. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Čokoládová "nutela" z jabĺk


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2kg až 2,5kg očistených jabĺk, 500ml vody, 1kg kryštálového cukru (ja dávam menej), 100g kakaa, 100g čokolády, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 čokoládové pudingy-prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalší recept na "nutelu", tentokrát z jabĺk, pre inšpiráciu..
Jablká načistíme na štvrtky, šupku nečistíme, lebo neskôr sa budú jablká pasírovať. Očistené jablká zalejeme v hrnci pol litrom vody a za stáleho miešania varíme kým nezmäknú. Netrvá to dlho :)
Potom jablká prepasírujeme a prelejeme opäť do hrnca. Bokom zo zmesi odoberieme pol litra. Do hrnca k prepasírovaným jablkám pridáme cukor (podľa chuti, my dávame menej), kakao, čokoládu (akú chcete, my dávame horkú) a miešame. Keď začne kakaová hmota vrieť, do odobratého pol litra prepasírovaných jabĺk zamiešame pudingový prášok a vlejeme ho do hrnca. Necháme prevrieť a odstavíme. Plníme poháriky, ktoré dáme sterilizovať na 20-30min.
"Nutela" sa hodí na palacinky, koláč, či chlebík, atď.. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.10.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cesnaková pasta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesnak * olivový olej * soľ

POSTUP PRÍPRAVY

domáci recept na cesnakovú pastu, na ochutenie mäsa, do marinád a pod.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.8.2010, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ríbezle na spôsob brusníc 1*



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg ríbezlí, 600g cukru, 1/2 lyžičky mletej šorice, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 2 lyžice rumu, citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10 minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore vrchom a necháme vychladiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 8.8.2013, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

STERILIZOVANÁ ČERVENÁ KAPUSTA k pečenému mäsu /polotovar/



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg červenej kapusty Nálev: 2 litre voda, 1/2 litra ocot, 120g soľ, 200g kryšt.cukor, 2dcl olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nakrájame a zalejeme horúcim nálevom - všetky suroviny na nálev spolu rozvaríme. Občas premiešame a necháme stáť do vychladnutia. Dáme do pohárov uzatvorime a sterilizujeme cca 1/2 hodiny.
Keď potrebujeme k mäsu postupujeme nasledovne:
Na troche oleja orestujeme do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu z pohára a dusíme
do mäkka. Podľa chute pridáme mletú rascu, ocot, cukor - kto ako má rád.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2009, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechov



POTREBNÉ PRÍSADY

vylúpané, vyschnuté vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy dáme do čistých suchých fliaš. Zavíčkujeme a sterilizujeme v pare 20 min. Vyberieme a prevrátime aby riadne chytilo víčko. Takto orechy nezostarnú, nezhorknú nezožltnú a vydržia celú zimu. Takto isto sa dajú zavariť aj sušené huby

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Farebná čalamáda



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kusy červenej papriky, 2 kusy zelenej papriky, 2 kusy žltej papriky, 250 g bielej kapusty, 4 cibule, 1 menšia cuketa, 1 šalátová uhorka, 2 feferónky, 4 mrkvy, sladkokyslý nálev urobený podľa Deka

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu si očistíme, papriku a kapustu pokrájame na tenké pásiky, cibuľu, cuketu, uhorku a mrkvu na kolieska. Všetko spolu premiešame a naplníme do pohárov. Poháre zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý si pripravíme podľa návodu na obale. Sterilizujeme 15-20min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2010, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rýchly ríbezľový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg ríbezlí, 1 želírovací cukor (500g)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi rýchly, určite ho mnohé poznáte, ale robila som ho prvý krát, (doteraz som vždy brala hotové od mamy), tak možno sa niektoré odhodláte aj vy....za 30minút bol už aj vo fľaškách

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zuzana L. (zanabela) ID 17727 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 3.7.2017, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo bez varenia


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, paradajky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept jeana Š. (ivusik) ID 886, ale ocaril ma jednoduchostou.
Ja som dala 5kg paradajok a 5kg papriky, lebo mam rada, ked je viac paradajok.
Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať.
Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja , zatvoríme a dáme sterilizovať/ ja sterilizujem v rure, poukladam na hlboky pekac, dolejem vodu do pekaca a pri 150 st. asi pol hodinku, z toho 15.min. to bublalo/.
Po vybratí otočiť hore dnom.
Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny.
Pani Ivke dakujem....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Daniela U. (danilienka) ID 57919 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.8.2012, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Diabolské tousty-pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg paradajky,2kg papriky,5feferoniek,5 cibulí,3hlavičky cesnaku,2 kuraci luncheon v konzerve, 2dcl oleja, 1deko(nakladač zeleniny)

POSTUP PRÍPRAVY

Ja robím pol dávky pikantné a pol dávky nepikantné. Všetko načistíme a spolu pomelieme.Varíme 1hodinu odkryté. Naplníme do pohárov a sterilizujeme 30minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2012, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablková nutela



POTREBNÉ PRÍSADY

2kg jabĺk°°°750g cukru°°°3 vanilkové cukry°°°2 čoko pudingy°°°150g kakaa°°°100g mletých orieškov /mandlí/ 1 SALKO°°°2dl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Tak keď som tu hodila super briošku, tak už si ju aj niečim dobrým namažme:-). Jedna nutela na MMB je bez obrázkov, druhá s inými ingrediencami...
Zdroj: prozeny.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 31.10.2013, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu