. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Hrozienkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieka 80g rozpusteného masla 1 KL soli+80-100g cukru 250g polohrubej múky 250 g hladkej múky (múky odporúčam preosiať) 1 balíček sušeného droždia 100 g hrozienok(hrozienka pridáme až po zaznení zvukového signálu)

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky pridáme postupne mlieko, maslo,múku,soľ,cukor, balíček sušeného droždia a po zaznení zvukového signálu pridáme hrozienka

Na pekárničke nastavíme:
Program: KLASIK
Zhnednutie: Médium
Veľkosť: 1KG
Čas sa nastavuje automaticky: 3:20 hod

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Miroslav Š. (mirkostofa) ID 265158 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI VIACZRNNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka T650, soľ, rasca, slnečnicové a tekvicové semienka, voda, olej, sušené droždie, zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

Do domácej pekárničky nasypeme pol kila hladkej múky T650, 1 uvarený postrúhaný zemiak, kávovú lyžičku soli, lyžičku rasce, 100 gramov lúpaných slnečnicových a tekvicových semien, 3 deci vlažnej vody, pol deci slnečnicového alebo tekvicového oleja, 7 gramov sušeného droždia. Pečieme na programe Normal, tmavý, 750 gramov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2013, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka - moja prvá - maličká :)



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 50g masla, 1 vajíčko, cca polka kocky droždia (alebo polovica sáčku instantného droždia), 2 lyžice poriadne plné medu, cca 1,5 dcl mlieka, štipka soli, 2x vanilkový cukor + 1 vanilínový cukor, po prípade vanilková aróma, pol hrste hrozienok, pol hrste sušených brusníc, pol hrste orechov a pol hrste lieskovcov, trochu rumu.\r\nNa potretie: Vajíčko, lúpané mandle

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže sme len dvaja, tak som sa rozhodla urobiť len maličkú vianočku. Popozerala som rôzne recepty a nakoniec som si vytvorila svoj vlastný. :)\r\nKeďže obaja milujeme vanilkovú chuť, tak som spravila viac - menej vanilkové cesto. Ale s čím začať:\r\nDáme si namočiť hrozienka a sušené brusnice do rumu a necháme, aby nám pekne presiakli. \r\nDo hrnčeka som dala zohriať trochu mlieka, aby bolo vlažné - viac teplé ako studené, pridala som trochu medu, poriadne zamiešala a nadrobila asi pol kocky droždia. Kvások som odložila na teplé miesto. Medzi tým som si do rýchlokysky pripravila múku, štipku soli, vanilkový a vanilínový cukor, prášok vanilkovej arómy, poriadne som premiešala, vymiešala som si aj jedno vajíčko s medom a keď bol kvások hotový, tak som suchú zmes, vajíčko so zvyškom medu a kvások pekne spolu spracovala. \r\nNechala som kysnúť asi 1 a pol hodiny na teplom mieste. Následne som rukou cesto premiešala, pridala som namočené hrozienka a brusnice, posekané orechy a lieskovce, (nie na príliš malé kúsky) znova som cesto spolu spracovala. \r\nNa vymúčenej doske som si cesto rozdelila na polovicu a potom každú polku na 3 časti.\r\nZ každej časti som vyšúlala valčeky, 3 ks a zaplietla, to isté som spravila aj s druhou časťou. Takže som mala z troch prameňov zapletené 2 časti. Tú širšiu som dala dole a na to som položila tú menšiu. \r\nPrikryla som to utierkou a nechala som to ešte dobrú pol hodinu odpočívať a kysnúť. Pôvodne som chcela 4+3+2 zapletať, ale cesta bolo naozaj máličko a ako tam boli tie orechy a hrozienka s brusnicami, ťažšie sa spracovávalo. \r\nPo pol hodine som vianočku preložila na vymaslovaný plech, potrela vajíčkom a posypala lúpanými mandľami. \r\nVianočku som dala do vopred vyhriatej rúry (vyhrievaná na 200 stupňoch), potom som to stiahla na 150- 170 stupňov a piekla cca 45 minút. Nezostala prihorená, nemusela som ju ničím zakrývať. Či je dopečená som odskúšala pichnutím špáratka do cesta. \r\nEšte teplú som ju potrela maslom, aby nebola suchá.\r\nMôžem povedať, že veľmi rýchlo sa dojedla a hoci môj drahý nie je na sladké, oblízal si všetkých 10 prstov na ruke. Bohužiaľ tvarovo sa mi nepodarila úplne podľa predstavy, ale chuťovo bola nad moje očakávania. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.11.2012, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Ciabatta - taliansky chlieb (z Apetit.cz)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 500 g hladkej múky T650, 1/2 kocky droždia, 1 čL cukru, 2,5 čL soli, 60 - 80 g olív, príp. sušené paradajky, okrem toho trocha múky na podsypávanie ***Pozn.: múku možno zameniť za iný druh alebo kombinovať s inými druhmi, napr. s celozrnnou. Už to síce nebude talianska ciabatta, ale bude to dobré tiež (len prvýkrát opatrne - menej je niekedy viac :-) a rozšoupnite sa až pri ďalšej várke :-D pre istotu).

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do nádoby DP nalejeme vodu, olej a vsypeme múku. Pridáme soľ do jedného rohu, do stredu dáme droždie s cukrom a spustíme program CESTO.
2) Pred koncom miesenia pridáme pokrájané olivy, prípadne sušené paradajky alebo ak uznáte za vhodné, tak cesnak a bylinky alebo aj opraženú cibuľu. (Možno bude treba dosypať trocha múky, ja som pridala asi 2 PL)
3) Cesto necháme kysnúť.
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prehnetieme ručne a rozdelíme na 4 časti.
5) Jednotlivé časti cesta rukami roztlačíme podľa možnosti do tvaru obdĺžnikov alebo štvorcov (ako keď karatista ide tehlu rozpoliť :-D ) a potom cesto stočíme do valčeka (stále podsypávame).
6) Uložíme ich na plech s PNP (mne vyšli na plech všetky štyri po šírke), plech prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto - 30 min máme pokoj, ale pár minút pred koncom relaxu zapneme rúru na 200°C.
7) Ciabatty vložíme do vyhriatej rúry a upečieme - cca 20 minút

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.2.2013, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Paprikový chlieb z domácej pekárne LIDL



POTREBNÉ PRÍSADY

310 ml vody, 1,5 čl soli, 1,5 čl oleja, 1,5 čl mletej červenej sladkej papriky, 530 g múky /ja dávam polohrubú s hladkou celozrnnou čiastočne/, 1 balíček sušeného droždia /alebo 21 g droždia/, 130 g červenej najemno nakrájanej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme do pekárne, okrem 130 g červenej nakrájanej papriky - pridáme až po zaznení signálu na pridanie.
Zapneme program 2 Kyprý /na pekárni LIDL/.

Chlieb máme veľmi radi /i deti/, dobre drží pokope, nesype sa. Je chutný i bez natretia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Hana Z. (hana2) ID 46864 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla

POSTUP PRÍPRAVY

pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní...
táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov...
pridávam svoj fotopostup.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (78) posledné: 4.12.2014, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kváskový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieko, 1 žĺtko, 100g maslo, 5g soľ, 500g polohrubá múka, 100g práškový cukor, 20g droždie, citrónová kôra, 90g hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme prísady v takom poradí ako sú uvedené. Spustím program cesto a hrozienka pridám, pri zapípaní, aby sa nerozpadli.po vykysnutí cesta si cesto rozdelím na 9 častí a postupne zapletám vianočku v pomere 4-3-2. Pečiem vo vyhriatej rúre cca 45minút pri teplote 175-180 stupňov. pred vytiahnutím z rúry skontrolujem vianočku pomocou špajdle, či je prepečená

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mariana P. (kari11) ID 178629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

PŠENIČNO-RAŽNÉ ROLKY



POTREBNÉ PRÍSADY

260 ml vody, 4 PL olivového oleja, 2kl soli, 1kl cukru, 100 g ražno-pšeničnej múky, 100 g polohrubej múky, 2kl sušeného droždia, ľanové semienka, slnečnicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Hľadala som využitie pre ražno-pšeničnú múku a inšpirovala som sa receptom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42070 . Do misky som dala sypké prísady, urobila priehlbinu, do ktorej prišli tekuté prísady a nechala som vzísť kvások. Všetko som zamiešala a cesto bolo dosť riedke. Niekde som čítala, že cesto z ražnej múky má byť redšie, ale nemá tiecť, tak som ešte pridala z oboch múk, kým som nebola spokojná. Nechala som vykysnúť.\r\nPotom som cesto rozdelila na 4 bochníčky, vyvaľkala na kruh, nie príliš natenko. Kruhy som rozdelila len na polovice a zarolovala. Nechala som 20min podkysnúť, potom potrela olejom a posypala sezamom. Piekla som na 190 stupňov 25 min. Striedka sa mi ešte zdala "mokrá", aj keď chuťovo boli rolky super. Ešte som pár minút dopekala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva J. (EBJ) ID 142116 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vynikajúci chlebík, ľahký a rýchly



POTREBNÉ PRÍSADY

375 g hladkej celozrnnej múky- ja som dala celozrnnú špaldovú a celozrnnú pšeničnú pol na pol 125 g ovsených vločiek 1 lyžička soli 1 lyžička jedlej sódy - ja som dala prášok do pečiva 300 ml mlieka 1 lyžica medu.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku s vločkami, soľou a sódou zmiešame. Pridáme mlieko a med a vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme 2 bochníky a v ich strede vyznačíme 3 rovnobežné zárezy. Na pomúčenom (ja som piekla na papiery na pečenie) plechu ich pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri teplote 220stupňoch a ešte 20-25minút dopekáme pri 200stupňoch.
Je vynikajúci a hlavne zdravý nakoľko neobsahuje ani bielu múku ani vajcia ani kvások a je vhodný aj pri diétach. Náš drobec ktorý nám nechce papávať vôbec nič z tohoto chlebíku spapal tri krajce len tak :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Lucia O. (007Lucinda007) ID 116060 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.8.2012, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu