.
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY
Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 19.4.2015 19:19 DNES
Aktualizácia: 3.4.2015 22:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 36
RODINNÉ FOTOGRAFIE 267
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 564
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 564 (zobrazuje sa 31-40)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,57 další >>
TORTY
Tabaluga s kamarátmi na korytnačke...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 5,2 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládový korpus, višňový džem, falošný parížsky krém, višne, poťah a postavičky MMF, krk a hlava korytnačky - burizónová hmota

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) poslední: 26.1.2015, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Pat a Mat...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,2 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, jahodový džem, falošný parížsky krém karamelový, jahody, krém z bielej čokolády, poťah MMF, postavičky Smartflex Flower a MMF.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) poslední: 26.1.2015, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♣ Kávové brownies. ♣

POTREBNÉ PRÍSADY

Tak a ďalej pokračujem v objavovaní rôznych chutí brownies... a našla som ďalšiu kombináciu, ktorá je mne šitá na mieru: čokoláda + káva + orechy ☺ Budeme potrebovať: 150g horkej čokolády, 150g masla, 60ml silného espressa, 3 vajcia, 25g kakaa /holandského/, 200g posekaných orechov, 3 PL kávového likéru, 125g hladkej múky, 1 1/2 ČL kypriaceho prášku, 125g práškového cukru, čokoládová poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, kypriaci prášok, kakao a práškový cukor zmiešame a preosejeme. Vmiešame soľ a posekané orechy. Čokoládu si nalámeme a spolu s maslom necháme pomaly rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom ich necháme trochu vychladnúť a vmiešame vajcia. Dôkladne rozmixujeme a vlejeme do pripravenej múčnej zmesi. Premiešame, pridáme likér a espresso a vylejeme do pripravenej formy /cca 20*20 cm/. Pečieme na 180°C, 20-25 minút. Koláčik má byť vnútri vlhký a preto by sa mal lepiť na špajdľu. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a nakrájame.


Najlepšie je tento koláčik /dobre zabalený/ nechať pár hodín odstáť, aby sa vône a chute rozvinuli...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♠ Brownies s karamelkami...♠

POTREBNÉ PRÍSADY

180g horkej čokolády, 180g masla, 12 kúskov karamelových bonbónov /krowiek/, 75g nasekaných lieskových orieškov, 75g nasekaných mandlí, 80g nasekanej bielej čokolády, 3 vajcia, 60g hladkej múky, 160g krupicového cukru /prípadne jemného kryštálového/

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vodnom kúpeli si za občasného miešania rozpustíme horkú čokoládu a maslo. Vajcia šľaháme s cukrom do hustej peny pokým sa cukor úplne nerozpustí a za pomalšieho šľahania vlejeme rozpustenú čokoládu /ktorä sme si nechali mierne vychladnúť/: múku preosejeme na pripravenú čokoládovú zmesa a opatrne metličkou vmiešame. Nakoniec varechou zmiešame zmes orieškov, mandlí, krowiek a bielej čokolády. Cesto vylejeme do formy 20x 20 cm a pečieme na 180 °C, 15-20 minút, aby zostal vláčny... Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) poslední: 19.1.2015, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♥ Brownies s tromi čokoládami. ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

180g masla, 180g tmavej /70%/ čokolády, 3 vajcia, 270g krupicového /alebo jemného kryštálového/ cukru, 80g hladkej múky, 30g kakaa /najlepšie holandského/, 80g mliečnej čokolády /nahrubo nasekať/, 80g bielej čokolády /nahrubo nasekať/...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovitej konzistencie, dokým sa cukor nerozpustí. Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty takmer spoja, vsypeme posekané čokolády a znovu zľahka vmiešame /Aby koláčik bol jemný a ľahký/. Na plech 20x20 cm si dáme papier na pečenie /ak taký plech nemáme , tak si pomôžeme drážkou - ráfikom, ktorý nastavíme na danú veľkosť/. Pečieme na teplote 180 °C, 35 minút - nie dlhšie, aby koláčik zostal vnútri vláčny! Necháme vychladnúť a nakrájame na štvorce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♠ Ananásovo-malinové trifle...♠

POTREBNÉ PRÍSADY

A ešte jedna inšpirácia na sladkú "maličkosť"... ♠♠♠ Potrebujeme konzervu ananásu, 150g malín /mrazené alebo čerstvé/, piškóty alebo piškótový korpus /asi 300g/, 500ml mlieka, 4 vajcia, 2 PL hladkej múky, 7 PL kryštálového cukru, 20 PL malinového sirupu, rum alebo rumovú esenciu, šľahačku...

POSTUP PRÍPRAVY

Takže znova príde na rad ako prvý puding: mlieko /400 ml/ a kryštálový cukor si dáme variť. Múku, zvyšok mlieka a vajcia zmiešame /najlepošie ponorným mixérom , aby neboli hrudky. Túto zmes vmiešame do vriaceho mlieka varíme za stáleho miešania dohusta. Odstavíme a necháme vychladnúť, občas premiešame...




♠♠♠




Pripravíme si poháre /4-5/, na dno každého rozmrvíme vrstvu piškót, pokvapkáme asi 2 PL malinového sirupu do ktorého sme pridali troška rumu alebo rumovej esencie, rozdelíme polovicu odkvapkaného a nasekaného ananásu, zalejeme polovicou vlažného pudingu a rozdelíme maliny. Pohárikmi pobúchame o podložku, aby vrstvy "sadli" a dáme zvyšok pomrvených piškót, ktoré znovu pokvapkáme malinovou šťavou, rozdelíme aj zvyšný ananás a zalejeme pudingom. Znovu pobúchame a dáme na pár hodín chladiť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♥Jahodové trifle...♥

POTREBNÉ PRÍSADY

Keďže sa mi po Vianociach nejak nechcelo znova piecť koláčik, chcelo to zmenu a na rad prišli "trifle" - čiže niečo ako "maličkosť". Nie je s tým veľa roboty, netreba zapínať rúru a zvlášť si chystať plnku, stačí len vrstviť do pohára a... efekt úúúžasnýýý.♥♥♥ Potrebujeme asi 300-400g jahôd /keď je sezóna tak lepšie sú čerstvé, inak improvizujeme zaváranými alebo ako ja mrazenými/, cca 300g piškót /ak častejšie pečiete a zostávajú odrezky z piškót, teraz sa určite zídu/, 100 ml sladšieho červeného vína /pokojne nahraďte šťavou s jahôd, griotkou a pod./, 500ml mlieka, 3 vanilkové cukre, 6 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový puding /najlepšie z pravej vanilky Dr. Oetker/, 3 žĺtky, a šľahačka prípadne niečo na ozdobenie...

POSTUP PRÍPRAVY

Začneme varením pudingu: Z mlieka si odoberieme 400ml, dáme variť s vanilkovým cukrom a s 3 PL kryštálového cukru. Vo zvyšku mlieka si rozmiešame žĺtky a puding, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme dohusta. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť /stačí, ak to bude vlažné/.




♥♥♥




Jahody ak máme zavárané necháme odkvapkať, čerstvé umyjeme, s mrazenými nemusíme robiť zatiaľ nič. Do kastrólika si dáme cukor /zvyšné 3 PL/ a víno /prípadne jahodovú šťavu či griotku/, privedieme do varu. Jahody /zatiaľ len polovicu/ nadrobno nasekáme a vsypeme do kastrólika, povaríme cca 15 minút, odstavíme a tiež necháme vychladnúť.




♥♥♥




Pripravíme si poháre /4-5/... na dno každého pohára si nalejeme cca 2 PL jahodovo - vínovej šťavy aj s uvarenými jahôdkami... prisypeme zvyšnú časť jahôd, ktoré sme si medzitým nasekali, ďalšia vrstva je polovica pomrvených piškót /buď kupovaných alebo korpusu/ a polovica pudingu, pohárikom zatrasieme alebo ním pobúchame o podložku, aby sa vrstvy "usadili". Nalejeme zvyšok jahodovo - vínovej šťavy s jahôdkami, pomrvíme zvyšok piškót a zalejeme pudingom. Pobúchame a necháme dobre vychladiť na niekoľko hodín. Potom si ozdobíme podľa fantázie: šľahačkou, topingom, jahodami...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
Kokosovo-ananásové cupcakes s krémom z bielej čokolády. ♠

POTREBNÉ PRÍSADY

Neskutočne mäkučké a šťavnaté cupcakes s lahodným krémom...oplatí sa vyskúšať. ♠♠♠♠♠ Na 12 košíkov potrebujeme: 125g masla alebo Hery, 2 vajcia, 125g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, štipka soli, 150g polohrubej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bicarbóny, 50ml ananásovej šťavy, 50 ml mlieka, 200g posekaného ananásu, 50g strúhaného kokosu. ♠♠♠♠♠ KRÉM: 200g bielej čokolády, 50g masla, 200g mascarpone alebo neochuteného nátierkového masla /ja bežne dávam aj nízkotučný tvaroh a sú fajn/, 90g strúhaného kokosu...

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme rúru na 180°C, a do formy na mafiny vložíme papierové košíky... Maslo alebo Heru si v mikrovlnke rozpustíme a necháme trošku vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme vajcia s vanilkovým, kryštálovým cukrom a so soľou do bielej peny, Tenkým pramienkom za stáleho šľahania vlievame do vaječnej zmesi rozpustené maslo alebo Heru a šľaháme, kým sa všetko spolu nespojí. Múku zmiešame so sódou bicarbónou a kypriacim práškom. Do vyšľahanej zmesi vlejeme ananásovú šťavu, premiešame, vsypeme múčnu zmes, premiešame a vlejeme mlieko, znovu premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame kokos a nasekaný ananás. Cesto sa bude zdať dosť riedke, ale je to v pohode. Košíky naplníme asi 0,5 cm od okraja a pečieme 25 minút na 180 °C. Mafiny necháme vychladnúť a pomocou cukrárskeho vrecúška ozdobíme krémom. Posypeme zvyškom kokosu...




♠♠♠♠♠




KRÉM: čokoládu nalámeme a spolu s maslom opatrne rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Zmes sa bude zdať zrazená, ale netreba panikáriť, šupneme k nej mascarpone alebo nátierkové maslo alebo tvaroh a šľaháme. Krém bude hladký a vláčny, vmiešame ešte polovicu kokosu. Zvyškom kokosu posypeme krém.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) poslední: 6.2.2015, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Košíky...

POTREBNÉ PRÍSADY

Aj keď som sem už raz tento recept dala / http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35932&user=105501 /, prešiel malými zmenami - zlepšovákmi a znovu sa podelím... ♠♠♠♠♠ Cesto: 250 g hladkej múky, 100 g mletých orechov /alebo orieškov/, 70 g práškového cukru, 1 PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce, 150 g tuku... ♠♠♠♠♠ Krém: 1 karamelový puding, 2 PL kryštálového cukru, 300ml mlieka, 1 Salco karamelové /alebo si ho uvaríme 2,5-3 hod. vode stále ponorené/, 300g masla ♠♠♠♠♠ Čokoládová poleva: 200g varovej čokolády, 50g Cery, 1 PL oleja ♠♠♠♠♠na ozdobu lentilky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť, cesto natlačiť natenko do vymastených formičiek na košíky, upiecť na 180 °C cca 15 minút - povrch má vyzerať "sucho" a povrch po celej ploche rovnako... necháme vychladnúť a vyklopíme... Potom natrieme krémom,ktorý na povrchu zahladíme a necháme asi 1-2 hodinky v chlade stuhnúť. Lyžicou nalejeme polevu na vrch stuhnutých košíkov, jemne zarovnáme a keď začne mierne poleva tuhnúť, tak položíme navrch lentilku /inak hrozí, že sa v rozpustenej poleve "utopí"/.




♠♠♠♠♠




KRÉM: Asi 200ml mlieka a cukor dáme variť, vo zvyšku rozmiešame puding a vlejeme do vriaceho mlieka, uvaríme dohusta. Ešte do horúceho pudingu vmiešame Salco /ak sme si ho varili, malo by byť vychladnuté/, a necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme s maslom.




♠♠♠♠♠





ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, vmiešame Ceru, ktorú necháme rozpustiť a potom olej. Vymiešame dohladka....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) poslední: 12.1.2015, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Srdiečka k 18-tke...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 4,7 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

spodok: čokoládový korpus, falošný parížsky krém, černicový džem, poťah MMF...
vrch: čokoládový korpus, krém z bielej čokolády, černicový džem, poťah MMF...
ozdoby: MMF, Smartflex Flower...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) poslední: 15.1.2015, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 564 (zobrazuje sa 31-40)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,57 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku