. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

FALOSNÉ SRNACIE RAGÚ



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hovädzieho predneho alebo zadneho, 50g masti, 40g cibule, 80g korenovej zeleniny, citronova kora, cierne a nove cele korenie, 1 bobkovy list, 5ks borievok, kusok tymianu, 3dcl cerveneho vina, 3PL slivkoveho lekvaru, 20g hladkej muky, 20g masla 1Pl oleja 100g cerstvych hub

POSTUP PRÍPRAVY

Takze receptik pre Evitchku, ktora mala chut posledne dni na divinu ale nijaka sa jej nenachadzala v mrazaku. Ale aj pre vas vsetky,ktore si radi pochutite na divine no zial.....o takomto mäsku len snivate.Ponukam vam trik,ktory ma naucil jeden moj dlhorocny znamy, ako si pripravit hovädzie mäso,ktore je po priprave chutou na nerozoznanie od srnacieho.Tak Evi, venujem za inspiraciu na divinu z kuracinky:

1.Mäso umyjeme a pokrajame na kocky.Prelozime do hlbokej misy alebo hrnca zalejeme cervenym vinom,pridame koreniny (cierne a nove korenie,borievky,tymian,bobkovy list),premiesame a nechame cez noc prikryte v naleve.(Tento trik-nalev pouzite pri hocijakom recepte na divinu ak ju nemate).
2.Na druhy den spenime na oleji cibulku a pridame ocistenu a nadrobno nakrajanu korenovu zeleninu.Chvilu poprazime a pridame maso aj s marinadou.Premiesame a spolu poprazime.Pridame este trocha vody,citronovu koru(nastruhanu) a dusime, kym nie je mäso mäkke.Ochutime a zamiesame slivkovy lekvar.
3.Urobime si extra zaprazku z muky a masla.Zahustime omacku.
4.Ocistene a nakrajane huby si oprazime na panvici s olejom a pridame do omacky.
5.Ochutime este podla chuti,mozeme doliat este cervene vino,kto ako citi a podavame bud s knedlou alebo s ryzou.Ja som robila Zemiakove pusinky od Adriky co bolo vyborne a dakujem za super receptiik.Mäso chuti na nerozoznanie od srnacieho mäsa.Skuste

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 11.1.2011, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

sviečkova


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

mäsko narezeme na platky, vyklepeme a na rozpalenom oleji osmahneme obe strany, aby sa zatiahlo...ulozime ho do velkeho hrnca..do vypeku pridame nakrajanu cibulku a tiez ju osmahneme a potom s celym vypekom nalejeme na mäsko v hrnci, ocistime si korenovu zeleninu/ cim viac, tym lepsie/ a pridame k mäsku, osolime, okorenime, pridame bobkovy list / ja som dala 4 ks/, cele nove korenie a zalejeme vodou, môzme pridat aj kocku masox, ale nemusi byt..varime, kym nie je mäsko mäkke...ked je mäsko ok, tak si ho vyberiem na tanier, zeleninu povyberam do misky a stavu si precedim...zeleninu rozmixujem, vlozim do stavy, chvilocku povarim..kyslu smotanu si rozmiesam s troskou mlieka / ak vidim, ze je zeleninova stava dost husta tak do smotany nedavam muku..ak sa mi zda malo husta, tak pridam aj muku a nalejem do stavy, chvilku povarim a odstavim..do hotovej omacky pridam horcicu, a lyzicu citronovej stavy, zamiesam a vlozim mäsko...podavam s knedlou , slahackou a cucoriedkami

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Jamieho hovädzie s vaječnou ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g uvarenej ryže,2 jarne cibulky,2 vajcia,sojova omačka,2 stručiky cesnaku,asi 2 cm čerstveho zazvoru,1 chilli paprička,1 mrkva,1 červena cibula,petrž.vnat alebo koriander,200 g hovädzieho steaku,čínske korenie,sol,ml.korenie,olej,sezamove semiačka,huby shitake

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.7.2012, 0:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Pečené hovädzie rezne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso - ja som robila z falošnej sviečkovej strúhanka vajíčka olej kečup worčester čierne korenie soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso narežete na rezne (asi 1 cm hrubé) osolíte a poriadne potlačíte v strúhanke. Medztiým si rozšlaháte 3-4 vajíčka. Mäso v strúhanke namočíte vo vajíčku a dáte narýchlo opražiť na olej. Pripravíte si plech, poukladáte rezne, polejete výpekom. V miske si rozmiešajte 1/4 l vody, čierne korenie, kečup (1-2 polievkové lyžice), worchester a maso zalejete. Dáte pliecť prikryté alobalom. Mäso sa pečie 1,5 až 2 hodiny na 175 stupnoch. Je to výborné .... :) s opekanými zemiakmi, hranolkami s ryžou :)
Ja som k tomu ešte robila taký rýchly šalátik - kukurica, cibuľa, čierne korenie a kyslá smotana :) Výborný nedeľný obed.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Kvetoslava Z. (kvakynka) ID 10160 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.2.2011, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečková... pre nás tá najlepšia.



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď varievam túto sviečkovú takmer ju musím brániť vlastným telom, aby sa moji drahí ňou nenapchávali nielen na obed, ale aj olovrant, večeru, raňajky. Skrátka... prudko "návyková vecička" :-D. Potrebujeme: 1 kg mäska /hovädzie zadné, ale keďže u nás hovädzie nie je príliš v obľube, tak pokojne nahradím aj bravčovým stehnom/, 3- 4 ks mrkvy, 2 ks petržlenu, 1/4 väčšieho zeleru, 1 cibuľa, 4-5 PL bravčovej masti, 1 PL masla, 1 PL kryštálového cukru, soľ, 500ml mäsového vývaru /buď si uvaríme alebo použijeme hovädzí či Masox z kocky/, 4-5 ks bobkového listu, 5 guličiek celého čierneho korenia, 2 guličky nového korenia, 1/2 riadne umytého citróna, 200ml kyslej smotany... knedľa

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme osušíme, nasolíme. Zeleninu očistíme, nakrájame na kúsky, cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Rúru si zapneme na 180 °C.



Na panvici si rozpálime masť, mäso vcelku osmažíme na prudkom plameni /aby sa uzavreli póry a šťava zostala vo vnútri/ z každej strany asi 5 minút, preložíme aj s výpekom do vhodnej zapekacej nádoby s vrchnákom /ja používam jenskú misu/, uložíme do rúry. Zatiaľ si na tej istej panvici, kde sme osmažili mäso rozpustíme maslo, osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu, potom pridáme pripravenú zeleninu, posypeme cukrom a osmažíme. Túto zmes pridáme k mäsu, prisypeme korenie /bobkový list, celé čierne a nové korenie/, citrón pokrájaný na plátky, a zalejeme vývarom. Pečieme asi 1 - 2 hodinky. Potom mäso vyberieme na dosku, necháme zatiahnúť /nekrájame hneď, aby nám šťava nevytiekla/, zo zeleniny vyberieme bobkový list a kúsky citróna a rozmixujeme do hladka. Pridáme kyslú smotanu a premixujeme. Podľa chuti môžeme dosoliť. Následne mäsko nakrájame ostrým nožom na tenké plátky.



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.1.2017, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Maďarský Tokáň



POTREBNÉ PRÍSADY

Pro 4 osoby: 500g předního hovězího,1 větší cibule,5 stroužků česneku, 1 rajský protlak nebo 150ml kečupu, 150ml bílého vína, sůl,pepř,sádlo nebo olej/popřípadě hladká mouka na zahuštění.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, na sádle či oleji restujeme. Přidáme maso pokrájené na nudličky. Až maso změní barvu,přidáme všechno ostatní.Promícháme a necháme pod pokličkou dusit 2 hodiny. Pokud se nám bude zdát omáčka řídká, zahustíme lžící hladké mouky (rozmíchat v 50-70ml teplé vody).Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2019, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

*♥*Hovädzie so šunkou na šampiňónoch*♥* - v tlakáči



POTREBNÉ PRÍSADY

750 g hovädzieho mäsa (roštenka, stehno, pierko), hladká múka, mleté čierne korenie, soľ, horčica plnotučná, 50 g údenej slaniny (oravská, gazdovská), 100 g pražskej šunky , 1 veľká cibuľa, 75 - 100 ml červeného vína (nemusí byť), 1 - 2 cesnakové strúčiky, 2 - 3 PL oleja, vývar (môže byť z bujónovej kocky), 150 g šampiňónov, mletá rasca

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 29.9.2015, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie zadné s oblohou



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie zadné, (ale môže byť akékoľvek, ale z hovädzieho je to najlepšie), cibulka,čierne mleté korenie, šampióny - konzerva, sojóva omáčka, maggi omáčka, soľ, olej, zemiaky, ryža, voľské oko, uhorka, kápia a cvikla - zavárané a trošičku kečupíku.

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozpálenom oleji orestujeme hovädzie pátky , trošku vyklepane, osolené a okorenené MČK. Keď sa orestujú, tak ich vyberieme a vo výpeku osmažíme na drobno nakrájanú cibulku. Potom pridáme plátky mäsa, trošku podlejeme vodou a dusíme. Ja asi tak po pol hodine dam tekuté omacky, vždy tak 4 krát s tým poprskám, neviem ci to je čajová lyžička, tak podľa chuti...a dusíme a dusíme...potom pridáme šampióny a dusíme, sem tam si ochutnajte ak vám tam chýba soľ, dosoľte si alebo dochuťte omáčkami. \\\\r\\\\nZatiaľ, kým sa mäso dusí si naškrábeme zemiaky, umyjeme, narežeme na hranolky a nechame odkvapkat od vody. V hrnci si dáme tak trištvrte litra oleja, záleží aký hrniec máte a necháme rozpáliť olej. Keď je pripravený, tak tam vložíme zemiaky tak aby boli ponorené. Prvá dávka sa smaží tak vyše 20 min. ale druhé sú rýchlejšie. sem tam premiešame. Tieto hranolky sú oveľa lepšie ako kupované. :D\\\\r\\\\nĎalej si spravíme ryžu. Keď je mäsko udusené zahustime zátriepkou (voda rozšľahaná s hladkou múkou). \\\\r\\\\nNazáver si spravíme voľské oká. A servírujeme s kopčekom ryže, hranolkami (sú výborné osolené aj vegetou), volským okom a plátkom uhorky, trochou cvikle a kápie. Na volské očko šuplneme trošku kečupu. Robila som to aj s bravčoveho, ale nie je to ono, tá hovädzinka si pustí takú svojskú chuť. \\\\r\\\\nPrajem dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Veronika P. (zabenka) ID 139101 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.2.2012, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Mexický guláš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

400 g predného hovädzieho mäsa, 100 g ementálu, 50 g masti, 150 g sterilizovaného (môže byť i čerstvý) hrášku, 2 cibule, 2 PL paradajkového pretlaku, 30 g hl. múky, mleté čierne korenie, soľ, trošku cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti a primiešame na kocky nakrájané mäso, opražíme a podlejeme teplou vodou. Udusíme do mäkka, potom primiešame nasucho opraženú múku, paradajkový pretlak, trošku cukru a hrášok. Necháme ešte prevrieť a môžme podávať. Ako príloha je dobrá ryža ale i cestoviny. Do každej porcie nastrúhame trochu syra.\\r\\n\\r\\nDobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Slavka M. (slavkasiska) ID 220450 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.8.2015, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzia roštenka s cibuľou



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hovädzej roštenky, 6 lyžíc oleja, 10 g múky, 250 g cibule, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, 1 dl kyslej smotany, 1 lyžicu Podravky.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne, okrajové blany narežeme, osolíme, posypeme múkou. Rezne vložíme do horúceho oleja, opražíme ich z oboch strán, vyberieme. Na tom istom oleji osmažíme cibuľu pokrájanú na plátky, rezne vložíme späť, pridáme horčicu, korenie, podravku a dusíme pri podlievaní vodou. Nakoniec primiešame smotanu a ešte krátko povaríme. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.4.2010, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu