. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.193 (zobrazuje sa 51131-51140)<< predošlé 1,.,5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118, 5119,.,5120 ďalšie >>

PIZZA

Drevorubačská pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 100 g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, chlebové cesto, zväzok pažítky, lyžica nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ. Na obloženie: 100 g korenistej salámy, 1 konzerva tuniaka v oleji, 100 g čerstvých malých šampiňónov, po 1 malej červenej a zelenej paprike, 4 chilli papričky, niekoľko plnených olív.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, cibuľu nakrájanú nadrobno a krátko opražíme. Primiešame paradajky a zmes dusíme, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Ochutíme nasekaným oreganom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a necháme vychladnúť. Umyté šampiňóny a očistené papriky nakrájame na rezance. Salámu takisto nakrájame na rezance, tuniaka necháme odkvapkať a popučíme. Pripravíme si chilli papričky a olivy. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Povrch rovnomerne potrieme paradajkovou zmesou a rozložíme na ňu ostatné prísady. Vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. 5 minút pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom. Podávame posypané nakrájanou pažítkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bavorské zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

Horúce, prepasírované zemiaky, tvaroh, jogurt, nasekané mandle, jemne nakrájaná cibuľa, olej, mleté čierne korenie, soľ. (všetko od oka podľa požadovaného množstva konečného jedla)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady zmiešame zo zemiakmi, zmes dáme do vymastenej nádoby, vrch potrieme olejom a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Ku koncu pečenia posypeme mandľami a necháme zapiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Smotanovo-zemiakový guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

400g očistených zemiakov
100g cibule
40g rastl. tuku
800ml vody
20g mletej papriky
200g čerstvých húb (hrsť sušených)
300g chudých párkov
5dl mlieka
250g smotany
50g hladkej múky
soľ, korenie
kocku Masoxu

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista, zaprášime paprikou, speníme, zalejeme vodou, vložíme kocky zemiakov, nakrájané huby (namočené sušené), kocky párkov, soľ, korenie a Masox. Akonáhle začne guláš vrieť, zalejeme ho zálievkou z rozšľahaného mlieka so smotanou a múkou. Varíme 30 minút za občasného miešania.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pestrá panvica



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg malých zemiakov, červenú, zelenú a žltú papriku, cibuľu, 200g cesnakovej točenej klobásy, maslo, korenie, soľ, rozmarín, tymián.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, olúpeme a väčšie prekrojíme na polovice. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, papriku na rezance. Na panvici rozohrejeme maslo, opečieme zemiaky, pridáme papriku, cibuľu a bylinky, osolím a okoreníme. Nakoniec pridáme klobásu ktorú v zmesi len prehrejeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčik pre najmenších



POTREBNÉ PRÍSADY

70 g BIOšpaldovej krupice
2 veľké jablká
3 plátky masla + trošku na vytretie misky
hrsť hrozienok
polievkovú lyžicu slnečnicových semienok

POSTUP PRÍPRAVY

Hrozienka zalejeme vodou a necháme 20 minút stáť, potom vodu zlejeme. Jablká očistíme, na jemno nastrúhame, zmiešame s krupicou. Pridáme hrozienka a slnečnicu.
Maslom vytrieme zapekaciu misku (priemer 15 – 20 cm), na jej dno položíme 3 tenšie plátky masla a pripravené cesto rovnomerne roztrieme po celom dne. Pečieme v predohriatej rúre na 200 stupňov C 3 minúty, znížime teplotu na 180 stupňov C a pečieme ešte asi 15 – 20 minút.

Super koláčik pre detičky, najmä pri návštevách, kde sa podávajú rôzne koláče,chipsy a iné, čo by dieťatko nemalo,takto bude mať svoj vlastný zdravý a chutný koláčik :) je možné samozrejme pridať aj iné ovocie. hrušky, slivky..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Zapekané plnené rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

obyčajné rožky, najlepšie z predošlého dňa (cca 8 ks), 1 veľká konzerva "lančmítu" (Luncheon Meat), horčica, kečup, Worcester, č. korenie, soľ, vajce na potretie, strúhaný syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto rožky u nás chutia nielen dospelým, ale aj deťom, takže pripravujeme aj menej pikantnú verziu bez chilli omáčky a korenia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.12.2006, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PANAMA Torta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 15 dkg mandlí alebo orechov, 3 dkg strúhanky,7vajec, 10 dkg prášk.cukru, 3 rady varovej čokolády
Plnka: 14 dkg. masla, 10dkg.cukru, zstatok varovej čokolády , 1celé vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky +cukor vymiešať ,postupne pridávať roztopenú čokoládu(nie horúcu -daj si na tanier čokoládu a zalej trochu vlažnej vody -potom zlej vodu)postupne pridávaj orechy a nakoniec tuhý sneh z bielkov (vymaž a vysyp formu strúhankou) a peč stredne 180C aj 40 min.(pomalšie)
Nakoniec po upečení nechaj vychladnúť prichystanou plnkou naplň tortu
Plnka sa robí nad parou.
Je to vynikajúca torta, je síce drahšia ale zaručene s nej nič neostane (recept mám od sestry z Viedne a je odskúšaný

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2008, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo-tvarohová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Krém:
2x 250 g tvarohu /danone-bez tuku/
250 ml smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor
3 PL kryštálového cukru
4-6 plátkov želatíny
2 PL jahodového lekváru
2 konzervy jahôd
Piškóta:
6 vajíčok
150 g polohrubej múky
180 g práškového cukru
1 KL prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta/piškótové cesto/:
Žĺtka oddelíme od bielok.Žĺtka výšľaháme s 90 g pr.cukrom,bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru a pridáme k múke a ku kypriacemu prášku.A upečieme.Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom ju rozdelíme na polovicu a obidve strany natrieme jahodovým lekvárom.
Krém:
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie do husta,potom ju pomaly pridáme do tvarohu,postupne pridáme cukor vanilkový a kryštálový,2 PL lekváru a na záver pridáme jahody.Pár si možeme nechať na ozdobu..Želatínu rozpustíme podľa návodu a vlažnú ju vlejeme pomaly do tvarohového krému.A môžme ňou natrieť piškótu,a ozdobiť si ju ako myslíme alebo akú máme náladu.Mala by stáť aspoň 5-6 hodín.Síce ak to vydržíme.
Táto torta sa dá spraviť z hocijakého iného ovocia napr.bannán,broskyňa,mandarinky atď.
Dobrú chuť praje Deni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.4.2006, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie rezančeky so špargľou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bielej špargle, 4 plátky kuracích pŕs, 1/8 bieleho vína, soľ, 1/2 lyžičky ďumbiera, 2 lyžice maizeny, 1/2 l vody, 1 cibuľa, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezančeky a marinujeme aspoň 12 hodín v zmesi vína, soli, ďumbiera, maizeny, vody a nadrobno nakrájanej cibule.
Špargľu ošúpeme a pokrájame na jemné, asi 3 cm dlhé, rezančeky. V hlbokej panvici rozpálime olej, vložíme rezančeky špargle, osolíme, za stáleho miešania 3 minúty popražíme. Špargľu vyberieme, pridáme olej, vložíme rezančeky mäsa a niekoľko minút prudko opekáme. K takto pripravenému mäsu pridáme špargľu, premiešame a spolu ešte asi dve minúty opekáme. Podávame teplé s ryžou a zeleninovou oblohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.5.2013, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakové placky s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g zemiakov, majoránka, soľ, korenie, hladká múka, 3 vajcia, mlieko, kapusta, cukor, ocot, slanina, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Zo zemiakov, majoránky, vajec, múky a mlieka urobíme cesto na haruľu. Dochutíme soľou a korením. Z cesta urobíme placky, ktoré vysmážame na oleji. Hotové placky plníme zmesou dusenej kapusty a na kocky pokrájanej slaniny osmaženej na cibuľke :) Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.11.2007, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.193 (zobrazuje sa 51131-51140)<< predošlé 1,.,5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118, 5119,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu