLEVA: 0,5 l vody * 1 práškový džús (napr. Tang s príchuťou mango) * 1 zlatý klas * 50g cukru POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame vajíčka, pridáme olej, po lyžiciach múku s pdp, cukor. Ak sa nám zdá cesto husté, pridáme mlieko. Vylejeme na plech, 170°C cca 15 min. Ja som dala menší plech, takže nabudúce urobím cesto z polovičnej dávky. Smotany zmiešame s cukrami. Šľahačku vyšľaháme a jemne primiešame k smotane. Krém uhladíme na koláč. Rovnomerne naukladáme ovocie nakrájané na plátky. 0,4 l vody necháme zovrieť, vysypeme džús. Vo zvyšnej vode rozmiešame zlatý klas s trochou cukru, zvyšný pridáme k džúsu. Do horúceho džúsu pridáme klas. Miešame, kým nezačne vrieť. Odstavíme, necháme vychladnúť. Vylejeme na ovocie, zachladíme 2 hodiny. Originál recept bol kiwi + kiwi džús. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 5.2.2011, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Chlebíček s makovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 2 vajíčka * 80g prášk. cukru * 80g Hery * 1 dcl mlieka * 1 lyžička sušeného droždia * 180g polohrubej múky * štipka soli *** PLNKA: 160g mletého maku * 80g prášk. cukru * 1/2 lyžičky citrónovej kôry * 50g posekaných mandlí * 4 PL smotany POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vyšľaháme s cukrom a tukom. Primiešame vo vlažnom mlieku rozmiešané droždie. Pridáme múku so štipkou soli. Vymiešame hladké redšie cesto. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej chlebíkovej formy. Na to dáme makovú plnku, zarovnáme a zalejeme zvyšným cestom. Prikryjeme na 15 min. Upečieme. zdroj: Gazdinka 2010 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.8.2012, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapekané medailónikyPOTREBNÉ PRÍSADY 600g brav. karé * soľ * mčk * 600g paradajok * 4 PL parad. pretlaku * tymián * 150g brokolice * 150g mozzarelly POSTUP PRÍPRAVY Rezne z bravčového mäsa mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a opečieme na troche oleja z oboch strán. Odložíme na teplom mieste. Paradajky vložíme na 2 min do vriacej vody, ošúpeme a pokrájame. Obvaríme ružičky brokolice. Zapekaciu misu natrieme olejom, uložíme mäso, obložíme paradajkami, brokolicou, pokvapkáme pretlakom, ochutíme soľou, tymiánom, zapečieme 5 min. Mozzarellu pokrájame, poukladáme do misy a zapekáme, kým sa neroztopí. zdroj: Gazdinka 2011 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.1.2011, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sypaný tvarohovo-jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Suché: 400 g hrubej múky * 400 g prášk. cukru * 1 vanilín * 1 pdp _____ Plnka: 2 tvarohy + vanilín + 3 jablká + škoricový cukor _____ Mokré: 50 g roztopenej hery * 400 ml mlieka * 3 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Suché prísady zmiešame spolu, rozdelíme na 2 polovice. Plech vystlieme papierom na pečenie, nasypeme polovicu. Rozmrvíme tvarohy, posypeme vanilínom, porozkladáme nastrúhané a vyžmýkané jablká, posypeme škoricovým cukrom. Dáme druhú polovicu sypkej zmesi. Prelejeme mokrou zmesou. 190°C, 40 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.12.2015, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodové pohárePOTREBNÉ PRÍSADY 200 g jahôd (pôvodný recept broskyne) * 80 g cukru * 1 lyžička želatíny v prášku * 1 vanilín * 2,5 dl kyslej smotany * 1,5 dl smotany na šľahanie * 4 lyžice jemného odtučneného tvarohu POSTUP PRÍPRAVY Ovocie popučíme vidličkou, premiešame s cukrom.\r\nV 1,5 dl vlažnej vody rozmiešame želatínu, podľa návodu zohrejeme, vlejeme do broskýň a premiešame.\r\nPochúťkovú smotanu, vyšľahanú šľah. smotanu, tvaroh a vanilín premiešame.\r\nRozdelíme do pohárov, necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.11.2010, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Syrové kari-kuraPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia * kari korenie * olej * cibuľa * 1 trojuholník nivy * 1 syr v črievku * 1 smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY Prsia narežeme na rezančeky, dáme do pacu (olej, kari, dala som aj trochu grilovacieho korenia). Necháme chvíľu odležať. Na oleji orestujeme cibuľu, prihodíme prsia, necháme zatiahnuť, podlejeme vodou, trošku osolíme a necháme vyredukovať. Pridáme syry. Keď sa roztopia, prilejeme smotanu. Zahusťovať netreba. Nechala som sa trochu inšpirovať Mirkou: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6009&user=22115 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.11.2010, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 3 vajcia * 150 g cukru * 1 vanilín * 100 ml oleja * 300 g polohrubej múky * 1 pdp * 200 ml mlieka _______ Na puding: 500 ml mlieka * 1 puding s čokoládovou príchuťou * 3 zarovnané PL cukru _______ Na ozdobenie: 600 g kyslej smotany * 1 vanilín * 1 Margotka POSTUP PRÍPRAVY zdroj: www.oetker.sk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.11.2011, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Šľahačková bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml šľahačky * 3 vajcia * 200 g kryšt. cukru * 2 H polohrubej múky * 1/2 pdp ** do svetlej bábovky pridáme 1 vanilín, do tmavej 1 lyžičku kakaa POSTUP PRÍPRAVY Program: Quick (necháme cca 15 minút premiešať), prerušíme, vytiahneme metličku. Trochu svetlého cesta som si v tomto momente odobrala, zmiešala s kakaom a vyliala naspäť, trochu premiešala. Teraz zapneme program Bake, cca 80 min. Formu vytiahneme z pekárne, necháme vychladnúť, potom vyklopíme. . . Tak nad tým rozmýšľam, že by bola vhodnejšia svetlá kôrka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2010, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo-škoricové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 H polohrubej múky * 1/2 H hrubej múky * 1 H postrúhaných jabĺk * 1 vajo * 1/2 H mlieka * 1/2 H cukru * 1/3 H roztopeného masla * 1 vanilín * 1 pdp * 1 PL mletej škorice POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame zvlášť suché prísady (múku, škoricu, pdp) a tekuté (vajce, cukor, mlieko a maslo). Zmiešame spolu, pridáme postrúhané jablká. 180°C, 25min. podľa: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26373 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.2.2013, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 77 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |