končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ovsené sušienky s brusnicami a bielou čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY 100g ovsenej múky, 80g ovsených vločiek, 60g hnedého cukru, 8 PL mandľového masla, 1 vajce, 1/2 ČL sódy bikarbóny, štipka soli, sušené brusnice, biela čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Najprv si jednoducho vyrobíme ovsenú múku. Ovsené vločky nasypeme do mixéra a zmixujeme na jemno. 80g ovsených vločiek v celosti si nasucho opražíme na panvici. Ovsenú múku aj vločky dáme do väčšej misky a pridáme zvyšné suché suroviny: hnedý cukor, sódu a štipku soli. Dobre premiešame. Teraz si vyrobíme mandľové maslo ( ak nemáme kúpené) - najradšej ho vyrábam z mletých pražených mandlí z tesca - má potom príjemnú sladkú chuť. Mandle treba mixovať kým sa začnú uvoľňovať oleje a vznikne maslová hmota. Maslo a vajce pridáme k suchým surovinám a ručne stručne vymiesime cesto. Odložíme na hodinku do chladu. Po hodinke cesto vyberieme a necháme chvíľu zmäknúť. Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180°C. Z cesta tvarujeme malé guľky, ktoré na plechu roztlačíme na placky s asi 5 cm priemerom. Ozdobíme brusnicami a dáme piecť na cca 10 minút. Na ešte teplé sušienky nastrúhame bielu čokoládu a necháme vychladnúť. www.fitnessdesserts.blogspot.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.12.2014, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Sviatočný orechový koláč bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 bielkov, 250 g prášk.cukru, 250 g mletých orechov. Žĺtkový krém: 5 žĺtkov, 140 g prášk.cukru, 2 lyžice kakaa, 4 lyžičky vody, 70 g čokolády na varenie. Maslový krém: 150 g masla, 120 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si cesto: bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu a zľahka k nemu pridáme orechy. Túto zmes potom rozotrieme pravidelne na plech vystlaný papierom. Upečieme pri teplote 160 st.Celzia. Pripravíme si žĺtkový krém: v parnom kúpeli vymiešamie žĺtka, cukor, kakao, vodu a polámanú čokoládu, až kým sa čokoláda nerozpustí. Krém necháme vychladnúť. Pripravíme si maslový krém: vymiešame maslo, cukor a vanilkový cukor. Oba krémy spolu vymiešame šľahačom a krém odložíme na chvíľu do chladničky. Cesto po vychladnutí prekrojíme na 2 časti. Na jednu z nich natrieme krém (časť krému si odložíme na natretie okrajov koláča). Druhou častou prikryjeme časť natretú krémom. Boky koláča potrieme takisto krémom a ozdobíme vidličkou. Hotový koláč ešte posypeme posekanými orechami a necháme dôkladne odležať v chladničke. Krájame na malé kúsky, pretože koláč je sýty a výdatný. Dobrú chuť ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Barbora K. (Borisita) ID 13448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
naše vianočné....PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY recepty z mmb ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Hanka Z. (haha) ID 298 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 28.12.2014, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Šľahačkové venčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubá múka, 250g Hera, 180ml smotana na šľahanie, preosiaty práškový cukor - recept odporúčam, komplet príprava, cesto a pečenie trvá cca 40min a oplatí sa to robiť :) POSTUP PRÍPRAVY K rozpustenej Here dosypeme múku, premiešame a dolievame postupne smotanu - vypracujeme hladké cesto. Cesto dávame do strojčeka a tvarujeme venčeky. Ukladáme na suchý plech - može natesno, len aby sa nedotýkali. Pečieme na 170°C asi 20 minút. Po upečení si skúste jeden venček rozpoliť aby ste videli či vnútro nie je syrové - ak áno, trošku nechať dopiecť. Ešte teplé venčeky obaliť/popráškovať v preosiatom práš. cukre. Jedna dávka asi 60 venčekov o priemere 3,5cm. Odporúčam viac cesta lebo sú vyborné - ak chcete aby vydržali dlhšie čerstvé treba vložiť k nim do dózy mesiačik jabĺčka alebo chleba. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Nika P. (Nicky277) ID 272138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.12.2014, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Plnené kokoskyPOTREBNÉ PRÍSADY Na pusinky : / na jedno bielko 50 g kokosu /\r\n\r\n3 bielka\r\n150 g cukor práškový\r\n120 g kokos – ak je masa redšia / väčšie bielky / - aj troška viac\r\n\r\nNa linecké cesto :\r\n\r\n210 g hladká múka\r\n125 g masla\r\n60 g cukor práškový\r\n1 celé vajce\r\n½ balíčka vanilkového cukru\r\n¼ prášku do pečiva ( naozaj len ždibec, inak sa nafúknu ) – cca 1,3 gramu\r\n\r\n ( odporúčam linecké si upiecť kľudne aj pár dní dopredu )\r\n\r\nNáplň :\r\n\r\nJahodový džem kvalitný – napr. D´ARBO z Billy alebo domáci\r\n\r\nČokoládový krém :\r\n\r\n75 g masla\r\n15 g hladká múka\r\n125 ml mlieka\r\n50 g cukor múčka\r\n100 g čokoláda na varenie\r\n\r\nPoleva na namáčanie spodných koliesok :\r\n\r\n100 g čokoláda na varenie\r\n80-90 g maslo POSTUP PRÍPRAVY Pusinky :\r\n\r\nMetličkou zmiešame bielky a cukor a nad parou šľaháme , kým nám sneh nerobí špičky ( namočiť prst a keď urobia bielka špičku, je to ok – trvá to cca do 5 minút ).\r\nPotom vmiešame metličkou opatrne kokos – masa nesmie byť ani hustá, ani riedka, najlepšie dať do zdobičky a vytláčať kôpky na plech. Keď je masa hustá, nevadí, ušúľať ručne guličku, troška ju stlačiť a ukladať na plech – na papier na pečenie. Pečie sa cca na 140 st do 10 minút – ale treba sledovať, aby sa nespálili.\r\n\r\nLinecké cesto : Linecké koliesko vykrajovať troška menšie, ako sú pusinky\r\n\r\nSuroviny zmiešať na lesklý bochník, dať na 2 hodiny do chladničky, potom poriadne pomúčiť dosku aj cesto z oboch strán, vyvaľkať nie moc natenko, tak 3-4 mm , ukladať na plech s papierom na pečenie a piecť na 170 – do 10 mim – sledovať, keď okraje začnú tmavnúť – vybrať.\r\n\r\nČokoládový krém :\r\n\r\nRozpustíme si v hrnčeku 15 g masla a dáme na to múku – zápražka, priliať mlieko a metličkou miešať, aby sa nám rozpustili hrčky. Uvaríme hustú kašu, ktorú pri chladnutí treba sem tam premiešať. Nechať vychladnúť. Potom si vo vyššej nádobe vyšľaháme 60 g mäkkého masla a 50 g cukru a po lyžiciach všľahávame vychladnutú kašu. Potom si nad parou roztopíme čokoládu 100 g a keď trocha vychladne, po častiach ju zašľaháme do ostatnej masy. Vyšľaháme pekný čokoládový krém \r\n\r\nPlnenie :\r\nNa plech s papierom na pečenie porozkladáme linecké kolieska. Dáme si do zdobičky džem a na každé koliesko do stredu dáme kopček džemu.\r\nPotom si do zdobičky dáme čokoládový krém a okolo džemu nastriekame koliesko z krému.\r\nNa pripravenú plnku pricapneme kokosovú pusinku. Dáme do chladu aspoň na hodinku, nech krém prituhne a dobre drží koliesko a pusinku pokope.\r\n\r\nNamáčanie :\r\n\r\nV hrnci si nad parou rozpustíme čokoládu s maslom, každú kokosku chytíme opatrne za pusinku a nenamáčame v hrnci, ale linecké koliesko oblievame polevou pomocou polievkovej lyžice. Ukladáme na plech s papierom na pečenie – a dáme do chladu . Po hodinke sa kolieska dajú z papiera už pekne odlepiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana H. (bobenko) ID 2706 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
zdobenie medovníčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.lorna.estranky.sk/clanky/zaujimavosti-o-medovnickoch.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Beata Galambosová (babetka01) ID 74365 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 19.12.2014, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Arašidové sušienky ... bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vajce, 4 PL arašidového masla - ja som mala z Tesca, ktoré obsahovalo aj kúsky arašidov, čo bol v tomto prípade bonus navyše, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL vanilkovej esencie, 2 PL posekanej horkej čokolády s obsahom kakaa min 70% POSTUP PRÍPRAVY ... receptík na zdravšie maškrtenie z netu (http://fitnessdesserts.blogspot.sk/2014/03/fitness-arasidove-susienky-s-cokoladou.html), ktoré určite stoja za ochutnanie ... krásne voňajú arašidmi .... neobsahujú žiadne stužené tuky, rafinovaný cukor, bielu múku ani kukuričný sirup ... všetky suroviny okrem čokolády dajte do misky a dôkladne rozmixujte vidličkou alebo ponorným mixérom, aby sa hmota dobre spojila. Ochutnajte a podľa chuti môžete ešte dosladiť hnedým cukrom, stéviou alebo náhradným sladidlom (ja so prisládzala, pretože sa mi hmota zdala málo sladká - ale každý podľa chuti) ... nakoniec pridajte kúsky horkej čokolády a jemne zamiešajte do zmesi. Rúru predhrejte na 170°C, teplovzdušne. Plech vyložte papierom na pečenie a lyžicou ponakladajte kôpky zmesi, ktorú vytvarujte do tvaru sušienok. Pečte 10-12 minút. Z tejto dávky získate cca 12 sušienok ... mňaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Úžasné sicílske mandľové sušienky ... bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g mletých mandlí (ja som zohnala len mleté so šupkou, inak by sa mali použiť olúpané), 130g práškového cukru, 3 bielky (nevyšľahané), mandľová esencia 5 kvapiek (ja som dala mandľový likér - Amareto), na ozdobenie kandizované ovocie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY ... tento výborný receptík som našla na nete (http://dorasart.blogspot.sk/) ... podľa receptu sú tieto sušienky charakteristické pre Sicíliu - sú výborné, majú úžasná chuť ... sú bez múky, takže ich môžu papať aj celiatici ... príprava je veľmi jednoduchá a výsledok poteší každý maškrtný jazýček .... Mleté mandle zmiešame s cukrom a bielkami, pridáme mandľovú esenciu alebo Amareto ... tu som oproti receptu urobila zmenu - masa sami zdala príliš riedka, takže som pridala cca 50g mletých orechov (hmota v chladničke čiastočne stuhne a dajú sa potom pekne robiť kôpky). Vznikne nám mazľavé cesto, ktoré sa podľa pôvodného receptu má cez vrecko s trubičkou alebo lis vytláčať na plech vystlaný papierom na pečenie, ale podľa mňa je vymiešaná masa bez chladenia nepoužiteľná - nedržala by tvar takže som ju dala na hodinu do chladničky a až potom som robila pomocou dvoch lyžičiek na pekáč malé kôpky, ktoré som zdobila kúskom kandizovanej čerešne a piekla som 15 min. pri 170°C. Po upečení necháme vychladnúť, nakoľko sú krehké a tvrdnú chladnutím ... neodolala som a jednu som ochutnala ... sú výýýýbornééééé ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové guľky s ovsenými vločkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g masla, 100 g ovsených vločiek, 35 g kokosovej múčky, 75 g práškového cukru. 1 čajovú lyžičku vanilkového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 lyžicu studenej vody Na ozdobu: kokosová múčka POSTUP PRÍPRAVY 1 . Všetky prísady v miske zmiešať na rovnomernu masu.... 2 . Z toho cesta vyformovať malé guľky a obaliť ich v kokosovej múčke... 3. Guľky nechať odstať do druheho dňa chutia lepšie :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Dáša M. (MinyMay) ID 241391 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.12.2014, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Božské ďatlové pusinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajíčka, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 rozpusteného masla, 200g jemných ovsených vločiek, 50g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 200g sušených datlí nadrobno pokrájaných alebo pomletých na mäsovom mlynčeku (ja som mala datle z Billy označené ako čerstvé - tuším aj v Tescu som také videla - sú mäkšie a myslím si, že lepšie je nakrájať aby sme mali v pusinkách kúsočky nie len kašu), 2 tortové oblátky alebo hotové mini oblátky POSTUP PRÍPRAVY ... tento úžasný recept som objavila v decembrovom čísle čísle časopisu Dobré jedlo - a keďže ja datle môžem nedalo mi nevyskúšať - a výsledok predčil všetky moje očakávania ... už surová masa mala výbornú chuť a mala som čo robiť aby som nadmieru nekoštovala :-) .... recept nie je ťažký na prípravu a výsledok je fantastická chuť .... najskôr si pripravíme oblátky na štvorčeky cca 3 x 3 cm alebo použijeme hotové mini oblátky ... rozpustíme si maslo a necháme trocha vychladnúť ... celé vajíčka vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme rozpustené maslo a vločky zmiešané s múkou a práškom do pečiva, nakoniec vareškou vmiešame pokrájané datle a premiešame ... rúru vyhrejeme na 180°C ... na oblátky robíme lyžičkou kôpky a kladenie na plech vyložený papierom na pečenie ... vo vyhriatej rúre pečieme cca 10 - 12 minút - pokiaľ pusinky nechytia zlatú farbu ... sú výbornéééééé ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 23.12.2015, 23:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,113 ďalšie >> |