končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 25.649 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,2565 ďalšie >> |
TORTY |
Krtkova torta - pre mňa k narodeninámPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 4 vajcia, 160g jemného krupicového cukru, 140 g hladkej múky, 20 g kakaa, 1 lyžička sódy bikarbóny, 4 lyžice vriacej vody KRÉM: 500ml mlieka, 1 balík Zlatý Klas, 3 lyžice kryšt. cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 250g tvarohu, 125 g Hery, 4 lyžice práškového cukru, 3-4 banány POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Žĺtky vymiešame so 100g cukru, pridáme 4 lyžice vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme zvyšok cukru (60g). Múku, kakao a sódu bikarbónu spolu preosejeme. Polovicu zmesi zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov a druhú polovicu zapracujeme do bielkového snehu. Žĺtkovú a bielkovu hmotu opatrne spojíme a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 min.(každý podľa svojej rúry musí čas odhadnúť :-))). cesto sa nesmie lepiť na špajdlu!!! Krém: Zlatý klas dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšného pridáme 3 lyžice cukru a 1 vanilínový premiešame a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes zo Zlatého klasu a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, necháme vyhladnúť. Tvaroh, vanilínový cukor, zmäknutú Heru a práškový cukor spolu dobre premiešame a vmiešame do vychladnutého krému. Pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi do hĺbky 1 cm, okraj ponecháme asi 2-centimetrový. Vydlabané cesto si v miske rozmrvíme. Banány ošúpeme, posdĺžne prekrojíme a plochou stranou poukladáme do korpusu. Tvarohový krém kopcovito navŕšime na tortový korpus s banánmi a posypeme rozmrveným vydlabným cestom. Necháme v chlade stuhnúť- cca 5 hodín. (Na druhý deň je najlepšia :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov) Lubomira K. (lulu80) ID 45046 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 26.5.2015, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
RUŠEŇ TOMÁŠ pre Tomáša :-)POTREBNÉ PRÍSADY 3 PLÁTY PIŠKÓTOVÉHO CESTA (rozpis na 1 plát: 5 vajec * 5 kopcovitých PL práškového cukru * 5 kopcovitých PL polohrubej múky) *** ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 1.časť: 150 g práškového cukru * 50 g kakaa * 200 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** ORECHOVÝ KRÉM: 1. časť: 150 g práškového cukru * 200 g mletých vlašských orechov * 100 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka ***FALOŠNÝ MARCIPÁN - MLIEČNA HMOTA (z cca 300 g sušeného mlieka)***POTRAVINÁRSKE FARBY: žltá, červená, modrá, zelená ***6 OKRÚHLYCH KEKSOV (napr. disko) ***PEVNÉ NERVY A KOPEC ČASU POSTUP PRÍPRAVY Tohto narodeninového rušňa Tomáša som cez víkend vyrábala na oslavu 3. narodenín nášho Tomina, veľkého fanúšika svojho menovca a jeho kamarátov. Pokúsim sa jednotlivé kroky popísať vo fotopostupe, ak by sa chcel niekto inšpirovať a dať na to. S falošným marcipánom - mliečnou hmotou som robila prvýkrát, takže som mala obavy ako to pôjde. Robila som ho ako inak podľa MMB. :-) Konkrétne podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1133 - odporúčam. Potrebovala som 6 farieb mliečnej hmoty: bielu - základná hmota - na oči, ústa a do rezervy, žltú - na číslice "1", červenú - na okná a pásy, modrú - na väčšinu rušňa a kolesá, čiernu - na oči, obočie, hlavu, spodný pás, "zadok" a komín - dosiahla som ju zmiešaním červeného, modrého a zeleného farbiva, sivú - na tvár - zmiešaním bielej a trochy čiernej hmoty. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (85) posledné: 1.5.2012, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechová torta Kitty s vanilkovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Orechový korpus: 8 vajec, 170g cukru krupica, 120 g polohrubej múky, 150 g mletých vlašských orechov, 1/2 prášku do pečiva a 8 lyžíc vriacej vody******Vanilkový krém: 8 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukre, práškový cukor podľa potreby, 3 x 125 g masla******pikantný džem******falošný marcipán na poťah torty a postavičky POSTUP PRÍPRAVY Korpus:Z bielok vyšľahám tuhý sneh. Žltka vymiešam s cukrom do penista, potom postupne pridávam vodu, keď je cukor rozpustený, tak pridávam sypké (múku, pr.do pečiva, príp. kakao,orechy) a miešam na striedačku s 1/2 bielkov. Druhú polovicu opatrne zamiešam do cesta, aby sa nadýchalo a dám piecť. Krém: uvariť puding z mlieka a Zlatých klasov a nechať vychladnúť, maslo s cukrom vymiešať do penista a pridávať postupne vychladnutý puding OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (48) posledné: 12.4.2011, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vláčik za 10 minút - keď je málo času a zručnostiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY čokoládové perníky plnené džemom, okrúhle detské piškóty, lentilky, nutela. POSTUP PRÍPRAVY Perníky sú vagóniky, rušeň vytvarujeme podľa chuti. Piškóty nám poslúžia ako kolesá, prilepíme ich nutelou, takisto nutelou prilepíme lentilky na ozdobu. Na dvihnutie podvozku som dala tiež piškóty, sú nalepené zospodu. Inšpirácia pre menej zručné a zaneprázdnené maminky, ktoré úprimne obdivujú všetky krásne výtvory, ale sú si vedomé vlastných hraníc :-), a predsa chcú urobiť svojim detičkám radosť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Mária S. (Ima) ID 3938 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 31.1.2011, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tvarohovo - jogurtová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY * 150g BB keksy * 100g maslo * 500g jemný tvaroh /1,1%/ * 500g biely jogurt /3,9%/ * 2 vanilkové cukry * 2 PL pr.cukor * 200ml mlieko * 1 potravinárska želatína * ovocie : - akékoľvek - u mňa broskyne POSTUP PRÍPRAVY - osviežujúca na horúce dni a s minimálnou prácou okolo nej :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (53) posledné: 5.2.2015, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mramorová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Môj prvý pokus s falošným marcipánom. Korpus mramorový - recept z MMB - 4 vajcia, 240g práškový cukor, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva. Krém so dala orieškový podľa receptu pani Magdalénky L. ID798. - 2 zlaté klasy, 1/2 l mlieka, 6 vanilkových cukrov, 1 maslo, lieskové oriešky. Falošný marcipán podľa MMB.cz od pani Sabiny J. : 4 lyžice sušeného mlieka, 6 lyžíc práškového cukru, lyžička masla, trocha vody a 1 lyžica medu, marcipán som prifarbovala kakaom POSTUP PRÍPRAVY Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, môžme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh s cukrom. Jednu tretinu cesta odoberieme a prifarbíme kakaom. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Boky torty jemne vymastiť tukom. Ja to už nevysypem múkou, lebo torta tak pekne drží tvar na bokoch. Do stredu formy dáme lyžicu tmavej hmoty a nato 2 lyžice svetlej hmoty. Tak pokračovať až do spotrebovania cesta. NEMIEŠAŤ!!! Korpus si môžte urobiť podľa toho, kto má aký osvedčený. Ja som tentokrát volila ten, lebo na priereze má torta mramorový vzor aj vo vnútri. Krém - Uvariť zlaté klasy v mlieku s cukrom, do horúceho vmiešať pomleté a opražené oriešky. Nechať vychladnúť a vyšľahať s maslom. Ja som volila tento krém, je výborný jemný. Ďakujem pani Magdalénke L. za inšpiráciu a recept. Krém samozrejme do torty môže ísť ľubovoľný. Falošný marcipán - mlieko s cukrom preosiať, vymiesiť s medom, maslom, pridať trochu vody. S vodou veľmi opatrne! Musí vzniknúť tuhšia hmota podobná plastelíne. Ak je riedka,treba pridať sušené mlieko. Na túto tortu som použila 2násobnú dávku surovín. 1/4 hmoty som prifarbila kakaom. Recept na falošný marcipán je z MMB.cz od pani Sabiny J. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Lucia K. (Lucia.K) ID 44529 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 15.6.2011, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Modelovacia hmotaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g Pr.cukru ( najlepší je taký ten jemný ako múka) 200g Sušené mlieko... polotučné, alebo plnotučné Voda podľa potreby Potravinárske farbivo Olej na potretie dosky POSTUP PRÍPRAVY Cukor zmiešame s mliekom a po troške ( najlepšie lyžicou) pridávame vodu. poriadne prepracujeme až je tvárna ako plastelína :o) Ak je riedka pridáme sušené mlieko, ak tuhá pridáme vodu ( s ňou opatrne) Dobre prepracovanú hmotu si podľa potreby zafarbíme. Ak tvarujeme kvietky vaľkáme na mirnr olrjom potretej doske ( ja to vaľkám na hladkej kuchynskej linke) Ak tvarujeme postavičky a chceme zlepovať časti, tak štetečkom a vodou potierame zlepované miesta. A ak chcete poťahovať tortu ( viď kačička, alebo srdiečko so živými ružami v mojich receptoch) Vaľkáme na pocukrovanej doske. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Alexandra P. (Tomík) ID 7783 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 15.3.2010, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta RaffaelloPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 5 vajec, 15dkg práškového cukru, prášok do pečiva, 10dkg polohrubej múky, 1/2 dl vody Na krém: 3 šlahačky, 2 biele čokolády (125g), 20dkg kokosu POSTUP PRÍPRAVY Vyšlaháme cukor so žĺtkami, pridáme vodu, múku zmiešame s práškom do pečiva, opatrne primiešame. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh, pomaly primiešame do cesta. Dáme piecť na 180 stupňov. Medzitým si dáme zohriať do hrnca 2 šlahačky - nesmú sa variť. Pridáme k nim biele čokolády a miešame už mimo platničky, kým sa neroztopia. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Korpus rozrežeme na 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozmrvíme na malé kúsky. Dobre vychladenú šlahačku s čokoládou vyšlaháme na hustý krém a pridáme k rozmrvenému korpusu spolu so 16dkg kokosu. Celé to natrieme na zvyšnú 1/3 korpusu a rukou popritláčame. Zvyšnú šlahačku vyšlaháme, natrieme na tortu a celú ju posypeme so zvyšným kokosom. Dobrú chuť! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Ildiko B. (Didulka) ID 54799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 18.12.2012, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Maxikrígeľ s pivom (+fotopostup)POTREBNÉ PRÍSADY Kakaový korpus, čokoládová plnka, banány, káva, K2, WI. Hmotnosť: 4,6 kg. POSTUP PRÍPRAVY Pridávam aj fotopostup, ako som tento maxi-pivový pohár robila... Ak treba, postup na korpusy a plnku nájdete v mojich predchádzajúcich receptoch, príp. využite tie svoje :)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (82) posledné: 10.7.2015, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Lentilková torta do škôlkyPOTREBNÉ PRÍSADY Tortička s lentilkami pre moju Megi do škôlky. Korpus: orechový; krém: vanilkový; poťah z cukríkov Marshmallows + lentilky Uvedený suroviny sú na tortovú formu s priemerom 25 cm Recept na korpus mám z MMB od Alexandry P.: Korpus: 7ks vajec, 160g kr.cukru, 120g polohrubej múky, 100g orechov, 6PL vriacej vody, 1/2 prášku do pečiva. Krém: 1,2 l mlieka, 4 bal. Zlatý klas, 2 vanil. cukry, 7 lyžíc kryšt.cukru, 200g masla, 3-4 lyžice práškového cukru (osladiť podľa chuti). - krém vystačí na naplnenie torty a tiež na potretie už naplnenej torty po obvode. Džem, rum, banán Poťahová hmota z cukríkov Marshmallows: 2 balíčky cukríkov Marshmallows - to sú tie penové také bielo-ružové, cca 2 lyžice citrónovej šťavy, cca 500 g práškového cukru, cca 10g Cery (stuhnutej). POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Bielky vyšľaháme na sneh (môže sa pridať štipku soli) - odložíme do chladničky. Žĺtky s kr.cukrom vyšľaháte do husta a postupne pridávate prevarenú vodu. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešate a na striedačku s bielkami vmiešavate zľahka do žĺtok ( ja si vmiešam asi na tri krát zmes múky na striedačku s tromi lyžicami bielok v šľahači a potom to vareškou nadľahčím zvyšnými bielkami). Masu vylejeme do tortovej formy. Množstvo je na veľkosť formy 25 cm. Pečieme pri teplote 150'C asi 40min. Krém: Z mlieka, Zlatých klasov, vanilk.cukrov a kryšt.cukru uvaríme hustý puding. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a do toho pridávame po lyžiciach teplý puding (nie horúci) a šľaháme aspoň 5 min.. Mne sa pri takomto postupe krém nezrazil. Niektoré baby pridávajú do tohto krému cca 1 dl oleja - aby sa krém nadľahčil a údajne zrazený krém sa týmto aj napraví. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Silvia Č. (Megan07) ID 92276 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 28.2.2012, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25.649 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,2565 ďalšie >> |