končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,19 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1H(hrncek) vlašských orechov, 1 3/4H hladkej múky (ja som dala 1H špaldovej hladkej a 3/4H špaldovej celozrnnej) ,1/4H hnedého cukru, 1/2 bal. vanilkového cukru alebo vanilková aróma, 1ČL prášku do pečiva 1/4ČL sódy ,1/4 ČL soli, 2ČL škorice, 3 banány, 2 vajcia, 1/2H jablkového džúsu (v origináli bolo roztopene máslo), 1/2H hrozienok POSTUP PRÍPRAVY Orechy opečte na panvici (prípadne na plechu v rúre pri 175C asi 8-10min). Zmiešajte suché ingrediencie - múku,cukor,orechy, prášok do pečiva, sódu,soľ, škoricu. Roztlačte banány a primiešajte vajcia, džús. Obe zmesi spolu zľahka premiešajte - netreba zbytočne veľa, stačí varechou. Nalejte do obdĺžnikovej formy (vymazanej a vysypanej múkou alebo vyloženej papierom na pečenie) a pečte na 175C asi 50-60minút. Chlebík je úžasný na raňajky, desiatu alebo olovrant...či už samý alebo s lekvárom či lemon curd. Receptom som sa inšpirovala na stránke http://zoomyummy.com/2010/02/09/banana-bread kde je aj krásny fotopostup, akurát som si ho prispôsobila na trošku zdravšiu verziu:) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 24.5.2015, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb domaciPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej muky,6,5 dcl vlaznej vody, mozno bude stacit aj 6dcl,1 cele drozdie,2 lyzice cukru,2 lyzice soli, muka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY spracujeme cesto, 5 minut spacuvavame, nechame kysnut na teplom mieste 30 minut, potom premiesime a znova nechame kysnut 30 minut, vytvarujeme si tvar aky chceme, popripade mozeme pridat rascu. 200°C 30 minut, potom asi 10-15 na 250°C. Piekla som ho v ciernom pekaci, vymastila som ho maslom, a vysypala hrubou mukou, najprv asi pol hodinu s pokrievkou a potom bez, pocas pecenia mazeme cistou vodou.Ja som ho piekla hodinu, nemame ruru s ventilatorom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Ivana B. (levicaiva) ID 94691 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 18.4.2011, 8:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml vody, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievková lyžica octu, 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica cukru, 1 čajová lyžička rasce, 500g hladkej múky, 1/2 kocky droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko dáme do pekárne a nastavíme program základný chlieb.Ja dávam kôrka tmavá.Po upečení nechať vychladnúť 10 min. vo forme a potom vyklopiť. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Monika Š. (viva1) ID 14392 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2011, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb s bylinkovým olejomPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladká múka * pol kocky droždia * 15 g cukor * rasca * 325 ml vody * 10 g soli _____ olivový olej, tymián, rozmarín, provensálske bylinky POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto vymiesime, necháme trištvrť hodinky nakysnúť. Potom na doske roztiahneme a namastíme ochuteným olejom. Zvinieme a uložíme na plech. Necháme podkysnúť a upečieme. Pre pečením potieram slanou vodou, potom raz počas pečenia a po vytiahnutí z rúry. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 18.1.2011, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
domáci celozrnný chlieb so semienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb POSTUP PRÍPRAVY Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (50) posledné: 13.9.2022, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Rýchly domáci chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY potrebujeme: 700g hladkej múky, 1 kopcovitú PL tatárskej omáčky,1KL soli,1KL sódy bikarbóny,1KL cukru, dl mlieka, 150g bieleho jogurtu POSTUP PRÍPRAVY Múku preosjeme, zmiešame so soľou, sódou a cukrom.Pridáme vlažné mlieko,jogurt vymiešaný s tatárskou omáčkou a vymiesime kypré cesto. Na pomúčenej doske urobíme bochník, vložíme do vymastenej okrúhlej formy vysypanej polohrubou múkou, navrchu nakrojíme krížom a dáme do vyhriatej rúry. Pri miernejšej teplote pečieme 45 minút, až je bochník upečený pekne do zlatohneda. Podávame čerstvý, vtedy je najchutnejší. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bananovy chlieb - bez cukru a strasne rychlyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 stredne banany 1 a pol hrnceka muky pol hrnceka dzusu (podla toho, co mam doma, skusala som jablkovy, pomarancovy alebo hroznovy) 1 jablko 1 vajce 1 lyz. prasku do peciva trosku skorice (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame muku s praskom do peciva. Do nadobky ponorneho mixera dame banany, pridame osupane ocistene jablko (usetrite si struhanie) a pridame vajce. Vareskou jemne primiesame muku s praskom do peciva a pridame dzus. Sup do formy (vymastenej a vysypanej ak treba) a pecieme cca pri 175 stupnoch.Asi po 20 minutach znizime teplotu na 150 stupnov a dopecieme. Pecie sa dost dlho, mozno aj 45 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mariana L. (miracle77) ID 30191 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb s hrozienkami a rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bielej psenicnej muky * 150 g celozrnnej muky * 100 g raznej muky * 1 1/2 lyzicky suseneho drozdia * 1 1/2 lyzicky morskej soli * 1 lyzica rozmarinovych listkov * 1 lyzica hnedeho cukru * 310 ml vlaznej vody * 2 lyzice olivoveho oleja * 110 g hrozienok * 2 vetvicky rozmarinu na vrch chlebika POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý chlebík,ktorého chuť najlepšie vynikne v kombinácii so syrom,a pohárikom kvalitného vína:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 9.12.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vegetariánsky arabský chliebPOTREBNÉ PRÍSADY olej*cibuľa*baklažán*cuketa*cherry paradajky*korenie"grilovaná zelenina"*arabský chlieb*polotučná tvaroh*tvrdý syr na strúhanie POSTUP PRÍPRAVY v obr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.11.2010, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
CHLIEB NAS KAZDODENNY*****POTREBNÉ PRÍSADY 60 dg hladká múka,30 dg celozrnná múka,20 dg pšeničné otruby,3 čl soľ,2 batáty,voda podľa potreby,42 gr droždie,3 pl bravčová masť,150 gr ľanové semiačko,100 gr slnečnicové jadierka,100 gr tekvicové jadierka POSTUP PRÍPRAVY Prišli sme z chalupy a nebol ani chlieb,ani rožky,tak som piekla.Mali byť celozrnné žemle,cesto ale nedržalo tvar,tak sa piekol chlebík. PRE MATKU Batáty uvaríme v šupke,vidličkou roztlačíme.Múky a otruby zmiešame,pridáme soľ,roztlačené batáty aj s vodou,v ktorej sme ich varili,rozmrvené droždie(ja nerobím kvások-dokonca toto bolo z mraziaku).Vlažnú vodu pridávame podľa potreby,aby vzniklo husté cesto.Nakoniec pridáme masť.Poriadne vymiesime a necháme dve hodiny kysnúť.Potom vsypeme semiačka,poriadne premiesime a mokrými rukami tvarujeme bochníčky.Dávame na masťou vymazaný plech.Necháme podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre najprv asi na 180st.,potom teplotu znížime asi na 160 st.Kedže mne sa rozliali,riešila som to tak,že som cesto dala do vymastených teflonových rajníc.Vyšli mi tri bochníčky a šesť akože dalamaniek,tie som nefotila,lebo boli placaté nepodarené.Skúšame špajdľou,ked sa nelepí,je upečené. Upečené vyklopíme na mriežku a zakryjeme vlhkou čistou utierkou.Krájame vychladnuté. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 9.2.2012, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,19 ďalšie >> |