končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 75 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zlaté zemiačky s cibuľkou a bobkovým listomPOTREBNÉ PRÍSADY 600g uvarených zemiakov, 25g masla, 4 cibule pokrajane na platky, 4 bobkové listy, tymián, olivový olej, hrsť petržlénovej vňate, soľ čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Maslo zahrejte vo velkej panvici a na miernom ohni opečte cibulu s tymiánom a bobkovým listom do mäkka. Potom zvýšte plamen na stredný a opekajte cibulu 5 minút do zlatova a lepiva. Prilejte olivový olej, vsypte zemiaky a 10 minút ich opekajte do zlatava. Pred podávaním posypte petržlénovou vňaťou, osolte a okorente.\r\nTieto zemiaky sú výborne ako samotné aj ako príloha. Ja som zemiačky este pokvápala pár kvapkami citrónovej šťavy - jemné a osviežujúce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 24.8.2012, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingový kolač s hrozienkami a čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 20g droždia, 400g hlatkej múky, 50g kr. cukru, 100ml mlieka, 90g roztopeného masla, 2 vajcia, štiopka soli Plnka: 250ml mlieka, 100g kr. cukru, 2 žĺtky, vanilkový cukor, 30g hl. múky, hrozienka, kúsky čokolády POSTUP PRÍPRAVY Cesto si buď pripravýme klasickým spôsobom, alebo ho dáme do pekárne vykysnúť, suroviny dávame v poradí akóm sú písané. Plnka: Žĺtky vymiešať s cukrom do penista a pridať hl. múku. Mlieko povariť s vanilkovým cukrom , kým sa cukor neroztopí a dať mimo sporák. Postupne mlieko primiešať k vymiešaným žĺtkam. Zmes opäť vrátit na sporák a miešať kým sa zmes nezhustne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 25.6.2011, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiaky "Horec" - odporúčam vyskúšaťPOTREBNÉ PRÍSADY 8 väčších zemiakov, 200g tvrdého syra, 8 PL šlahačkovej smotany, celá rasca, mleté korenie, soľ, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme a rozkrájame na hrubšie kolieska. Uložíme ich na vymastený plech, osolíme, okoreníme a pokvápeme olejom. Dame piect do vyhriatej rúry na 30 minút. Syr postrúhame a zmiešame so smotanou. Zmesou natierame opečené zemiaky, vrch posypeme rascou a pečieme ešte 10 minút do zlata. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov) KOMENTÁRE (46) posledné: 24.7.2013, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lacné bio špaldové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g špaldovej múky, 600ml vody ( ak použijete mlieko budú ešte chutnejšie), štipka soli, 1-2 vajcia (môže byť aj 1PL cukru) POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu dobre premiešame a na panvici upečieme z oboch strán. Veľmi jednoduchý recept, ale zaroveň aj chutný. Palacinky sa dajú urobiť aj bez vajec. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.5.2011, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Cesnakové rezníky jemné ako obláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 4 ks kuracích pŕs, 4 strúčiky cesnaku, 1čl mletého sušeného zázvoru, 1PL citrónovej šťavy, hrubá múka, vajce, soľ, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Prsia nakrájajte na menšie kúsky a na povrchu ponariezajte. Rozdrtený cesnak, premiešajte so zázvorom a citrónovou šťavou a vzniknutou kašičkou ponatierajte kúsky pŕs, nechajte odpočívať v chlade aspom 2 hodiny. Potom obalte v trojobale a do zlatova vysmažte. Rezníky sú veľmi mäkkučké a výborné, ideálne aj pre malé deti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 8.6.2013, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborná štrúdla s melasouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balik listkoveho cesta, nahrubo nastrhuhane jablka, hrozienka, trstinova melasa, vajicko POSTUP PRÍPRAVY 1 PL melasy rozpustime v hrnci a primiesame nastruhane jablka, chvilku podusime. Odstavime z ohna nechame vychladnut a pridame hrozienka. Zmes rovnomerne navrstvime na plat cesta, zvinieme. Povrch potrieme rozslahanym vajickom. Pecieme asi 35 minut pri 180 stupnoch. Strudla je vazne skvela :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.5.2011, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Cesnakové cuketkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 stredne velke cukety nakrajane na tenke platky, 2 struciky cesnaku, 1 Pl nasekaneho cerstveho oregana, 2PL olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Na panvici rozohrejeme olej a na strednom plameni opekame polovicku cuketiek 10-12 minut a obcas premiesame. Nepodlievame vodou. Cuketky vyberieme z panvice a opekame istym sposobom aj zvysok cuketiek. Potom pridame do panvice aj odlozene cuketky a vsetky spolu osolime, ocesnakujeme, okorenime a pridame aj oregano. 1-2 minutky zahriat na panvici, aby cesnak rozvoniaval. Velmi jednoduche a chutne jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 17.8.2011, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajuce Eton messPOTREBNÉ PRÍSADY Kokosove pusinky, 450-500g jahod, 500ml smotany na slahanie, javorovy sirup POSTUP PRÍPRAVY Polovicku jahod rozmixujeme s trochou sirupu (pridame podla chuti). Pusinky nalameme na male kusky a dame do vacsej misky, primiesame k nim rozmixovane jahody. Vyzlahame si slahacku a pridame do nej javorovy sirup tie podla chuti, ako mame radi sladke. Do pohara zacneme vrstvit zmes z pusiniek a mixovanych jahod, vyslanahu slahacku, kusky zvysnych pokrajanych jahod, cele opakujeme az po vrch pohara. Je to velmi jednoducha mnamka, ktora stoji zato, ta chut kokosiek, jahod a slahacky je proste fantasticka :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2011, 12:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekane cestoviny so slaninkou, su vybornePOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, slanina, konzerva krajanych sampionov, sol, korenie, 1 PLkecupu, 1 CL dijonskej horcice, bazalka, tymian, tvrdy syr, slahackova smotana. POSTUP PRÍPRAVY Slaninu nakrajamne na kocky, opecieme, pridame k nej sampiony a kratko opecieme. Zmes primiesame k uvarenym cestovinam a dochutime podla chuti, korenim, solou, bylinkami,kecupom a horcicou. Ja som pridala aj do cestovin trosku struhaneho syra. Zmes dame do pekacika, posypeme struhanym syrom a polejeme sladkou smotanou. Pecieme pri 200 stupnoch asi 35 minut. Je to super jednoduchy a velmi chutny recept. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 14.10.2011, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Chutna hubova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 50g sampionov, 1 mensia cibula, 1PL masla, 4 trojuholnicky taveneho syra, 100ml mlieka, 1-2 sladkokysle uhorky, 1PL plnotucnej horcice, MCK, sol, petrzlenova vnat POSTUP PRÍPRAVY Nadrobno nakrajanu cibulu spenime na masle a pridame ocistene a nakrajane sampiony na male rezanceky. Smazime asi 10 minut. V miske vymiesame syry s mliekom na hladku hmotu. Uhorku nakrajame nadrobno pridame k syru a primiesame sampiony. Ochutime horciciou, korenim, solou (ak treba) a petrzlenovou vnatou. Natierka je velmi chutna a hotova za 20 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2011, 3:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |