.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 832 (zobrazuje se 81-90)<< předchozí 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,84 další >>
BRAVČOVÉ MÄSO
Zapečená krkovička v marináde.

POTREBNÉ PRÍSADY

8 plátky bravčovej krkovičky, 10-12 strúčikov cesnaku, soľ, 2 veľké cibule. Na marinádu: 4 PL oleja, 4 PL sójovej omáčky,10 PL pikantného kečupu, 1 PL medu, 1 PL sladkej mletej papriky,1 kl čierneho korenia,

POSTUP PRÍPRAVY

...viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 231 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (90) poslední: 17.11.2014, 8:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
udene koleno + kapusta na zobky
PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

u nas sa to takto vola..lebo tu zobnes, tam zobnes a hned prazdny tanier :))..udene koleno striedam s s neudenym..podla toho ake kupim..dnes som robila udene...do hrnca dam kyslu kapustu / aj stavu/, pridam koleno, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie cele, rascu, cibulu na polku alebo stvrtky pokrajsanu a cesnaky, zalejem vodou a varim, kym sa mäsko neoddeluje od kosti..podla potreby este dochutim..hotove koleno dam na tanier, k tomu kapusticku, chlebik, kazdemu lyzicu do ruky a zobkame :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 18.6.2012, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Domáca šunka - trošku inak

POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg bravčového pliecka, 20 g rýchlosoľ, 1 čl soľ, 1 čl kryštál. cukor, 1,5 dcl vlažná voda

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko odblaníme, a odvážime 1,5 kg. Nakrájame na kocky tak 1x1 cm. Vo vode rozpustíme soli a cukor. Po úplnom rozpustení vmasírujeme do mäska až tekutina zostane úplne v mäsku. Masírujeme. Dáme do chladničky na 24-48 hod a 2x denne premiesime.
Zmes vtláčame do formy, aby neboli fugy medzi kúskami.
A teraz to hlavné: nemám vysoký hrniec, aby som mohla šunku variť, tak som ju dala do rúry na teplovzdušnú (len zadný ventilátor) a teplotu som nastavila na 80 C. Od rozohriatia za 2,5 hod som rúru vypla. Šunka musí úplne vychladnúť (tak 3 hoďky), potom ju môžeme otvoriť.
Je šťavnatá, krehká, voňavá, ružová, dá sa krájať na tenúčko.
A to hlavné: je bez Éčiek a iných chemikálii a má skoro 100% mäska !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Lenka F. (lienkaf) ID 13213 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) poslední: 28.10.2012, 10:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Šťavnatá Krkovička so Šošovicovým šalátom

POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso: 500g krkovičky bez kosti, korenie na bravčové mäso, horčica, soľ Šošovica: balík šošovice, 3 mrkvy, 2 veľké zemiaky, bujón

POSTUP PRÍPRAVY

1. Namočenú šošovicu dáme variť, po 10 minútach pridáme kolieska mrkvy a kocky zemiakov. Varíme kým, nie je všetko mäkké. Pozor na to, aby sa vám nerozvarili zemiaky a mrkva. Tie sa varia max 20 minút a šošovica asi 30-40.

2. Zapneme rúru na 200° a prichystáme si pekáč na mäso.

3. Umyté mäso nakrájame na plátky, okoreníme a potrieme horčicou. Sprudka osmažíme na panvici, aby sa nám vytvorila chrumkavá kôrka.

4. Osmažené mäsko premiestnime na pekáč a necháme ho v peci zmäknúť.

5. Servírujeme s čerstvou jarnou cibuľkou alebo kyslými uhorkami. Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana S. (Sjuzicka) ID 227139 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 11.6.2012, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Zapečené karé so zemiakmi/rýchly obed na jednom plechu/

POTREBNÉ PRÍSADY

vykostené karé,soľ,čierne korenie,paradajka,paprika,cibuľa,uvarené zemiaky,olej,šľahačková smotana,3 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na plátky,zľahka naklepeme ,osolíme a okoreníme.Opečieme na oleji a pridáme nakrájanú zeleninu,podlejeme,zakryjeme alobalom a pečieme cca 30 min.Potom vyberieme z rúry odokryjeme a nakrájame zemiaky,polejeme smotanou s vajíčkami s trochou čierneho korenia a zapečieme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 9.6.2012, 14:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Hamburské plece, s vynikajúcou omáčkou.

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové mäso. Pliecko,alebo stehno, komu nevadí trocha mastného, tak to môže pripraviť aj z krkovičky. Ďalej koreňová zelenina / mrkva, petržlen, zeler /, cibuľa, 2 kyslé uhorky, Bobkový list, nové korenie, plnotučná horčica a Šľahačková smotana.

POSTUP PRÍPRAVY

... viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 166 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (66) poslední: 1.8.2014, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Bravčové na cibulke a šampiňónoch

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové rezne°°°2-3 cibule°°°400g šampiňónov°°°olej°°°vegeta°°°strúhanka°°°vajíčka°°°soľ°°°tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

dobrý obedík :-)
zdroj: varecha.sk, brnko23

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 17.9.2012, 10:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Fasirky s Camembert syrom (Hermelin/Encian/Brie)

POTREBNÉ PRÍSADY

*250 g syra Camembert * 500g mleteho bravcoveho masa * 1 mensia cibula * 2 vajcia * 5 polievkovych lyzic struhanky * na dochutenie fasirok davam takyto pomer korenia (mozete vsak fasirky dochutit ´´po svojom´´ tak ako to robite pri obycajnych fasirkach) * 1 kavova lyzicka soli * 1 kavova lyzicka mletej papriky * 1/2 kavovej lyzicky stiplavej mletej papriky * 1/2 kavovej lyzicky cierneho korenia * 2 kavove lyzicky susenej majoranky *** budeme este potrebovat 2-3 vajicka a struhanku na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zacneme syrom, postruhame si ho do misky - tazsie sa struha lebo je makky ale da sa to zvladnut :)) Do misky si pridame vsetko ostatne, t.j.: maso, nadrobno nakrajanu cibulku, 2 vajcia, 5 polievkovych lyzic struhanky a korenie na dochutenie. Vsetko to najlepsie rucne miesame kym sa nam to pekne neprepoji a nevznikne hmota z ktorej sa budu dat tvarovat fasirky (ak je to prilis velmi lepkave tak pridame struhanku). Tvarujeme si gulky ktore obalime v struhanke a ´´pricapneme´´ ich aby vznikli fasirky, tie si potom este raz namocime do rozslahanych vajicok a este raz do struhanky (je to koli tomu syru inak by sa nam pri smazeni na oleji mohol vytekat). Takze smazime na oleji a dobru chut! My podavame z uvarenymi zemiakmi ktore si len popucime a zmiesame ich s preprazenou cibulkou. Ako priloha zavarane cibulky, uhorky a karfiol :) Ine fasirky sa u nas uz nejedia odkedy sme tento vylepseny recept oskusali prvy krat, velmi navykove este aj vecer za studena sa ide vyjedat z chladnicky :)) Zabudla som dodat v povodnom recepte bol Hermelin cize je uplne jedno aky z tychto syrov pouzijete :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Tina G. (tinna333) ID 26976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Játrová směs nejen na topinky se zavařenou kapií a kořením chilli con carne

POTREBNÉ PRÍSADY

Vepřová játra, zavařená kapie, cibule, koření chilli con carne, sůl, pepř, solamyl na maso, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Osmahneme cibulku na trošce oleje, přidáme játra, opečeme, opepříme, přidáme pepř, na proužky zavařenou kapii,podlijeme vodou, nakonec osolíme a zahustíme trochou solamylu rozmíchaném v trošce vody.
Podáváme s topinkou, nebo jen s pečivem, bramborem apod.

Přeji dobrou chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika K. (monky3) ID 23876 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Fazuľový guláš

POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľké cibule, bravčové stehno cca 700 g, údené maso uvarené + vývar, uvarená biela fazuľa + vývar, fľaša leča ( stačí malá ), soľ, MČK, červená paprika sladká, drvená rasca, majoránka, cesnak ( podľa chuti, ale dostatočné množstvo ), olej

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som vymámila od vedúceho v bufete, kde guláš robia. Je fantastický, treba pomaly bezodný tanier :-) mizne rýchlosťou blesku.
Takže deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v NEOSOLENEJ vode ( solí sa až potom ), takisto si uvaríme údené masko a vývary necháme, zídu sa nám na podlievanie..
Urobíme si cibuľový základ na oleji (alebo aj masti), pridáme masko na kocky, soľ, korenie, drvenú rascu, majoránku, červenú papriku, paradajkový pretlak, pohár leča a polovicu cesnaku, podlejeme vývarom z mäsa alebo fazule a dusíme takmer do makka..V prípade potreby podlievame. Keď je masko takmer makké, pridáme odkvapkanú fazuľu, na kocky nakrájané údené a zvyšnú polovicu cesnaku a dovaríme do makka..netreba ani múku, ani žiadne iné zahusťovadlo :-) vtedy guláš vydrží dlhšie . Najlepší je s bielym chlebom. Mňam :-)
Fotku pridám, keď guláš niekedy urobím, ale iste čoskoro :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana H. (bobenko) ID 2706 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 832 (zobrazuje se 81-90)<< předchozí 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,84 další >>