. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Citrónové kari prsia



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, soľ, čierne mleté korenie,1 čl kari, vegeta, 1čl červená paprika, citrón,olej a voda+múka (na zahustenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osmažíme na oleji, osolíme, dáme štipku č.korenia, kari, papriku, krátko osmažíme, zalejeme vodou a pridáme umytý, na kolieska nakrájaný citrón (ja dávam 4-5ks aby to nebolo moc kyslé) a dusíme kým mäso nezmäkne a na koniec už len zahustíme s vodou a múkou. Ako príloha sú vhodné varené zemiaky alebo pyré. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Netradicne kurca



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cele kurca, 1 pohar ryze, 500ml oleja, pecienka kuracia, 2 jablka, 2PL hrozienok, 2 str. cesnaku, postruhanu citron. koru, sol, korenie, 1PL medu, 50ml konaku

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem, ci tu taky recept je, ak nie tak odporucam vyskusat, tym ktori maju radi sladko slane jedla. :-)

Kurca si vykostime. Ryzu treba uvarit, vychladnutu zmiesat s hrozienkami /umyte/, pokrajane jablka na kocky, cesnak, citr. koru, pokrajanu pecienku, sol, korenie. Urobime plnku. Vykostene kurca zosijeme a postupne naplnime plnkou. Kurca osolime. Z medu a konaku si urobime marinadu a kurca potrieme. Dame na pekac s olejom a upecieme.

Ako priloha hranolky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pecene kuracie stehna s olivami a kapary



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/pecene-kuracie-stehna-s-olivami-kapary.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:4 kuracie stehna
50g kapary,preplachnute vo vode
75g ciernych oliv,prekrojene na polku
2 struciky cesnaku v supke
250ml bieleho vina
1 PL olivoveho oleja
3 stonky tymianu
mlete cierne korenie

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.3.2015, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura pod perinou...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 menšie kurča, 500g mletého mäsa, 2 rožky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, mletá červená paprika, vegeta, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kura, umyjeme, nakrájame na malé kúsky /môžeme stiahnúť aj z kože/, osolíme a posypeme mletou červenou paprikou, poukladáme na plech alebo do jenskej misy... Rožky namočíme do vody, vyžmýkame, zomelieme spolu s cibuľou a cesnakom a pridáme k mletému mäsu. pridáme k tomu aj vajíčka, osolíme, pridáme trochu vegety a dobre premiešame. Touto plnkou úplne prikryjeme pripravené kuriatko, šupneme do rúry a pečieme na 180 °C, 1 hodinku. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou... Kuriatko zostane krásne šťavnaté, mäkučké a bude sa oddeľovať od kosti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.9.2015, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie stehna s dijonskou horcicou a estragonom



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/kuracie-stehna-s-dijonskou-horcicou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:8 PL dijonskej horcice
nasekane listky estragonu zo 6 stoniek
50g masla(nesoleneho),izbovej T
8 kuracich stehien
sol a cierne korenie
25g struhanky
Postup:Ruru si predhrejeme na 220C.V miske si zmiesame dijonsku horcicu,estragon a maslo.
Stehna si naukladame do pekaca.Rozotrieme dijonsku zmes ,osolime,okorenime..Posypeme struhankou a dame piect na 35 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.3.2015, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Výborné zapekané morčacie krídla /stehná



POTREBNÉ PRÍSADY

morčacie krídla (cca jeden kus na osobu), príp stehná, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... okrem toho na marinádu : 2 PL hnedého cukru, 3 PL kečupu, 200 ml bieleho vína, 2 PL balsamicového octu, 3 PL worčestrovej omáčky, 1 PL tymianu

POSTUP PRÍPRAVY

najskôr urobíme marinádu : všetky suroviny dáme do hrnca, zamiešame a varíme pokiaľ sa množstvo nezredukuje cca na polovicu ... krídla umyjeme, osušíme a prekrojíme na dve časti, osolíme a okoreníme z oboch strán, opečieme na rozpálenej panvici aby sa zatiahli (stehná pečieme vcelku ak máme spodné, horné stehná rozkrojíme alebo necháme vcelku) ... následne namočíme do marinády, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, polejeme zvyšnou marinádou, prikryjeme a pečieme cca 1 hodinu a 20 minút pri 180°C domäkka, odkryjeme a dopečieme pod grilom alebo pri teplote 220°C cca 10 minút. Podávame poliate výpekom ... vhodná príloha je ryža, prípadne chlebík - alebo ako kto má rád ... mňaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura Phuket



POTREBNÉ PRÍSADY

500 - 800g očisteného kuracieho mäsa /kuracie prsia, vykostené stehná/, 350g čínskych rezancov, 1 pohár/konzerva klíčkov fazule Mungo, 1 konzerva kokosového mlieka, 1 stopkatý zeler, 1 červená paprika, 1/2 hlávky čínskej kapusty, 1 citrón/limetka, 1 ČL korenia na hydinu/čínu, štipka soli, trocha oleja, 5 PL sójovej omáčky

POSTUP PRÍPRAVY

Necháme zovrieť vodu, zalejeme čínske rezance a necháme 4 minúty nabobtnať. Precedíme a necháme odkvapkať. Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky, posypeme korením, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Zeleninu očistíme, zeler nakrájame na kolieska, kapustu a papriku na pásiky. Vo woku alebo v panvici rozohrejeme trochu oleja, dáme rezance, pridáme sójovú omáčku a chvíľu /asi 10 minút/ pražíme. Potom rezance odložíme bokom. Do toho istého woku alebo panvice dáme znovu trocha oleja, necháme rozohriať, pridáme zeler, papriku, orestujeme, pridáme mäso, opražíme /cca 10 minút/, pridáme kapustu, klíčky a chvíľu restujeme. Nakoniec primiešame citrónovú/limetkovú šťavu, kokosové mlieko a zohrejeme, Nakoniec vmiešame rezance a premiešame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2015, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie špízy Teriyaki s mrkvovo-brokolicovým šalátom ... výbornééééé



POTREBNÉ PRÍSADY

ŠPÍZY - pre 4 osoby : 4 kuracie prsia alebo 4 vykostené kuracie stehná bez kože, 8 špajdlí s ostrým koncom, 4 PL sójovej omáčky, 3 PL ryžového octu, 1 PL hnedého cukru, 4 cm kúsok zázvoru - postrúhaný, 2 PL sezamového oleja (prípadne iného podľa chuti), 2 ČL sezamu (nemusí byť) ŠALÁT : 1 menšia hlava brokolice, 4 mrkvy, pol zväzku čerstvého koriandru (prípadne petržlenová vňať), hrsť arašidov, šťava z 1 limetky, 2 PL rybacej omáčky (ak ju nemáte, tak ju nahraďte soľou), 2 PL oleja (arašidový, sezamový, slnečnicový), 1 PL ryžového octa, 1 PL nastrúhaného zázvoru, 1 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia opäť od Anetky z blogu s miernou obmenou (nemala som koriander, u nás sa prosto nedá zohnať, takže som dala petržlenovú vňať, a rybiu omáčku som nahradila soľou) ale na chuti to neubralo ... ako všetko čo som od nej skúšala ... výýýýýbornééééééé, preto posúvam ... Ideálne deň vopred alebo aspoň 5-6 hodín vopred nakrájame mäso na primerane veľké kúsky, vložíme ich do vzduchotesnej nádoby spolu a polejeme marinádou zo sójovej omáčky, ryžového octu, cukru, zázvoru a oleja. Premiešajte a necháme marinovať. Pol hodinu pred podávaním napicháme kúsky mäsa na špajdle. Odporúča sa špízy robiť v rúre alebo na grilovacej panvici, ktorá má na dne vrúbky, na ktorých budete mäso grilovať a prebytočná marináda stečie do tých žliabkov. Na klasickej plochej panvici sa neodporúča, pretože cukor v marináde bude horieť na dne. Ak chcete špízy robiť v rúre, predhrejte rúru na funkciu grilu, resp. na najsilnejšiu teplotu, akej je vaša rúra schopná. Na plech rozložte špízy, polejte ich zvyšnou marinádou a vložte ich na najvyššiu mriežku do rúry a pečte cca 10 minút. Ja som robila v rúre.

Na šalát očistíme mrkvu a ošúpeme šupku z kmeňa brokolice, prípadne aj niektorých robustnejších stoniek. Brokolicu i mrkvu nakrájame na malinké hranolčeky, pridáme nasekaný koriander (u nás sa nedá zohnať - použila som petržlenovú vňať - na chuti to neubralo). Zmiešame všetky suroviny na dresing - limetovú šťavu, rybaciu omáčku (nahradila som soľou), olej, ryžový ocot, zázvor a cukor a zalejte ním zeleninu. Nechajte postáť aspoň hodinu v chladničke. Priznám sa, že dresingu som sa trocha bála - po zmiešaní nemal moc dobrú chuť - ale v šaláte jedna báseň, a to som ho aj zabudla nechať odstáť ... super šalátik, určite budem robiť častejšie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

"Ropa vieja" zo zvyškov kuracieho mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

zvyšky kuracieho mäsa, olivový olej, 1/2 hrnčeka sofrita (recept dolu), 1 plechovka lúpaných paradajok, bobkový list, 1 menšia mrkva, 1/2 hrnčeka hrášku, 1/4 ČL rímského kmínu, biele víno, oregano, tmavá fazuľa (konzerva) na SOFRITO : 1 ČL olivového oleja, ¼ hrnčeka nahrubo krájanej cibule, ½ papriky, ½ jalapeňo papriky, očistenej od bieleho pálivého vnútrajška,1 strúčik cesnaku, trošku zeleného koriandru (petržlenovej vňate), 1/2 ČL rajského pretlaku (môžeme vynechať), soľ, korenie a limetkovou šťavu podľa chuti (ak budeme robiť väčšie množstvo jedla treba suroviny na Sofrito znásobiť - toto množstvo je pre cca 4 osoby)

POSTUP PRÍPRAVY

... zvýšilo nám mäso z kuriatka a keď som rozmýšľala čo s ním, natrafila som na internete na recept z kubánskej resp. juhoamerickej kuchyne "Ropa vieja", ktorý sa pôvodne robí z hovädzieho mäsa - ja som sa inšpirovala, trocha upravila a vyskúšala s kuracím mäskom ... výsledok bol nad moje očakávania výborný, tak posúvam ďalej ... ideme na to : hotové kuracie mäso natrháme na kúsky pozdĺž vlákna. Na olej dáme Sofrito, pridáme biele víno, lúpané paradajky, oregano, bobkový list, nadrobno pokrájanú mrkvu a hrášok a chvíľu dusíme, pokiaľ sa víno neodparí a mrkva a hrášok nezmäknú. Pridáme kuracie mäso a tmavú fazuľu z konzervy dochutíme soľou, korením, prehrejeme a podávame - najlepšie s ryžou.

SOFRITO : všetky suroviny dáme do mixéra a urobíme z toho pastu. .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.2.2015, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací šalát s cestovinou



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia,cestoviny-vrtule,kukurica,ľadový šalát,tatarská omáčka,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme balík cestovín.Do veľkej panvice dáme variť nakrájané kuracie prsia.Po uvarení všetko dáme do jednej misy spolu s kukuricou,pridáme tatrskú omáčku,ochutíme,zmiešame a podávame na ľadovom šaláte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.2.2015, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu