končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 751-760) | << predošlé 1,.,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81,.,115 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mascarpone rezy...POTREBNÉ PRÍSADY Budeme potrebovať dve piškóty... na jednu potrebujeme 4 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 PL oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie...postup zopakujeme aj s druhou. Necháme vychladnúť. POSTUP PRÍPRAVY Čokoládový krém: 250g mascarpone, 150 ml smotany na šľahanie, 150g mliečnej čokolády... Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Natrieme na jeden plát piškóty. Priložíme druhú piškótu a natrieme bielym krémom. Biely krém: 250g mascarpone, 150g bielej čokolády, 150ml smotany na šľahanie...Smotanu vyšľaháme dotuha,, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 4.7.2014, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosové guľky s Delissou...POTREBNÉ PRÍSADY 200g kokosových sušienok /môžeme nahradiť aj maslovými/, 2 biele kokosové Delisy, 100g masla alebo margarínu, 50g práškového cukru, 100g strúhaného kokosu... papierové košíky a kokosová múčka na obaľovanie... POSTUP PRÍPRAVY Sušienky zomelieme na jemno, Delisy zomelieme alebo nastrúhame, všetko presypeme do misky, primiešame zmäknuté maslo alebo margarín, cukor, kokos a premiesime. Formujeme guľky /ak máme hmotu moc lepivú, pridáme trochu strúhaného kokosu, ak je sypká, pridáme maslo alebo margarín/. Guľky obalíme v kokosovej múčke a vložíme do papierových košíkov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.4.2014, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Orieškové guľky s Delissou...POTREBNÉ PRÍSADY 150g pomletých maslových sušienok, 150g pomletých lieskových orieškov, 2 orieškov Delissy, 2 PL kakaa, 50g práškového cukru, 100g masla alebo Hery, 100g orieškovej čokolády, oriešky na obaľovanie, papierové košíčky POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame zomleté maslové sušienky /môžeme nahradiť piškótami/, pridáme najemno zomleté oriešky a nastrúhané Delissy. Čokoládu rozpustíme a prilejeme tiež do misky, pridáme zmäknuté maslo alebo margarín, kakao, cukor a dobre premiešame. Dáme na chvíľu do chladničky /cca 1/2 hodinku až hodinku/, potom formujeme guľky, ktoré obalíme v zomletých orieškoch a vložíme do papierových košíkov. Mne vyšlo 30 kúskov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.4.2014, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
PINGU torta...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 6,2 kg... POSTUP PRÍPRAVY Spodok: čokoládový korpus, falošný parížsky krém čokoládový, višňový džem, višne... Vrch: piškóta, pribináčik krém, lesné ovocie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 14.4.2014, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
S mackom...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 3,8 kg... POSTUP PRÍPRAVY čokoládový korpus, višňový džem, falošný parížsky krém čokoládový, višne, poťah a ozdoby MMF OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2014, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kniha k 60-tke.../2./PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 3,7 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, falošný parížsky krém karamelový, jahodový džem, poťah MMF, ozdoby MMF a Smartflex Flower pasta OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 14.10.2014, 15:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♠ Marcipánovo-škoricové uzlíky ♠POTREBNÉ PRÍSADY 5 - 6 dl mlieka, 1 balíček droždia /ja používam sušené, ale v pohode môže byť aj kocka čerstvého/, 150g tuku alebo masla, 80g kryštálového cukru, 1/2 ČL soli, 2 ČL mletého kardamónu /je to korenie do cukroviniek, ale môžeme vynechať/, 840g hladkej múky ♠♠♠ NÁPLŇ: 50g tuku alebo masla, 200g marcipánu /nenahrádzať fondánom, ja som použila ten z Lidlu, ale dobrý je aj Dr,. Oetker/, 2 PL mletej škorice ♠♠♠ POSÝPKA: kryštálový cukor a vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Mlieko trochu zohrejeme, oddelíme si 5 dl. Do múky nasypeme droždie /ak použijeme čerstvé, tak ho rozmrvíme v troške mlieka a pridáme ho nakoniec/, prisypeme kardamón, cukor, soľ... tuk alebo maslo rozpustíme a vlejeme do múky, potom prilejeme aj mlieko /najskôr 5 dl/. Zamiesime cesto, miesime tak dlho, kým sa nespojí a neodeľuje od nádoby. Ak je moc sypké, prilejem zvyšné mlieko. Cesto má byť tuhšie. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hod. ♠♠♠ Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2014, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Fľaša v debničke /2./...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 1,7 kg... POSTUP PRÍPRAVY čokoládový korpus, falošný parížsky kréme, poťah čokoplastelína a MMF... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 2.4.2014, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Škvarkové pagáčiky...veľmi jednoduché.POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1/2 Čl soli, 250ml teplého mlieka /možno ho ani všetko nespotrebujeme/, 100g bravčovej masti, 200g pomletých škvariek, 1 žĺtok ♥♥♥ na potretie 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Do múky pridáme škvarky, bravčovú masť, soľ, žĺtok a rozmrvíme droždie, zalejeme 100ml mlieka a začneme miesiť. Podľa potreby dolievame mlieko /mám skúsenosť , že keď použijem domácu masť a škvarky, ktoré sú mastnejšie a majú menej mäsa, tak ani mlieka veľa nie je treba a opačne, pri kupovanej masti a mäsitejších škvarkách miniem celých 250 ml mlieka/, vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme 1 hodinu na teplom mieste podkysnúť. Potom ho preklopíme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme do obdĺžnika /na hrúbku asi 0,5 cm/, zložíme ho 4 krát na seba /na polovicu a ešte na polovicu/, prikryjeme a ešte 20 minút necháme odpočívať. Potom ho znova rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku, pomocou noža urobíme mriežku, vykrojíme pagáčiky, preložíme na plech,potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť cca 30 minút. Znova potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 °C asi 15 - 20 minút. Najlepšie chutia teplé, na povrchu sú chrumkavé a vo vnútri mäkučké a vláčne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.1.2017, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohovo marhuľové knedličky....POTREBNÉ PRÍSADY 300g tvarohu /ja používam 250g plnotučný jemný a 50g nízkotučný jemný, ale v podstate je jedno aký bude mať obsah tuku, dôležité je, aby bol jemný, lepšie sa zapracuje do cesta/, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli, 300g polohrubej múky, 2 PL škrobovej múčky, 1 ČL kypriaceho prášku ♥♥♥ marhule /môžu byť čeerstvé, ale aj mrazené, prípadne zavárané, ale treba ich najskôr nechať dobre odtiecť/ ♥♥♥ múka na posypanie dosky ♥♥♥ olej na pomastenie knedličiek /niekto používa maslo, ale keď sa nezjedia hneď, maslo stuhne a knedličky sa k sebe zlepia/ ♥♥♥ opražená strúhanka a práškový cukor na posypanie ♥♥♥ rozpustené maslo na poliatie /ale pred podávaním/ POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si zmiešame múku, škrobovú múčku a kypriaci prášok, pridáme tvaroh, vajce, žĺtok, soľ, a vypracujeme tuhšie, ale vláčne cesto, ktoré necháme 15 minút stáť. Dáme si variť vodu do hrnca a mierne ju osolíme. Cestíčko si rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko /asi 0,5 cm/, nakrájame na štvorce a do každého kúska zabalíme marhuľu /pokiaľ použijeme mrazené, tak ich ani nenecháme rozmraziť/. Potom knedličky postupne po dávkach /ja dávam cca 10 kúskov naraz/ variť na miernom ohni. Od doby, keď vyplávajú na povrch /čo je takmer okamžite/ varíme ešte 15 minút. Potom dierkovanou naberačkou vyberieme do misky, pokvapkáme olejom a pokračujeme, kým neuvaríme všetky knedličky. Pred podávaním posypeme knedličky opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 751-760) | << predošlé 1,.,71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81,.,115 ďalšie >> |