. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Znojemský nálev na uhorky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 l vody, 9 dl octu, 15 dkg kryštálového cukru, 12 dkg soli, 40 tabletiek náhradného sladidla, 20 guľôčok nového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si zmiešame nálev, ktorý necháme zovrieť. Uhorky poukladané v pohároch zalejeme nálevom a sterilizujeme 15 min pri 85 stupňoch. Necháme ešte 15 min na vypnutom sporáku.

Recept mám od svokry, tá neviem odkiaľ ho má, ale už ho je aj náš :) tzv. rodinný :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 27.2.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hruškové čatní s korintkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Množstvo uvádzané približne na 2 sterilizované nádoby s obsahom 250 ml: 500 g hrušiek, 300 g nahrubo nakrájanej cibule, 100 g korintiek alebo iných hrozienok, 200 g hnedého cukru, 1 lyžička strúhaného zázvoru, 0, 3 l jablčného octu, 2 citróny, 1 červená pálivá paprička (aj viac, podľa chuti).

POSTUP PRÍPRAVY

1. Hrušky olúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame na väčšie kúsky, resp hrubšie plátky. Vložíme ich do hrnca spolu s nakrájanou cibuľou, umytými korintkami, cukrom a nastrúhaným zázvorom. Pridáme ocot, citrónovú šťavu, čili a privedieme k varu.
2. Zmiernime oheň, necháme prebublávať aspoň hodinu, kým hrušky a cibuľa zmäknú a čatní zhustne.
3. Horúce naplníme do sterilizovaných pohárov a uzavrieme.
4. Oficiálne vydrží asi tri mesiace, ale pokiaľ sa udržiava v chlade, teda v špajzi, zvládne to v pohode aj dva roky, to môžem potvrdiť.
5. Podáva sa ku grilovanému mäsu, k pečenému mäsu, ako súčasť sendviča napr. s morčacím mäsom, ku klobásam...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

michaela m. (urmincanka) ID 107163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

UNCLE BENS



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg cibule 1 kg papriky pridaj 4 - 5 feferónky 1 kg paradajok ošúpaných /daj do horúcej vody/ 3 strúčiky cesnaku 1 veľká konzerva kukurice a šampónov ½ kg zelených uhoriek bez zrniek vydlabaných 1 veľký paradajkový pretlak ½ litra 1 dcl octu 1 dcl oleja 5 dkg soli 20 dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu pokrájať na kocky a variť 20 minút za častého miešania. Dať do pohárov a sterilizovať 20 minút pri 90 C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 23.8.2014, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladaná kapusta do suda



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak tento recept som si odpísala od mojej mamy, ktorá už takto kapustu zakladá niekoľko rokov. Možno tu už aj tento recept je, ale ja som nenašla.Tento recept je na 35-40 kg kapusty.Ďalej potrebujeme 1 kg cibule, 2-3 bobkové listy, 7-8 jabĺk, 5-6 strúčikov cesnaku, 1 deko, 3/4 balíka rasce, 1 balík korenia- celé, 2-3 ks chren, 2 mrkvy, 10-20g soli na 1 kg kapusty - ja som dala 1kg na 50 kg kapusty.

POSTUP PRÍPRAVY

My sme kapustu zakladali včera, takže píšem, ako som si krájala ja, ale je na každom ako si zeleninku nakrája.Kapustu nakrájame, my sme s kapustou zároveň krájali aj cibuľu, a ja mám rada do kapusty aj cvikľu, takže tú sme tiež krájali s kapustou.Deko som preosiala a zmiešala so soľou a koreninami.Jabĺčka som nakrájala na kúsky a vybrala jadierka. Chren a mrkvu som nakrájala na obdĺžničky , nezabudnite na cesnak. .Všetko spolu zmiešame a natlačíme do súdka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarína G. (Amilo) ID 33254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.11.2011, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

šípkový džem bez cukru



POTREBNÉ PRÍSADY

šípky, ďatle, voda, korenie podľa výberu: badián, škorica, korenie 5-tich vôní od f. Benkor. Hlavne nám treba čas a trpezlivosť

POSTUP PRÍPRAVY

Je to riadne pracná robota - kto robil so šípkami, tak určite vie :-). Nazbierame sí šípky.. a pustíme sa do toho. \r\nŠípky si riadne umyjeme, osušíme a pustíme sa do čistenia. Šípkam urežeme boky, prekrojíme a vyčistíme vnútro. \r\nRiadne umyjeme, aby neboli nikde chĺpky. Ja som tieto rozpolené, očistené šípky nechala namočené ešte cca 24 hodín, priebežne vyplachovala. \r\nK šípkam a ďatlám (cca 100 gramov - bez cukru, bez glukózy a pod. čisté ďatle - ak majú šupku, tak bez šupky, ktorú dáme dole pod horúcou vodou.) Pridáme raz toľko vody, na silnom ohni necháme zovrieť, pridáme soľ. Potom stíšime, prikryjeme a varíme cca 2-3 hodiny. Nemiešame.\r\n\r\nKeď zmes vychladne, rozmixujeme len čistú zmes, vodu zlejeme a odložíme si ju. džem dorieďujeme, aby bola džemová konzistencia. Rozmixovanú zmes dávame do malých pohárikov, na vrch posypeme trochou škorice (skôr poprášime), prípadne dáme badián alebo korenie 5 vôní.\r\nV pohárikoch varíme ešte hodinku. Potom ich obrátime, zabalíme do deky a necháme vychladnúť - aj dva dni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sušené chili



POTREBNÉ PRÍSADY

paprička čili

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto papričky pestujeme, lebo sa mi veľmi páčia. Aj len ako rastlina. Nechávame si ich aj na ozdobu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.10.2011, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kapusta s červenou repou



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg kapusta biela hlávková 0,5 kg repa červená 300 g cibuľa 0,5 l voda 2 dcl ocot 2 čl soľ 200 g cukor kryštál

POSTUP PRÍPRAVY

uvarím červenú repu, asi tri ks na jednu hlávkovú kapustu. repu varievam vopred, aby som nerobila s horúcou, očistím ju aj kapustu zbavím nečistoty a hlúbov. Po tomto odvážim a podľa toho vypočítam koľko ostatných surovín budem potrebovať. Teraz sme robili z celkovej hmotnosti 5,5 kg.

Z vody, octu, cukru a soli - uvariť nálev a nechať vychladnúť. Aj týchto surovín musí byť viacej, ak je viac repy,kapusty a cibule - to aby sa náhodou niekto nezmýlil.

Repu nastrúhať na strúhadle väčšom. Kapustu na pásiky, aj cibuľu - toto som robila mixérom. Dala som do veľkého hrnca /repu,kapustu,cibuľu/ a zaliala vychladnutým nálevom. Neskôr som premiešala, až keď to trochu povolilo. asi za 15 minút. Môže sa aj hneď, ale ide to ťažšie a mala som aj tak málo miesta na miešanie. Túto zmes necháme odstáť minimálne 1 hodinu. Jemne natláčame do pohárov a dolievame nálev. Bude sa zdať, že je ho málo, ale vždy mi to vyjde, niekedy je aj trochu navyše.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.10.2011, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané drienky



POTREBNÉ PRÍSADY

drienky voda cukor kryštál

POSTUP PRÍPRAVY

Drienky som poumývala, nasypala do pohárikov a zaliala sirupom. Nechcela som moc sladké, dala som asi 650g cukru na liter vody. Uvarila sirup. Sterilizovala som 85 stupnov asi 30 minút. Vyšlo mi 9 pohárov takých ako od veľkej horčice.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 13.10.2011, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rychly domaci kecup.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 250-300 g 500 g Paradajok (na drobno posekane) 20 g Cibule (na drobno pokrajane) 100 g cerstveho ananasu (moze byt nie moc sladky kompot)-na drobno pokrajane) 30 g cukru 100 g paradaj.pretlaku 1 mala.lyzka bieleho vinneho octu (alebo jablcny) 1 vel.pol.lyzky kukur.oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu a olej sprutka oprazit-max.1 munutu ,paradajky a ananas s cukrom pridat ,a nechat varit.
Paradajkovy pretlak a ocot primiesat a este nechat dovarit tak cca 5 minut.
Kecup prepasirovat,a ihned zaplnit flase.

(ja ho davam ako darcek pri nejakej prilezitosti:)) Zatial nikto nevratil:))))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena L. (76alenka) ID 45259 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

MOJ ultra super ZELENINOVÝ PIKANT



POTREBNÉ PRÍSADY

ZELENINA: 1,5 kg červená paprika, 0,5 kg zelená paprika, 1,5 kg paradajky (bez šupky a jadierok), 0,5 kg cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 mala konzerva kukurice, 1 mala konzerva šampinony, 2 stredne veľké mrkvy, 2 chilli papričky OSTATNÉ: 1 dcl olej, 1dcl ocot, 3PL cukor, soľ, MČK

POSTUP PRÍPRAVY

1) Papriku (cervenu+zelenu), chilli papricky, cibulu, cesnak, šampinony najemno nasekáme, mrkvu nahrubo nastrúhame, paradajky zbavíme šupky a jadierok-najemno nasekáme a celu zeleninovu zmes (doplnenu o kukuricu) pridame do hrnca s olejom. 2) Zeleninovu zmes dusime 2-2,5 hod a obcas ju premiesame. 3) Po 2-2,5 hod zmes rozmixujeme ponornym mixerom pekne do hladka a pridame ocot (1 dcl), cukor (ja davam 3 PL, ale treba dochutit podla svojej chuti) soľ a MČK každý podľa chuti. 4) Necháme este 10 min zmes prebublat v hrnci a môzeme zavarat 5) Ja zavaram v rure priblizne 10-15 min / 220 stupnov

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Daniela S. (daniella) ID 1821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.9.2011, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu