končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.192 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,5120 ďalšie >> |
TORTY |
Negroni cakePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus s mandľami a pomarančovou šťavou, krém mascarpone s orange curd. Torta potretá ganache s bielou čokoládou, želatína s limetkou a Negroni, sušené pomaranče. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Miroslava H. (miroslava72) ID 96819 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta LeňochodPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus orechový, krém čokoládový ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Miroslava H. (miroslava72) ID 96819 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2022, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Ryžový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg ryby, 1pohár ryže, 2cibule, olej, červená paprika, soľ, 100g tvrdého syra, kečup, čili, bobkový list, škorica, klinček, koriander, kmín POSTUP PRÍPRAVY Ryby osolíme opaprikujeme okmínujeme a opečieme na oleji. Vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a koreniny. Pridáme umytú ryžu, vodu, dusíme do mäkka. Vymažeme pekáč a vrstvíme polovicu ryže rybu posypeme syrom kečupom na vrch ryžu syr kečup. Zapekame 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
ŠalátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 5 špekáčok, 1šalátová uhorka, 1cibuľa, 2papriky, 2rajčiny Marináda 6 lyžíc kečupu 6 lyžíc oleja 6 lyžíc vody 6 lyžíc horčice 1 lyžička cukru 1 lyžička soli 3 lyžice sojovej omáčky 3 lyžice worcesrovej omáčky Toto uvaríme na omáčku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Marináda na mäskoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia 2 rovné lyžičky soli 3/4 lyžičky mletého čierneho korenia 3/4 lyžičky papriky 3/4 lyžičky papriky štipľavej 3/4 lyžičky vegety 3/4 lyžičky kari 1 malú lyžičku horčice 1 malú lyžičku dreveného kmínu 1 malú lyžičku worcester omáčky 1 malú lyžičku kečupu 1 malú lyžičku sojovej omáčky 2 polievkové lyžice oleja 1 polievkovú lyžicu solamilu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Najlepšie parížske rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na CESTO: 3 bielka/ 170g prášk. alebo kryš.cukru/ 150g mletých vlašských orechov/ 1 PL hrubej múky alebo strúhanky/ trocha soli Na PLNKU: 3 žĺtka/ 1 celé vajce /100g kryš.cukru/ 1 a pól PL kakaa/ 180g masla (+ môžeme pridať aj 1-2 PL rumu pre lepšiu chuť a arómu) Na POLEVU: 100g horkej čokolády (môže byť aj obyčajná čoko. na varenie) / 30g masla alebo kokos.oleja POSTUP PRÍPRAVY Príprava cesta: 3 bielka s cukrom a štipkou soli (tá pomáha, aby sa nám lepšie byšľahali bielky) si ručným mixérom vyšľaháme nad parou do tuhej hmoty. Do snehu pridáme mleté orechy, 1 PL strúhanky/hrubej múky a dôkladne vmiešame do plnky. Najlepšie urobíme, ak hmotu necháme aspoň pár minút odležať (20-30minút). Potom si naplníme cukrárske vrecko cestom. Na plech si položíme papier na pečenie a s cukrárskym vreckom tvarujeme z cesta malé rožteky, ja ich robím veľkosti cca 6 cm. Treba si dávať pozor, aby mali všetky rožteky po celej svojej ploche rovnakú hrúbku, inak by sa nám mohli polámať. Pečieme pri teplote 150 stupňov cca 15-20 minút. Príprava plnky: 3 žĺtka ,1 vajce,100g cukru a kakao vymiešame nad parou do tuhej hmoty. Bez mixéra! Miešame len vareškou! Bude to trochu pracné, ale naozaj to stojí za to. Ak by sme použili mixér či metličku, hmota by sa nám mohla zraziť. Keď je hmota dostatočne hustá, necháme ju vychladnúť a potom do nej zašľahávame po kúskoch studené maslo. Úplne ku koncu pridávam aj rum (môže byť aj koňak, alebo nič). Hmotu dôkladne vymiešame na hladký krém. Týmto krémom naplníme cukrárske vrecko a zdobíme ním vychladnuté rožteky (ja niekedy používam aj ozdobnú špičku). Rožky necháme vychladnúť (najlepšie v chladničke či na nejakom chladnom mieste). Príprava polevy: Vo vodnom kúpeli roztopíme, najlepšie, horkú čokoládu, pridáme do nej trochu masla/kokos.oleja. Túto čokoládovú zmes si môžeme naliať do nejakej hlbokej misky a opatrne v nej namáčame rožteky krémovou časťou nadol. Namočené rožky ukladáme späť na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Aneta V. (Anetuškaaaa) ID 334976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
HedwigaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY svetlý korpus, karamelová plnka (puding, mascarpone, salko), ríbezľový lekvár POSTUP PRÍPRAVY cca 2,7 kg OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
OREOPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kakaový korpus, mascarpone+šľahačka, mrazené maliny, poťah Smartflex POSTUP PRÍPRAVY váha cca 3,5 kg OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Krstinová pre JúliuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kakaová piškóta, nugát, citrónová plnka, poťah a dekorácie Smartflex POSTUP PRÍPRAVY cca 3,5 kg OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládovo ovocná torta s mascarpone krémom (bezlepková)POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 7 ks vajíčok 7 polievkové lyžice trstinový cukor (alebo práškový, ja som dala trstinový) 4 polievkové lyžice kakao 1⁄2 balík prášku do pečiva Smotanový krém 500 gramov mascarpone 200 millilitrov šľahačkovej smotany 2 čajové lyžičky práškového cukru 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkový cukor (ja som dala vanilk.cukor) 1 polievková lyžica citrónovej šťavy (podľa chuti aj 2) Čokoládová poleva 200 gramov čokolády (výber je na vás, ja som dala kombináciu horkej a mliečnej milky, nabudúce dám viac milky, aby bola poleva sladšia, ale samozrejme dá sa dochutiť aj horká čokoláda cukrom) 140 gramov kvalitného masla Ovocie čerstvé maliny, ríbezle, alebo podľa chuti. Tieto sú však jemne kyslejšie, takže osviežia celú tortu Iné: podľa chuti aj džem, ja som dala malinový na korpus POSTUP PRÍPRAVY Korpus 1/ Bielka s polovicou cukru vyšľaháme do snehu, zatiaľ odložíme do chladu. 2/ Žĺtka so zvyšným cukrom vyšľaháme do peny. 3/ Kakao, ktoré sme si predtým preosiali, zmiešame s práškom do pečiva a primiešavame (mixérom) do vymiešaných žĺtok, až sa nám vytvorí hnedá, kakaová hmota/cesto. 4/ Následne, už len ručne a opatrne zamiešavame vymiešané bielka (sneh) do tejto hnedej hmoty. Po spojení všetkých surovín máme hotové cesto. 5/ Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút (teplovzdušná rúra). Alebo podľa vlastných skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení korpus vyklopíme na pracovnú dosku, alebo iný plech, papierom hore, opatrne dáme dole papier z korpusu a necháme vychladnúť. Cesto má cca 1cm hrúbku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana M. (janie-ly) ID 38949 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.192 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,5120 ďalšie >> |