. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Štavnaté bravčové burgery s porom a jablkom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pory - ocistene a nadrobno nakrajane * 450g mleteho bravcoveho masa * 1 zelene kysele jablko (Bramley) - ocistene a nahrubo nastruhane * 2 male vajicka * 80g plniacej zmesi Salvia s cibulkou (kupite v tesco) * 8 hamburgerovych zemiel * salat, cibula, paradajky * majoneza, sladka chilli omacka, kecup (podla toho co mate radi ), ako priloha mozu byt hranolky

POSTUP PRÍPRAVY

- por si ocistime, nakrajame nadrobno a na oleji jemne osmazime cca. 5 minut, aby nam krasne zmakol *
- vo velkej mise zmiesame mlete maso, osmazeny por, postruhane jablko, vajicka a plniacu zmes, posolime a pokorenime a nechame odstat aspon 15 minut* tvarujeme burgery, vyjde cca 8.kusov *
- rozohrejeme si olej a burgery smazime na panvici 5-6 minut z kazdej strany ( aby boli pekne prepecene)
- podavame v zemlach s omackami ake mame radi, salatom,rajcinou a cibulou alebo akakolvek zeleninka co mate radi
- prekvapilo ma, ze tieto burgery boli ozaj stavnate a osviezujuce, vobec nie tazke na zaludok :)
- prajem bru chut ak sa rozhodnete skusat :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2012, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

BAKLAZAN PLNENY MLETYM MASKOM S PROVENSALSKOU ZELENINKOU 5*****



POTREBNÉ PRÍSADY

BAKLAZAN pre 4 osoby: 2 mensie baklazany, 200g mleteho masa (bravcove pliecko+bocik), cibula, balkansky syr, olivovy olej, mleta paprika, kecup, cierne mlete korenie, biele mlete korenie, tymian, bazalka, olivovy olej, sol, petrzlenova vnat na posypanie PROVENSALSKA ZELENINA: cibula (salotka), cesnak, cervena paprika, cuketa, zemiaky, petrzlen, tymian, rozmarin, sol, mlete korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Baklazany umyjeme, prepolime a vydlabeme. Potrieme zvonka olivovym olejom a polozime na pekac.

2. Mlete masko podusime na cibulke, pridame vsetko korenie a poeljeme kecupom. Pridame vydlabany baklazan, ktory si samozrejme pokrajame na mensie kusocky. Varime, kym masko nie je makke.

3. Baklazany naplnime maskovou zmesou a posypeme baklanskym syrom. Pecieme v predhriatej rure na 180°C asi 25min. My mame elektricku s ventilatorom a tam to trva kratsie.

4. Zeleninku ocistime, nakrajame- cibulu na mesiaciky, zemiaky na mesiaciky, cuketu a petrzlen na kolieska, cesnakove struciky na polku. Zeleninku na pekaci riadne posypeme rozmarinom, tymianom a solou, hojne prelejeme olivovym olejom a rukami premiesame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana S. (Sjuzicka) ID 227139 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.1.2018, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapekane palacinky s ml. maskom :) FANTASTICKÉ :)



POTREBNÉ PRÍSADY

palacinky - 20dkg hl. muky, 0,5l mlieka, 2 vajička, stipka soli. plnka - 0,5kg ml. masko, olej, cibula, cesnak, vegeta, sol, majoran, pizza korenie, korenie na spagety, ml. čierne korenie, kečup, rajčinový pretlak, 2 rajcinky, syr na struhanie

POSTUP PRÍPRAVY

spravime si palacinky. na oleji osmažime cibulku a pridame masko - ktore osmahneme kým nam nezhnedne, pridame trosku soli, vegetu, pizza korenie, korenie na spagety, ml.č. korenie, pretlačený cesnak a smažime asi 5 minut na prudkom ohni, potom pridame 2 osupane na kocky pokrajane rajčinky, pretlak a kečup. varime ešte asi 5 minut a potom pridame majoranku. \r\nDo misy na pecenie si dame palacinky naplnene masou a pridame postruhaný syr a zapekame. dobru chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mária B. (marianella) ID 41392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.1.2012, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Bravčové karbonátky "na prírodno"



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 1/2 kg mletého bravčového mäsa, rožky alebo chlieb, 2 - 3 vajíčka, 2 strúčky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, vegeta, 1 lyžica plnotučnej horčice, strúhanka, hladká múka, zeleninový bujón

POSTUP PRÍPRAVY

Pre všetkých ktorí milujú mleté mäsko ako ja a chcú vyskúšať niečo iné ako klasické vyprážané karbonátky. U nás v rodine je to veľmi obľúbený recept a takto pripravené mäsko veľmi chutí aj mojej dcérke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 6.9.2014, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg mletého bravč. mäsa, 1/2 kg. mletého hov. mäsa, 1 hlávka kapusty, 1 hrnček guľatej ryže, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 paradajkový pretlak, 1 vajce, 1 masox, soľ, vegeta, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Celú hlávku kapusty dám variť do horúcej, mierne osolenej vody. Postupne z hlávky odoberám jednotlivé listy, a to tak, že ich odrežem pri hlúbiku a tak sa už samé ľahko oddelia od hlávky. Jednotlivé kaputné listy odoberám vtedy, keď sú už do polovice mäkké. Nesmú byť úplne rozvarené, ale ani také tvrdé, aby sa nedali rolovať. Samotné odoberanie obvarených listov ide pomerne rýchlo. Tak ako ich odoberám, ukladám ich na seba na osobitný tanier.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.10.2013, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PEČENÉ MASOVÉ GULIČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

600g mletého mäsa /mix hovädie+bravčové/, 1 vajce, 2 jarné cibuľky, 2PL olivového oleja, soľ, korenie. Ja som pripravovala dnes s hovädzieho mäsa, nakoľko hostia nejedia bravčové. Robila som ich pikantnejšie, tak som pridala moju zmes korenenej soli a ešte 2ČL marockého korenia harissa. Táto varianta v rúre je iná ako smažené mäsové guličky a ušetrí Vám aj kopu času.

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté mäso premiešame s vajíčkom, pridáme soľ, korenie, olivový olej a premiešame. Jarnú cibuľku si nasekáme na drobno a vmiešame do zmesi.
Plech vystelieme papierom na pečenie a mokrými rukami zo zmesi tvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha. Poukladáme na papier.
Vyhrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme cca 30-35 minút záleží na rúre.
Podávame s omáčkou a prílohou môžu byť zemiaky na rôzny spôsob.

Keď ich opečiete na panvici,môžete ich podávať len tak v miske ako jednohubky k vúnu, alebo pivku.

Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Palacinkove BURITA - ani chlapi neohrnu nosom



POTREBNÉ PRÍSADY

Palacinky na slano: ja som robila z pol litra mlieka, jedneho vajicka, dvoch lyzic oleja, pol lyzicky soli a uprimne od oka muky. Mala panvica na palacinky.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nPlnka do burit: 400g mleteho masa {ja som mala cisto len hovadzie}, 250 gramov cerstvych sampionov, jedna cibula, 1 kapia - z pohara - marinovana/olejova/ aku mate, sol, mlete cierne korenie, chilli mlete, cervena paprika sladka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Ja robim palacinky v mixeri {obycajny mixer s nozmi}, vsetko na palacinky tam vylejem/vysypem a rozmixujem. Nemam hrudky a je to jednoduche. \\r\\nPlnka> na oleji si osmazime cibulku do makka s trochou soli, pridame na nakrajane sampiony/ako mate radi ci vacsie alebo uplne na drobno. Prikryjeme a podusime. \\r\\nKed nam sampiony zmaknu trosku zhnednu pridame mlete masko, osolime, okorenime podla chuti / ja trosku stiplavejsie a podusime, nakoniec pridame na kocky nakrajanu kapiu a odstavime. \\r\\nPo vychladnuti palacinky plnime a to tak ze do stredu dame zhruba dve lyzice zmesi, bokmi palacinky z lava a prava zmes prikryjeme a z vrchu zavinieme. Aby sa nam burito nerozbalilo, mozme pouzit sparadlo na uchytenie\\r\\nMne takto vyslo 12 ks, obalime v klasickom trojobale alebo ak niekto radsej zdravsie je tu varianta posypat syrom vlozit do truby na 220 stupnov zapiect. \\r\\nMoja varianta bola ta nezdrava takze klasicky trojobal a sup vysmazit{. Smazi sa to rychlo tak neodbiehajte:-D Ako prilohu som urobila zemiakove pyre a zeleninovu oblohu.\\r\\nPre mojho draheho je obcas tazke varit , lebo nie vsetko slovenske mu chuti a ja jedlo z Karibiku neovladam, no toto mu velmi chutilo, takze dufam ze bude aj vam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Monika H. (Monique2008) ID 209826 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2011, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

lasagne plnene s mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

500g lasagne, 500g ml. mäso, 1 cibula, 1paradajkový pretlak, trochu horčice,bolonska omáčka (aj iná vhodná na mäso),250ml šlahačková smotana, 2ks tavený syr (bambino al. podobný),1 dcl mlieka,4 struky cesnak, syr na strúhanie cca. 200g,korenie ml. čierne, paprika sladká, majorán, sol, tymian, rozmarýn(bylinky)

POSTUP PRÍPRAVY

lasagne varíma podla návodu, ja mám org. talianske tie mi stačí mať vo vriacej vode cca 2min.
plnka : pokrájame cibulu na drobno, opražíme na rozpálenom oleji pridáme ml. papriku, korenie,sol, chvílu restujeme, pridáme mäso, restujeme kým obelie, pridáme trochu horčice asi 1lyžicu, pretlak, premiešame, dusíme do mäkka potom pridáme bolonskú omačku, bylinky, cesnak, chvílu povaríme a odstavíme.
syrová omačka: roztopíme bambíno s mliekom zalejeme šlahačkou povaríme ( nie príliš husté a ani riedke, dohustit môžete aj struhaným syrom) trochu osolíme a odstavíme
POSTUP UKLADANIA: do zapekacej misy al. jenskej misy, na dno dajte asi lyžicu vypeku z mäsa ( to mastne hore) a aj lyžicu syrovej om. inak by boli dolu suché, nasledujú lasagne po celej ploche prekryť, na ne mäso + syrová om. a zasa lasagne po celej ploche prekryť, to sa opakuje až kým neminiete všetko mäso KONČI sa lasagnami polejete zbytkom syrovej om. a posypeme strúhaným syrom, misu zakryjeme ak nemáte s vrchnákom zakryte alobalom , vo vyhriatej rúre na cca 180 °C pečieme asi 25 - 35 min. potom vyberieme odokryjeme (skusime či sú mäkke tak, že pichneme špajdlu až po dno) ak sú mäkke dáme ich zapiecť len aby ostal povrch trochu opečený

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lenka H. (Leni2) ID 106975 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Sheperd´s pie (Irsko)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1.35kg zemiakov, 1 šálka mlieka, 75g masla, 2 stredné cibule, troška oleja, 1kg mletého jahňaceho mäsa (hovädzieho mäsa), 400g krájaných paradajok v konzerve, mrkva, hrášok, 5 polievkových lyžíc kečupu, 8 polievkových lyžíc Worčestrovej omáčky, 2 čajové lyžičky fenyklových semiačok, soľ a čierné korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Budeme potrebovať veľkú a hlbokú panvicu a zapekaciu misu.
Ošúpané a nakrájané zemiaky dáme variť do hrnca s osolenou vodou. Privedieme do varu, znížime teplotu a necháme variť 20-25 minút alebo pokiaľ zemiaky nie sú uvarené. Keď sú uvarené zlejeme zvyšnú vodu, pridame mlieko, maslo, osolíme a vyšľaháme na jemné pyré.
Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu na jemno a opražíme na troške oleja v hlbokej panvici. Keď je cibuľa sklovitá pridáme mäso a miešame pokiaľ mäso nie je opražené do hneda. Pridáme na maličké kocočky pokrájanú mrkvu, hrášok, poprípade aj dalsiu zeleninu podľa chuti (kukurica, zeler, petržlen). Potom pridáme paradajky z konzervy, kečup, Worčestrovú omáčku a fenyklové semiečka osolíme a okoreníme. Varíme 15 minút alebo pokiaľ šťava nezhustne.
Pripravíme si zapekaciu misu do ktorej nalejeme mäsovú zmes z panvice uhladíme a navrch dáme zemiakové pyré ktoré môžme pekne uhladiť s vidličkou. Popicháme vidličkou a navrch poleje roztopeným maslom alebo postrúhaným syrom.
Takto pripravenú zmes dáme zapiecť do vyhriatej rúry 200°C na cca. 30-40 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom alebo varenou zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lucia K. (lusilusilusi) ID 33419 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2012, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Sekaná vo forme


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso, cesnak, cibuľa, soľ, korenie, vegeta, majoránka, bazalka, žemľa namočená v mlieku, vajce, posekaná zelená petržl. vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Nechcelo sa mi robiť fašírky a aj kvôli tomu, že je to aj pre dieťa, tak som nechcela vyprážať, uľahčila som si prípravu tým, že som to všetko dala piecť do formy srnčí chrbát. Mäso ( pliecko ) som pomlela deň vopred a premiešané so soľou a korením nechala odstáť do druhého dňa. Potom to už išlo ako po masle, dala som to do rúry prikryté alobalom na 30 min. pri 180 st. C v teplovzdušnej rúre a potom ešte odryté asi na 15 - 20 min. a obed bol raz dva hotový.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Gabriela P. (Sely5) ID 40357 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu