. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Sosovicova polievka s cestovinou



POTREBNÉ PRÍSADY

Pol hrnceka sosovice, sol, korenie, vegeta, cestovina, bobkovy list, cesnak 2struciky, 1 cl sladkej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Sosovicu umyjeme, dame varit do hrnca, pridame sol, 2 struciky cesnaku a bobkovy list, nechame uvarit do makka, zvlast dame varit do osolenej vody cestoviny. Urobime zasmazku z oleja a muky, ked je muka ruzova pridame 1 cl spadkej papriky a hrncek studenej vody a vlejeme do polievky, nechame povarit, pridame vegetu a cestoviny. Tie nemusia byt velmi uvarene, dojdu este v polievke. Mozeme pridat aj petrzlenovu vnat. Ja ju davam skoro do vsetkych jedal :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fazuľová polievka na kyslo za 15 minút



POTREBNÉ PRÍSADY

smotana, zemiaky, fazuľa, soľ, korenie, bobkový list, ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme liter smotany na varenie a kilogram očistených, na malé kocky pokrájaných zemiakov. Osolíme, okoreníme, dochutíme bylinkami, bobkovým listom, zakryjeme pokrievkou a varíme 10 minút. Nakoniec pridáme 3 plechovky červenej fazule, vyberieme bobkový list, zamiešame a odstavíme. Na tanieri ešte dochutíme octom alebo citrónom. Energetická hodnota jednej porcie: 1273 kJ. Cenové náklady: 4 Eurá. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.10.2014, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

rýchla pórova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme 1 väčší pór, 1 mrkva, cesnak, maslo resp. olej na zápražku, 3 lyžice ovsených vločiek, voda, soľ, korenie, polievkové "guličky"

POSTUP PRÍPRAVY

Na roztopené maslo resp. olej pridáme nahrubo postrúhanu mrkvu, chvíľu pražíme a pridáme na kolieska - môžu byť hrubšie, pór (kúsok zelenej vňate a kúsok bielej stonky odložíme na neskôr). Chvíľu pražíme, pridáme vodu. Okoreníme soľou, čiernym korením, nakrájaný cesnak, môžeme pridať 1 kocku zeleninového bujónu (ale nemusí byť). 3 lyžice ovsených vločiek premyjeme a pridáme do polievky. Varíme, stačí 10-15 minút, potom odstavíme, ponorným mixérom všetko zmixujeme na jemnú polievočku. Opäť postavíme na plameň a pridáme na jemnučké rezance nakrájaný pór, ktorý sme si odložili pri príprave, dochutíme bazalkou. Polievku už iba zriedime na požadovanú hustotu - môže byť voda resp. mlieko, smotana, kto má ako rád. Varíme ešte 5 minút. Ja ešte do každej porcie dávam pražené perličky do polievky (LIDL). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Ivana Č. (cokii) ID 18101 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.1.2014, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Francúzska cibulačka



POTREBNÉ PRÍSADY

vývar (najlepšie slepačí, ale dávam aj zeleninový), na dve porcie 4 veľké cibule pokrájané na mesiačiky, tymián, biely vínny ocot, dobré biele víno, maslo, olej, soľ, korenie, bageta, syr (ementál, parmezán, comté)

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si vývar. Cibuľu osmažíme na oleji a na masle. Smažíme veľmi dlho, kým nebude zlatá a mazľavá. Zároveň skaramelizuje. Čím tenšie mesiačiky nakrájate, tým rýchlejšie to bude. ak je hotová, pridame tymián, trošku octu (asi tak lyžica) a miešame kým sa ocot odparí. Pridáme biele víno 1-2 dcl (kvalitné, ovplyvní to chuť cibulačky) a necháme znovu zredukovať. Už len pridáme vývar, dochutíme soľou, korením a hotovo. Aby sa polievka lepšie jedla, bagetu som nakrájala na menšie kúsky, vhodila do naservírovanej polievky, zasypala syrom a dala zapiecť. Prípadne môžte šikmo nakrájať bagetu, na plechu zasypať syrom a dať zapekať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Sona F. (anqua) ID 52532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Lahodná zemiaková krémová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 4 porcie: 600 g zemiaky, 2 ks jablko, 1 ks cibuľa, 30 g maslo, 3 PL koňak, 1 KL vegeta, 1 liter zeleninový vývar, 200 ml smotana na šľahanie (alebo na varenie, príp. plnotučné mlieko - ja som dala smotanu na varenie, ale len cca 0,5 - 1 dl), 30 g čierne olivy, 30 g sušené paradajky, 150 g slanina, soľ, celé zelené korenie cca 5-6 guľôčok (myslím si, že rovnakú službu urobí aj čerstvo mleté čierne alebo farebné korenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Tak na túto polievočku som sa chystala veeeeľmi dlho, pretože som sa obávala kombinácie cibule, jablka, koňaku, olív a sušených paradajok - ale úplne zbytočne, chute dokonale ladili a určite ju budem variť častejšie ... taaakže ideme na to : ... cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opečieme do sklovita na masle ... zemiaky aj jablká očistíme a nakrájame na kocky a pridáme k cibuli, opečieme a podlejeme koňakom ... pridáme rozdrvené zrniečka zeleného korenia ... všetko podlejeme vývarom (stačí aj z kocky), dochutíme soľou a varíme do zmäknutia asi 20 minút ... uvarenú polievku rozmixujeme, zjemníme smotanoualebo mliekom a krátko povaríme. Olivy, sušené paradajky a slaninu nakrájame na kúsky a opečieme nasucho na panvici. Polievku rozdelíme do tanierov alebo misiek, posypeme zmesou opečenej slaniny, olív a paradajok a hneď podávame.... naposledy som skúšala s vývarom z údeného mäska a veru tiež to bola dobrota ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z pecenej mrkvy a fenyklu



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/01/polievka-z-pecenej-mrkvy-fenyklu.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1 kg mrkvy,ocistenej,osupanej a nakrajanej
2 fenykle,ocistene a nakrajane
1 cibulu,nakrajanu
olivovy olej
2 struciky cesnaku,neolupane
1,6 litra zeleninoveho vyvaru
smotanu na ozdobenie
Postup:Ruru si predhrejeme na 190C.Na plech si dame mrkvy,fenykel a cibulu polejeme olivovym olejom(asi 2 PL).Dobre zmiesame tak aby sme ho mali vsade.Dame piect na 20 min.Po 20 minutach vytiahneme pridame 2 struciky cesnaku a dame opat piect na 20 min.Potom vytiahneme z rury,dame do hrnca so zeleninovym vyvarom(cesnak zbavime supky) a privedieme k varu.Napokon znizime plamen a nechame bublat 15 min.Po 15 minutach polievku rozmixujeme pomocou ponorneho mixera.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2014, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

boršč jednoducho



POTREBNÉ PRÍSADY

väčší kus hovädzieho mäsa na polievku, cibuľa, mrkva, petržlen, celer, biela kapusta (stačí polovica menšej hlávky), paradajky (môžu byť aj pasírované paradajky), 2 menšie cvikle, bobkový list, nové korenie, soľ... na dochutenie do taniera: trochu kyslej smotany a kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme veľký hrniec, nabereme do 2/3 vody a s bobkovým listom a novým korením dáme pomaly variť mäso (voda nemá úplne vrieť, má byť len tesne pod bodom varu) ...
Po hodine (príp. aj neskôr), kým sa mäso pomaly varí, očistíme zeleninu a postupne ju prihadzujeme do širokej veľkej panvice na trochu oleja, kde ju s občasným premiešaním pomaly dusíme pod pokrievkou: najprv cibuľu s nakrájanou koreňovou zeleninou, potom pridáme najemno nasekanú kapustu. Nakoniec pridáme cviklu nakrájanú na malé kocky a paradajky, až teraz posolíme a spolu všetko podusíme.
Keď je mäso hotové a zelenina podusená, nasleduje výmena - z hrnca vyberieme mäso aj bobkové listy, do vývaru preložíme všetku podusenú zeleninu, potom mäso nakrájame na kocky a vložíme naspäť do polievky.
Ochutnáme, dosolíme, môžeme pridať aj trošku cukru (podľa chuti paradajok), prípadne aj pár kvapiek citónovej šťavy, a všetko krátko spolu povaríme. Úplne nakoniec pridám trochu mrazenej nasekanej vňaťky (najradšej kôpor). Ak máte kôpor čerstvý, je lepšie ho pridať až nakoniec do taniera do hotovej horúcej polievky.
Podávame s kôpkou kyslej smotany na vrch polievky a s chlebom.

Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

voňavá vianočná kapustnica (zázvorová)



POTREBNÉ PRÍSADY

0,3kg (alebo viac) údené br. mäso, 0,3kg bravč. mäso (pliecko, príp. aj pekný prerastený bok a pod.), 0,5kg jemne krájanej kyslej kapusty, 2 nožičky klobásy, sušené hríby, 1KL ml. rasca, 0,5KL ml. zázvor, 2KL majorán, 1KL č. korenie, 0,5KL nové korenie, 2-3 bobkové listy, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, 1-2PL hl. múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výnimočnú, sviatočnú vôňu dáva tejto kapustnici zázvor - vyskúšajte, je výborná.

Deň vopred dáme na 2-3 hodiny pomaly variť vo veľkom hrnci mäso a sušené hríby. Potom hrniec s mäsom aj šťavou odložíme do chladu (na balkón) a pokračujeme na druhý deň.
Na druhý deň mäso z vývaru vyberieme a pokrájame na malé kocky (studené sa lepšie krája), vložíme späť do hrnca a pokračujeme vo varení - pridáme kvasenú kapustu (prepláchnutú aby nebola príliš kyslá, niekedy stačí iba vyžmýkať) a pokrájanú klobásu.
Keď sa už všetko znovu spolu varí, pridáme korenia: ml. rascu, zázvor (ak je mletý stačí pol kávovej lyžičky), majorán, č. korenie, nové korenie, bobkový list a prelisovaný cesnak. Solíme opatrne, lebo údené mäso býva niekedy už dosť slané.
Kapustnicu necháme veľmi pomaly variť (aj vyše 3 hodiny), kým ona krásne vianočne vonia máme čas chystať všetko čo patrí na štedrovečerný stôl.
Je výborná a aj dosť hustá, takže ju skoro ani netreba zahusťovať zásmažkou, stačí naozaj iba veľmi jemne (zásmažka: za hrsť múky trochu opražíme, potom necháme na panvici mierne ochladnúť, rozmiešame s 1dl studenej vody, a pomaly prilievame do vriacej kapustnice).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborná sýta estragónová kuracia polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

nakrájaná zelenina rôzneho druhu, minimálne: 1 cibuľa nadrobno, 6 šampiónov na štvrtiny, 4 menšie mrkvy a 1 petržlen na kolieska, 1 menší kaleráb na kocky, za hrsť mrazeného hrášku, 3 zemiaky na menšie kocky a okrem toho môže byť a nemusí karfiol, brokolica, zeler atď.*** 2 kuracie stehná bez kože a kosti nakrájané na menšie kusy*** na dochutenie: estragón, soľ, kurací bujón, 1 citrón*** 1,5 l vody, 1 kyslá smotana, 1 smotana a varenie, 1 kopcovitá PL gustinu

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a opekáme do zblednutia, potom pridáme šampióny, opekáme za stáleho miešania a po cca 5 minútach prilejeme vodu. Keď nám zovrie, hodíme do nej zeleninu okrem zemiakov a hrášku a 1 bujón, osolíme (môžete pridať aj štipku čierneho alebo bieleho korenia-ja som nedala) a okoreníme estragónom. Estragón je veľmi aromatický, 1 polievková lyžica (nie kopcovitá) stačí, radšej polievku dochuťte pred dokončením! Po cca 40 minútach pridáme zemiaky a hrášok a dovaríme do zmäknutia za cca 20 minút. Potom polievku zahustíme gustinom rozmiešaným v 2 druhoch smotany. Pred podávaním dochutíme citrónovou šťavou (alebo octom). Polievka chutí fantasticky, odporúčam vyskúšať!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Najlepšia zemiaková polievka - rýchla, bez bujónu



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, 1 veľká cibuľa, soľ, mletá rasca, majoránka, vajce, mletá červená paprika, hladká múka, olej, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Do 2 litrov osolenej vody dáme variť zemiaky. Pridáme rascu. Keď sú na pol uvarené, pár zemiakov rozpučíme. Cibuľu podusíme na oleji dohneda. K cibuli pridáme múku, osmažíme, zalejeme studenou vodou, premiešame. Do zápražky pridáme červenú papriku a potom zápražku vlejeme k zemiakom a k vode:) Povaríme 5 minút a potom vmiešame rozmixované vajíčko. Na záver pridáme ešte majoránku a vegetu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Jana N. (Kyra8) ID 284952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.3.2014, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu