. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäso na rozmaríne s rajčinami...



POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravčového mäsa /kto aké má rád/, 300g rajčín, 2 strúčiky cesnaku, 1 väčšia /alebo 2 menšie/ cibule, kukurica /nemusí byť/, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL mletej červenej papriky, olej, 3-4 vetvičky čerstvého rozmarínu, 1/2 ČL tymianu /môže byť aj sušený/, 1 PL horčice, 2 PL vínneho octu, 1 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opekáme na oleji asi 10 minút. Potom pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny a ak chceme kukuricu. Podusíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak a rozmarín posekáme a všetko spolu zmiešame, pridáme tymián, horčicu, mletú červenú papriku a túto zmes pridáme k mäsu. Podusíme domäkka a nakoniec dochutíme octom a cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcova panenka na sipkovej omacke



POTREBNÉ PRÍSADY

pre dve osoby: cca 400-500g bravcovej panenky v celku, udena slaninka najlepsie domaca, susene slivky, deci tokajskeho vina (alebo sladke dezertne vinko), sol, korenie, na omacku:3-4 lyzice sipkovy lekvar, 2 lyzice muka, trosku masla, deci bieleho vina, trosku citronovej stavy podla chuti, 4dcl zeleninoveho vyvaru (alebo slepaci), sol, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Panenka: masko si prespikujeme slaninkou a susenymi slivkami nalozenymi v tokajskom vine (najlepsie cez noc ale nic sa nestane ak iba par hodin) a na panvici si ho z kazdej strany prudko opecieme, iba tak aby sa nam zatiahlo. Potom masko prelozime do pekaca, ja som ho trosku podliala olejovym olejom a pod maskom som dala este kusok slaninky. Dame do rury vyhriatej na 200 stupnov a pecieme 25-30 minut podla rury. Masko nema byt suche ale stavnate a makke.
Omacka: z muky a masla si spravime svetlu zaprasku, pridame 3 lyzice slivkoveho lekvaru, premiesame a zalejeme deci vina, potom pridame vyvar, citronovu stavu a dochutime solou, korenim, ja som pridala aj lyzicku medu - cele to trva tak maximalne 5 minut. Omacka ma byt husta ale nie az prilis
Podavame s varenymi alebo pecenymi zemiakmi na cibulke
Tento recept samozrejme nie je moj, co to som nakombinovala co som nasla na nete :)
Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana B. (ZuzkaLondyn) ID 274356 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.8.2017, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

DOMÁCA DUSENÁ ŠUNKA



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso, rýchlosoľ, voda, med, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo odblaneného bravčového stehna nakrájame na centimetrové kocky, malú časť rozsekáme nožom na hustú kašu. Pridáme 2 lyžičky rýchlosoli (Praganda, sanitra), lyžicu medu, deci vody, pol lyžičky čierneho mletého korenia a miesime dovtedy, kým sa z mäsa neuvoľní lepkavá bielkovina. Môžeme použiť robot na miesenie cesta, ja som miešal mäso v domácej pekárničke 2x15 minút (program cesto na rezance). Mäso naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 3 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu). Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”. Z 1kg mäsa získame 800g pravej domácej šunky, chuťou pripomína pražskú šunku z konzervy. Energetická hodnota 10 gramovej porcie šunky je 54 kJ. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.12.2013, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rýchle "orintálne" jedlo



POTREBNÉ PRÍSADY

-bravčové mäso -mrazená zeleninová zmes (Vinica - Wok thai) -ryža -kari korenie -mlieko -hladká múka -maslo (klasické) -sójová a worchestrová omáčka -olej -soľ, peper, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu dáme variť podľa návodu, pokiaľ je sáčková, ja sypem do vody trochu vegety a kari (pre farbu).
Do hrnca dáme rozpustiť maslo, keď je rozpustené pridáme múku a urobíme zásmažku, potom pridáme mlieko a kari, trochu povaríme kým nevznikne pekná hladká omáčka, nakoniec dochutíme sójovou a worchestrovou omáčkou a odstavíme.
Mäsko nakrájame na kúsky a osmažíme na rozpálenom oleji, keď už je skoro hotové, pridáme mrazenú zeleninu a varíme dokým mäso nie je uvarené a zeleninová zmes mäkká. Nakoniec mäso so zeleninou pridáme do omáčky a podávame :) Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika K. (ceresnic_kaa) ID 106502 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové mäsko so šampiónovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso, soľ, korenie, omáčka: šampióny, sladká smotana, hubový bujón (2kocky), troška mlieka, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso nakrájame na rezne, mierne vyklepeme, osolíme, okoreníme a vypražíme na panvičke. Nakrájame si šampióny (ja ich krájam na väčšie kusy) a dáme ich orestovať do hrnca. Keď pustia trochu šťavy, v kanvici si dáme prevrieť trochu vody (tak dve deci). Keď prevrela, vylejeme ju do pohára, pridáme bujónové kocky, rozmiešame ich a pridáme ku šampiónom (je to hlavne pre intenzívnejšiu chuť:) zalejeme smotanou, necháme trošku povariť a zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v mieku. Ja k tomu robím zemiakovú kašu, ale dá sa to jesť aj s ryžou. Prajem dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Monika K. (ceresnic_kaa) ID 106502 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zemiaky so slaninkou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 veľké zemiaky slaninka, klobáska, masť na potretie pekáča, soľ, korenie,syr

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky umyť nemusíte šúpať, narezať nie do konca. Vložiť medzi slaninku , klobásku, natrieť masťou a piecť 45min. pri 200st. pod alobalom, potom syr a ak chcete tak aj smotanu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Michal Č. (mcoki) ID 38599 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.11.2013, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Horčicovo chrenové rezne...



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg mäsa na rezne, soľ, mleté biele korenie, 4 PL plnotučnej horčice, 4 PL chrenu /buď čerstvo nastrúhaného alebo zavareného/, hladká múka, olej na vysmážanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som hľadala niečo jednoduché a rýchle, ale pritom trochu aj nezvyčajné, čo uvarím na obed a našla som tento receptík. /takže sme dnes mali dvojaký obed, pretože som robila aj bravčové rezne v orechovom kabáte. To je tak, keď sa človek nevie rozhodnúť...ale neľutujem, pretože oba dopadli vynikajúco/...





Mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne , ktoré naklepeme a osolíme, poprášime bielym korením. Necháme chvíľu postáť a potom natrieme omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním horčice a chrenu. Následne každý rezeň obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rezne v orechovom kabáte...



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg mäsa na rezne, 2 vajcia, hladká múka, asi 250g zomletých solených arašidov, soľ, mleté čierne korenie, olej na vysmážanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som hľadala niečo jednoduché a rýchle, ale pritom trochu aj nezvyčajné, čo uvarím na obed a našla som tento receptík. Mäsko je nielen krásne voňavé, ale aj chutné a chrumkavé.





Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na asi 0,5 cm rezne, ktoré naklepeme, osolíme a posolíme mletým čiernym korením. Necháme asi 15 minút postáť a potom klasicky obaľujeme v hladkej múke, v rozšľahaných vajciach, ale nakoniec namiesto strúhanky použijeme zomleté arašidy, v ktorých mäsko dôkladne obalíme a riadne popritláčame. Opekáme na troške rozpáleného oleja, ale na menšej teplote, pretože by sa oriešky ľahko spálili.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.1.2016, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Čína so sójovým a bravčovým podľa mojej chuti



POTREBNÉ PRÍSADY

mrazená kukurica, mrazený hrášok, 2-3 surové mrkvy, bravčové mäso + sójové mäso, ryža, sójová omáčka polosladká, soľ, korenie na čínu, 1 menšia cuketa, 2 vajcia, asi 1/2 dl mlieka, soľ, 1 PL hladkej múky, vegeta, 1 ks červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäsko nakrájané na prúžky dáme marinovať do sójovej omáčky zmiešanej s korením na čínu a trochou olivového oleja. Medzitým si uvaríme vo vode ochutenej vegetou sójové mäso. Zlejeme ho a pridáme k bravčovému. \\\\r\\\\nNakrájame si zeleninu červenú papriku, mrkvu nastrúhame na veľkom strúhadle, kukuricu, hrášok. Cuketu nakrájame na menšie kúsky. Všetku zeleninu spolu na panvici na olivovom oleji podusíme, potom dochutíme trochou soli a korenia na čínu, ja pridávam ešte aj trošku sójovej omáčky.\\\\r\\\\nK tomu si uvaríme ryžu. A môzeme ochutnávať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika T. (gilmoregirl) ID 233144 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.9.2013, 17:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezne zapečené so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso (ja som použila br. krkovičku), zemiaky, veľká kyslá smotana, horčica, soľ, maslo, štvorfarebné alebo čierne korenie, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Jemne naklepané plátky mäsa prudko opečieme na panvici. Z kyslej smotany, 1-2 lyžíc horčice, soli a korenia urobíme zmes, ktorou mäsko potrieme. Poukladáme na maslom vymastený plech. Zemiaky so šupkou nakrájame na hranolčeky, osolíme a celé premiešame so zbytkom zmesi z kyslej smotany. Vysypeme ich na plech tak, aby sme prikryli mäso. Posypeme nastrúhaným syrom, prikryjeme alobalom a pečieme na 200°C. Na záver pečenia plech odkryjeme, aby sa zemiaky trošku zapiekli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.11.2013, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu