. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Minestrone s knedličkami...



POTREBNÉ PRÍSADY

hustá zeleninová polievka trochu netradične... 250g mrkvy, 3 kusy stopkatého zeleru, 1/2 hlavičky brokolice, asi 50g hrášku, 1 1/2 litra zeleninového vývaru, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia, trocha oleja, 1/2 balíčka zemiakového cesta v prášku, 3 Pl posekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na tenké plátky, brokolicu rozoberieme na ružičky a tie nakrájame na drobnejšie. Olej rozpálime v hrnci, pridáme mrkvu, zeler a brokolicu a chvíľu podusíme na oleji. Potom zalejeme vývarom a necháme zovrieť, povaríme 5 minút a pridáme hrášok. Varíme ešte 10-15 minút, osolíme, okoreníme.
Knedličky pripravíme podľa návodu, primiešame 2 PL posekanej petržlenovej vňate, navlhčenými rukami vyformujeme menšie knedličky a uvaríme v osolenej vode, vyberieme.
Na taniere rozdelíme polievku, pridáme knedličky a posypeme zvyšnou posekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.8.2017, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cícerová cesnačka./diétna a pritom vynikajúca/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček cíceru, 1 mrkva, 1 petržlen,3-4 zemiaky, 1 hlavička cesnaku, soľ a majoránka, 1 kl masla

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer si močíme cez noc vo vode. Dáme ho variť v osolenej vody. Pridáme nakrájanú zeleninu. Keď je cícer do polovičky uvarený, pridáme nakrájané zemiaky.Keď sú zemiaky uvarené, polievku odstavíme, pridáme pretlačený cesnak, majoránku a nakoniec do polievky vpustíme maslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.12.2015, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

ŠPENÁTOVÁ OMÁČKA (polievka)



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 250 g špenátu, pol l plnotučneho mlieka, 30 ml šlahačkovej smotany, 8 stručikov cesnaku, sol, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Táto omáčka je veľmi rýchla a jednoduchá. Prísady a gramáž jsú približné, riaďte sa svojim chuťovými bunkami:)

Najskôr zohrejem v hrnci trošku oleja, naň položím mrazený špenát, zalejem tak aby bol vodou zakrytý. Hneď pridám rozpučený cesnak, sol aj korenie. Keď je špenát udusený, prilejem mlieko, chvílu povarím a rozmixujem. Potom pridám šlahačkovú smotanu. Povarím.

Mne to vyšlo cca na 1,5 litra omáčky. Všetkého môžete pridať trošku viac, podla toho či je omáčka riedka, hustá.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Generacna fazulova



POTREBNÉ PRÍSADY

udenina (klobasa, koza zo slaniny...), fazula (aby pokryla dno hrnca), zo tri zemiaky, sol, korenie, ocot, bobkovy list, majoranka, cesnak 2-3 struciky, 1 smotana na varenie+2 a pol PL hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Fazulu si namocime den vopred alebo aspon na noc tak, aby pokryla dno hrnca. Vodu zlejeme a pridame novu cca 4 litre. Pridame 2-3 bobkove listy, 2 lyzicky soli a kozu zo slaniny. Varime do polomakka a potom pridame nakrajane zemiaky a klobasu na kocky. Ked je uz vsetko makke, pridame 5-6 lyzic octu (kto ma rad, tak aj viac) a nechame prevriet. Medzitym si pripravime zatrepku zo smotany a 2 a pol PL hladkej muky, ktoru za staleho miesania zatrepeme do polievky. Pridame roztlaceny cesnak, korenie, majoran a nechame prevriet. Ak je niecoho malo, tak este podochucujeme a je to !


Tip: mozete dat akekolvek masko, my davame niekedy aj udene alebo rebierka a niekedy aj vsetko naraz :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.8.2014, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicový krém ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Brokolica * mrkva * 2 - 3 zemiaky * cibuľa * olej * zeleninový vývar *

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicová polievka pripravená bez múky a smotany. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.8.2015, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová karfiolová polievka :)



POTREBNÉ PRÍSADY

4 - 5 ružičiek karfiolu, 1 mrkva, 1 menšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 4 -5 menších zemiakov, olivový olej, šľahačková smotana, 1 kocka syrokrému, hovädzí bujón, soľ, mčk, vegeta, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Karfiolové ružičky umyjeme, rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k cibuli a mrkve. Zalejeme horúcou vodou, približne 3 -4 cm nad opraženú zeleninu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cesnak, bujón a soľ. Varíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom polievku odstavíme a rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Pridáme smotanu, syrokrém, petržlenovú vňať a mleté čierne korenie, prípadne dochutíme soľou a vegetou. Všetko spolu ešte raz prevaríme. Podávame s cesnakovými krutónkami. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.12.2020, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

´Vyprošťovacia´ alebo opitá polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká cibuľa 2 paradajky 2 strúčiky cesnaku polievkový základ/bujón kúsok nivy, alebo aj iný syr toastový chlieb maslo

POSTUP PRÍPRAVY

(robievam si ju ako prvú pomoc po prehýrenej noci, recept na ňu mi v rámci hesla ´čo chladnička dala´ raz prezradila moja kamoška)

Popraž na masle na fúziky pokrájanú cibuľu s cesnakom, kým zosklovitie, pokrájaj si paradajky (ak ti vadia po uvarení ich šupky, obar ich a stiahni z kože a krájaj až následne). Do hrnca pridaj paradajky, nechaj dusiť, kým pustia vodu. Potom zalej vriacou vodou, pridaj polievkový základ. Nechaj prevrieť.
Na dno servírovacieho taniera postrúhaj nivu/iný syr. Zalej polievkou. Sprav si z chleba otasty, hrianky, natri ich maslom a polievku nimi zajedaj.
Paradajky polievke dodajú príjemnú kyslosť (nahradia uhorkovú vodu :-) ) a ´umelý´ vývar pohladí podráždený žalúdok. Verím, že si táto polievka nájde fanúšikov aj medzi vami. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Demikát



POTREBNÉ PRÍSADY

maslo 2 veľké cibule kyslá smotana 30dg bryndze polievkový základ

POSTUP PRÍPRAVY

Na orechu masla popraž na tenké polmesiace nakrájané cibule. Keď je cibuľa sklovitá, zalej vodou pridaj polievkový základ. V miske si zamiešaj metličkou bryndzu so smotanou. Ohrej ju cibuľovým vývarom v miske, miešaj a až po aklimatizácii pridaj do polievky, nechaj prevrieť. Podávaj s čiernym chlebom. Brú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.4.2014, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla šošovicová na kyslo



POTREBNÉ PRÍSADY

konzerva šošovice 3 struky cesnaku 3 ks bobkový list 1 šľahačka 1 kyslá smotana polievkový základ

POSTUP PRÍPRAVY

Obsah konzervy vsyp do hrnca, zalej vodou, tak 2 cm nad úroveň šošovice, prihoď cesnak, bobkový list (môže byť aj pokrájaný zemiak). Keď sú zemiaky a cesnak mäkké, vyber cesnak na tanierik, vidličkou ho rozmačkaj. Vyber bobkový list a pridaj polievkový základ. V miske si metličkou zmiešaj šľahačku so smotanou, z vriacej polievky odober do misky k smotanám, aby ich nepostihol šok, miešaj metličkou... Až prehriatu smotanovú zmes pridaj do hrnca s polievkou. Pridaj rozmačkaný cesnak, nechaj prevrieť. Hotovo. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.4.2014, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninová inak alebo minestrone podla Pyca



POTREBNÉ PRÍSADY

polovica menšieho zeleru\r\njeden malý kaleráb\r\n3 stredne veľké mrkvy\r\n1 cukina\r\nmenší pór\r\n1 stredná cibuľa\r\n2 strúčiky cesnaku\r\nolivový olej\r\n2PL pretlaku (dá sa nahradiť aj kečupom)\r\npolievkový základ (používam alnatura ´vegetu´, príp. bujón)\r\nbylinky podľa chuti\r\nparmezán \r\ncestoviny do polievky (ja nedávam, ale mali by tam podľa správnosti byť, minestrone má byť hustá, sýta polievka)

POSTUP PRÍPRAVY

Koreňovú zeleninu nakrájaj na približne rovnaké kocky. Na olivovom oleji popraz pór, cibuľu a nasekaný cesnak. Pridaj zeleninu, chvíľu podus pod pokrievkou. Zalej 2 litrami vody, dochuť polievkovým základom. Var kým nie je zelenina mäkká. Pridaj pretlak, prípadne kečup. Dodá polievke peknú farbu a mierne kyslastú chuť. Po vypnutí polievky pridaj posekané bylinky.\r\nV tanieri si polievku zasyp postrúhaným parmezánom. \r\nDobrú chuť!\r\n\r\nPS. v Pycovom recepte sa nespomína ten pretlak/kečup, ale ja si minestrone pamätám z jednej bratislavskej talianskej reštaurácie ako mierne červenú polievku, tak som ho tam pridala ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu