. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.649 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2565 ďalšie >>

TORTY

Falošné Tiramisu,alebo najlepšia torta bez pečenia.



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortová forma, funkčný mixer :-))), piškotiky, silnu kávu, rum, dve nátierkové maslá( v lepšom prípade bez papriky a pažítky :-) ), dve smotany na šlahanie, cukor (vanilkový je lepší než obyčajný), kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme silnu kávu, taku silnu až sa nedá pit.Rozhodne nie instantu. Ak nemáme žiadny kávový stroj, stačí zalievanu precedit. Necháme vychladnut. Nátierkové maslá vyklopíme do misy, zasypeme 5-6 polievkými lyžicami cukru a zalejeme smotanou. Slaháme elektrickým šlahačom, kým narátame do 90.Pre tých, čo sa mýlia a namiesto počítania sa začnu modlit: 3 Otčenáše, 2 Zdravasy, jedenkrát Sláva. Stačí, máme hustý krém. Tortová forma je vhodná, lebo sa v nej dezert dobre porcuje. No môže bytˇ aj misa, potom ale jediný spôsob je jest priamo z nej velkou lyžicou :-))). Dno formy pokryjeme piškotami. Dôkladne polejeme kávou. Dôkladne polejeme rumom. Dôkladne je viac, ako by sme si mysleli, že sa zdá, ale skončíme skôr, než bude tekutiny viac ako piškot. Na piškoty kydneme polovicu krému, uhladíme, olížeme lyžicu. Druhá vrstva piškot je rozložená a poliata ako prvá. Druhá vrstva krému je kydnutá rovnako ako prvá a uhladená hladšie ako prvá. Lyžica je olízaná ako prvýkrát, zvyšky krému z misy sa už lahšie vydoluju prstom. Uhladenu tortu dôkladne posypeme cez sitko kakaom. Aspon milimetrovu vrstvu. Posýpanie v tejto fáze má tu výhodu, že kakao od krému navlhne, takže pri jedení hrozí zadusenie sa len pažravostou :-))), nie kakaovým práškom. Zákusok potrebuje odpočívat cez noc v chladničke. Na druhý den sa krája ako torta. Nikto nevie ako dlho vydrží, lebo nevydrží viac ako dva dni :-))).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov)

Irena K. (Iriska13) ID 14906 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 19.12.2015, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Francúzska čokoládová torta***Superrýchlovka***



POTREBNÉ PRÍSADY

Gateau au chocolat - táto tortička je pripravená raz dva. Je to síce kalorická bomba, ale decká ju milujú a je ideálna na detské párty. Budeme potrebovať: 250g čokolády na varenie 250 g margarínu ( maslo, palmarín...) 2 PL mlieka 250g kryštál.cukru 6 vajec 4 PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Postup som sa snažila nafotiť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)

Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (54) posledné: 12.1.2012, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička pre mňa :) mramorový korpus, kokosová plnka s banánom, čokoládová poleva



POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorový korpus: 4 vajíčka * 240 g práškový cukor * 1 vanilkový cukor * 150 ml oleja * 100 ml vriaca voda * 250 g hladká múka * prášok do pečiva * 2 PL kakaa _____ Kokosová plnka: 7,5 dcl mlieka * 3 kokosové pudingy * 250 g masla * 5 vanilkových cukrov * 4 PL strúhaný kokos _____ Čokoládový krém: 200 g čokolády na varenie * 200 g kyslej smotany _____Okrem toho: 2 banány * broskyne

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 22.1.2014, 23:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 PLÁT potrebujeme - 3 vajcia, 75g kryštálového cukru, 75g várovej čokolády, 75g masla, 75g polohrubej múky, piekla som tri pláty, takže množstvo ztrojnásobíme, džem (ríbezľový, marhuľový, višňový...), PLNKA - 3 vajcia, 200g kryštálového cukru, 200g várovej čokolády, 300g masla, POLEVA - cca 100g várovej čokolády, cera podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne som sa dostala k upečeniu tejto úžasnej čokoládovej tortičky, recept mám zo svojho starého zošita, ale netuším odkiaľ opísaný, ale robím ho už minimálne desať rokov. Tortičku som piekla kamarátke pre syna k narodeninám, tak dúfam, že sa bude páčiť a hlavne chutiť.

Postup v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (61) posledné: 7.12.2014, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Marschmallows fondant na poťahovanie, ozdoby a kvietky.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček marschmellows - Haribo Dulcia Rubino, 2 PL vody , 1/2 až 1 KL kyseliny citrónovej, asi 600g práškového cukru – najlepší je Považský Sweet family v tmavomodrom sáčku, tuk Cera o veľkosti vlašského orecha, Škrob GUSTIN (nie Maizenu) na podsypávanie při vaľkaní hmoty,

POSTUP PRÍPRAVY

Nie je to moj recpet,ale dobre sa mi podla neho robilo,tak sa on podelim.


Práškový cukor preosejeme a asi 400g odložíme nabok a 200g dáme na pracovnú dosku.

Cukríky si umyjeme z ružového cukru vo vlažnej vode (nie v horúcej), dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, Ceru a kys. citrónovú a dáme do mikrovlnky na pár sekúnd. Keď sa začnú topiť a hmota začne trochu akoby kypieť, treba to vybrať, premiešať a znovu strčiť do mikrovlnky a toto opakovať, kým nie sú rozpustené. Keď sú v mikrovlnke dlho, cukríky začnú karamelizovať a to nie je dobré.

Keď sa hmota rozpustí, pridať z nabok odložených 400g časť práškového cukru, premiešať a pridávať cukor a premiešavať, pokiaľ nie je hmota taká, že sa lepí málo. Potom zhrnúť z misky hmotu do kôpky cukru na pracovnej doske a spracovávať rukami. Hmota má byť tvárna, asi ako plastelina. Ruky si potierať Cerou, aby sa hmota na ne nelepila.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov)

Andrea F. (andrejaf) ID 37126 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 10.6.2012, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ZUCCOTTO



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 6 vajec, 6 PL hl.múky, 6 PL pr.cukru PLNKA:1L šľahač.smotany,100g dobrej čokolády,Vaječný likér,vanilkový cukor,1 malé maslo

POSTUP PRÍPRAVY

pozrite ďalej...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (73) posledné: 15.3.2015, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Citronový koláč a la Bree Van de Kamp:)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g maslovych keksov * 140g roztopeneho masla *500g kremoveho tvarohu * 300g kyslej smotany * 155 g krystal.cukru * 1 polievk.lyzica nastruhanej citronovej kory * 2 polievk.lyzice citronovej stavy. *3 vajicka PENA: 3 bielky *155 g krystal.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Ak ste vasnive sledovatelky Zufalych manzeliek(tak ako ja)...tak vam urcite neunikla cast s preslavenym citronovym kolacom Bree Van de Kamp:) odkedy som ho tam zbadala,tak mi nedal spavat,az som niekde vypatrala nieco podobne,aspon trosku:):)
Tak podme na to....

V mixery alebo rucne si rozmrvime maslove keksy,zmiesame s roztopenym maslom,a touto hmotou vytapkame dno tortovej formy...na chvilu dame do chladnicky..medzitym si ruru predhrejeme na 160C, vymiesame si tvaroh,kyslu smotanu,cukor,citronove prisady,a vajicka na jemny krem...
Tento potom nalejeme na pripraveny keksikovy zaklad,a dame piect na 1 hodinu...po upeceni vypneme trubu,otvorime dvierka,a takto tam nechame kolacik dojst este 2 hodinky..zabrani vam to popraskaniu kolacika pri vyberani z formy..takto sa sam pekne oddeli od stran...po 2 hodinkach ho dame este vychladit do chladnicky..bud na par hodin,alebo kludne aj na celu noc...
A az potom nasleduje druha faza pecenia:)vyslahame si bielka s cukrom na hustu penu,a natrieme na kolac...pecieme este 5-8 minut pri 200C...dame opat schladit,a potom sa mozme konecne pustit do konzumacie:)Sice trosku zdlhavejsia priprava,ale vysledok stoji za to!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (54) posledné: 23.2.2016, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Meninková oriešková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: najlepšie osvedčený podľa sebaPlnka: oriešková: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti( ja dávam 6 vanilkových cukrov a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 hery a 1/2 masla alebo 1 celé maslo( kto ako chce a má skadom v chladničke)Poťah: 90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citronRuža: hladká múka, p. cukor, maslo, farbivoOvocie: želatínové

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka: v 1/2 l mlieka si rozmiešame 2 zlaté klasy, pridáme cukor a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame heru s maslom.

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.

Všetko som nefotila, lebo som mala pocit, že sa mi torta vôbec nepodarí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

lacny marcipan



POTREBNÉ PRÍSADY

množstvo na 450 g marcipanu : 200g susene mlieko tesco ,200g pr.cukor ,3 kvapky mandlova esencia ,3 p.l. voda , cera struhat asi ako oriesok nie vela a farba potr.

POSTUP PRÍPRAVY

vseko spolu dobre spojime az kym sa nespevni hmota ako plastelina pre potrebu na inokedy odlozit do mik.sac. a dat do chladnicky potom vybrat 2hod. pred pouzitim a vypracovat podla potreby

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov)

Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 5.8.2011, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Fantastická nepečená čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto tortu som si vymyslela ja v dnešný deň Samkovych menín, keďže som nemala čas ísť do obchodu a chcela som spraviť nejakú jednoduchú tortu. Čo dom dal, to som použila, samozrejme vrámci kombinovateľných ingrediencií. Podarila sa mi výborne a všetci sme si na nej pochutnali.

POSTUP PRÍPRAVY

Čo budete potrebovať: 1 balík BB keksov, 250 g masla, 2 balíky čokoládového pudingu, 500ml mlieka, 2PL kryštálového cukru, 1 arašidová čokoláda, 1 šľahačka, 2-3 banány, ozdobná ryža

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 18.4.2011, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.649 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2565 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu