končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Čokoládová "nutela" z jabĺkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2kg až 2,5kg očistených jabĺk, 500ml vody, 1kg kryštálového cukru (ja dávam menej), 100g kakaa, 100g čokolády, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 čokoládové pudingy-prášok POSTUP PRÍPRAVY Ďalší recept na "nutelu", tentokrát z jabĺk, pre inšpiráciu.. Jablká načistíme na štvrtky, šupku nečistíme, lebo neskôr sa budú jablká pasírovať. Očistené jablká zalejeme v hrnci pol litrom vody a za stáleho miešania varíme kým nezmäknú. Netrvá to dlho :) Potom jablká prepasírujeme a prelejeme opäť do hrnca. Bokom zo zmesi odoberieme pol litra. Do hrnca k prepasírovaným jablkám pridáme cukor (podľa chuti, my dávame menej), kakao, čokoládu (akú chcete, my dávame horkú) a miešame. Keď začne kakaová hmota vrieť, do odobratého pol litra prepasírovaných jabĺk zamiešame pudingový prášok a vlejeme ho do hrnca. Necháme prevrieť a odstavíme. Plníme poháriky, ktoré dáme sterilizovať na 20-30min. "Nutela" sa hodí na palacinky, koláč, či chlebík, atď.. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 26.10.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cesnaková pastaPOTREBNÉ PRÍSADY cesnak * olivový olej * soľ POSTUP PRÍPRAVY domáci recept na cesnakovú pastu, na ochutenie mäsa, do marinád a pod. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 22.8.2010, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ríbezle na spôsob brusníc 1*POTREBNÉ PRÍSADY 1kg ríbezlí, 600g cukru, 1/2 lyžičky mletej šorice, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 2 lyžice rumu, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10 minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore vrchom a necháme vychladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 8.8.2013, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
STERILIZOVANÁ ČERVENÁ KAPUSTA k pečenému mäsu /polotovar/POTREBNÉ PRÍSADY 5kg červenej kapusty Nálev: 2 litre voda, 1/2 litra ocot, 120g soľ, 200g kryšt.cukor, 2dcl olej POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame a zalejeme horúcim nálevom - všetky suroviny na nálev spolu rozvaríme. Občas premiešame a necháme stáť do vychladnutia. Dáme do pohárov uzatvorime a sterilizujeme cca 1/2 hodiny. Keď potrebujeme k mäsu postupujeme nasledovne: Na troche oleja orestujeme do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu z pohára a dusíme do mäkka. Podľa chute pridáme mletú rascu, ocot, cukor - kto ako má rád. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2009, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechovPOTREBNÉ PRÍSADY vylúpané, vyschnuté vlašské orechy POSTUP PRÍPRAVY Orechy dáme do čistých suchých fliaš. Zavíčkujeme a sterilizujeme v pare 20 min. Vyberieme a prevrátime aby riadne chytilo víčko. Takto orechy nezostarnú, nezhorknú nezožltnú a vydržia celú zimu. Takto isto sa dajú zavariť aj sušené huby OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Farebná čalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kusy červenej papriky, 2 kusy zelenej papriky, 2 kusy žltej papriky, 250 g bielej kapusty, 4 cibule, 1 menšia cuketa, 1 šalátová uhorka, 2 feferónky, 4 mrkvy, sladkokyslý nálev urobený podľa Deka POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu si očistíme, papriku a kapustu pokrájame na tenké pásiky, cibuľu, cuketu, uhorku a mrkvu na kolieska. Všetko spolu premiešame a naplníme do pohárov. Poháre zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý si pripravíme podľa návodu na obale. Sterilizujeme 15-20min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2010, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rýchly ríbezľový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg ríbezlí, 1 želírovací cukor (500g) POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi rýchly, určite ho mnohé poznáte, ale robila som ho prvý krát, (doteraz som vždy brala hotové od mamy), tak možno sa niektoré odhodláte aj vy....za 30minút bol už aj vo fľaškách OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Zuzana L. (zanabela) ID 17727 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 3.7.2017, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo bez vareniaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY paprika, paradajky, soľ POSTUP PRÍPRAVY Recept jeana Š. (ivusik) ID 886, ale ocaril ma jednoduchostou. Ja som dala 5kg paradajok a 5kg papriky, lebo mam rada, ked je viac paradajok. Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať. Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja , zatvoríme a dáme sterilizovať/ ja sterilizujem v rure, poukladam na hlboky pekac, dolejem vodu do pekaca a pri 150 st. asi pol hodinku, z toho 15.min. to bublalo/. Po vybratí otočiť hore dnom. Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny. Pani Ivke dakujem.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Daniela U. (danilienka) ID 57919 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.8.2012, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Diabolské tousty-pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg paradajky,2kg papriky,5feferoniek,5 cibulí,3hlavičky cesnaku,2 kuraci luncheon v konzerve, 2dcl oleja, 1deko(nakladač zeleniny) POSTUP PRÍPRAVY Ja robím pol dávky pikantné a pol dávky nepikantné. Všetko načistíme a spolu pomelieme.Varíme 1hodinu odkryté. Naplníme do pohárov a sterilizujeme 30minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2012, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablková nutelaPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg jabĺk°°°750g cukru°°°3 vanilkové cukry°°°2 čoko pudingy°°°150g kakaa°°°100g mletých orieškov /mandlí/ 1 SALKO°°°2dl vody POSTUP PRÍPRAVY Tak keď som tu hodila super briošku, tak už si ju aj niečim dobrým namažme:-). Jedna nutela na MMB je bez obrázkov, druhá s inými ingrediencami... Zdroj: prozeny.cz OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 31.10.2013, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,43 ďalšie >> |