.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 831 (zobrazuje sa 491-500)<< předchozí 1,.,45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55,.,84 další >>
BRAVČOVÉ MÄSO
*♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového)

POTREBNÉ PRÍSADY

0,8 kg bravčového stehna (alebo karé), 2-3 pekné mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, kúsok kalerábu, veľká cibuľa, 2 bobkové listy, niekoľko guliek čierneho korenia, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml šľahačkovej smotany, 1/4 - 1/2 citróna, hladká múka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pretože tento recept sa týka bravčového mäsa, nemusíme mäso pácovať.
Umyté a osušené mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, pridáme pokrájanú cibuľu, restujeme a vyberieme mäso. Ďalej pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, korenie a poriadne orestujeme.
Mäso osolíme a okoreníme mletým korením a vložíme späť k zelenine a ešte chvíľu ho opekáme. Pridáme vodu, aby bolo mäso do 1/2 ponorené a prilejeme asi 1 dl vína (nemusí byť) a uzavrieme tlakový kastról. Necháme dusiť a keď je mäso mäkké, znova ho vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájalo.
Zmes v hrnci alebo prepasírujeme cez sitko, alebo rozmixujeme tyčovým mixérom (nezabudneme najprv vybrať bobkobé listy).
Pripravíme si zátrepku zo šľahačky a múky (nedávať veľa múky) a vlejeme ju do vriacej zeleninovej zmesi, miešame, necháme povrieť asi 5 min a v prípade potreby ju zriedime. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a citrónom (môžeme pridať i trošičku cukru).
(Pokrájané mäso sa môže vložiť do omáčky, ale pri podávaní lepšie vyzerá, keď mäso nie je zagebrené omáčkou).

Ak chceme mať mäso napácované, nič nám v tom nebráni (pác - do asi 1,5 l vody dáme nakrájanú zeleninu a koreniny, soľ a necháme prevariť. Prilejeme asi 1 dl červeného vína, chvíľku povaríme a necháme vychladnúť. Do studeného pácu vložíme mäso a dáme do chladničky, mäso sem-tam obrátime.Pácovanie trvá aspoň pol dňa, ale pri hovädzom podľa druhu 1 - 2 dni)


RECEPT na fajné knedle : http://nasavareska.blogspot.com/2009/02/jogurtova-knedla.html
http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/kneda-paren.html
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=9&user=32120

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) poslední: 27.1.2013, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Rezne trochu inak

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička,karé,alebo kuracie prsia,soľ,mleté čierne korenie,strúhanka,vajcia,1/4litra vody,bujón,máslo,olej na praženie,citrón.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko trošku predklepeme,osolíme a okoreníme. Dáme do vyššej nádoby,kde máme pripravenú strúhanku a vklepeme do rezňov čo najviac.Namočíme ich do vopred pripravených a rozpružlovaných vajec,dáme na rozpálený olej a zprudka opečieme.Ukladáme na plech.V 1/4litri vody si uvaríme kocku bujónu s 1/8 másla /keď robíme rezne z krkovičky,dávame menej másla/.Takto hotové a naukladané mäsko polejeme bujónovým vývarom a šupneme do rúry .Pečieme na 200°C.Podávame s ryžou,alebo ako ja s tarhoňou.Hotové môžme pokvapkať citrónom.Sú mäkké ako perinka:-)))
Aaaaa...aby som nezabudla!!! Predtým,ako začneme baštiť túto dobrotku,ľuďom ktorí sa vedia sčemeriť,ako ja..odporúčam štamperlík fernetu,alebo domácej slivovičky :-))) Dobrú chuť a na zdravie!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) poslední: 3.11.2009, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Výborné zapekané rezne

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové, kuracie mäso (aké len chcete), soľ, čierne korenie, horčica, šunka, syr, kukurica, šampiňóny, zeleninový bujón, sladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 90 návštěvníkov)

Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) poslední: 4.8.2013, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Tortilla s paradajkami alebo špecialitka pre hostí ''''''''

POTREBNÉ PRÍSADY

asi 1 kg zemiakov, asi 1 kg paradajok, 1-2 zelenej papriky , cca 250-300g klobásky (alebo hocijaké mäsko čo máte napríklad je to výborné s mletým mäskom na spôsob čevabčiči), 50 ml oleja,2 strúčiky cesnaku,250 ml smotany na šľahanie, 1 PL kyslej smotany, 1 kl vegety (taká kopcovitá), soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, čerstvú bazalku ,maslo na vymazanie misy , 3 vajíčka , 200g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Tak a postup dohodený .... ak niekto nemá rád klobásku tak dá napríklad špekačky alebo párok ,alebo kuracie mäsko vopred upečené odporúčam ak to robíte z nových zemiakov, je to výborné aj s mletým mäskom ..... Včerajšej návšteve to veľmi chutilo .K tomu ešte super čerstvý šalátik a niet čo dodať.... Dobrú chuť....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) poslední: 23.7.2011, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
*♥*Bravčové dusené plátky na šampiňónoch*♥*

POTREBNÉ PRÍSADY

800 g br. guľatého pliecka (stehno), cibuľa, dijonská horčica, soľ, mčk, 1/2 čL vegety, troška chilli, kúštik údenej slaninky (nemusí byť), 20 dg šampiňónov, 1 vajco natvrdo, 2 čL solamylu

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 17.3.2013, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Rýchly gulášik

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1868

POSTUP PRÍPRAVY

Janka, je to super jednoduchý receptík. Dakujem :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 1.8.2009, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Segedínsky gulášik

POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg bravčového karé, 0,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, 200 ml smotany na varenie, olej, soľ, ml. čierne korenie, 1 vačšia ČL sladkej papriky, 1 masox, 3 PL hl. múky

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme karé, osolíme a okoreníme. Ked je pekne opražené posypeme paprikou a zalejeme asi 400 ml bujónu. Maso podusíme. Keď je už napoly makké, pridáme kapustu. Dusíme do zmaknutia, občas premiešame. Ak sa voda vyparuje, prilievame, aby bolo masko s kapustou zakryté. Nakoniec v smotane rozmiešame múku a vlejeme do gulášu. Ak je treba ešte dochutíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Zapekané bravčové mäso na šampiňónoch

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravčového mäsa, 4 vajcia, 2 dl mlieka, 1 konzerva šampiňónov, 3 cibule, hrsť hladkej múky, olej, kečup, horčica, soľ, korenie, worchesterova omáčka a sušené polievkové korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme a obalíme v cestíčku z vajec, múky, mlieka, štipky soli a vegety.

Opražíme a uložíme na pekáč.

Potom si pripravíme zálievku - na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny a podlejeme vodou.

Pridáme ostrý kečup, lyžicu horčice, soľ, korenie, a worchesterovú omáčku.

Chvíľu varíme a podľa potreby zahustíme múkou.

Omáčkou zalejeme mäso v pekáči a dáme piecť asi na 20 min.

Hotové mäso podávame s ryžou alebo hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Martina S. (tinula29) ID 57562 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 25.5.2011, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Bravčové karé na kyslej kapuste

POTREBNÉ PRÍSADY

11/2 kg kyslej kapusty, 700 g vykosteného karé, 300 g tvrdého syru Eidam, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 1 biely jogurt, vegeta, soľ, ako príloha opekané zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Na dno vymasteného plechu dáme kyslú kapustu. Na ňu naukladáme plátky bravčového karé, ktoré sa predtým desať hodín marinovalo v zmesi pripravenej zo smotany, vajec, jogurtu, vegety a soli. Do plechu vlejeme aj zvyšok marinády. Všetko pečieme dvadsaťpäť minút. Na záver mäso posypeme nastrúhaným syrom a necháme ešte pár minút zapekať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina S. (tinula29) ID 57562 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Šťavnaté rezne s kečupom

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové stehno(ja som mala asi 1a1/2 kg),kečup,horčica,strúhanka,vajíčka,soľ,korenie,vegeta,cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 153 návštěvníkov)

Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (54) poslední: 15.9.2013, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 831 (zobrazuje sa 491-500)<< předchozí 1,.,45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55,.,84 další >>