končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.193 (zobrazuje sa 51131-51140) | << predošlé 1,.,5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118, 5119,.,5120 ďalšie >> |
PIZZA |
Drevorubačská pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 100 g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, chlebové cesto, zväzok pažítky, lyžica nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ. Na obloženie: 100 g korenistej salámy, 1 konzerva tuniaka v oleji, 100 g čerstvých malých šampiňónov, po 1 malej červenej a zelenej paprike, 4 chilli papričky, niekoľko plnených olív. POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, cibuľu nakrájanú nadrobno a krátko opražíme. Primiešame paradajky a zmes dusíme, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Ochutíme nasekaným oreganom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a necháme vychladnúť. Umyté šampiňóny a očistené papriky nakrájame na rezance. Salámu takisto nakrájame na rezance, tuniaka necháme odkvapkať a popučíme. Pripravíme si chilli papričky a olivy. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Povrch rovnomerne potrieme paradajkovou zmesou a rozložíme na ňu ostatné prísady. Vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. 5 minút pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom. Podávame posypané nakrájanou pažítkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Bavorské zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY Horúce, prepasírované zemiaky, tvaroh, jogurt, nasekané mandle, jemne nakrájaná cibuľa, olej, mleté čierne korenie, soľ. (všetko od oka podľa požadovaného množstva konečného jedla) POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame zo zemiakmi, zmes dáme do vymastenej nádoby, vrch potrieme olejom a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Ku koncu pečenia posypeme mandľami a necháme zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Smotanovo-zemiakový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 400g očistených zemiakov 100g cibule 40g rastl. tuku 800ml vody 20g mletej papriky 200g čerstvých húb (hrsť sušených) 300g chudých párkov 5dl mlieka 250g smotany 50g hladkej múky soľ, korenie kocku Masoxu POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista, zaprášime paprikou, speníme, zalejeme vodou, vložíme kocky zemiakov, nakrájané huby (namočené sušené), kocky párkov, soľ, korenie a Masox. Akonáhle začne guláš vrieť, zalejeme ho zálievkou z rozšľahaného mlieka so smotanou a múkou. Varíme 30 minút za občasného miešania. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Pestrá panvicaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg malých zemiakov, červenú, zelenú a žltú papriku, cibuľu, 200g cesnakovej točenej klobásy, maslo, korenie, soľ, rozmarín, tymián. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, olúpeme a väčšie prekrojíme na polovice. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, papriku na rezance. Na panvici rozohrejeme maslo, opečieme zemiaky, pridáme papriku, cibuľu a bylinky, osolím a okoreníme. Nakoniec pridáme klobásu ktorú v zmesi len prehrejeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčik pre najmenšíchPOTREBNÉ PRÍSADY 70 g BIOšpaldovej krupice 2 veľké jablká 3 plátky masla + trošku na vytretie misky hrsť hrozienok polievkovú lyžicu slnečnicových semienok POSTUP PRÍPRAVY Hrozienka zalejeme vodou a necháme 20 minút stáť, potom vodu zlejeme. Jablká očistíme, na jemno nastrúhame, zmiešame s krupicou. Pridáme hrozienka a slnečnicu. Maslom vytrieme zapekaciu misku (priemer 15 – 20 cm), na jej dno položíme 3 tenšie plátky masla a pripravené cesto rovnomerne roztrieme po celom dne. Pečieme v predohriatej rúre na 200 stupňov C 3 minúty, znížime teplotu na 180 stupňov C a pečieme ešte asi 15 – 20 minút. Super koláčik pre detičky, najmä pri návštevách, kde sa podávajú rôzne koláče,chipsy a iné, čo by dieťatko nemalo,takto bude mať svoj vlastný zdravý a chutný koláčik :) je možné samozrejme pridať aj iné ovocie. hrušky, slivky.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zapekané plnené rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY obyčajné rožky, najlepšie z predošlého dňa (cca 8 ks), 1 veľká konzerva "lančmítu" (Luncheon Meat), horčica, kečup, Worcester, č. korenie, soľ, vajce na potretie, strúhaný syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tieto rožky u nás chutia nielen dospelým, ale aj deťom, takže pripravujeme aj menej pikantnú verziu bez chilli omáčky a korenia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 10.12.2006, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PANAMA TortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 15 dkg mandlí alebo orechov, 3 dkg strúhanky,7vajec, 10 dkg prášk.cukru, 3 rady varovej čokolády Plnka: 14 dkg. masla, 10dkg.cukru, zstatok varovej čokolády , 1celé vajce POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky +cukor vymiešať ,postupne pridávať roztopenú čokoládu(nie horúcu -daj si na tanier čokoládu a zalej trochu vlažnej vody -potom zlej vodu)postupne pridávaj orechy a nakoniec tuhý sneh z bielkov (vymaž a vysyp formu strúhankou) a peč stredne 180C aj 40 min.(pomalšie) Nakoniec po upečení nechaj vychladnúť prichystanou plnkou naplň tortu Plnka sa robí nad parou. Je to vynikajúca torta, je síce drahšia ale zaručene s nej nič neostane (recept mám od sestry z Viedne a je odskúšaný ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2008, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo-tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Krém: 2x 250 g tvarohu /danone-bez tuku/ 250 ml smotany na šľahanie 1 vanilkový cukor 3 PL kryštálového cukru 4-6 plátkov želatíny 2 PL jahodového lekváru 2 konzervy jahôd Piškóta: 6 vajíčok 150 g polohrubej múky 180 g práškového cukru 1 KL prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Piškóta/piškótové cesto/: Žĺtka oddelíme od bielok.Žĺtka výšľaháme s 90 g pr.cukrom,bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru a pridáme k múke a ku kypriacemu prášku.A upečieme.Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom ju rozdelíme na polovicu a obidve strany natrieme jahodovým lekvárom. Krém: Vyšľaháme si smotanu na šľahanie do husta,potom ju pomaly pridáme do tvarohu,postupne pridáme cukor vanilkový a kryštálový,2 PL lekváru a na záver pridáme jahody.Pár si možeme nechať na ozdobu..Želatínu rozpustíme podľa návodu a vlažnú ju vlejeme pomaly do tvarohového krému.A môžme ňou natrieť piškótu,a ozdobiť si ju ako myslíme alebo akú máme náladu.Mala by stáť aspoň 5-6 hodín.Síce ak to vydržíme. Táto torta sa dá spraviť z hocijakého iného ovocia napr.bannán,broskyňa,mandarinky atď. Dobrú chuť praje Deni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.4.2006, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezančeky so špargľouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bielej špargle, 4 plátky kuracích pŕs, 1/8 bieleho vína, soľ, 1/2 lyžičky ďumbiera, 2 lyžice maizeny, 1/2 l vody, 1 cibuľa, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezančeky a marinujeme aspoň 12 hodín v zmesi vína, soli, ďumbiera, maizeny, vody a nadrobno nakrájanej cibule. Špargľu ošúpeme a pokrájame na jemné, asi 3 cm dlhé, rezančeky. V hlbokej panvici rozpálime olej, vložíme rezančeky špargle, osolíme, za stáleho miešania 3 minúty popražíme. Špargľu vyberieme, pridáme olej, vložíme rezančeky mäsa a niekoľko minút prudko opekáme. K takto pripravenému mäsu pridáme špargľu, premiešame a spolu ešte asi dve minúty opekáme. Podávame teplé s ryžou a zeleninovou oblohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.5.2013, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakové placky s kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g zemiakov, majoránka, soľ, korenie, hladká múka, 3 vajcia, mlieko, kapusta, cukor, ocot, slanina, cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Zo zemiakov, majoránky, vajec, múky a mlieka urobíme cesto na haruľu. Dochutíme soľou a korením. Z cesta urobíme placky, ktoré vysmážame na oleji. Hotové placky plníme zmesou dusenej kapusty a na kocky pokrájanej slaniny osmaženej na cibuľke :) Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.11.2007, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.193 (zobrazuje sa 51131-51140) | << predošlé 1,.,5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118, 5119,.,5120 ďalšie >> |