.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 623 (zobrazuje se 51-60)první << předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 další >>
DOMÁCE PEKÁRNE
Vianočka

POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieko, 1 žĺtko, 100g maslo, 5g soľ, 500g polohrubá múka, 100g práškový cukor, 20g droždie, citrónová kôra, 90g hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme prísady v takom poradí ako sú uvedené. Spustím program cesto a hrozienka pridám, pri zapípaní, aby sa nerozpadli.po vykysnutí cesta si cesto rozdelím na 9 častí a postupne zapletám vianočku v pomere 4-3-2. Pečiem vo vyhriatej rúre cca 45minút pri teplote 175-180 stupňov. pred vytiahnutím z rúry skontrolujem vianočku pomocou špajdle, či je prepečená

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mariana P. (kari11) ID 178629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
PŠENIČNO-RAŽNÉ ROLKY

POTREBNÉ PRÍSADY

260 ml vody, 4 PL olivového oleja, 2kl soli, 1kl cukru, 100 g ražno-pšeničnej múky, 100 g polohrubej múky, 2kl sušeného droždia, ľanové semienka, slnečnicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Hľadala som využitie pre ražno-pšeničnú múku a inšpirovala som sa receptom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42070 . Do misky som dala sypké prísady, urobila priehlbinu, do ktorej prišli tekuté prísady a nechala som vzísť kvások. Všetko som zamiešala a cesto bolo dosť riedke. Niekde som čítala, že cesto z ražnej múky má byť redšie, ale nemá tiecť, tak som ešte pridala z oboch múk, kým som nebola spokojná. Nechala som vykysnúť.\r\nPotom som cesto rozdelila na 4 bochníčky, vyvaľkala na kruh, nie príliš natenko. Kruhy som rozdelila len na polovice a zarolovala. Nechala som 20min podkysnúť, potom potrela olejom a posypala sezamom. Piekla som na 190 stupňov 25 min. Striedka sa mi ešte zdala "mokrá", aj keď chuťovo boli rolky super. Ešte som pár minút dopekala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva J. (EBJ) ID 142116 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Celozrnný chlieb s cesnakom a koriandrom

POTREBNÉ PRÍSADY

320 ml voda * 1 PL olivový olej * 1 a pol KL soľ * 1 PL cukor * 1 cesnak * 2 KL mletý koriander * 400 g hladká múka * 100 g celozrnná múka * 2 KL droždie

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu, olej, soľ, cukor, prelisovaný cesnak, koriander dáme do nádoby. Navrch nasypeme múky, potom droždie. Zvolíme program a farbu.

Celozrnný alebo francúzsky
700 g bochník

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 17.4.2013, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Chlieb s kukuricou

POTREBNÉ PRÍSADY

220 ml mlieko * 1 PL olivový olej * 2 KL droždie * 1 PL cukru * 1 KL soľ * 200 g hladká múka * 200 g kukuričná múka * 125 g kukurica

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko, olej, soľ, cukor dáme do nádoby. Navrch nasypeme múky, potom droždie. Zvolíme program a kôrku. Po zvukovom signále pridáme kukuricu.

Základný alebo francúzsky.
650 g bochník

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Vynikajúci chlebík, ľahký a rýchly

POTREBNÉ PRÍSADY

375 g hladkej celozrnnej múky- ja som dala celozrnnú špaldovú a celozrnnú pšeničnú pol na pol 125 g ovsených vločiek 1 lyžička soli 1 lyžička jedlej sódy - ja som dala prášok do pečiva 300 ml mlieka 1 lyžica medu.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku s vločkami, soľou a sódou zmiešame. Pridáme mlieko a med a vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme 2 bochníky a v ich strede vyznačíme 3 rovnobežné zárezy. Na pomúčenom (ja som piekla na papiery na pečenie) plechu ich pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri teplote 220stupňoch a ešte 20-25minút dopekáme pri 200stupňoch.
Je vynikajúci a hlavne zdravý nakoľko neobsahuje ani bielu múku ani vajcia ani kvások a je vhodný aj pri diétach. Náš drobec ktorý nám nechce papávať vôbec nič z tohoto chlebíku spapal tri krajce len tak :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Lucia O. (007Lucinda007) ID 116060 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 5.8.2012, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
domáci chlieb

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kocka droždia, 1 čl cukru, 1-2čl soli, 50 ml oleja, 1 kg hladkej múky, 750 ml prevarenej a ochladenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dať droždie, cukor, rozpustiť to a vsypať cca 200g múky a vymiešať dodbre rukou a nechať kýsnáť. Ja som použila misku-kysku.. Potom vsypať ostatné suroviny a dobre miešať rukami 15 min. a necháme kysnúť cca 1hod. Dve formy oblžnikove si vymastime olejom a vylejeme cesto do polovice foriem a necháme ešte kysnúť. Pečieme 50min na 180. Po upečení vyklopíme a zabalíme do utierky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 29.7.2012, 6:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Domáce rohlíčky

POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 17g droždia, 1 KL cukru, 2 KL soli, 2 PL oleja, 260ml vody, vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások a z pridaných ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 45min kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme ich do kruhu, ktorý rozdelíme na 4 časti a zarolujeme rohlíky. Nechamé podkysnúť ešte 15min. pod utierkou. Potrieme vajíčkom a pečieme na 180C cca 15-20min. Po upečení rohlíky potrieme olejom aby zmäkli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Simona C. (comorkova) ID 142914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Hrnčeková veka

POTREBNÉ PRÍSADY

2 a ½ H hladká múka * 1 a ½ H vlažná voda * 3 PL olej * ½ PL droždie * 2 KL soľ * kmín

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín vymiesime cesto. Necháme hodinku kysnúť. Vytvarujeme. Upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) poslední: 27.1.2013, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Založenie kvásku

POTREBNÉ PRÍSADY

ražná múka, teplá voda

POSTUP PRÍPRAVY

1.deň
Do väčšieho skleneného pohára dáme asi 100 ml múky a pridáme teplú vodu, zhruba 1 dcl, aby vzniklo tekuté, ale hustejšie cestíčko. Asi ako na lievance. Pohár prikryjeme potravinovou fóliou a pripevníme gumičkou. Necháme pri izbovej teplote do druhého dňa.

2.deň (prvé kŕmenie)
Cestíčko premiešame, môžeme ovoňať. Malo by byť mierne nakyslé, ale na začiatku sa to ťažko hodnotí, zvlášť tomu, kto to robí prvýkrát. Pridáme znovu 3 kopcovité lyžice ražnej múky a teplú vodu podľa konzistencie cesta. Dobre premiešame a necháme do ďalšieho dňa.

3.deň (druhé kŕmenie)
V cestíčku by sa už mali tvoriť bublinky. Premiešame ho, v prípade že hodne narástlo, môžeme ho preložiť do väčšej misky. Znovu pridáme 3 kopcovité lyžice ražnej múky a teplej vody toľko, ako v lekárni hovoríme „quantum satis“, koľko treba, aby sa vytvorilo husté, ale tečúce cesto. Necháme do ďalšieho dňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 28.6.2012, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Môj osvedčený recept na domáci chlieb

POTREBNÉ PRÍSADY

kvásku cca 250 gramov, múky, asi 300 gramov., 1 ČL morskej soli (čajová lyžička) 1 ČL melasy, môže byť aj med, ale melasa má vápnik, železo a rôzne iné dobré veci 2 PL olivového oleja 2 PL ľanových semienok 1 ČL chlebového korenia (ja mám na mlynčeku na kávu zomleté: aníz, koriander, rascu, fenikel 1:1:1:1) môže byť aj samotná rasca, vôbec nevadí semienka iné podľa chuti, ja som dnes pridala slnečnicu, tekvicu a konopné semienko teplá voda 250-300 ml, podľa toho akú múku použijem

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšala som viacero receptov, ale najviac mi vyhovuje tento. Sedí nám aj chuťovo a presne zaplní moju formu na biskupský chlebík.

Na obed som si vybrala kvások z chladničky a nechala som ho asi hodinu na stole, aby sa „zohrial“. Potom som ho „prikŕmila“ tromi polievkovými lyžicami celozrnnej ražnej múky a asi 70ml teplej vody. Do večera som ho nechala pracovať.

Večer okolo ôsmej som kvások v pohári premiešala. Časť z neho, asi 100 ml som nechala v pohári, zvyšok som preložila do misy. Pohár som prikryla potravinovou fóliou, zagumičkovala a odložila do chladničky.

Do misy so zvyšným kváskom som zase pridala asi 3 PL (polievkové lyžice) ražnej múky a teplú vodu, aby vzniklo husté tečúce cestíčko. Takto ostalo v kuchyni na stole do dnešného rána.

Dnes ráno kvásku bolo cca 250 gramov. K tomuto množstvu som prispôsobila množstvo múky, a to asi 300 gramov. Najčastejšie kombinujem aspoň 2 druhy. Dnes som použila špaldovú a obyčajnú pšeničnú, samozrejme celozrnnú. Minule som primiešala trochu ovsenej, no chlebík sa mi zdal viac mokrý a lepkavejší ako inokedy. Predsa len ovsená múka má viacej tuku, aspoň budem vedieť do budúcnosti, že ovsenú radšej nie.

Múku väčšinou vážim, ale ostatné prísady už dávam viacmenej od oka.

1 ČL morskej soli (čajová lyžička)
1 ČL melasy, môže byť aj med, ale melasa má vápnik, železo a rôzne iné dobré veci
2 PL olivového oleja
2 PL ľanových semienok
1 ČL chlebového korenia (ja mám na mlynčeku na kávu zomleté: aníz, koriander, rascu, fenikel 1:1:1:1) môže byť aj samotná rasca, vôbec nevadí

semienka iné podľa chuti, ja som dnes pridala slnečnicu, tekvicu a konopné semienko
teplá voda 250-300 ml, podľa toho akú múku použijem

Všetky suroviny som zamiešala lyžicou v mise. S vodou ale opatrne. Pridávam postupne. Keď sa mi cestíčko začalo odlepovať od stien misy, vzala som ručný šľahač s hákmi. Chvíľu som ho takto miesila a krásne sa začalo za tými hákmi akoby ťahať.

Vtedy som ho preložila do formy vyloženej papierom na pečenie a nechala 10 hodín kysnúť.chlieb 02

Piekla som ho teraz večer pri teplote 200 °C 10 minút. Znížila som teplotu na 175 °C a dopiekla ešte ďalších 40 minút.

Po vybratí z rúry som povrch chlebíka potrela slanou vodou, vybrala z formy a zabalila do látkovej utierky. Takto na stole ostane do rána, aby dobre vychladol. Už sa naň teším. Mňam.

Celý postup som nafotila a fotky môžete vidieť tu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 623 (zobrazuje se 51-60)první << předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 další >>