. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

NÁTIERKY

Skvelá nátierka z údeného pstruha



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 300 g údeného pstruha bez kože a kostí, 100 g masla povoleného na izbovú teplotu, 5 sardeliek (ančovičky alebo očká), šťava z jednej limety, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 zelené jablko, panenský olivový olej, ciabatta alebo bageta

POSTUP PRÍPRAVY

... recept mám z knihy Marcela Ihnačáka a je jemne upravený s ohľadom na dostupnosť niektorých surovín - vlastne len údenej ryby, nakoľko podľa pôvodného receptu sa má použiť údený úhor, ktorého som nezohnala - ale údený pstruh (občas dostanem kúpiť v Bille) je úplne super - údenú makrelu neodporúčam, pretože má veľmi výraznú údenú chuť, ktorá prebije ostatné chute a množstvo limetovej šťavy (pôvodne mali byť dve limety a myslím si že by to bolo veľmi kyslé) ... taaakže : do mixéra dáme údeného pstruha, maslo, sardelky, limetovú šťavu, soľ, korenie a rozmixujeme dohladka. Ciabattu alebo bagetu nakrájame a nasucho opečieme na plechu v rúre do zlatohneda. Jablko umyjeme a pokrájame na malé kocôčky. Opečené kúsky bagety natrieme nátierkou, posypeme nakrájaným jablkom a pokvapkáme olivovým olejom, na čo ja vždy zabudnem ale aj bez neho je to luxusné ... vrelo odporúčam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmi



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kspstruhy 150 gmúka hladká 4 PLsmotana kyslá 2 kscitrón 30 gsoľ 200 gmaslo olej vňať petržlenová

POSTUP PRÍPRAVY

Postup receptu\r\nPstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, pokvapkáme polovičkou citróna. Pečieme v rúre. Teplota asi 180 stupňov Celzia, čas pečenia závisí od veľkosti pstruha. \r\nVhodná príloha dukátiky: Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska, posypeme korením na zemiaky alebo drvenou rascou, pokvapkáme olejom, všetko spolu vymiešame v miske, vysypeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a v rúre upečieme do červena pri teplote 180 stupňov Celzia 30 minút. Hodí sa kyslá smotana.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pikantný grilovaný pstruh



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pstruhy, cibuľa, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, olej, citrón, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pstruhy na povrchu aj zvnútra osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu s petržlenovou vňaťou posekáme skoro na kašičku, pstruhy potrieme olejom a cibuľovou zmesou. Grilujeme približne 5 minút s každej strany. Výborne sa k tomu hodia varené zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Heroe M. (skmakiki) ID 159661 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pečený pstruh s bylinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

pstruhy, citrónová šťava, soľ, maslo, petržlenová a kôprová vňať, rasca, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté pstruhy pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odležať. Rozotretý cesnak (ja som dala 2 strúčiky na 1 pstruha) zmiešame so soľou a rascou. Pastou ponatierame pstruhy z vnútra i zvonka, to isté s postekanou kôprovou a petržlenovou vňaťou, do brušnej dutiny pridáme plátky masla. V rozohriatej rúre pečieme cca 25 minút.
Podávame s pečenými zemiačkami. Nakrájané zemiaky rozmiešame s olejom, soľou a zmesou na americké zemiaky, do rozohriatej rúry dáme min. 30 min. pred pstruhmi :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Simona H. (ritta) ID 8902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Chrumkavý pečený pstruh v zemiakovom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

pre dve osoby: 2 ks pstruhy, soľ, mčk, šťava z pol citróna....zemiakové cestíčko: 2 zemiaky, 3 strúčiky cesnaku, trocha mlieka cca 3 PL, 1 ML vegeta, 4 PL polohrubá múka, mčk podľa chuti, 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchá príprava, pstruha si namočíme do mliečka s vodou v pomere 1:1, aby sme odstránili rybací pach, osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z pol citróna. Pripravíme cestíčko a obalené pstruhy v polohr. múke obalíme v cestíčku z oboch strán a dáme piecť do vyhriatej rúry z každej strany cca 30 minút do chrumkavá. Super chutná špecialita a pritom veľmi veľmi sýta.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pstruh na masle s americkými zemiačikmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 2 ks pstruh, 1 väčšia cibuľka, 1/2 masla, 2 - 3 dcl vody na podliatie, ....na dochutenie: soľ. grilovacie korenie, korenie na ryby.... Americké zemiaky: 1/2 kg zemiakov, 2 ML korenie americké zemiaky, 1 ML grilovacie korenie, 1/2 ML ve geta, 2 až 4 PL olivový olej, 1 M L strúhanky

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

Fantastická chuť, jednoduchá a rýchla príprava.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 1.3.2013, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pstruh pre rybára


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tortička na želanie. Váha 4 kg. Paríž. krém+ jahodový lekvár. Korpus piškóta.Poťahované K2.

POSTUP PRÍPRAVY

....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Andrea M. (Andreas12) ID 2113 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.6.2010, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pstruh obalený slaninkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pstruhy ,cesnak, udena slanina

POSTUP PRÍPRAVY

nasoliť potrieť cesnakom a omotať slaninkou upiecť / robila to moja nevesta /

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2010, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

LIPEN ALEBO PSTRUH*****recept z rybárskych pretekov



POTREBNÉ PRÍSADY

Pstruh(lipeň) podľa počtu osôb,soľ,vegeta,čierne mleté korenie,červená paprika,rasca,šťava z citrona,olej,polohrúba múka

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené celé pstruhy alebo lipne umyjeme ,zvnútra osolíme a vymačkáme citron-dva.Necháme chvíľu postáť.Pár lyžíc múky zmiešame s rascou,soľou,paprikou,vegetou a korením a zvrchu poriadne posýpeme.Pečieme na rozpálenom oleji na pekáči,najprv prudko,potom pomaly dopekáme,môžeme aj prikryť,aby neboli vnútri surové.
Zeleninový šalát k tomu a o obed je postarané.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.5.2010, 6:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

LOSOS, PSTRUH alebo iná ryba v pomarančovo - vínovej omáčke - oblížete si prsty :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 rybu / LOSOS /1ks/, PSTRUH /4ks/, filety /4ks/ - ja som to robila už aj z lososa, aj zo pstruha - nie je v tom žiadny rozdiel :-) / * 2dl šľahačkovej smotany * 2 pomaranče * 2dl vína -bieleho * hladká múka * citrónová šťava * petržlenová vňať * olej * maslo * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Vykostenú rybu posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, obalíme v múke a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Rozohrejeme si rúru / nemusí sa to robiť v rúre, už som to robila aj na panvici - dusila som / , dáme maslo a olejový výpek a pečieme v rúre, zopár minút 5-10, potom vyberieme a nalejeme smotanu, víno, odšťavené pomaranče a necháme v rúre ešte asi 5 minút podusiť. Tá šťava je mňam, veľmi výborná. Podávame s varenými zemiakmi a rybu na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a ak máme tak ošúpanými plátkami mandlí, ale to nemusí byť, my na tie mandle nikdy nemáme čas :-) DOBRÚ CHUŤ - dajte vedieť ako chutilo :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Monika K. (mooni) ID 11030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2009, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu