. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 481-490)<< predošlé 1,.,44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Chudučký bôčik (alebo krkovička) - cca 0,75 kg, alobal, 2,5 čL soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL korenia na steak, 1 čL sladkej papriky, 1 čL sezamu, 1 čL grilovacieho korenia, 1 čL vegety, 1/4 čL chilli, 2 PL worchesterskej omáčky, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL kečupu, 3/4 dcl slnečnicového oleja, 8strúčikov cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Po uvarení a čiastočnom vychladnutí vyberieme kosti, prípadne chrupavky a necháme vychladnúť.
Pripravíme si kašičku na potieranie mäska.
Kašička - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať)
Kašičku zo všetkých strán navrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Odložíme do chladničky (najlepšie v uzatvárateľnej dóze) aspoň na dva dni. Šíri sa z toho omamná vôňa.
Podávame studené, nakrájané na rezy s chlebom alebo pečivom, zeleninou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 28.11.2016, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zavárané mäso na dovolenku



POTREBNÉ PRÍSADY

Idete na dovolenku, kde sa budete sami stravovať, alebo chcete so sebou vziať stravu špeciálne pre vaše dieťa v prípade, že bude mať problém sa adaptovať na miestnu stravu? Najjednoduchší spôsob je zavariť si mäso a na mieste dovolenky ho už len ohrejete a podávate.

POSTUP PRÍPRAVY

Na cibuľke uduste pokrájané mäso, zalejte vodou, pridajte červenú papriku, trochu soli (zaváraním sa zvýrazňuje chuť soli aj korenia, takže opatrne) a uduste do polomäkka. POZOR - nedáva sa múka na zahustenie ani nič iné, napr. zemiaky - to až potom priamo na mieste, keď budete fľaše otvárať a pripravovať. Ináč by sa mäso prekyslo. Mäso natlačte do fľaše, by tam bolo minimum vzduchu. Ideálne sú nízke široké poháre.

Vrchnáky dajte do vriacej vody a vyvarte asi minútu. Poháre v rúre tiež. Alebo aspoň vypláchnite vriacou vodou a potom hlavne keď už je mäso dnu, tak úplne do sucha vyutierajte vrch fľaše, aby vrchnák dobre priľahol. Zatvoriť a sterilizovať (v pare, v rúre na plechu) hodinu, nechať 24 hodín vychladnúť a potom ešte aspoň na 20 minút znova vysterilizovať.
Takto upravené mäso vydrží. Dvojitá sterilizácia by mala byť zárukou. Na mieste stačí ohriať, môže sa pridať trvanlivé mlieko, tavený syr a omáčka je hotová. Uvarte k tomu cestovinu prípadne ryžu vo vrecku…

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.7.2015, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčový guláš s lečom a fazuľou



POTREBNÉ PRÍSADY

olej * cibuľa * bravčové pliecko * korenie na bravčové pečené * horčica * kečup * lečo * biela fazuľa * solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.5.2015, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Super karé



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, horčica, worchesterská omáčka, 3 -4 vajíčka, 20 dkg oravskej slaniniky, 20dkg na plátky nakrájného údeného syra, olej + potom čo chcete ako prílohu zemiačky, hranolky, ryžu Ja som v obrázkovom postupe použila aj trochu kuracích pŕs kvôli deťom a namiesto údeného dávam aj nivu lebo ju hrozne máme radi :)

POSTUP PRÍPRAVY

mäsko si naklepeme, osolíme okreníme ako ked sa robia klasické rezne, potom každý plátok potrieme olejom, horčicou a pokvapkame worchesterkou omáčkou - v miske necháme niekolko hodín v chladničke ( ja si to pripravujem v sobotu), potom zprudka opečieme z oboch strán na panvici a poukladáme na pekáč alebo hlbší plech. Podlejeme výpekom a trochou vody, navrch dáme škvarenicu z vajíčok a na to poukladáme plátky slaninky a na ňu plátky syra. Pečieme cca 1 hod. pod alobalom a potom ešte polhodku alebo 20 minút bez alobalu necháme dopiecť.
Je to výborné mäsko je šťavnaté a chutné, je to trochu prplačka, tak to môžte robiť na nejaký sviatok ( mužovi na narodky, výročie a tak)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

Miriama L. (miracko) ID 11257 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.5.2012, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Restovaná bravčová pečeň



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová pečeň(ja som mala asi 40 dkg),2 stredne veľké cibule,olej,mletá červená paprika,majoránka,hladká múka(môže byť aj polohrubá)

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla.Nám pečeň chutí tak som sem hodila postup ako ju robím ja.
Postup prípravy v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.5.2015, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sviečková z bravčového mäsa s figovo-koňakovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

cca. pre 2 osoby: 4 mäsové medajlónky (sviečkovú si nakrájame na kruhy o hrúbke cca 4-5 cm), soľ, mleté čierne korenie (najlepšie z mlynčeka), 8 natenko nakrájaných plátkov slaninky, špáratká, 1 PL oleja olivového, 8 PL koňaku, 150ml vody, 2 ČL vývaru hovädzieho - alebo kúsok bujónu, 1-2 PL škorbu na zahustenie - radšej menej ako priveľa!, 4 čerstvé figy, 1/3 až 1/2 čili papričky - kto to má rád pikantné - pozor na papričky "ozembuch", 4 ČL tmavého cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

postup dopíšem neskôr

Medajlónky posypať so soľou a čiernym korením. Po bokoch obtočiť slaninku a pripevniť špáratkom.
Olej zohriať v panvici a medajlónky v ňom z každej strany 10 min opekať. (to je veľmi jemné mäso, preto niekedy podľa hrúbky stačí aj menej - pozor nato, čo nám predávajú v obchodoch!).

Po dopečení ich vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu, aby nevychladli. Do výpeku dáme čilipapriku, vlejeme koňak, vodu, vývar, pridáme figy a prudko povaríme pár minút. Zahustíme škrobom, dochutíme cukrom, soľou.

Príloha - opekané zemiaky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2010, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bratislavské bravčové pliecko



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g vykosteného bravčového pliecka, 40 g tuku, 60 g cibule, 20 g rajčiakového pretlaku, 60 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), 80 g konzervovaného hrášku, 20 g sladkokyslých uhoriek, 1 a 1/2 dl kyslej smotany, citrón, 1 dl mlieka, 20 g hladkej múky, 40 g masla, voda alebo vývar, soľ. ***

POSTUP PRÍPRAVY

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní speníme cibuľu, pokrájanú nadrobno, pridáme pretlak a opečené pliecko, podlejeme vriacim vývarom alebo vodou a pod prikrývkou dusíme do mäkka. Občas prelejeme vlastnou šťavou, obrátime a dolejeme vriacej vody alebo vývaru.
***Mäkké mäso vyberieme a pred podávaním pokrájame na porcie, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vlažným vývarom a mliekom, dobre rozmiešame a varíme asi 30 min.
***Medzitým očistenú koreňovú zeleninu a uhorky pokrájame na tenké rezance a so zeleným hráškom na masle udusíme do mäkka. Uvarenú omáčku pretrieme cez husté cedidlo, pridáme rozšľahanú kyslú smotanu a udusenú zeleninu, dochutíme citrónovou šťavou a krátko povaríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Laci pečené ("Laci pečeň")



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička * vegeta * mleté čierne korenie * plnotučná horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú krkovičku naklepeme, ochutíme vegetou, mletým čiernym korením, plnotučnou horčicou príp. môže aj paprikou. Necháme odležať, môže aj do ďalšieho dňa. Opečieme na oleji pod pokrievkou, pomaly, aby nebolo surové. Hodí sa k tomu chlieb, baranie rohy a uhorka. Mňam :)) Často to robieva priateľová mamka tak som sa to rozhodla aj ja už urobiť, ale nerobila som z krkovičky, ale z pliecka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.5.2016, 9:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BULHARSKÝ ŠALÁT MASOVÝ - origoš



POTREBNÉ PRÍSADY

300g bravčové plece, 160g sterilizovanej kápie, 100g paradajkového pretlaku, 200g cibule, 260g lečo, 1/2dcl červeného vína, soľ, trošku kryšt.cukru, korenie 70g olej, 10g cesnak, 2cl ocot, 1 poliev.lyžica worčestrovej omáčky kto má rdá pikantné tak ešte feferónky podľa chute

POSTUP PRÍPRAVY

Tento šalát je podľa receptúry ako sa robí vo výrobniach do obchodov.

Mäso osolíme, upečieme a necháme vychladnúť. Na rezance pokrájanú cibuľu udusíme do sklovita /nie viac/ na oleji, pridáme paradaj.pretlak, korenie, soľ, cukor a červené víno. Kto chce pikantné môže dať feferénky podľa chute. Dusiť za občaného miešania cca 20min. Nechať vychladnúť.
Potom pridáme prelisovaný cesnak, soľ, kápiu, lečo a studené upečené mäso pokrájané na malé kocky aj so šťavou s pečenia.
Všetko premiešať a nechať v chlade uležať aspoň 2hod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2009, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané bravčové rezne-naše obľúbené.



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové stehno,vajíčka,horčica,hovädzí bujón,strúhanka,polievk.korenie(magi),soľ,mleté č.korenie,cibuľa,diétna saláma,slanina

POSTUP PRÍPRAVY

je v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 4.8.2013, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 481-490)<< predošlé 1,.,44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu