končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,693 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tekvicové brownies...POTREBNÉ PRÍSADY Trochu netypická kombinácia: tekvica a čokoláda, ale určite nesklame... ♣♣♣ 180g masla, 180g tmavej /70%/ čokolády, 3 vajcia, 270g krupicového /alebo jemného kryštálového/ cukru, 80g hladkej múky, 30g kakaa /najlepšie holandského/, okrem toho: 170g Ricotty, 200g pyré z upečenej tekvice, 70g kryštálového cukru, 1 Čl vanilkovej esencie, 1 vajce, 2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL mletého muškátového orieška, 1 PL hladkej múky... POSTUP PRÍPRAVY Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovitej konzistencie, dokým sa cukor nerozpustí. Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty spoja, odložíme bokom. V druhej miske zmiešame ricottu s cukrom a tekvicovým pyré, vmiešame vajíčko, koreniny, esenciu a múku. Na menší plech asi 20*20 cm vystlaný papierom na pečenie /ja som mala trochu väčší, cca 30*20 cm a vyšlo nižšie brownies/ si vylejeme 2/3 čokodového cesta, zarovnáme, vylejeme tekvicovú zmes a na vrch pomocou lyžičky urobíme kôpky čokoládového cesta. Pomocou špáradla , ktorým krúžime po povrchu cesta urobíme špirálky a pečieme na 180 °C, 50 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládovo-banánové muffiny...POTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka = 300ml••• 1 šálka celozrnnej alebo bielej múky, 1 PL kukuričného škrobu, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL soli, 1/3 šálky čokoládových čipsov, 1/2 šálky nasekanej čokolády /horkej, mliečnej/, 4 PL kakaa /najlepšie holandského/, 1 vajce "L", 150ml bieleho gréckeho jogurtu, 50g rozpusteného masla, 1 ČL vanilkového extraktu, 1/2 šálky trstinového cukru, 2-3 veľmi zrelé banány... POSTUP PRÍPRAVY Banány olúpeme a popučíme. V miske si vyšľaháme spolu: maslo, vajce, jogurt, cukor a vanilkový extrakt. Pridáme banány a prešľaháme. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, kukuričným škrobom, soľou a kakaom. Pridáme k mokrej zmesi. zamiešame nasekanú čokoládu a čokoládové čipsy. Zmiešame, naplníme košíky na mufiny a pečieme na 180 °C, 18-23 minút /odskúšame špáradlom/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pľundrové cesto... jednoduché a rýchle.POTREBNÉ PRÍSADY Keď som našla na internete recept na toto pľundrové cestom, neodolala som a musela som vyskúšať. Musím uznať, že sa s ním robí naozaj dobre, rýchlo a koláčiky sú za chvíľu na stole. ♣♣♣ Na maslové cesto: 250 g masla, 120 g hladkej múky, štipku soli... Na kysnuté cesto: 300 g polohrubej múky, 1ČL kypriaceho prášku, ½ kocky čerstvého droždia, 2PL kryštálového cukru, ½ ČL soli, 150 ml vlažného mlieka,1 ČL citrónovej kôry, 2 žĺtky, 1 bal. vanilkového cukru... POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme maslové cesto. Zmiešame všetky prísady a vypracujeme jednotné hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme nabok odležať do chladu. Na kysnuté cesto zmiešame v miske všetky prísady a vypracujeme jednotné hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, roztiahneme a do stredu uložíme maslové cesto. Maslové cesto zabalíme do kysnutého. Masu, ktorá nám takto vznikne rozvaľkáme na plát a zložíme – sprava doľava a zhora dole. Potom opäť rozvaľkáme a celý postup skladania zopakujeme. Opäť rozvaľkáme a naposledy zložíme. Zložené cesto obrátime zloženou časťou nadol, poprášime múkou, zakryjeme fóliu a necháme, kým cesto zdvojnásobí svoj objem. Cesto rozvaľkáme a plníme /ja som pokvapkala rozpusteným maslom, posypala mletou škoricou, mletými orechmi a práškovým cukrom a zavinula, potom nakrájala na 1 cm kúsky a vzniknuté slimáčiky poukladala na plech. Ale dajú sa z neho piecť aj croissanty, taštičky a pod./. Koláčiky z tohto cesta pečieme približne 20 minút pri teplote 180 stupňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 6.1.2018, 16:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehké rožky plnené pudingom...POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 10 PL vlažného mlieka, 250g Hery, 1/2 kocky droždia, 1 vajce, 1 Čl práškového cukru, štipka soli... ♥♥♥ Plnka: 400ml mlieka, 1 vanilkový puding, cukor... POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si uvaríme hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Do misy si nasypeme múku, rozmrvíme droždie, pridáme cukor, mlieko a necháme podkysnúť. Pridáme zmäknutú Heru, vajce a soľ, vypracujem cesto, ktoré rozdelíme na 6 dielov. Každú časť rozvaľkáme natenko do kruhu, ktorý rozdelíme na osminy. Na každú časť dáme trošku pudingu, zvinieme do rožka a dáme na papier na pečenie. Pečieme na 180°C 20 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2017, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mini trdelniky...♥POTREBNÉ PRÍSADY Recept som našla na českom MMB /https://www.mimibazar.cz/recept/121799/trdla-jako-z-trhu-s-postupem/... 600g hladkej múky, 1/2 kocky droždia, 4 žĺtky, 170ml mlieka, 80g kryštálového cukru, 70g bravčovej masti, 80g masla, 1 PL rumu, mleté alebo drvené orechy, bielok na potretie, práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, do ktorej prisypeme cukor, rozmrvíme droždie, zalejeme teplým mliekom a necháme podkysnúť. potom pridáme masť, rozpustené maslo, rum a žĺtky a pomocou mixéra vypracujeme nelepivé cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Potom ho rozdelíme na dve časti a natenko rozvaľkáme. Pokrájame na pásiky a tie ovinieme okolo trubičiek na šamrole. /Keďže som ich donedávna nemala, odkladala som si papierové trubičky z alobalu a potravinárskej fólie. Narezala som na 10 cm kúsky, ktoré som obalila v alobale. Pečie sa na nich výborne./ Potom pripravené cesto natrieme bielkom a obalíme v orechoch, ktoré sme zmiešali s práškovým cukrom. Necháme podkysnúť. Teraz zapneme rúru na 180°C. Pečieme 15 minút. Ešte horúce pokvapkáme rozpusteným maslom a po miernom vychladnutí stiahneme s trubičiek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 19.11.2017, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Brioche s čokoládou...POTREBNÉ PRÍSADY 450g hladkej múky, 150g polohrubej múky, 150ml teplého mlieka, 1 vajce, 1⁄2 kocky droždia, 150g jogurtu, 50g rozpusteného masla, 2 PL oleja, 150g kryštálového cukru, 1PL medu, trošku nastrúhanej citrónovej kôry, 200g čokolády, 1 vajce na potretie... POSTUP PRÍPRAVY Do misky si nasypeme hladkú múku, urobíme jamku, do ktorej nasypeme cukor, soľ, kôru z citróna, rozmrvíme droždie, zalejeme mliekom a necháme podkysnúť. Potom pridáme med, vajíčko, maslo, olej a jogurt a zamiesime cesto, do ktorého po častiach pridávame polohrubú múku a miesime, kým sa neoddeľuje od stien misky. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto porozdeľujeme na malé bochníčky, každý vyvaľkáme na obdĺžnik, polovicu obdĺžnika narežeme na pásiky. Do nenarezanej časti vložíme pásik čokolády /tabličku čokolády prekrojíme na polovicu a tie polovice poukladáme vedľa seba/ ale môžeme použiť aj Nutelu alebo hustý džem / i keď mne takto plnené brioche praskli a trochu plnky vytieklo, no chutili aj tak... Potom zavinieme brioche od nenarezanej časti tak, že pásiky preložíme navrch. Preložíme na papier na pečenie a necháme podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom a pečieme na 180°C, 15-20 minút. Po miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Najlepšie chutia čerstvé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablkové mafinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY s čučoriedkovým džemom POSTUP PRÍPRAVY x OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2017, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový chlebík so semienkami...POTREBNÉ PRÍSADY 3 kusy dobre zrelých banánov, 1/3 šálky rozpusteného masla alebo iného tuku, 3⁄4 šálky kryštálového cukru, 2 vajcia, 1 ČL vanilkového extraktu, 1 1⁄2 šálky hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, štipka soli, trocha tekvicových semienok POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 250 ml Banány ošúpeme a vidličkou rozmágame na kašu. Pridáme maslo a vyšľaháme do hladka. Pridáme vajíčka a cukor a znovu vyšľaháme. Do múky zamiešame soľ a sódu bikarbónu a múku zamiešame do cesta. Nakoniec vmiešame tekvicové semienka. Cesto nalejem do formy na biskupský chlebíček, ktorú vystelieme papierom na pečenie /ak nemáme môžeme nahradiť formou na srnčí chrbát, bábovku, ktoré vymastíme a vysypeme múkou alebo ho nalejeme do košíkov na mufiny/. Pečieme na 180°C, 50 minút /ak pečieme ako mufiny, tak samozrejme kratšie/ a pre istotu vyskúšame špajdľou, či je upečené. Potom ho necháme 10 minút chladnúť vo forme, vyklopíme na mriežku, necháme vychladnúť úplne, pocukrujeme a nakrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 27.10.2017, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľové rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Biele cesto: 8 vajec, 25 dkg cukor prášk. 25 dkg múky polohrubej, 1/2 prášku do pečiva, 2 štamperlíky oleja, 2 štamperlíky rumu Tmavé cesto: 6 vejec, 20 dkg cukru práš. 2 lyžice kakaa a dovážiť do 20 dkg múky polohrubej, 1/2 prášku do pečiva, 1 štamperlík oleja, 2 štamperlíky rumu 3 poháre zavaraných marhúľ, 2 poháre lekvaru marhuľového, šťava z kompótu, rum na poliatie POSTUP PRÍPRAVY pridám No konečne sa k tomu dostávam. Toto je môj najobľúbenejší koláčik. Zo surovín upečieme piškóty. Na biele cesto: cukor 2 celé vajcia a 6 žĺtkov do peny, potom pridáme olej rum múku a pdp. Na koniec sneh zo 6 bielkov. Na tmavé cesto: cukor 2celé vajcia a 4 žltka do peny olej rum múku s kakaaom a nakoniec sneh zo 4 bielkov upečieme. Na ďalší deň prekrojíme biele cesto vodorovne. Spodnú časť natrieme lekvárom uložíme tmavé cesto ktoré polejeme 100 ml šťavy a 2 štamperlíky rumu. Uložime marhúľe prerezenú časť bieleho cesta znovu natrieme lekvárom a pretočíme na koláč. Vrch necháme asi 2 hodiny obschnúť, potom prekryjeme vrch alobalom a zaťažíme najlepšie knihami. Necháme do ďalšieho dňa postáť aby koláč nasiakol chuťou marhúľ. Môžeme poliať čokoládou. Prajam dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.10.2017, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkovo-tvarohové vankúšiky...POTREBNÉ PRÍSADY 500g lístkového cesta, 100ml smotany na šľahanie, 500g jemného tvarohu, 2 PL práškového cukru /podľa chuti môže byť aj viaac/, 2 vanilkové cukre, 150g slivkového lekváru POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na 20 štvorčekov a pečieme na papieri na pečenie na 200°C cca 15 min. Necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha, tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame šľahačku. Na spodok lístkového štvorčeka natrieme lekvárom, nastriekame plnku, prikryjeme štvorčekom cesta a posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 5.10.2018, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,693 ďalšie >> |