končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Kefte na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2- 1kg mleteho miesaneho masa, podla toho pre kolkych varime,mne stacilo 1/2kg pre nasu 4 clennu rodinu. 1/2 velkej cibule,1 vajicko,petrzlenovu nasekanu vnat,3 lyzice struhanky alebo trochu starsieho chleba ci peciva,trochu olivoveho oleja,cierne korenie mlete,trosku sladkej mletej papriky,majoranka 6-7 zemiakov,1 nastruhana vacsia paradajka,1/2 cervenej kapie,oregano ak mame radi stiplave mozeme pridat lyzicku bukovo POSTUP PRÍPRAVY ocistime zemiaky ,nakrajame,osolime,okorenime,posypeme trosku oreganom z masovej masy robime take podlhovaste fasirky a jednoducho ukladame na zemiaky na vrch pridame rovnomerne postruhanu paradajku ak chceme aj petrzlen,nezabudnite na oregano,kto ho nema rad samozrejme nemusi pridat. Plech zakryjeme alobalom a pecieme necelu hodinu pri 200-220 stupnoch v teplovzdusnej rure,po 45 odokryjeme a par minut nechame dopiect. Dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 15.5.2013, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
" Holandské řízky " téměř bez prácePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ml.masa,300 g tvrdého sýru(já použila Krolewski),sůl,pepř,máslo,strouhanka. POSTUP PRÍPRAVY Maso,nastrouhaný sýr nahrubo,sůl a pepř smícháme dohromady.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Směs do ní napěchujeme až po okraj.Dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C .Pečeme dozlatova,dokud se maso nezačne oddělovat od stran mísy.Takto upravené maso je velmi šťavnaté a nemusíme používat olej na smažení.U nás už holanďany ani jinak neděláme.Fotku hotového masíčka dodám hned po upečení. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Radka K. (murr2) ID 148626 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2014, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Musaka (úplne famózna)POTREBNÉ PRÍSADY 2 baklažány, 600-700g mletého hovädzieho mäsa, zemiaky podľa veľkosti zapekacej misy (cca 10 menších), 2 paradajky, konzerva krájaných paradajok, 200-250g syr FETA, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 4 PL olivový olej + olivový olej na vymastenie zapekacej misy, čierne korenie, biele korenie, soľ, červená mletá paprika, saturejka, soľ, na bešamel: 1/2 litra polotučného mlieka, 60g masla, 3 PL hladkej múky, mletý muškátový oriešok, mletá škorica. POSTUP PRÍPRAVY Recept je možno pracnejší, ale určite stojí za to vyskúšať ho. Budete krochkať blahom :D OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Michaela B. (Leela) ID 25897 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 15.5.2013, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Tortilka plnena mletym maskomPOTREBNÉ PRÍSADY Mlete maso(ja som mala 800 g) tortilky (mala som 8) , cibula,cesnak, zavarany hrasok, kukurica, a dala som aj mrazenu zeleninu(male kusky brokolice, mrkvy...)mozzarela, koreniny podla seba... POSTUP PRÍPRAVY Taakze na oleji spenime cibulku, pridame masko, pretlaceny cesnak(tak 2-3struciky, ako komu chuti) a korenie podla chuti...podusime chvilku, neskor pridame mrazenu zeleninku a zavaraniny...znovu podusime a dochutime, co treba pridame koreniny... Naplnime tortilky, zabalime a ukladame do formy na pecenie( ja som nejak pozabudla potriet odspodu olejom, ale neprilepilo sa, tak som rada:))...vrch mozme postriekat kecupom, alebo ako v mojom pripade bbq..a platky mozzarelky...a dame zapiect:)) Kecup nemusi byt, ja som nechcela, aby to bolo suche, ale vobec netrebalo davat...a mozzarela sa moze nahradit inym tvrdym syrom, co musi byt este lepsie...ja som nemala:)) A kludne pouzite len 500 g maska, bude stacit si myslim...alebo potom viac tortiliek:)prajem dobru chut, dufam, ze vam bude chutit... PS: obrazok je uz z druheho dna, preto nie je taky lakavy:)) ale chuti fajnucko:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Patricia P. (trishka) ID 81386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej KristínkyPOTREBNÉ PRÍSADY Naša malá miluje paradajkovú polievku i omáčku...troška som si to upravila podľa seba, ale keď je hotová, okamžite má prázdny tanier.... Potrebujeme: 0,5kg balenie mletého mäska (kupujem zmes br. a hov.),ryža(ja dávam guľatú-lepšie sa rozvarí a asi množstvo ako jeden varný sáčok ryže), pasírované paradajky (500g), paradajkový pretlak (140g), 3 papriky, 1-2vajcia, soľ, cukor, ml.škoricu, ml.čierne korenie, ml.rascu, tymián, grilovacie korenie alebo korenie do fašíriek, muškátový oriešok, hl.múku a olej POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý a to sa mi na tom páči....:-) Ryžu si osmahneme na troške oleja, troška posolíme, zalejeme vriacou vodou (asi dva palce nad ryžu) a na miernom ohni varíme, až kým vodu nevidno...odstavím z plameňa a nechám pekne dôjsť-je potom úžasná... Mleté mäsko zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, grilovacím korením, tymiánom, mletou rascou a štipkou ml.čierného korenia, pridáme rozšľahané vajce (aj dve) a vypracujeme super zmes...ňou naplníme vydlabané a umyté 3 papriky(paprík dávam len tri, lebo tie ľúbim len ja) Z ostatnej zmesi urobíme guľky (asi 8-10ks), ktoré poukladáme na olejom potretý pekáčik alebo zapekaciu misu...guľky upečieme pomaly v rúre...asi pri 160 st., kým nie sú zlatavé...počas pečenia ich otočíme...neprikrývame pekáč... Kým sa guľky pečú ,naplnené papriky uložíme do menšieho hrnca a zalejeme vriacou vodou, aby boli zakryté...vodu posolíme a varíme, kým vnútro nebude mäkké...tymián v náplni urobí v omáčke zázraky Uvarenú papriku vyberieme z vody na tanier, vývar necháme schladiť. V druhom hrnci si urobíme svetlú zásmažku z hladkej múky a oleja, zalejeme trochou studenej vody a dolejeme vývar z paprík...chvíľu povaríme a miešame, aby sa nezhrčkavela... Pridáme paradajkové pyré alebo pasírované paradajky, paradajkový pretlak, mletú škoricu, cukor, troška korenia a rasce-všetko dávam podľa chuti, ja to stále ochutnávam...necháme povariť, kým sa chute nespoja a nakoniec už do odstavenej omáčky nastúhame máličko muškátového orieška...dodá tomu správny šmrnc... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 4.12.2016, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Koložvarska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: • 1 kg kyslej kapusty • 150 g ryže • 600 g mletého bravčového mäsa • 1 veľkú cibuľu • drvenú rascu • 1 lyžičku mletej sladkej červenej papriky • 1 lyžicu masla • 4 strúčiky cesnaku • 150 g domácej klobásy • 300 ml kyslej smotany • 150 ml smotany na šľahanie • masť • tuk na vymastenie misky POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1.Prebratú ryžu prepláchneme, zalejeme ju len 400 ml vody, osolíme a dáme variť. Keď sa voda celkom odparí, ryžu odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Ryža nemusí byť celkom uvarená, pretože ju budeme ešte zapekať. 2.Kým varíme ryžu, nakrájame nadrobno cibuľu, speníme ju na oleji a pridáme mleté mäso. Opečieme, osolíme a necháme 20 minút dusiť. Podľa potreby mäso podlejeme vodou. K mäsu pridáme drvenú rascu a papriku a dusíme ešte 10 až 15 minút. Na záver ešte primiešame prelisovaný cesnak a lyžicu masla. 3. Kapustu prepláchneme pod tečúcou vodou, scedíme a pokrájame. V hrnci roztopíme 1 až 2 lyžice masti a kapustu udusíme do mäkka. Ak treba, podlejeme ju vodou alebo vývarom. 4.Hlbšiu ohňovzdornú misu vymastíme tukom a uložíme do nej vrstvu asi tretiny kapusty, ale nesmie v nej byť veľa šťavy. Na ňu dáme polovicu uduseného mäsa, polovicu klobásy nakrájanej na kolieska a znovu vrstvu z ďalšej tretiny kapusty. Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie a polovičným množstvom zalejeme kyslú kapustu. 5. Na tento základ dáme vrstvu ryže, druhú polovicu mäsa a klobásy. Potom uložíme vrstvu zvyšnej kapusty. Naplnenú misu zase polejeme zvyšnou zmesou kyslej smotany a smotany na šľahanie. Kapustu polejeme roztopenou masťou rozmiešanou s červenou paprikou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme asi 45 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Slava K. (mravvcek) ID 12166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 13.9.2013, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Cuketa zapečená s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 cukety, 3 paradajky, 300 g mletého mäsa, 3 vajcia, oregano, soľ, mčk, solčanka, 1 strúčik cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Recept je z českého mimibazáru ako 1 zo 100 spôsobom úpravy mletého mäsa. Ja som sa gramážami moc neriadila, rozpis je do menšej jenskej misy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 21.7.2020, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Chilli con CarnePOTREBNÉ PRÍSADY olivový olej, morská soľ, mleté čierne korenie, mleté čili korenie, cukor, 1 veľká cibuľa (biela alebo červená), 3 strúčiky cesnaku, 1 veľká mrkva, 1 červená sladká paprika, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 konzervy krájaných paradajok (2×400 g), 1 konzerva červených fazulí (400 g), 1 konzerva kukurice (400 g), 400 ml vody POSTUP PRÍPRAVY - Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a sladkú papriku (prípadne stopku zeleru). - Vo veľkom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme nakrájanú zeleninu a korenie – čili, soľ, čierne korenie a cukor a spolu smažíme na miernej teplote asi 5min. - Zvýšime teplotu, pridáme mleté mäso a miešame kým sa takmer neuvarí. - Do mäsovej zmesi pridáme konzervovanú zeleninu – paradajky, fazuľu, kukuricu, cícer a zalejeme vodou (na vodu použite konzervu z paradajok). - Privedieme do varu, stiahneme teplotu a prikryté varíme cca 45min s občasným miešaním. - Po uvarení dochutíme podľa potreby použitými koreninami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Janka M. (Janka&Max&Michal) ID 217855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
.Masove gulky v paradajkovej omacke zapekane so syromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY . POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) MARIA L. (majecka) ID 765 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 7.6.2013, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Cannelloni s mäsovo - kukuričnou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY 11 ks cannelloni cestovín, 25 dkg mletého mäsa (bravčové, morčacie podľa chuti), konzervované kukurica\r\n15 až 20 dkg huby, 250 ml smotany, 5-10 PL olivový olej, soľ, vegeta, korenie, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, oregano, syr POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso podusíme na nadrobno pokrájanej cibuli, pridáme huby, korenie a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame teplou vodou. Ja som tento krát použila zvyšok aj boloňskej omáčky (cca 1/2 flašky). \r\nNa konci pridame konzervovanú kukuricu a počkajte, až vychladne.\r\nSurové cestoviny naplníme zmesou mleteho mäsa. Zapekaciu misu natenko vytrieme olejom a poukladáme do nej naplnené cestoviny. Smotanu rozriediť trochou vody alebo mlieka, podľa chuti ochutíme, primiešame zvyšnú šťavu z mäsa a nalejeme na cesto. Je dôležité, aby omáčka úplne zakryla cestoviny. Na vrch nasypeme strúhaný syr, zakryjeme alobalom a pečieme do tej doby, kým cesto bude mäkké - cca 30minút pri 180 stupňoch. Nakoniec ešte trochu dopečieme bez alobalu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.4.2012, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,37 ďalšie >> |