. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Cviklový šalát s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

8 stredne veľkých cviklí, 1 hlávka kapusty, 6 cibúľ, 6 paprík, 1 hrnček octu, 1 hrnček cukru, 1 PL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný šalát, odporúčam všetkými desiatimi :) skvelá príloha, ktorú ste schopní zjesť len tak :))

Kapustu, papriky, cibule pokrájať na rezance, cviklu uvariť v šupke, olúpať a postrúhať na strúhadle ako na jablká.
Zmiešať s octom, soľou a cukrom a nechať postáť hodinu. Potom dať do pohárov (aj so šťavou) a sterilizovať krátko, len aby sa pritiahli viečka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Bravčové na paprike



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady sú uvedené v postupe.

POSTUP PRÍPRAVY

1 kg červenej papriky/kápie surovej\r\n1 kg pretlaku(á 250 gr, á 500 gr krabice)\r\n0,5 kg cibule\r\npol balenia preosiateho deka\r\n5 surových feferónov\r\n2 dcl oleja\r\nVšetko pomlieť a 30 min. variť\r\n\r\npotom pridáme: 0,5 kg surového prerastaného pomletého bôčika\r\n20 dkg postrúhaného syra\r\n5 str. cesnaku\r\n1 ČL. čierneho korenia\r\n1 ČL. červenej mletej papriky\r\n1 ČL. vegety\r\nVariť znovu 30 min.\r\nNaložiť do fliaš.\r\n30 min. sterilizovať(použijeme na cestoviny,špagety,kolienka atď...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.1.2013, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikantná čalamáda podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg šalátových uhoriek * 7 farebných paprík * 1 feferónka * 4 cibule * 150 ml octu * 150 ml kryštálového cukru * 1/2 balenia ZELKA *

POSTUP PRÍPRAVY

Ak ste si nestihli zapísať receptík, tu je. Vyskúšaný , nafotený a veľmi jednoduchý. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.8.2013, 0:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave



POTREBNÉ PRÍSADY

Paradajky, trosku soli, chuť do zavárania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento rok je dobrá úroda paradajok. Nevedela som čo s nimi. Tak som sa rozhodla skúsiť sterilizovať celé lúpané paradajky, kt. používam na varenie - do lazaní, na cestoviny, do masa, ale aj na polievku . Predsa produkt z vlastnej záhrady, produkt vlastnoručne zaváraný ma svoje čaro. Neobsahuje kondzervanty, ani rôzne cukry ako paradajkové šťavy z papierového obalu. Hľadala som inšpiráciu na nete. Veľa tam toho nebolo, tak pridávam svoj postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.9.2012, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Plnene baklazaniky



POTREBNÉ PRÍSADY

male baklazaniky,kapusta,kapia,mrkva,celerova vnat,cesnak,sol,vinny ocot,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som sa naucila od mojej priatelky Katy a velmi som jej zanho vdacna!

Dame si zovriet vodu do velkeho hrnca,narezeme baklazany do kriza,ale len narezeme neprerezeme,aby sa dali plnit!Do vody prilejeme malu flasku vinneho octu a nahadzeme baklazaniky na 5 minut.
vyberieme dierovou naberackou,nechame vychladnut a potom jemne vyzmykame
Pripravime si napln:
nakrajame najemno kapustu,kapiu,celerovu vnat a cesnak,nastruhame nahrubo mrknu zasypeme solou a doslova pomagame rukami v lavoriku.
Potom plnime baklazaniky a ukladame do hlbsieho plechu na pecenie a zalejeme vinnym octom na 24 hodin.Druhy den vyberieme a vyzmykame a prelozime do vacsich sklenenych ,ci plastikovych nadob s vrchnakom,kt.sa daju dobre uzavriet,zalejeme slnecnicovym olejom uzavrieme a dame do chladnicky
takto nam dlho vydrzia a nepokazia sa!

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ten najlepší Uncle Beans-zaručene :)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg cervenej papriky 1 kg rajcin 1 kg cibule 6 strucikov cesnaku 1 konzerva kukurice 1 konzerva hrášku 1 konzerva červenej fazule 7dcl pohar zavaranych uhoriek 7dcl pohar rajcinovej stavy-pretlaku 1 dcl oleja 1 dcl octu 30 g soli 200 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Papriky, rajčiny ( tie zbavíme šupiek,zalejeme vriacou vodou a olupeme), cibulu, cesnak nakrájame na malé kúsky-kocky. Do veľkého hrnca dáme olej a na ňom osmahneme nakrájanú zeleninu, zalejeme pretlakom, pridáme cukor, soľ a ocot a varíme 15 minút, potom pridáme ostatné suroviny-uhorky, kukuricu, fazuľu, hrášok a dovaríme ešte 5minút. Asi 1 minútu pred vypnutím nasypeme 1 sáčok kyseliny sorbovej-je to neškodný prípravok proti plesniam. Po vychladnutí nalievame do malých pohárov a sterilizujeme. Je to veľmi dobré na dietu na kuracie prsia, cestoviny, len tak s ryžou..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Ida Dítětová (Ikunka) ID 100731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2015, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hruškový "med"



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 1 kg zrelých hrušiek,1 konzerva ananásu (asi 500 g),1 kg cukru (alebo podľa chuti hrušiek ),šťava z 1 citróna

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 17.9.2014, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkovo-jablkový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

500g jabĺk, 500g sliviek, 1 zarovnaná lyžička mletého koriandra,1 vetvička mäty,1 balíček Gelfix Extra 2:1, 400g kryštálového cukru,100g medu,3 lyžice červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká a slivky naoberané, tak poďme zavárať :) rozhodne odporúčam tento recept! Ja som ho objavila pri upratovaní v starých časákoch a veru mal úspech. Vonia krásne, kombinácia chutí je naozaj zaujímavá! Vyskúšajte :)

http://bodkovanysvet.blogspot.sk/2012/09/slivkovo-jablkovy-dzem.html

Postup:
Jablká nahrubo nastrúhame, slivky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme mletý koriander a nadrobno nasekanú mätu. Želírovací prípravok zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu, privedieme k varu a asi minútu povaríme. Potom pridáme zvyšný cukor a med a ešte aspoň 5minút varíme (ja som ochutnala, či už sú jablká mäkké a podľa toho som varila). Odstavíme, pridáme červené víno a ihneď plníme do pohárov. Poháre uzavrieme a otočíme hore dnom na 5 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mária R. (marioque) ID 18480 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikant - pod mäso, na pizzu či ako nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg červenej papriky (kápia), 1 kg rajčín, 1 kg cibule, 10 strúčkov cesnaku, 10-15 ks feferóniek (podľa chuti), 2 dl oleja, 1 dl octu, 7 dkg soli, 7 dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku a dať variť - 1 hod od bodu varu. Naliať do pohárov a sterilizovať cca 10 min. Čo sa týka rajčín tak my dávame na cca 6kg papriky iba 4kg rajčín lebo niekedy sú dosť vodnaté a potom je pikant dosť riedky. Je veľmi dobrý pod mäso, na pizzu (ako základ miesto kečupu) alebo len tak samotný s pečivom a tvrdým syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.8.2012, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná oškvarková pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

800g oškvarkov (škvarky), 1 veľké lečo, 2 hlavičky cesnaku, 2 poháre kápie zavárané, 2 feferónky, 5 malých lyžíc vegety, 150g horčice, 4 celé surové vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zomelieme na mäsovom mlynčeku, naplníme do pohárov (nie však do plna) a sterilizujeme 45 minút pri 90-100st.celzia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 30.12.2014, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu