. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49781-49790)<< predošlé 1,.,4974, 4975, 4976, 4977, 4978, 4979, 4980, 4981, 4982, 4983, 4984,.,5120 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracinka zapekaná so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kuracie prsíčka, 200 g tvrdého syra, 100 g údeného syra, asi 5-6 väčších zemiakov, 1 smotanu-33%, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, čierne korenie, zmes korenia na pečené kura, petržlenovú vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsíčka pokrájame na malé kocky a ochutíme soľou, čiernym korením a zmesou korenia. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Syry postrúhame a zmiešame s prelisovaným cesnakom a smotanou, ochutíme soľou. Pekáč vymastíme, dáme naň vrstvu nakrájaných zemiakov, osolíme, potom dáme nakrájanú kuracinku, ktorú potrieme syrovou masou. Poslednou vrstvou sú zemiaky, ktoré osolíme a narežeme na nich tenké plátky masla. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov. Pri podávaní jedlo posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňatou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 569 návštěvníkov)

Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (107) posledné: 2.3.2017, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubové fašírky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Huby (najlepšie nejakú zmes, môže byť aj mrazená), rohlíky, vajcia, cesnak, vegeta, soľ, strúhanka, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Pozri obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Ivana J. (Ambra) ID 12842 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.10.2014, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ríbezľovo-egrešové želé s červeným vínečkom



POTREBNÉ PRÍSADY

300 gramov ríbezlí (červených);
300 gramov egrešov;
1/8 litra vody;
300 ml červeného vínečka;
1 vrecúško zmesi na želírovanie džemov, marmelád, želé
500 gramov cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pri západe slnka nazbierané ríbezle a egreše zbavíme stopiek a okvetia a približne 5 minút povaríme v 1/8 litri vody. Následne ich prepasírujeme. Môžeme použiť aj odšťavovač - želé síce nebude také číre, ale budú v ňom chutné kúsky ovocia. Vzniknutú ovocnú šťavu odmeriame a doplníme ju červeným vínom na 750 ml. Predtým však vínečko ochutnáme, aby sme túto ovocnú fajnotu nebodaj nepokazili :-))) Primiešame zmes na želírovanie a cukor. Za stáleho miešania pokračujeme v ochutnávke vínka a popri tom privedieme zmes do varu. Varíme asi 2 minútky. Želé plníme do teplých pohárov po okraj. Poháre uzavrieme a vrchnáčiky ozdobíme vrecovinovými klobúčikmi :-)

Prajem príjemné chvíle pri ochutnávke palaciniek s ríbezľovo-egrešovo-vínovým želé...manžel sa bude až za ušami zalizovať :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana Z. (zzuz) ID 11727 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

jahôdkovo-banánová diétna marmeláda



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gramov čerstvo odtrhnutých jahôd;
200 gramov banánov;
1 lyžičky kyseliny citrónovej;
1 Diétny želírovací ovocný cukor

POSTUP PRÍPRAVY

V záhradke nazbierame (alebo v obchode kúpime) jahody, ktoré vykúpeme v čerstvej vode a necháme odkvapkať. Zbavíme stopiek a odvážime 500 gramov. Zvyšné jahody šup do bruška :-) Banány olúpeme a odvážime 200 gramov. Skamarátime ich s jahodami a spoločne ich rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou. Pridáme kyselinu citrónovú a želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme aspoň 3 minúty a stále miešame. Keď nám zazvoní kuchynský budík, hrniec zložíme z platne a ihneď plníme pripravené poháre horúcou zmesou. Po uzavretí ich otočíme na 5 minút hore dnom. Nuž a po vychladnutí marmeládu natierame na sladké pečivo.

Variácia: hotovú marmeládu nalejeme do jogurtových kelímkov (alebo do nádoby na výrobu ľadu) a dáme zmraziť...taká lyžička jahodovo-banánovej drene výborne osvieži každý horúci letný dník :-)

*dobrú chuť*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana Z. (zzuz) ID 11727 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Cesnakový bôčik pre mlsné jazýčky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Kúsok odkosteného bôčika, cesnak, cibuľu, červenú mletú papriku, olej, vodu, bobkový list, soľ, čierne a nové korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Pozri obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana J. (Ambra) ID 12842 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.3.2009, 0:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pecene zemiaky s bylinkovo-zeleninovym tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 4 osoby: 4 velke zemiaky, 2 stredne velke pradajky, 1 mala salatova uhorka, zvazok redkovky, zvazok pazitky, zvazok zeruchy, 500g polotucneho tvarohu, sol, mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchy zdravy obed, alebo chutna vecera...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cuketa zapečená s tvarohom, zemiaky, uhorkový šalát s jogurtom



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 väčšie cukiny * papriky * cibuľa * olej * 2 strúčiky cesnaku * bylinková soľ * DRESSING na zapečenie: jeden tvaroh * 1 biely jogurt * provensálske korenie * oregano * kôpor * bylinková soľ * 1 vajce * NA DNO PEKÁČIKA: olej * strúhanka * PRÍLOHA: varené alebo dusené zemiaky s pažítkou * uhorkový šalát s bielym jogurtom (predchádzajúci recept)

POSTUP PRÍPRAVY

Chutné zdravé, letné, nízkokalorické a osviežujúce jedlo na horúce dni.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 21.10.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Uhorkový šalát s bielym jogurtom



POTREBNÉ PRÍSADY

šalátové uhorky * 4 - 5 PL olivového oleja * mleté čierne korenie * 1 PL octu * bylinková soľ * 2 strúčiky cesnaku * 2 - 3 PL bieleho jogurtu * pažítka na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný osviežujúci šalát ako príloha k jedlám.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Ľahký letný zemiakový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky uvarené v šupke * mrkva * cukina * šalátové uhorky * olivový olej * soľ * mleté čierne korenie * biely jogurt * OZDOBA: petržlenová vňať * ľanové semeno

POSTUP PRÍPRAVY

Schválne nepíšem koľko čoho potrebujete, netuším, pre koľko ľudí šalát robíte, takže si pridajte surovín koľko uznáte za vhodné a na pomere nezáleží.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.8.2007, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Sosovicova polievka na sladko



POTREBNÉ PRÍSADY

500g sosovice, 4 velke zemiaky, 3 vacsie mrkvy, 1 vacsi petrzlen, 1 kalerab, 1 mensi zeler, 1 cibulka, 3 strucky cesnaku, sol, bobkovy list, mlete cierne korenie, olej, hl. muka, cervena mleta paprika,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Sosovicu premyjeme v studenej vode, zalejeme vodou, nakrajeme cesnak na kococky a pridame do polievky, dame dva az tri bobkove listy, sol a korenie a varime cca pol hodinky.
Potom pridame na kocky nakrajane zemiaky a zeleninku. Varime dalsiu pol hodinku.
Spravime si zaprazku.
Na rozohriaty olej dame dve lyzicky hl. muky, jemne oprazime, pridame na kocky nakrajanu cibulku. Ked cibulka zosklovatie staihneme z plamena, pridame jednu velku lyzicu mletej papriky, premiesame, zalejeme studenou vodou a vratime na plamen. Az nam zaprazka zhustne vlejeme ju do polievky. Dochutime este solou alebo korenim podla chuti.

Ozdobime zelenou petrzelnovou vnatkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana P. (anaxamon) ID 18400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49781-49790)<< predošlé 1,.,4974, 4975, 4976, 4977, 4978, 4979, 4980, 4981, 4982, 4983, 4984,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu