. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 751-760)<< predošlé 1,.,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81,.,115 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Mascarpone rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať dve piškóty... na jednu potrebujeme 4 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 PL oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie...postup zopakujeme aj s druhou. Necháme vychladnúť.

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládový krém: 250g mascarpone, 150 ml smotany na šľahanie, 150g mliečnej čokolády... Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Natrieme na jeden plát piškóty. Priložíme druhú piškótu a natrieme bielym krémom.




Biely krém: 250g mascarpone, 150g bielej čokolády, 150ml smotany na šľahanie...Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 4.7.2014, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosové guľky s Delissou...



POTREBNÉ PRÍSADY

200g kokosových sušienok /môžeme nahradiť aj maslovými/, 2 biele kokosové Delisy, 100g masla alebo margarínu, 50g práškového cukru, 100g strúhaného kokosu... papierové košíky a kokosová múčka na obaľovanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky zomelieme na jemno, Delisy zomelieme alebo nastrúhame, všetko presypeme do misky, primiešame zmäknuté maslo alebo margarín, cukor, kokos a premiesime. Formujeme guľky /ak máme hmotu moc lepivú, pridáme trochu strúhaného kokosu, ak je sypká, pridáme maslo alebo margarín/. Guľky obalíme v kokosovej múčke a vložíme do papierových košíkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.4.2014, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Orieškové guľky s Delissou...



POTREBNÉ PRÍSADY

150g pomletých maslových sušienok, 150g pomletých lieskových orieškov, 2 orieškov Delissy, 2 PL kakaa, 50g práškového cukru, 100g masla alebo Hery, 100g orieškovej čokolády, oriešky na obaľovanie, papierové košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame zomleté maslové sušienky /môžeme nahradiť piškótami/, pridáme najemno zomleté oriešky a nastrúhané Delissy. Čokoládu rozpustíme a prilejeme tiež do misky, pridáme zmäknuté maslo alebo margarín, kakao, cukor a dobre premiešame. Dáme na chvíľu do chladničky /cca 1/2 hodinku až hodinku/, potom formujeme guľky, ktoré obalíme v zomletých orieškoch a vložíme do papierových košíkov. Mne vyšlo 30 kúskov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.4.2014, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

PINGU torta...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 6,2 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

Spodok: čokoládový korpus, falošný parížsky krém čokoládový, višňový džem, višne...


Vrch: piškóta, pribináčik krém, lesné ovocie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.4.2014, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

S mackom...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,8 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládový korpus, višňový džem, falošný parížsky krém čokoládový, višne, poťah a ozdoby MMF

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2014, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kniha k 60-tke.../2./


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,7 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, falošný parížsky krém karamelový, jahodový džem, poťah MMF, ozdoby MMF a Smartflex Flower pasta

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.10.2014, 15:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♠ Marcipánovo-škoricové uzlíky ♠



POTREBNÉ PRÍSADY

5 - 6 dl mlieka, 1 balíček droždia /ja používam sušené, ale v pohode môže byť aj kocka čerstvého/, 150g tuku alebo masla, 80g kryštálového cukru, 1/2 ČL soli, 2 ČL mletého kardamónu /je to korenie do cukroviniek, ale môžeme vynechať/, 840g hladkej múky ♠♠♠ NÁPLŇ: 50g tuku alebo masla, 200g marcipánu /nenahrádzať fondánom, ja som použila ten z Lidlu, ale dobrý je aj Dr,. Oetker/, 2 PL mletej škorice ♠♠♠ POSÝPKA: kryštálový cukor a vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko trochu zohrejeme, oddelíme si 5 dl. Do múky nasypeme droždie /ak použijeme čerstvé, tak ho rozmrvíme v troške mlieka a pridáme ho nakoniec/, prisypeme kardamón, cukor, soľ... tuk alebo maslo rozpustíme a vlejeme do múky, potom prilejeme aj mlieko /najskôr 5 dl/. Zamiesime cesto, miesime tak dlho, kým sa nespojí a neodeľuje od nádoby. Ak je moc sypké, prilejem zvyšné mlieko. Cesto má byť tuhšie. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hod.




♠♠♠


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2014, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Fľaša v debničke /2./...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 1,7 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládový korpus, falošný parížsky kréme, poťah čokoplastelína a MMF...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.4.2014, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Škvarkové pagáčiky...veľmi jednoduché.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1/2 Čl soli, 250ml teplého mlieka /možno ho ani všetko nespotrebujeme/, 100g bravčovej masti, 200g pomletých škvariek, 1 žĺtok ♥♥♥ na potretie 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky pridáme škvarky, bravčovú masť, soľ, žĺtok a rozmrvíme droždie, zalejeme 100ml mlieka a začneme miesiť. Podľa potreby dolievame mlieko /mám skúsenosť , že keď použijem domácu masť a škvarky, ktoré sú mastnejšie a majú menej mäsa, tak ani mlieka veľa nie je treba a opačne, pri kupovanej masti a mäsitejších škvarkách miniem celých 250 ml mlieka/, vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme 1 hodinu na teplom mieste podkysnúť. Potom ho preklopíme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme do obdĺžnika /na hrúbku asi 0,5 cm/, zložíme ho 4 krát na seba /na polovicu a ešte na polovicu/, prikryjeme a ešte 20 minút necháme odpočívať. Potom ho znova rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku, pomocou noža urobíme mriežku, vykrojíme pagáčiky, preložíme na plech,potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť cca 30 minút. Znova potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 °C asi 15 - 20 minút. Najlepšie chutia teplé, na povrchu sú chrumkavé a vo vnútri mäkučké a vláčne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.1.2017, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohovo marhuľové knedličky....



POTREBNÉ PRÍSADY

300g tvarohu /ja používam 250g plnotučný jemný a 50g nízkotučný jemný, ale v podstate je jedno aký bude mať obsah tuku, dôležité je, aby bol jemný, lepšie sa zapracuje do cesta/, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli, 300g polohrubej múky, 2 PL škrobovej múčky, 1 ČL kypriaceho prášku ♥♥♥ marhule /môžu byť čeerstvé, ale aj mrazené, prípadne zavárané, ale treba ich najskôr nechať dobre odtiecť/ ♥♥♥ múka na posypanie dosky ♥♥♥ olej na pomastenie knedličiek /niekto používa maslo, ale keď sa nezjedia hneď, maslo stuhne a knedličky sa k sebe zlepia/ ♥♥♥ opražená strúhanka a práškový cukor na posypanie ♥♥♥ rozpustené maslo na poliatie /ale pred podávaním/

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si zmiešame múku, škrobovú múčku a kypriaci prášok, pridáme tvaroh, vajce, žĺtok, soľ, a vypracujeme tuhšie, ale vláčne cesto, ktoré necháme 15 minút stáť. Dáme si variť vodu do hrnca a mierne ju osolíme. Cestíčko si rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko /asi 0,5 cm/, nakrájame na štvorce a do každého kúska zabalíme marhuľu /pokiaľ použijeme mrazené, tak ich ani nenecháme rozmraziť/. Potom knedličky postupne po dávkach /ja dávam cca 10 kúskov naraz/ variť na miernom ohni. Od doby, keď vyplávajú na povrch /čo je takmer okamžite/ varíme ešte 15 minút. Potom dierkovanou naberačkou vyberieme do misky, pokvapkáme olejom a pokračujeme, kým neuvaríme všetky knedličky. Pred podávaním posypeme knedličky opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 751-760)<< predošlé 1,.,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81,.,115 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu