. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravý špaldový mazanec bez kysnutia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 450ml - 500ml kyslého mlieka (cmaru), 50g klasického masla alebo zdravšia verzia - 1PL kokosového oleja alebo 1PL orechového oleja, 3 - 4 PL medu (Muscovado - prírodný trstinový cukor), hrsť vlašškých orechov, 1 KL sódy bikarbóny, soľ, podľa chuti mandle,hrozienka,citrónova kôra,škorica....

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si sama vymyslela,keďže môj manžel má rád veľkonočný mazanec!Ale poslednú dobu vynechávame kysnuté,sladké a bielu múku,tak som si podľa môjho receptu - špaldový chlieb ,ktorý tu mám na MMB uložený upravila recept na mazanec. Je to v podstate sladký chlieb,taká rýchlovka a nezašpiní sa ani priveľa riadu,čo isto každú gazdinku poteší :-)

Takže ako prvé si zapneme rúru na 200 *C.Potom si dáme rozpustiť maslo a dáme ho schladiť.Do misky dáme múku, soľ, orechy a med podľa chuti.( nám stačili len 2 PL medu,pretože vôbec nesladíme) ,vychladnuté maslo a kyslé mlieko podľa potreby.Všetko dôkladne a rýchlo zamiešame varečkou, aby nám vznikla mokrá hmota,dáme na pomúčenú dosku a vyformujeme do gule.Prenesieme na plech,urobíme hlboký kríž,potrieme kys.mliekom a posypeme mandlami.Pečieme 40-45 min.podľa potreby.

Prajem dobrú chuť a veselú Veľkú noc :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.6.2013, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pečivo - bulky nebo rohlíky



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg hladké mouky,3 lžíce oleje,1 lžička soli,1 kvasnice sušené,1 lžička cukru,260 ml vlažné vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárny dáme vlažnou vodu ,olej,mouku,do jednoho rohu sůl do druhého rohu cukr do prostřed udělám do mouky důlek a dám kvasnice a zahrnu .Zapnu program příprava těsta.Po nakynutí přendám na vál a tvaruji rohlíky nebo bulky.Mouka na podmoučnění. Nechám ještě tak asi 10-15 minut kynout .Potřu rozšlehamým vejcem a posolím hrubozrnou solí nebo nechám jen tak.Troubu předehřeji .Peču na 200s asi 13 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.3.2013, 7:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Vianočka*♥* bombová



POTREBNÉ PRÍSADY

330 g hladkej výberovej múky, 70 g kryšt. cukru, 125 ml mlieka, 15 g čerstvého droždia, 1 vajce, 65 g masla (alebo hery), 1/2 čL soli, hrozienka (vopred namočiť do rumu), na špic noža muškátový kvet, 1 čL citrónovej arómy, kúsky marcipánu,*** na potretie olej, vajce rozšľahané s mliekom

POSTUP PRÍPRAVY

1) Namočíme hrozienka do rumu, odvážime potrebné ingrediencie
2) a v obvyklom poradí ich (okrem marcipánu) dáme do nádoby DP, spustíme program CESTO
3) Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, cesto trocha posypeme múkou a rukami ho vyformujeme do tvaru obdĺžnika. Trocha ho aj poplieskame, aby z neho vyhnali vzduch.
4) Na cesto rozložíme kúsky marcipánu (môže byť aj iné... napr. kandizované ovocie) a cesto zatočíme ako závin.
5) Cesto vložíme do vymastenej formy, pomastíme ho aj zvrchu a necháme ho prikryté kysnúť ešte 30 minút.
6) Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 25 minút.
7) Potom vianočku vyberieme a preklopíme ju na rovný plech alebo pekáč. Chrbát vianočky potrieme vajcom zmiešaným s 1 PL mlieka a dopečieme, kým získame želanú farbu. Upečenú dáme chladnúť na mriežku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2013, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cmarový chlieb s rascou



POTREBNÉ PRÍSADY

30g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného) 1 lyžička cukru 200g hladkej múky (najlepšie chlebovej) 150g pšeničnej celozrnnej múky 150g ražnej múky 2 lyžičky soli 2 lyžičky rasce (dávam mletú, celá mi v chlebe vadí) 100 ml vlažného mlieka 275 ml cmaru (alebo acidka, už som dávala aj zriedený jogurt) osolená voda na potierania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept bol pôvodne určený na ručné miesenie, ja som upravila množstvá surovín pre DP a časť múky nahradila celozrnnou. DP používam len na miesenie, viac nám chutí upečený klasicky v rúre. Ale môžete skúsiť nechať všetko na DP. Je to náš najobľúbenejší chlieb, a ostáva veľmi chutný a nedrobivý aj na druhý deň.

Do DP nalejeme mlieko a cmar, na to múky, droždie, cukor na droždie, soľ mimo, rascu, zapneme program cesto.
Po ukončení programu cesto premiesime a sformujeme do okrúhleho bochníka, kt. položíme na plech vysypaný hladkou múkou (ja ho zvyknem zvrchu narezať do kríža).
Necháme asi pol hodiny nakysnúť.
Medzitým vyhrejeme rúru na 250°C.
Vykysnutý bochník potrieme osolenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry.
Chlieb pečieme pri 250°C cca 10 min., potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte cca 40 min

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Špaldové rožky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

260 ml vody, 3 PL oleja, 300 g múky T650, 100 g špaldovej múky, 70 g celozrnnej pšeničnej múky, 1/3 kocky droždia, 1 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, 2 tbl. celaskonu (dá sa nahradiť 1 PL octu), 2 PL slenčnicových semienok, 1 PL ľanových semienok, 1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky

POSTUP PRÍPRAVY

Rovnaký ako v prípade "Celozrnných rožkov" http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796&user=32120 akurát, že som ich nepotierala vajcom ale len slanou vodou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2018, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Celozrnné rožky*♥* - ľahučké a zdravé



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, 270 g múky T650, 160 g múky celozrnnej pšeničnej, 30g múky ražnej, 1,5 čL soli, 1 čL kryšt. cukru, 1/3 kocky droždia, 2 ks Celaskonu (á 100mg), 1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky, 2 čL pretlačeného cesnaku, vajíčko na potretie, semienka na posypanie (slnečnica, rasca, ap.)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do nádoby DP dáme 250 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, pridáme zmes múk, do ktorej sme pridali rozdrvené celaskonové tabletky (celaskon = vitamín C, 100 mg) (ak chcete, môžte nahradiť 1 PL octu) , do rohu dáme soľ (môžete dať aj viac, ako je uvedené), do stredu cukor s rozmrveným droždím a do rohu korenia. Spustíme program CESTO

2) Vykysnuté cesto vyložíme na pomúčenú dosku, trocha prepracujeme, rozdelíme ho na polovicu a rozváľame do tvaru kruhu.

3) Kruh rozdelíme na 6 - 7 častí (alebo aj 8, podľa toho, aké veľké rožky chcete).


4) Vzniknuté trojuholníky stáčame od širšieho okraja ku špicu a rožky kladieme na plech s PNP.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 16.4.2014, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý chlebík z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 300 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 1 KL sušeného droždia , 2 KL cukru, 1,5 KL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby dáme najprv tekuté prísady a potom sypké.
Zapneme pekárničku na klasický program. Mám pekáreň Tesco, takže pećiem na program č.1 - klasický chlieb.
Po prvom pípnutí zvyknem pridať trochu drvenej rasce, alebo slnečnicové semienka, tekvicové, ľanové atď. Podľa toho čo mám doma a na čo mám chuť. Niekedy dávam miesto soli vegetu a ak nemám olivový olej tak obyčajný. Takisto zvyknem miešať rôzne múky.
Pekáreň mám už veľmi dlho, vyskúšala som kadejaké chlebíky ,ale najčastejšie pečiem tento obyčajný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Martina S. (tamyra) ID 93057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.6.2013, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kysnuté knedle varené vo vode



POTREBNÉ PRÍSADY

120 ml vody, 180 ml mlieka,1 vajce, 520 g hrubej múky, pol kocky droždia,1 kopcovitá kávová lyžička soli ,1 kávová lyžička cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s mliekom a cukrom si mierne zohrejem, len tak aby to bolo mierne vlažné. Nalejem do nádoby pekárničky, rozdrobím do toho droždie, pridám rozšľahané vajce, nasypem múku a soľ.
Pekárničku mám úplne obyčajnú najlacnejšiu z Tesca. Takže program číslo 8 - kysnuté cesto.
Ak pekárničku nemáme tak klasicky vypracujeme a necháme vykysnúť.
Po 1,5 hodine pekárnička pípne, cesto je hotové, krásne vykysnuté, doslova ako pena. Odkedy mám pekáreň tak kysnuté cesto robím iba v nej. Ručne sa mi nikdy také perfektné nepodarilo. A knedle som mala ako "zakaľce".
Vyklopím na múkou podsypanú dosku, vytvarujem dve knedle. Chvíľu ešte nechám podkysnúť, ale len kým mi nezovrie osolená voda v hrnci. Potom tam dám obidve knedle. Varím z každej strany 10 minút. Opatrne vyberiem na mriežku, popichám s vidličkou a nechám vychladnúť.

Niekedy zvyknem pridať aj 2-3 na kocky nakrájané rožky, ale vtedy dávam o 30 - 40 g menej múky, alebo keď sa pozabudnem tak pridám o 20 ml viacej vody. A máme zasa žemľovú knedľu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Martina S. (tamyra) ID 93057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.9.2013, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Na preferment: 150 ml vlažnej vody, 150 g hladkej múky špecial, 2 g droždia (čerstvé), 1 čL cukru *************** Ďalej: 150 ml vody, 1 čL cukru, 35 g oleja, 2,5 čL soli, 50 g ražnej múky, 300 g pšeničnej hladkej múky T650, 10 g čerstvého droždia Na potretie: trocha vaječného bielka, 1 PL mlieka, hrubá soľ, rôzne semienka (nič z toho nie je povinné, stačilo by potrieť len vodou),

POSTUP PRÍPRAVY

1) Suroviny na preferment vložíme do misy a ručne ich vymiesime. Prikryjeme a necháme stáť 10 - 12 hodín
pred výrobou bagiet ( najlepšie večer predch. dňa)
2) Do nádoby DP nalejeme vlažnú vodu, olej, pridáme preferment, potom obidve múky a do jedného z rohov
soľ a do druhého rozmrvené droždie s cukrom.
3) Spustíme program CESTO
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, v rukách ho prehnetieme a rozdelíme na 4 časti.
5) Z každej časti sformujeme šúľky bagiet a dáme ich na plech s PNP kysnúť asi 30 - 40 min, zakryté utierkou
6) Pred pečením bagety nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a potrieme zmesou vyšľahaného bielka s

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2014, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravé žemle podľa Mária K. (konteska) ID 177553


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Miesto špaldovej múky som použila len celozrnnú múku a ovsené vločky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Miroslava H. (miroslava72) ID 96819 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.3.2013, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu