.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.158 (zobrazuje se 51-60)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,116 další >>
SLADKÉ JEDLÁ
Kakaove brownies

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/12/kakaove-brownies.html

POSTUP PRÍPRAVY

Kakaove brownies
Potrebujeme:140g masla ( nesoleneho)
250g krystaloveho cukru
65g kakaa
1/4 CL soli
1/2 CL vanilkoveho extraktu (ja som pouzila vanilkovu pastu)
2 vajicka ( velkosti L ),studene priamo z chladnicky
65g hladkej muky
Postup:Ruru si predhrejeme na 160C.Do hrnca si dame vodu (tolko aby sa nam nedotykala misky v ktorej budeme mat kakaovo maslovu zmes) a nechame ju zohriat az pokial nam zacne vriet.
Do misky ktoru si ulozime do tzv vodneho kupela si dame maslo,krystalovy cukor kakao a sol. Ulozime to na hrniec s vriacou vodou.Z casu na cas premiesame.Nebojte sa nerozpusti sa nam to do hladka,...Nechajte to vo vodnom kupeli do momentu az ked sa kakaovej zmesy dotknete prstom a bude horuca .Zoberieme z vodneho kupela.A dobre premiesame aby nam trosku schladla.Pridame vanilkovy extrakt a dobre zmiesame.Po jednom a velmi velmi rychlo vmiesame vajicka.A v tomto momente cesto uplne zmeni vyzor...a z toho co predtym vyzeralo ako ...ehm ...no velmi divne...sa stane krasne hladke cesto.Leske a velmi huste (kludne by som to mohla zjest aj v tomto momente :)Pridame muku ktoru rychlo a dobre vmiesame.Napokon cesto nalejeme do stvorcovej formy a dame piect na 20-25 min.(ale odporucam ich nechat piect o 10 min dlhsie pre lepsi vysledok).Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut a az potom mozme jest :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 19.12.2013, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Franczúzke palacinky so skvelou plnkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Palacinky - prísady rovanké ako na normálne palacinky\r\nPlnka - a) 1ks vanilkový pribináčik, 200g cukru (potom podľa chuti cukor pridáme), hrozienka, 1ks tvaroh\r\n b) 2pl med, 1ks tvaroh, (cukor podľa chuti)\r\nDekorácia - čokoláda na varenie, práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Palacinky si pripravíme podľa tradičného postupu. Potom ich necháme vychladnúť. Pripravíme si plnky. Možnosti týchto plniek sú nekonečné - ingrendiencie môžete zamienať koľko chcete, výsledok bude aj tak vždy vynikajúce.\r\nPlnku a) si pripravíme nasledovne:\r\n Do jednej veľkej misy vytlačíme jeden pribináčik a tvaroh. Celú masu dôkladne premiešame a pri - \r\n dáme cukor a hrozienka (podľa chuti môžeme potom ešte dochutiť cukrom)\r\n b) si pripravíme veľmi jednoducho:\r\n Do misy vytlačíme jeden tvaroh a zalejeme dvoma polievkovými lyžicami medu (ak bude výsledok \r\n nebude dostatočne sladký, môžeme docukriť cukrom), potom poriadne vymiešame.\r\nSpolu s palacinkami si zohrejeme čokoládu na varenie, aby sme ňou potom mohli palacinky dodekorovať. Polejeme čokoládou a môžeme pocukriť aj cukrom. \r\nPrajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jasmínka J. (Jasmínečka) ID 282650 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Pecan Sandies

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/12/pecan-sandies.html

POSTUP PRÍPRAVY

Pecan Sandies
Potrebujeme:100g zmaknuteho masla (nesoleneho )
100g krupicoveho cukru
125ml slnecnicoveho oleja
1 vajicko (vecsie,asi L )
1/2 CL vanilkoveho extraktu
340g hladkej muky (preosiatej)
1 1/2 CL prasku do peciva
1/2 CL soli
100 g pekanovych orechov,nasekanych na kusky
Na obalovanie pred pecenim :100g krupicoveho cukru
10-20 ks pekanovych orechov
Postup:Ruru si predhrejeme na 170C.Plech na pecenie si vylozime papierom.
V miske si pomocou elktr.mixera zmiesame maslo a krupicovy cukor.Pridame slnecnicovy olej.Vsetko dobre vymiesame.Vmiesame vajicko a vanilkovy extrakt.Pridame muku,prasok do peciva,sol.A miesame az do chvile kym sa nam nevytvori cesto.Opatrne pomocou varechy vmiesame pekanove orechy.Misku zakryjeme foliou a dame do chladnicky na 30 min.Po 30 min vytiahneme cesto z chladnicky ,vytvarujeme gulicky ktore obalime v krupicovom cukre a dame na plech.Na kazdu gulku pritlacime pekanovy orech.Dame piect na 10-12 min.Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 11.12.2013, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Hriesne cokoladove cookies od Nigelly

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/12/hriesne-cokoladove-cookies-od-nigelly.html

POSTUP PRÍPRAVY

Hriesne cokoladove cookies od Nigelly
Potrebujeme:125g horkej cokolady ( minimalne 70 % )
150 g hladkej muky
30 g kakaa ( preosiateho )
1 CL sody bikarbony
1/2 CL soli
125 g zmaknuteho masla
75 g hnedeho cukru
50 g bieleho cukru
1 CL vanilkoveho extraktu
1 vajicko,studene priamo z chladnicky ( su na SK rodelene vajicka podla velkosti ? ak hej tak pridajte velke :)
350 g kuskov horkej cokolady
Postup :Ruru si predhrejeme na 170C.Plech si vylozime papierom na pecenie.
Ako prve si rozpustime 125 g horkej cokolady mozte vo vodnom kupeli alebo v mikrovlnke ( ja som uprednostnila mikrovlnku,je to rychlejsie a komfortnejsie :)Ak v mikrovlnke,po kazdych 30 sekundach si cokoladu dobre premiesajte.
Muku,kakao,sodu bikarbonu a sol si dame do misky.
V dalsej miske si pomocou elktr,mixera dobre zmiesame maslo a oba cukre.Vmiesame rozpustenu cokoladu.Pridame vanilkovy extrakt a vajicko.Potom vmiesame opatrne mukovo cokoladovu zmes.A napokon si pridame cokoladove kusky.Premiesame a zacneme tvarovat gulky ktore si poukladame na plech asi 5 cm od seba(pocas pecenia sa este roztiahnu ).
Dame piect na 18 min :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 4.12.2013, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Espresso cheesecake brownies

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/11/espresso-cheesecake-brownies.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme: Brownie cast :1/2 poh hladkej muky
1/4 CL prasku do peciva
stipka soli
65 g masla ( rozdeleneho na 5 casti )
115g cokolady ( ja som pouzila mix mliecnej a horkej..ale je uvedena iba horka )
2 vacsie vajcia
1/2 PL vanilkoveho extraktu
Cheesecake cast :
1 PL espresso kavy ( ale tiez si mozte skombinovat 1 1/2 CL espresso instatnej kavy +1 PL horucej vody.A pridate do cheesecaku )
220 g cream cheese ( napr Philadelphia,ale mozte to zamenit mascarponem ci kremovym syrom)
2/3 poh krystaloveho cukru
1/2 CL vanilkoveho extraktu
2 vacsie vajicka
1/4 poh kyslej smotany
1 PL hladkej muky
Kysla smotana cast :
1 1/4 poh kyslej smotany
3/4 poh praskoveho cukru
Postup :Ruru si predhrejeme na 180C.Stvorcovu formu( myslim ze moja ma v priemere 20-23cm..nie som si ista ) na pecenie si vylozime papierom na pecenie.
Brownie cast :V miske si zmiesame muku,prasok do peciva a sol.V dalsej miske si pridame cokoladu a maslo .Dame do mikrovlnky a kazdych 30 sekund si to dobre premiesame.Az do momentu kym sa nam uplne roztopi. ( cca 1 min ).Do cokolady si pridame cukor a dobre premiesame.Pomaly primiesame vajicka a vanilkovy cukor.Napokon Vmiesame muku ...Dobre premiesame aby sme v miske uz nemali ziadne kusky,pasiky muky.Brownie cesto vylejeme do pripravenej formy.
Cheesecake cast : V stredne velkej miske si pomocou elektr.mixera dobre premiesame cream cheese ( 2 min ).Postupne si pridame cukor.Dobre vymiesame ( 2 min ).Pridame vanilkovy extrakt a po jednom vajicka.Opat dobre vymiesame.Pridame espresso a kyslu smotanu,muku.Vsetko dobre premiesame a vylejeme na brownie cast.
Dame piect na 30-35 min.Po vytiahnuty z rury nechame uplne vychladnut.Prikrijeme foliou a ulozime do chladnicky na min 2 hodiny.
Kysla smotana : Smotanu a cukor si dame do mensieho hrnca.Na miernom ohni trosku zohrejeme a nalejeme na vychladnuty cheesecake. Opat prikrijeme foliou a ulozime do chladnicky.Nechame stuhnut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 26.11.2013, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Moja úplne prvá vianočka
PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) poslední: 5.8.2014, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Torta vláčik

POTREBNÉ PRÍSADY

Pre inšpiráciu Robím z Be-Be keksíkov v štýle metrového koláča. Potrebujeme Be-be keksíky. Ja používam tie v červenom obale a v hnedom. Koľko, to je na vás, podľa toho aký dlhý koláčik chcete mať. Uvaríme si plnku, ale POZOR, určite menej sladkú, pretože keksíky sú dosť sladké

POSTUP PRÍPRAVY

Ja natieram tmavé keksíky bielou plnkou a biele keksíky tmavou plnkou a ukladám na alobal. Samozrejme, že môžte aj len s bielou plnkou robiť :o)
Nakoniec natierame aj okraje, aby sme ho mali rovnučký. Hotový koláč polejeme čokoládou alebo posypeme orechmi, kokosom, alebo kakaom.
Necháme v chlade stuhnúť a krájame došikma.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Miroslava D. (dolphina) ID 18211 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 27.10.2013, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Tvarohovo-citrónová torta

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g hladkej múky, 1 vajíčko, 150g masla, 60g prášk.cukru\r\nPlnka: 2 vajíčka, 60g masla, 1 citrón, 100g prášk.cukru, 400g tvarohu-jemného/ jemne hrudkový, 200ml smotany na šľahanie, 2 balíky vanilkového pudingu

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky a vypracujeme rukou a dáme do chladničky na hodinu. Potom z neho vyvaľkáme kruh o veľkosti formy a vystelieme ním našu formu. Spodok popicháme vidličkou, dáme na cesto papier na pečenie a zasypeme hrachom, bôbom, hocičo čím zaťažíme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C 20 minút. Po uplynutí času formu vyberieme a odstránime hrach, bôb aj papier. Na plnku rozdelíme vajíčka, citrón umyjeme a postrúhame kôru a vytlačíme šťavu z neho. K mäkkému maslu pridáme cukor, žĺtka a mixérom vymiešame. Pridáme tvaroh, smotanu na šľahanie, pudingový prášok, citrónovú kôru a šťavu. Bielka vyšľaháme a pridáme k hmote, premiešame. Celú masu nalejeme na cesto a dáme piecť na 40 min pri 160°C. Po vychladnutí ozdobíme a vychutnávame si tú božskú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 6.11.2013, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Žemľovka s karamelizovanými jabĺkami

POTREBNÉ PRÍSADY

50g masla°°°7-8 jabĺk /stredne veľkých/, alebo viac menších, menej veľkých :-))°°°180g kryštálového cukru°°°cca 560ml smotany na šľahanie°° toustový chlieb /alebo aj rohlíky, vianočka.../°°°4 žĺtka°°°500g tvarohu /na ochutenie 1 žĺtko, kryštálový a vanilínový cukor/.

POSTUP PRÍPRAVY

K receptu som prišla na stránke food4fun, takže tam som sa aj inšpirovala, no našla som na nete asi 4 prevedenia žemľovky. Ja som si ho len troošičku upravila tým, že som pridala tvaroh, ktorý by mi tam chýbal a šťavu som využila na poliatie. Je úžasná - myslím tá šťava a celkovo žemľovka. Ostanem pri tejto variante, pretože chutila celej rodine a zmizla rýchlosťou blesku :-).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 17.10.2013, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
SLADKÉ JEDLÁ
Karamelová roláda
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus + karamelový krém, potiahnutá marcipánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Irena C. (Ira59) ID 148829 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 13.10.2013, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.158 (zobrazuje se 51-60)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,116 další >>