.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 624 (zobrazuje se 51-60)první << předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 další >>
DOMÁCE PEKÁRNE
***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***

POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla

POSTUP PRÍPRAVY

pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní...
táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov...
pridávam svoj fotopostup.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 90 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (76) poslední: 19.2.2014, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Kváskový chlieb

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Vianočka

POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieko, 1 žĺtko, 100g maslo, 5g soľ, 500g polohrubá múka, 100g práškový cukor, 20g droždie, citrónová kôra, 90g hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme prísady v takom poradí ako sú uvedené. Spustím program cesto a hrozienka pridám, pri zapípaní, aby sa nerozpadli.po vykysnutí cesta si cesto rozdelím na 9 častí a postupne zapletám vianočku v pomere 4-3-2. Pečiem vo vyhriatej rúre cca 45minút pri teplote 175-180 stupňov. pred vytiahnutím z rúry skontrolujem vianočku pomocou špajdle, či je prepečená

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mariana P. (kari11) ID 178629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
PŠENIČNO-RAŽNÉ ROLKY

POTREBNÉ PRÍSADY

260 ml vody, 4 PL olivového oleja, 2kl soli, 1kl cukru, 100 g ražno-pšeničnej múky, 100 g polohrubej múky, 2kl sušeného droždia, ľanové semienka, slnečnicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Hľadala som využitie pre ražno-pšeničnú múku a inšpirovala som sa receptom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42070 . Do misky som dala sypké prísady, urobila priehlbinu, do ktorej prišli tekuté prísady a nechala som vzísť kvások. Všetko som zamiešala a cesto bolo dosť riedke. Niekde som čítala, že cesto z ražnej múky má byť redšie, ale nemá tiecť, tak som ešte pridala z oboch múk, kým som nebola spokojná. Nechala som vykysnúť.\r\nPotom som cesto rozdelila na 4 bochníčky, vyvaľkala na kruh, nie príliš natenko. Kruhy som rozdelila len na polovice a zarolovala. Nechala som 20min podkysnúť, potom potrela olejom a posypala sezamom. Piekla som na 190 stupňov 25 min. Striedka sa mi ešte zdala "mokrá", aj keď chuťovo boli rolky super. Ešte som pár minút dopekala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva J. (EBJ) ID 142116 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Celozrnný chlieb s cesnakom a koriandrom

POTREBNÉ PRÍSADY

320 ml voda * 1 PL olivový olej * 1 a pol KL soľ * 1 PL cukor * 1 cesnak * 2 KL mletý koriander * 400 g hladká múka * 100 g celozrnná múka * 2 KL droždie

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu, olej, soľ, cukor, prelisovaný cesnak, koriander dáme do nádoby. Navrch nasypeme múky, potom droždie. Zvolíme program a farbu.

Celozrnný alebo francúzsky
700 g bochník

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 17.4.2013, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Chlieb s kukuricou

POTREBNÉ PRÍSADY

220 ml mlieko * 1 PL olivový olej * 2 KL droždie * 1 PL cukru * 1 KL soľ * 200 g hladká múka * 200 g kukuričná múka * 125 g kukurica

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko, olej, soľ, cukor dáme do nádoby. Navrch nasypeme múky, potom droždie. Zvolíme program a kôrku. Po zvukovom signále pridáme kukuricu.

Základný alebo francúzsky.
650 g bochník

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Vynikajúci chlebík, ľahký a rýchly

POTREBNÉ PRÍSADY

375 g hladkej celozrnnej múky- ja som dala celozrnnú špaldovú a celozrnnú pšeničnú pol na pol 125 g ovsených vločiek 1 lyžička soli 1 lyžička jedlej sódy - ja som dala prášok do pečiva 300 ml mlieka 1 lyžica medu.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku s vločkami, soľou a sódou zmiešame. Pridáme mlieko a med a vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme 2 bochníky a v ich strede vyznačíme 3 rovnobežné zárezy. Na pomúčenom (ja som piekla na papiery na pečenie) plechu ich pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri teplote 220stupňoch a ešte 20-25minút dopekáme pri 200stupňoch.
Je vynikajúci a hlavne zdravý nakoľko neobsahuje ani bielu múku ani vajcia ani kvások a je vhodný aj pri diétach. Náš drobec ktorý nám nechce papávať vôbec nič z tohoto chlebíku spapal tri krajce len tak :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Lucia O. (007Lucinda007) ID 116060 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 5.8.2012, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
domáci chlieb

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kocka droždia, 1 čl cukru, 1-2čl soli, 50 ml oleja, 1 kg hladkej múky, 750 ml prevarenej a ochladenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dať droždie, cukor, rozpustiť to a vsypať cca 200g múky a vymiešať dodbre rukou a nechať kýsnáť. Ja som použila misku-kysku.. Potom vsypať ostatné suroviny a dobre miešať rukami 15 min. a necháme kysnúť cca 1hod. Dve formy oblžnikove si vymastime olejom a vylejeme cesto do polovice foriem a necháme ešte kysnúť. Pečieme 50min na 180. Po upečení vyklopíme a zabalíme do utierky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 29.7.2012, 6:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Domáce rohlíčky

POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 17g droždia, 1 KL cukru, 2 KL soli, 2 PL oleja, 260ml vody, vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások a z pridaných ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 45min kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme ich do kruhu, ktorý rozdelíme na 4 časti a zarolujeme rohlíky. Nechamé podkysnúť ešte 15min. pod utierkou. Potrieme vajíčkom a pečieme na 180C cca 15-20min. Po upečení rohlíky potrieme olejom aby zmäkli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Simona C. (comorkova) ID 142914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
DOMÁCE PEKÁRNE
Hrnčeková veka

POTREBNÉ PRÍSADY

2 a ½ H hladká múka * 1 a ½ H vlažná voda * 3 PL olej * ½ PL droždie * 2 KL soľ * kmín

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín vymiesime cesto. Necháme hodinku kysnúť. Vytvarujeme. Upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) poslední: 27.1.2013, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 624 (zobrazuje se 51-60)první << předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 další >>