. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Cesnakové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Polohrubá múka,grahamová/celozrnná/-miešam asi 1x1,kvások s mliekom,trochu oleja,soľ,cesnak,sézam /rasca/

POSTUP PRÍPRAVY

Spravím si kvások,do misky si preosejem múku-zvyknem miešať aj s grahamovou,osolíme,pridáme trochu oleja,zmiešame a necháme vykysnúť.Ja nechávam kysnúť v miske kyske.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkám,a pokrájam na trojuholníky,ktoré pred stáčaním do rohlíčkov potriem prelisovaným cesnakom s trochou oleja a soli.Na pelchu necháme ešte trochu podkysnúť,potrieme rozšľahaným vajíčkom,a posypeme sézamom.Dáme piecť cca 15-20 min/170-180 C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mária Š. (vikieli) ID 113025 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2012, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci chlebík-supééér aj bez pekárničky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 KG hladkej múky T 650,2 KS sur.zemiakov/nastrúhaných/,3 PL octu,soľ podľa chuti,rasca,droždie,voda.

POSTUP PRÍPRAVY

Spravíme si kvások,potom všetky suroviny spracujeme na redšie cesto a necháme 3x vykysnúť/puknúť v miske kyske/.Cesto si potom vyklopíme do nádoby na pečenie-ja som použila Ultra pro od Tupperware.
Na vrchu cesta spravíme nožíkom krížik,potrieme vodou a pečieme cca 45 min-180-200 C.
Je výborný ,chrumkavý-dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mária Š. (vikieli) ID 113025 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2012, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jemnulinká bábovka z pekárničky - bez múky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY: 4 vajíčka, 150 ml olej, 4 pudingové prášky/podľa vlastného výberu- vanilkový, čokoládový/, 150g kryštálový cukor, 1 PDP

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa poradia dáme suroviny do pekárničky...nastavíme si program DORT/ ak ho niekto nemá, tak zvolíme RÝCHLY, asi po 15 min. miešania pridržaním tlačidla STOP zastavíme miešanie, vyberieme hnetací hak a nastavíme pečenie ...pečieme cca 60 min /
Ja mám na pekárničke program Dort, ale pečiem podľa druhej možnosti- je to rýchlejšie :)
Po zaznení signálu vyskúšame špajlou, či sa nám cesto nelepí...tých 60 min, by malo stačiť, mne sa ešte nestalo, aby som ešte zapínala na dopečenie , ale ak by náhodou bolo potrebné dopiecť, tak nanovo spustiť program pečenie, ale tu už si treba odsledovať dopečenie...ďalších 60 min by už bábovka nezvládla :)
Potom bábovku vyberiem z pekárničky, nechám vychladnúť v nádobke a až vychladnutú vyklopíme a následne si mlsáme a mlsáme :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 4.3.2013, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

celozrnný výborný chlieb nenáročný na prípravu



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2kg polohrubá múka, 1/2kg celozrnná múka, kvások /1ks droždie, 2dcl vody, 1lyžička cukor, 2veľké lyžice hladkej múky/, 1 veľká lyžica soli, 1/2litra vody, 1dcl oleja, ľan, slnečnica sezam, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások a v miske kyske všetko dôkladne premiesime a necháme kysnúť cca 3/4 hodiny. Vyolejujeme dlhší užší pekáč, na ktorý dáme vypracovaný bochník. Pečieme na 200 stupňov cca 3/4 hodiny. Horúci chlieb zabalíme do utierky a postavíme na bok. Tento na fotke je z polovičnej dávky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika P. (monniqa) ID 236912 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.3.2012, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Syrové rožteky so šunkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 drozdie, 0,5kg polohrub. muky, 100g taveneho syra, 150g struhaneho syra, 1Cl soli, 1 vajce, 1dcl mlieka, 250g roztopeneho masla, na plnenie : 100g sunky v celku - nakrajame na hrubsie slize, vajce na potretie,sezam ci syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

V pekarni si vlozime do pekarne a nechame vymiesit cesto. Cesto ma super konzistenciu, nelepi sa a lahko sa s nim pracuje. Utrhneme si kusok cesta, vyvalkame na tenky kruh a ten rozreseme na 8 rovnakych casti.
Do kazdeho kusku vlozime kusok sunky a zrolujeme do rozteka. Potrieme vajickom posypeme sezamom a pecieme ccz 185 stupnov do zlata.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2014, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Anglické rohlíky



POTREBNÉ PRÍSADY

350ml mlieka alebo vody°°°60g mäkkého masla /Hery/°°°600g hladkej múky°°°2 ČL soli°°°1 ČL cukru°°°2 ČL sušeného alebo 30g čerstvého drožia°°°bielko na potretie rohlíkov°°anglická slanina, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Sú famózne a s kupovanými sa porovnávať nemôžu.
Zdroj: MMB cz, Simona Z.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 4.2.2013, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Brioška



POTREBNÉ PRÍSADY

80ml vlažného mlieka°°°5 vajec°°°200g zmäknutého masla°°°70g cukru°°°575g hladkej múky°°°1,5 ČL droždia°°°2,5 ČL soli /môžeme vmiešať do múky/

POSTUP PRÍPRAVY

Úžasná !
zdroj: akosatorobi.sk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 6.1.2013, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry



POTREBNÉ PRÍSADY

múka (akákoľvek, je jedno, akú použijete, ja vždy tú, ktorú mám po ruke a vždy je chlebík výborný) + sušené droždie + soľ + rasca + voda + petržlenová vňať + rozmarín + tymián + sézam + olej na vymastenie formy + slnečnicové semienka + sušený cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Po všetkých možných aj nemožných :) receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma v rúre. Super na tomto ceste je, že suroviny naň máte vždy doma po ruke a hlavne pre mňa veľkou výhodou je, že nie je vôbec potrebné dlhé miesenie, ja lenn varechou spojím všetky ingrediencie, trochu to ňou prehnetiem v miske a to je všetko a aj tak sa urobí výborný.

Postup:
- do misky vsypeme múku, ja robievam z polovice sáčku, t.j. pol kila
- posypeme jedným vrecúškom sušeného droždia
- psypeme 2ČL soli, 2ČL rasce, 1ČL sušeného tymiánu, 1ČL sušeného rozmarínu, 1ČL sézamu a nasekanú petržlenovú vňať
- vlejeme mierne teplú vodu (ja začínam 1 šálkou, potom podľa hustoty cesta pridávam)
- varechou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto (ak chcete, môžete vymiesiť rukou, ja to nerobím)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 18.3.2020, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hladkej múky T 650, 550 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej alebo jedlej soli, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať približne 37 *C si dáme 1 ČL cukru a droždie.Necháme vzísť kvások.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,racsu,ocot a olej.Keď máme kvások hotový,pridáme ho do múky a tiež zvyšných 350 ml teplej - nie vriacej vody.Všetko spolu varechou zmiešame a keď sa nám hmota spojí,cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 10 min. miesime.Podsypávame si cesto jemne múkou,ale opatrne,po troche.Vypracujeme hladké cesto,miesime podobne ako cesto na rezance.Keď je cesto jemné a hladké,vložíme ho späť do misky a necháme kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 až 2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,zrazíme ho hánkami,vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút ho necháme odpočívať.Potom ho vyformujeme,prenesieme ho na plech a necháme ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 220*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,už len urobíme niekoľko zárezov,potriem ho slanou vodou a vložím do do rozohriatej rúry.Na spodok rúry dám hrnček s ľadovými kockami,aby sa vytvorila para.Pečiem 20 min.na 220 *C a potom dopekám 25 min. na 180 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjeme chlebík utierkou z plátna.

Piekla som aj z kila múky,ale je to veľmi obrovský chlieb a zase 500g je malý.Tento je pre nás tak akurát.Samozrejme záleží na Vás,môžte pridať uvarené zemiaky,alebo celozrnnú múku...

Nedávno som si kúpila veľmi peknú a zaujímavú knihu CHLIEB od autorov Eric Treuille a Ursula Ferringo a rada by som sa s Vami podelila s nejakými radami ako piecť chlieb.

ÚVOD
Vo Francúzsku a v Taliansku,odkiaľ pochádzame,jedlo bez chleba nie je jedlom.U nás berieme chlieb veľmi vážne.Každodenná návšteva pekárne je rituál,který zdôrazňuje rytmus života.Ľudia si vyberajú chlieb starostlivo a svojmu pekárovi sú verní s takmer dokonalou oddanosťou.Hovorí sa,že stôl nie je prestretý,kým na ňom nie je chlieb…..

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 3.6.2020, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (206) posledné: 24.12.2017, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu