.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.144 (zobrazuje se 51-60)první << předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 další >>
SLADKÉ JEDLÁ
Plnené FÁNKY s tvarohom

POTREBNÉ PRÍSADY

cca 600 gr. hl.muky, 250 gr tvarohu (ja som pouzila 1/2 hrudkoviteho a 1/2 jemneho), 1 CL sody, 2PL kryst.cukru, soľ , 2 vajcia, 1-2 dcl mlieka, rum, 125 gr rozpusteneho masla Plnka: 250gr hrudk.tvaroh, 1 žĺtko, 3- 4 PL kryst.cukru, 1 vanilk.cukor, 1PL prask.vanilk.pudingu, škorica Na obalovanie: praškovy cukor + vanilk. cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto vymiesat a pridavat muku pokym sa nebude lepit. rozgulat na cca 3-4 mm, vykrajovatkom na pirohy vykrojit, kraje potriet vajickom aby sa neroztvarali. Nedavat moc plnky, inak ich roztrhne.
Po vysmažení obalit v cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 5.9.2013, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Tekvicový chlieb s čokoládou (Chocolate Pumpkin Bread)

POTREBNÉ PRÍSADY

1 a 1/2 H (hrnček) špaldovej múky (alebo polohrubej) *1ČL sódy bikarbóny *štipka soli *1ČL škorice *1/4 ČL mletého muškátového orieška *1/4 ČL mletého zázvoru *1/2 H cukru *3/4 H tekvicového pyré (upečená roztlačená tekvica) *1/2 H oleja *2ČL instantnej kávy *2 vajcia *2/3 H teplej vody *100g Čokolády *1PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicové pyré si pripravíme tak, ze tekvicu pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme a dáme piecť na 180C na asi 30 až 45 minút do mäkka. Potom vnútro vydlabeme a roztlačíme či rozmixujeme. *V jednej mise zmiešame suché ingrediencie-múku, sódu, soľ, koreniny a cukor. *V druhej vymiešame tekvicové pyré s olejom, primiešame po jednom vajíčka, kávu, teplú vodu a rum. *Do suchej zmesi nalejeme tekutú a nasekanú čokoládu, premiešame varechou - pozor aby sme cesto neprešľahali. Nalejeme do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie a dáme do rúry na 180C (horkovzduch) na 50-60 minút .
Chlebíček je vláčny, voňavý...mňam:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Marhuľové knedle...

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiakov, 300g polohrubej múky, 40g masla, 2 žĺtky, soľ, strúhaná citrónová kôra z 1/2 citróna /ja som použila 1/2 lyžičky sušenej/, 30 polovičiek marhúľ /môžu byť aj mrazené/, na posypanie, olej, strúhanka, práškový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom najemno nastrúhame alebo ako ja zomelieme na mäsovom mlynčeku - je to rýchlejšie. K zemiakom pridáme múku, žĺtky, soľ, citrónovú kôru a rozpustené maslo. Vymiesime tuhšie cesto, ktoré rozdelíme napoly a rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Ostrým nožom nakrájame na 15 kúskov. Do každého kúska cesta zabalíme polovičku marhule /keď použijeme mrazené, nemusíme ani rozmraziť/ a dáme variť do vriacej mierne osolenej vody, varíme asi 15 minút na miernom ohni - musia vyplávať napovrch. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou, pokvapkáme zľahka olejom a posypeme opraženou strúhankou a práškovým cukrom.





NA POSYPANIE: klasika - na oleji si opražíme strúhanku do bledohneda alebo namiesto strúhanky môžeme použiť kokosovú múčku...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 27.8.2013, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Tropické cupcakes s bielou čokoládou

POTREBNÉ PRÍSADY

125ghladkej múky, 125g polohrubej múky, 2 čajové lyžičky PDP, štipka soli,70 roztopeného masla, 200ml kokosvého mlieka,vanilkový cukor, 150g cukru, 2 vajíčka, ananás (z konzervy), krém: 100g mäkkého masla, cca 3 lyžice práškového cukru, 100g roztopenej bielej čokolády, hrsť kokosu, lyžica kokosového mlieka(nemusi byt)

POSTUP PRÍPRAVY

Zo žĺtkov a cukru vyšlaháme penu, pomaly pridávame roztopené maslo a kokosové mlieko. Zmiešame múku s práškom do pečiva, kto má rád aj trochu kokosu a postupne pridávame k zmesi. Vyšľaháme sneh z bielov a štipky soli a pridáme k zmesi spolu s najemno nákrájaným anánasom. Naplníme formičky cca do polovice a pečieme na 160-180 stupnov 20-25minút.

Rozpustíme čokoládu s lyžicou hustého kokosového mlieka. Vymiešame maslo s cukrom a potom pomaly pridávame čokoládu a kokos.

Vychladnuté koláčiky ozdobíme krémom a ovocím podľa chuti (ananás, mango...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miriama S. (ladymiriama) ID 274299 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 25.8.2013, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
MRAMOROVY koláč

POTREBNÉ PRÍSADY

6ks vajcia,3dcl cukor kryštál,0,5 l múka polohrubá,2dcl olej,2dcl voda,1 prášok do pečiva. Poleva na koláč: 1šľahačka prášková,2 cukor vanilkový,400g pochúťková smotana kyslá 16%

POSTUP PRÍPRAVY

Chuťovo výborný a jednoduchý!!!
6 bielkov vyšľaháme s cukrom do tuha a postupne pridávame žĺtky, olej, vodu a do vyšľahanej masy pridáme múku s práškom do pečiva. Hotovú masu treba rozdeliť na dve časti. Do prvej časti pridáme 2 polievkové lyžice polohrubej múky. Do druhej časti pridáme 2 polievkové lyžice kakaa. Na vymastený plech dávame do stredu plechu po 2 lyžice masy (raz tmavú, raz bielu), upečieme a na horúci koláč dáme džem (môže byť aj ovocie) a rozotrieme. Necháme vychladnúť.
POLEVA:
Šľahačku vyšlaháme pridáme pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom, potom to dáme na koláč a posypeme čokoládou, alebo grankom (kakaom).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 25.8.2013, 9:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Mokrý čokoládový koláč

POTREBNÉ PRÍSADY

ZÁKLAD: 225 g maslových sušienok, 60 g masla, 60 g nastrúhanej čokolády. NÁPLŇ: 180 g tmavej čokolády (nalámať na kúsky), 180 g masla nakrájaného na kúsky, 4 väčšie rozšľahané vajcia, 180 g kr. cukru, 1 vanil. cukor, 180 ml smotany na šľahanie, 1-2 PL rumu (netreba).

POSTUP PRÍPRAVY

ZÁKLAD: Sušienky rozdrvíme a maslo roztopíme s čokoládou. Roztopené zmiešame so sušienkami. Dáme do okrúhlej formy, utlačíme a odložíme na cca. 30 min. do chladničky. NÁPLŇ: Čokoládu roztopíme s maslom. Vajcia zľahka vyšľaháme s cukrom do peny a vlejeme šľahačku. Nakoniec všľaháme trochu vychladnutú čokoládu s maslom a vylejeme na sušienkový základ. Pečieme na 180°C asi 35-40 min. Nie dlhšie, vnútro musí byť "mokré". Podávame preliate jogurtom, ovoc. pyré...atď...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia S. (24lula24) ID 271629 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 23.8.2013, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Čučoriedkové muffiny s chrumkavým kokosom

POTREBNÉ PRÍSADY

na muffiny: 250g muky ( zmiesavam celozrnnu, hladku, polohrubu) 80g kryštálového curku, lyžica medu, 2 vanilkové cukry alebo 1 a vanilková aroma prášok do pečiva, 1dcl oleja, 1dcl mlieka / horúcej vody, 3 menšie vajcia, čučoriedky (čerstve/zavarane ale odkvapkané!) od oka :) mrvenička: Hrsť kokosu, trošku struhanky, troška curku, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme vajíčka. Z vanilkového curku a bielkov vyšlaháme sneh.\\r\\nVymieša žltka do penista tak že pomaly pridávam mlieko a olej. Pridáme cukor a prešľaháme. Zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a postupne pridáme k žltkovej zmesi. Pridáme sneh a čučoriedky a zľaka premiešame. Môžeme pridať aj troška kokosu do cesta. Naplníme košíčky asi 2-3lyžice do každého. \\r\\n\\r\\nSpojíme maslo, kokos, troška cukru a struhanky. Posypeme muffinky. \\r\\nPečieme asi 30minut na cca 170 stupnov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Miriama S. (ladymiriama) ID 274299 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Gombolce-slivkové gule...

POTREBNÉ PRÍSADY

receptov na túto domácu mňamku je tu dosť, ale tento "môj" sa tu ešte nevyskytol...takže: potrebujeme 1 kg zemiakov, 1 vajce /ja používam "L", ak sú menšie, môžu ísť aj dve/, 370g hrubej múky, štipka soli....asi 30 sliviek /umytých odkôstkovaných a prepolených/...maslo, na posypanie mak a cukor /prípadne kto čo má rád/....

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si deň vopred uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a na druhý deň ošúpeme a najemno nastrúhame. K zemiakom prisypeme múku, štipku soli a vajce. Vypracujem tuhšie cesto a rozdelíme napoly. Najskôr na dobre pomúčenej doske /posypeme hrubou múkou/ vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. nakrájame na štvorce, do každého štvorca zabalíme 1/2 slivky a rukami, /do ktorých si nasypeme trochu hrubej múky/ vyformujeme guľku. Guľky uvaríme v osolenej vode na miernom ohni, počas varu občas opatrne premiešame, keď vyplávajú na povrch necháme ešte asi 1 minútu variť a dierkovanou naberačkou si guľky vyberieme do misky, kde ich trochu pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme makom a pretrasieme, aby sa guľky obalili.




Mne z tohoto množstva vyjde cca 55 až 60 kúskov /na jeden obed pre piatich :-)/. Varievam ich na 4 krát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) poslední: 22.8.2013, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Fantastické kysnuté cesto, ktoré sa stále podarí

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto prvé: 15 dkg kryštálového cukru, 1/2 l mlieka, 1 vajíčko, 1 kocka droždia, hrubá múka podľa potreby /cca 10-15 dkg/ ,2 vrecúška vanilkového cukru Cesto druhé: 1 kg polohrubej múky, 1 palmarin, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto prvé:
všetky suroviny zmiešame na cesto,ktoré vyzerá ako klasické palacinkové. Hrubá múka je uvedená od oka,každá gazdinka má nejakú predstavu,ako je tekuté palacinkové cesto a pravdu povediac, každá múka je iná, tak preto neudávam presnú gramáž.

Cesto druhé:
polohrubú múku zmiešame s palmarinom a troškou soli,neľakajte sa,vznikne sypká hmota.

Palacinkové cesto necháme jednu hodinu kysnúť.

Obe cestá zmiešame a necháme pekne vykysnúť. A je ho pomerne dosť, miska, v ktorej je odfotené, má objem skoro 4 litre.

Takto pripravené cesto sa dá použiť na akékoľvek kysnuté koláče, pečené buchty, plnené rožky, /lekvár, orechy, tvaroh a pod./ je ľahké, nadýchané a ešte sa nestalo, aby nevykyslo alebo sa jednoducho nevydarilo.
Vo fotopostupe mám odkaz na fantastické rožky plnené tvarohom pečené z tohto cesta.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) poslední: 25.9.2013, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
šišky

POTREBNÉ PRÍSADY

4hrnčeky hladkej múky, 1 balenie sušené droždie(7g). 2 lyžice cukru. 2/3 šálky mlieka, vlažného, 5 polievkových lyžíc rozpusteného masla, 1 šálka kyslej smotany, 1 vajce, štipka soli, olej na vyprážanie, džem, práškový cukor ,

POSTUP PRÍPRAVY

pripravíme si kvások,vypracujeme cesto ,niekedy treba viac muky,tak aby bolo cesto krásne vláčne
nakysnuté cesto rozváľame asi na hrubku 2 cm,pohárom vykrojíme šišky ,necháme ešte odpočívať asi 10minut a vypražíme na oleji ,naplníme džemom,posypeme cukrom.
tento recept z kuch.blogu je od Cismarovej,ktorá šišky plnila čerešnovým džemom ,ked si všimnete ,tak čudne ich plní ,dierku naplní lyžičkou džemu ,ale mne sa cesto veľmi páčilo ,je nadýchané ,no robím dvojitu dávku ,plním aj čokoládou po našom a používam akýkoľvek doma obľubený džem

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 8.9.2013, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.144 (zobrazuje se 51-60)první << předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 další >>