. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika P. (monkap) ID 69860
.
mimibazar.sk/monkap
Oblasť: Nová Dubnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.11.2008
Naposledy: 24.4.2023 13:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 146
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 75
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 75 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Jablkové žemličky starej mamy - určite odporúčam vyskúšať



POTREBNÉ PRÍSADY

do pekarne: Drozdie, 600g polohrubej muky, 1 CL soli, 60g rotopeneho masla, 350ml vody, do hotoveho cesta primiesat: 1-2 PL medu ( podla chuti),1/2 CL kardamonu, 600g nadrobno nakrajanych jablk

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarne si vlozime suroviny v napisanom poradi a nechame vypracovat a vykysnut cesto. Potom do cesta primiesame med a kardamon - poriadne premiesame a nakoniec pridame na male kusky nakrajane ocistene jablcka.
Pomocou dvoch lyzic (kedze sa cesto lepi) vytvarujte na vymasteny plech ( alebo papier na pecenie) male hrudky zemliciek ( zvacsia sa ).
Mne vyslo asi 22 ks velkych ako dlan. Pecieme v stredne vyhriatej rure ( 170 stupnov cca 35 minut) do bledohneda.
Zemlicky si mozete jemne poprasit len praskovym cukrom,alebo potriet maslom.
Su vazne uzasne!!! Dobru chut :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 14.5.2010, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Bio čokoládovo-kokosové sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g spaldovej hlatkej muky, 200g roztopeneho masla, 180g trstinoveho cukru, 1PL kakaa, salka struhaneho kokosu, 1 vajce, 1CL vinneho kamena (kypriaci prasok ), asi za hrst nadrobno posekanej cokolady - vsetky pouzite suroviny su v bio kvalite

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiesame si vsetky suroviny a nakoniec do cesta primiesame kusky cokolady. Tvarujeme susienky akeho len chceme tvaru :) a ulozime ich na plech. Ja som pouzila papier na pecenie,ale nieje vobec potrebny hmota je dost mastna. Piekla som pri 200 stupnoch asi 15 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 11.8.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné krevetové rizoto s hráškom



POTREBNÉ PRÍSADY

200g kratkozrnnej ryze, 100g kreviet, 500ml vyvaru, 1 vacsia cibula, 50g zelerovych stoniek, 150ml olivoveho oleja, 1 CL soli, 100ml bieleho vina, 100g mrazeneho hrasku, 50g masla, 2 PL cerstvej maty, 1CL mleteho cierneho korenia, stava z 1 citrona

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu a zelerove stonky na jemno nasekame a oprazime na olivovom oleji. Na chvilku zakryjeme pokrievkou a podusime. Pridame ryzu, sol, trosku vina a restujeme. Obcas pridavame vyvar a neustale miesame. Spociatku to vyzera ako keby sme varili ryzovu kasu. Pat minut pred dokoncenim pridame krevety, hrasok, maslo a odstavime.
Na tanieri polejeme olivovym olejom, citronovou stavou, posypeme cerstvou matou a mletym ciernym korenim.
Ryzoto ma nielen lahku pripravu ale je lahke aj pre nase telo. Zato vdaka mate a citronu ma velmi sviezu chut a krasne vonia. Urcite odporucam :).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.4.2010, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborne špaldové žemličky



POTREBNÉ PRÍSADY

Susene drozdie, 250g spaldovej muky, 250g hlatkej muky, 1CL soli, 1CL cukru, 25g roztopeneho masla, 300 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Prisady vkladame do pekarne presne v tom poradi akom som ich napisala a pustime program na kysnutie, ja som dala Basic - dough 2hod a 20min\r\nKed pekaren spravi svoju pracu, vyberieme cesto a tvarujeme z neho male zamlicky ( podla fantazie) mne ich vyslo 9 ks velkosti akurat do ruky :)\r\nNechame ich este vykysnut tak 20 minut, potom potrieme vajickom a posypeme tym co mame radi ja som dala sezamove semiacka.\r\nPecieme v trube cca 20 minut na 220 stupnov.\r\nDobru chut :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.1.2017, 11:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Úžasné, šťavnaté rezníky v marináde



POTREBNÉ PRÍSADY

8 ks kuracich ( bravcovych ) reznov, biely jogurt, 4 strucky cesnaku ( alebo podla chuti), 2 vajcia, sol, mlete cierne korenie a kto ma rad palivejsie moze kari

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne si naklepeme ( ja neklepavam :) ), osolime okorenime vlozime do marinady.
Marinada: zmiesame jogurt, prelisovany cesnak, vajcia, sol,korenie.
Maso vlozime do dobre uzatvaratelnej nadoby a nechame v marinade do druheho dna ( ale urcite postaci aj par hodin).
Potom uz len rezniky obalujeme v struhanke a vysmazame.
Su krehke, stavnate a nasiaknute marinadou. Fakt super :)
Ja som k nim spravila aj nas oblubeny cesnakovy dresing : smotana,cesnak,sol, korenie, olivovy olej, pazitka, trosku citronovej stavy.
Dobru chut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 16.1.2011, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka zo špaldovej múky



POTREBNÉ PRÍSADY

Drozdie, 470g spaldovej hladkej muky, 80g cukru, 1/2 CL soli, 2 zltka, 2 CL oleja, 60g rozpusteneho masla, 200ml vlazneho mlieka a samozrejme hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky suroviny vkladam do mojho typu pekarne ( panasonic sd-255) presne v tom poradi akom som aj napisala a hrozienka davam do casti urcenej pre ne. Piekla som na programe Basic - raisin - 4 hod a korka stredne prepecena.
Vianocku som skusala aj z klasickej hladkej muky a je fakt vyborna,ale to len ked neni po ruke spaldovka :)..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohové guľky s jahodami a jahodovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Jahody, 3 PL struhanky, 4 PL hrubej muky ( ja som pouzila spaldovu), 250g makkeho tvarohu, vajce, sol poleva: jahody, praskovy cukor (podla chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Z tvaroha, muky, struhanky, rozslahaneho vajca a stipky soli vypracujeme cesto, ktore nechame chvilku postat.
Z cesta tvorime male placicky do ktorych vkladame umyte jahody. Hotove gulky vlozime do vriacej vody na asi 5- 8 minut, ked vyplavaju na povrch uz su hotove.
Nez sa gulky uvaria si rozmixujeme jahody s praskovym cukrom a touto polevou potom zalejeme uvarene gulky. Ja som pouzila este aj tvaroh a nan som dala polevu. Z tohoto cesta mi vyslo presne 14 guliek.
Vyborne a velmi jednoduche jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 19.3.2010, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Parížsky šľahačkový zákusok - super a jednoduchý



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: * 4 žĺtky * 300 g práškového cukru * 150 ml vody * 150 ml oleja * 200 g polohrubej múky * 1/2 balíčka prášku do pečiva * 1 PL kakaa * 4 bielky * Krém: 4 šľahačky * 3 čokolády * ríbezľový džem na potretie * kakao na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.

2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.

3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.5.2016, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Fantastické slané tyčinky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hlatkej muky, 250g rastlinneho tuku, 200ml kyslej smotany, 1 vajce, 1 lyzicka soli, 60g struhaneho syra, 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Z muky, tuku, smotany, vajca a soli si vypracujeme tuhsie cesto, ktore nechame 60 minut odpocivat. Vyvalkame ho na 5mm. Potrieme vajcom a posypeme syrom ( mozeme posypat aj rascou,sezamom,solou ). Nakrajame na tycinky, alebo vykrojime rozne tvary a upecieme.
Tycinky su vyborne, chrumkave a velmi jednoduche.
Dobru chut :).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.12.2012, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Grilovaný baklažán a cuketa s parmezánom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cuketa, baklazan, olivovy olej, balzamikovy ocot, citron, parmezan, sol, mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrajame si baklazan na kolieska, ktore posolime a pokvapeme citronom z kazdej strany, nechame postat cca 20 minut. Cuketu si tiez nakrajame na kolieska.
Plech jemne vymastime olivovym olejom a ukladame nan kolieska cukety aj baklazanu,ktore sme este pred tym posolili a pokorenili.
Vlozime do truby - gril a grilujeme do zlatista z oboch stran.
Hotove ulozime na tanier, posypeme parmezanom, ja som pridala aj platky mozzarely a cele to zakvapneme balzmikovym octom.
Dobru chut :).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 75 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu