. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51111-51120)<< predošlé 1,.,5107, 5108, 5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117,.,5120 ďalšie >>

OMÁČKY

KURBISKERNOIL



POTREBNÉ PRÍSADY

táto lahodná chuť Vás presvedčí o tom,že to bude hit Vášho LETA...nebojte sa ochutnať!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.tekvicovyolej.sk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.10.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Hokejové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky,
250 g bryndze /môže byť aj tvaroh,strúhaný syr/,
250 g Hera/Palmarin,maslo/,
1 vajíjčko,
1 kypriaci prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je jednoduchý.Všetko spolu zmiešame a pečieme do zlatista.Keď vychladnú môžeme ich podávať našim mužíčkom.Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 22.1.2007, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

OBALOVANÉ BURIZÓNY-GULIČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

2 sáčky burizonov,25dkg kryštáloého cukru,1/2Hery,kokos,1Salko.

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor dáme rozpustit na karamel.Heru tak isto rozpustíme ale zvlášť.Ked je cukor rozpustený,pridáme rozpustenú Heru-poriadne rozmiešame,potom pridáme Salko-tak isto poriadne rozmiešame.Nakoniec pridáme burizony a premiešame.Trochu nechať vychladnúť.Robíme malé guličky,ktoré obalujeme v kokose.Môžeme si ich poukladať na papierové košíčky.Necháme ich niekolko hodín odležať aby zmäkli.U nás nestihnú ani zmäknúť a už je po nich,robím to spolu s dcérkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

IVANA M. (vival) ID 2715 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2008, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

veľmi veľa receptov nádete na......



POTREBNÉ PRÍSADY

www.bezlepkovadieta.cz,
alebo v mojom receptáci v českom albíčku na mimibazárku - www.mimibazar.cz/ocko27

POSTUP PRÍPRAVY

Dúfam, že to nevadí zverejnenie weboviek, ale verím, že mamčám s detičkami - celiaktikami každý osvedčený recept pomože a urobí radosť.......:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Katarína K. (cicmoši) ID 2943 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moravské koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg múky, 42 g droždia ( 1 kocka ), štipka soli, 3,5 - 4 dl teplého mlieka, 1 + 2 žĺtky, 250 g Palmarinu, 250 g hrudkového tvarohu ( ale pokojne môže byť aj 500 g ), džem ( ja som spotrebovala 260 g fľašku jahodového ), olej na plechy alebo papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, droždia, soli, 1 žĺtka a mlieka vypracujeme ľahké cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme. Naň na hrubšom strúhadle rovnomerne nastrúhame Palmarin z chladničky ( treba strúhať rýchlo, lebo v rukách mäkne :)) ), cesto zložíme na štvorec, rozvaľkáme, opäť zložíme na štvorec a opäť rozvaľkáme. Necháme 15 minút kysnúť na doske, medzitým si pripravíme dva plechy, ktoré si buď naolejujeme alebo vystelieme papierom na pečenie a rozpálime rúru na cca 170 °C.
Cesto pokrájame na štvorce asi 10x10 cm, do stredu každého dáme kôpku tvarohu, okraje spolu zlepíme a vytvarujeme guľky, ktoré ukladáme zlepenou stranou na plech. Kladieme ich po tri vedľa seba, na jeden plech vyjde zhruba po 3 x 4 kusy. Spodok guliek najskôr " namočíme " v múke, aby sa nepripiekli na plech.
Do stredu každej guľky dnom menšieho pohára vtlačíme jamku, do ktorej dáme kôpku lekváru ( ak jamka nie je presne v strede, ale bližšie k niektorému okraju, lekvár vytečie, ale po upečení sa dá lyžičkou "vrátiť" na miesto ), okraje koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom ( na jeden plech potrebujeme 1 žĺtok ).
Pečieme na 170 °C asi 40 minút, kým okraje nezružovejú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnené taštičky z lískového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto
šunka
cibuľa
šampióny
olej
korenie - grilovacie, vegeta, čierny peper, paprika, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Šunku nakrájanú na kocky opražíme na oleji s cibuľou, pridáme na drobno pokrájané šampióny, pridáme koreniny a necháme spolu pražiť. Potom plnku odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko, rozdelíme ho na rovnaké kocky. Plníme vychladnutou zmesou, urobíme "šatôčky", poriadne ich uzavrieme, aby plnka nevytiekla. Navrchu potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, alebo namiesto sezamu môžme použiť aj tvrdý syr, ale ten sypeme až krátko pred dopečením.
Dobrú chuť!!
P.S.: recept je od mojej budúcej švagrinky a je to ozaj výborné!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zdobený medovník



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je rozpis na tretinu...čiže celá dávka je x3. :( Som si to teraz pozerala, že čo som tu dala... Ospravedlňujem sa :)
Perníkové cesto:
Hladká múka .....325gramov.
Práškový cukor...125gramov.
Palmarin..............25gramov.
Med.....................75gramov.
Perníkové korenie... ½ balíčka.
Sóda bikarbóna ....1 kávová lyžička.
Žĺtka.....................2 kusy .
Mlieko..................4 – 6 polievkových lyžíc.
Biela poleva na zdobenie:
Bielok......1 kus
Práškový cukor.....150gramov
Kyselina citrónová....1/2 kávovej lyžičky rozmiešaná vo vode
Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov. Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky tieto suroviny dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke.
Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou vody.
Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malilinký otvor.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2008, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halušky - noky (10 porcií)



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1000g hrubá múka
• 10g prášok do pečiva
• 320g mlieko
• 2 ks vajce
• 30g soľ
• 100g olej

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej hrubej múky pridáme prášok do pečiva, mlieko, vodu s rozšľahaným vajcom, osolíme a zamiešame na cesto. Pripravené cesto zavárame (pretláčame cez haluškovač) do vriacej osolenej vody. Po zavarení ich zľahka zamiešame, aby sa neprichytili na dno.
Uvarené halušky vyberáme guľatým cedidlom, prepláchneme studenou vodou a tak vriacou vodou. Scedíme a omastíme olejom.
Podávame ako prílohu k omáčkam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.2.2012, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Smotanová torta s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Čo potrebujeme:
3 tégliky kyslej smotany,
200 gramov piškót,
2 polievkové lyžice džemu (jahodový, ríbezľový...),
vanilínový cukor,
2 polievkové lyžice kakaa,
práškový cukor,
zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky, banán),
alobal a hlboká miska.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy
 Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky.

Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom.
Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky.

Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy, zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2006, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Veľkonočný pondelok



POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa vlastnej fantázie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy ľubovoľný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51111-51120)<< predošlé 1,.,5107, 5108, 5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu