. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 138 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Gaštanová torta nepečená


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 Esíčka * maslo cca 200g * 2 gaštanové pyré (2x250g) * 2 smotany na šľahanie * SmetaFix * lekvár * čokoláda na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Recept z mailu.
Esíčka rozdrvíme, pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme. Natlačíme do tortovej formy, navrch natrieme lekvár. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame, natlačíme do tortovej formy napevno (aby sa potom pri krájaní rez nerozsypal). Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (nesladíme ich) a dáme do tortovej formy navrch na gaštanové pyré. Ozdobíme strúhanou čokoládou. Zachladíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.12.2010, 23:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Gaštanové guľky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g gaštanového pyré,150g detských piškót,2 balíčky van.cukru,150g prášk.cukru,125g masla,1 balíček olúp.mandlí,pár kvapiek rumu/umu/.Poleva:100g čokolády,40g stuž.tuku,1 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

gaš.pyré zmiešame s pomletými piškótami a maslom,pridáme trošku rumu,práškový a vanilkový cukor,poriadne vymiešame a hmotu odložíme asi na 2 hodinky do chladu.potom tvarujeme guľky a ukladáme na papier na pečenie.pripravenou polevou oblievame každú guľku tak,aby poleva nerovnomerne stekala.do guliek potom ostrou hranou vtláčame mandľu alebo kand.ovocie.nakoniec poukladáme do košíčkov.mne ich vyšlo asi 70ks

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Andrea K. (ajakom) ID 99908 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 22.4.2010, 1:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Roláda z orezkov s gaštanovým krémom a banánom



POTREBNÉ PRÍSADY

Orezky zo zákuskov, alebo nejaký upečený nepodarok, čokoládový puding uvarený v káve, na plnku - 3-4 dl mlieka, 1 vanilkový puding, 1 maslo (250g), 1 gaštanové pyré, 3 PL kryš. cukru, banány

POSTUP PRÍPRAVY

Z orezkov robievam najčastejšie tieto rolády, ale bez banánov, ktoré dám potom do mrazáku a už len vyťahujem, keď je príležitosť, alebo dám synom na internát. Už sa mi zas nakopilo kopec orezkov a pretože má dnes manžel meniny, urobila som mu do práce tieto rolády, úliky, ktoré som tiež plnila gaštanovým krémom a guľky, obalené v kokose, do ktorých som dala nahrubo pomleté mandle, sušené marhule a ananás. PLNKA - Mlieko s cukrom a pudingom uvaríme, potom pridáme do vychladnutého maslo a gaštanové pyré, rozmixujeme. Cukru som dala preto tak málo, lebo pyré býva sladké.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (86) posledné: 23.2.2013, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanové pyré - po domácky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jedlých gaštanov, 6 dl mlieka, 2 dl vody, 30 dg cukor - polovicu dávam vanilkový, polovicu práškový, 0,5 dl rum. Ťažko napísať presné množstvá, pretože je viac odrôd gaštanov a každé z nich si vyžaduje "iný" prístup, tak berte tieto množstvá ako cca odhad, prilievajte opatrne, hmota musí byť kompaktná, vláčna, ale nie riedka.

POSTUP PRÍPRAVY

Gaštany si poriadne umyjeme. Na každý jeden - na tej plochej strane spravíme rez ostrým nožíkom - cca 1 cm, zalejeme horúcou vodou a dáme variť na 45-60 min (záleží od druhu gaštanov) - jednoducho varíme, kým nebudú gaštany mäkké. Potom z nich zlejeme vodu, na 15 min zalej vlažným mliekom (tak aby boli všetky zaliate) - mlieko zjemní ich chuť. Potom gaštany zlejeme z mlieka, očistíme a prepasírujeme. Uvaríme si sirup z vody a cukru - tzv "na nitku"". Necháme vychladnúť a spolu z cca 0,5 dl rumu pridáme do prepasírovanej zmesi. Všetko spolu zmiešame - najlepšie rukami - aby vznikla jemná kompaktná masa...a gaštanové pyré je hotové (roboty síce ako na kostole, ale stojí to za to).
Ak ho chceme konzumovať hneď - tak ho môžeme pretlačiť cez lis na cesnak, alebo zemiakový "pučič". To, čo hneď nezjeme, z toho si vytvarujeme tehličky, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme zmraziť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.8.2010, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládovo - gaštanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Originál recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22673 - ja som si prácu zjednodušila a upiekla som len obyčajnú kakaovú piškótu - nabudúce už budem možno odvážnejšia a upečiem ju presne podľa receptu :o))) - JE VÝBORNÁÁÁ

POSTUP PRÍPRAVY

Adriana S. (adrika280) ID 34442

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22673

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra P. (alebat) ID 55021 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.1.2010, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Spodny korpus: 150 g polohr. muky, 60 g cukru (moze byt jemna krupica), 60 g masla, 1 KL PRDOPEC.(PRDOPEC=prasok do peciva), 1 vajce Piskota: 5 vajec, 5 PL kopcovitych cukru, 5 PL zarovnanych polohr. muky, 1 PL kakaa, stipka soli do bielok. K trojakej plnke: 600 ml slahackovej smotany ( ja som mala 2x284ml a bohate stacilo), 3 smetafixy, 750 g mascarpone ( ja som pouzila tvaroh Quark), 200 g horkej cokolady, 200 g bielej (prip. mliecnej) cokolady, 250 g gastanoveho pyre, 1-2 PL rumu (prip. rumova esencia) 2PL pr. cukru, papier na pecenie, tortova forma s odopinatelnym bokom o priemere 24 cm, dva cukrarenske sacky (ak nemate dva , posluzia aj z tvrdsieho igelitu, prip euroobal)

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuto torticku som sa odhodlavala dost dlho. Nakoniec odvaha prisla. Viem, viem, ze vzhladovo sa mi moc nevydarila. Iste, keby ju robila robila napr. Evulqa T., tak by vzhladovo vyzerala urcite omnoho lepsie. Nepodarila sa mi moc ta spirala na priklope. Ruky sa mi triasli ako nejakej alkacke a to mi ten moj drahy ani len poldeci neulial, aby mi robota isla lepsie. Aspon by som sa mala naco vyhovorit:). No, koniec koncov nemienim ju prihlasit na Miss torta:), ani do ziadnej inej sutaze, ale jej famozna chut mi neda, aby som sa s vami nepodelila o tento skvely receptik

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 293 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (371) posledné: 13.10.2016, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanová torta - NEPEČENÁ, jednoduchá a rýchla, chutná, svieža!



POTREBNÉ PRÍSADY

1 krabica čajové sušienky Esíčka (neodporúčam nahradiť piškótami, nie je to vôbec ono), 1 maslo 125g + ak je zmes suchá a sypká pridáme aj viac, aby bola vláčna, 2 gaštanové pyré (teda 2x250g), 3 smotany na šľahanie, stužovač šľahačky (príslušné množstvo na tri šľahačky), džem alebo zaváranina najlepšie červený sladkokyslejší, ja mám najradšej jahodu ale dobrá je napríklad aj višňa, čokoláda na postrúhanie a ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme najemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme džem alebo rozotrieme zaváraninu. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a natlačíme do tortovej formy napevno (aby sa potom pri krájaní rez nerozsypal). Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (nesladíme ich, môžeme ovoňať vanilkou) a hotovú šľahačku dáme do tortovej formy navrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky na cca hodinku, ak vydržíme, ak nevydržíme, podávame hneď :)))
Krásne vyzerá celkovo aj na reze a je úžasná, vynikajúca, osviežujúca, rýchla a jednoduchá na prípravu, proste skvelý zákusok nielen ku káve!
Recept mám od kamarátky L, ktorej týmto ďakujem :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 117 návštěvníkov)

Aba F. (ababazarik) ID 18726 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 19.4.2016, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Likér z ľadových gaštanov podľa Lubica L. (lubica007) ID 19881


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

super ,no do vianoc bol fuč....hihi

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Antonia G. (antoniagburova) ID 59220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.4.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové rohlíčky, gaštanové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

1. Orechové rohlíčky: 280 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g orechov, 2 žĺtky, 220 g masla. 2. Gaštanové guličky: 1 balík piškót, 1 kocka gaštanového pyré, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 40 g roztopeného masla, rum, čokoláda na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Orechové rohlíčky: Všetky suroviny spolu vymiesime na hladké cesto a napĺňame do formičiek. Ja mám silikónový plech, čiže mastenie nie je potrebné a rohlíčky z neho sami utekajú von. Pečieme pri teplote 160 stupňov dozlatista. Okraje rohlíkov po dopečení namáčame do čokolády.

2. Gaštanové guličky: Všetky suroviny spolu vymiešame, vypracujeme cest, z ktprého tvarujeme guličky. Necháme stáť v chlade celú noc a na druhý deň oblievame čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Katarína Š. (winslet) ID 67466 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.1.2014, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kakaovo-gaštanové kolieska



POTREBNÉ PRÍSADY

360g hladkej muky (cast sa moze nahradit celozrnnou,ale potom treba do cesta pridat trochu mlieka) * 300 g masla alebo palmarinu * 120 g prask.cukru * 100 g mletych orechov * 50 g kakaa * 1 zltok ***** gastanovo-maslovy krem: gramaz neviem,robila som od oka, ale vymiesame si zmaknute maslo (kravske) a rozmrazene gastanove pyre, podla chuti pridame par kvapiek rumu, cukor netreba,pyre je sladke dost. ja som dala maslo a pyre asi v pomere 1:2

POSTUP PRÍPRAVY

Moj dnesny pokus, zajtra dopisem,ako sa to sprava dalej ,o))) keksiky su dobre aj same o sebe, take jemne sladke, dost kakaove, super ku kave. Mne tam velmi zapasovala celozrnna muka, nie vela,mozno 50-60g.
Tiez sa mozu zlepovat dzemom,ale kupila som gastanove pyre,tak som chcela vyskusat a chuti to spolu uuuuuzasne :-p
Rozpis surovin je na celu davku, ja som robila 2/3-novu a kolacikov je celkom dost.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 7.6.2012, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 138 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu