.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY
Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 2.3.2015 23:39 včera
Aktualizácia: 15.2.2015 19:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 36
RODINNÉ FOTOGRAFIE 255
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 549
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 549 (zobrazuje sa 31-40)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 další >>
VIANOČNÉ CUKROVINKY
♠ Medové praclíky v čokoláde...♠

POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 100g masla alebo tuku, 200g krupicového cukru, 3 PL medu, štipku soli, 1 ČL perníkového korenia, 1 Čl nastrúhanej citrónovej kôry, 1 ČL sódy bikarbóny, 3 vajcia... čokoláda na polevu, troška oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, soľ, sódu bikarbónu, cukor, perníkové korenie a citrónovú kôru si v miske nasucho premiešame. Pridáme vajcia, med a nasekané maslo alebo tuk. Dobre premiesime, kým sa nám cesto nespojí . Uložíme ho do chladničky do druhého dňa.


♥♥♥


NA druhý deň si oddelíme 1/4 cesta, dobre premiesime na pomúčenej doske, kým cesto je je hladké, vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme praclíky. Poukladáme na plech na pečenie a pečieme na 180 °C cca 10 minút. Necháme vychladnúť a namáčame do čokoládovej polevy. Potom ľubovoľne ozdobíme: cukríkmi, bielou polevou, mandľovými lupienkami...


♥♥♥


POLEVA: 200g čokolády na varenie, 100g mliečnej čokolády, cca 10 PL oleja dáme rozpustiť nad paru a dohladka vymiešame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) poslední: 14.12.2014, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
♥ Vanilkové rožteky...♥

POTREBNÉ PRÍSADY

340g hladkej múky, 250g masla, 140g mletých orechov, 70g práškového cukru, dreň z 1 vanilkového struku, 1 vajce.....okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút v chlade. Potom si ho rozdelíme na polovicu, z každej vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na rovnako veľké kúsky. Z nich potom ručne vytvarujem rožteky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10-15 minút /záleží od veľkosti rožtekov/ na 180 °C. Ešte teplé ich obaľujem v zmesi práškového a vanilkového cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
VIANOČNÉ CUKROVINKY
♠ Orechové mušličky...♠

POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 100g mletých orechov, 125g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 200g tuku, 1 vajce, 1 bielok ♠♠♠♠♠ Náplň: 100g hrozienok, 100g pomletých orechov, 100g postrúhanej čokolády...

POSTUP PRÍPRAVY

V miske rozmiešame múku, mleté orechy, vanilkový a práškový cukor a soľ. Potom pridáme nasekaný tuk a 1 vajce. Vymiesime cesto, ktoré po častiach rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Z cesta vykrajujeme kolieska /s asi 6 cm priemerom/, potrieme bielkom, naplníme plnkou, preložíme napoly a okraje popritláčame, povrch tiež potrieme bielkom, aby nepopraskali. Pečieme na 180 °C, 10 minút. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.



♠♠♠♠♠


Náplň: hrozienka si asi hodinku pred prípravou namočíme do horúcej vody alebo rumu, potom zmiešame s orechmi a čokoládou /horkou alebo mliečnou/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
S myškou Minnie...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 4 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, jahodový džem, pribináčik krém, poťah MMF...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) poslední: 12.12.2014, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Auto Fiat...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 4,5 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

orechový korpus, marhuľový džem, vanilkový krém, poťah želatínová-MMF poťahovka...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) poslední: 12.12.2014, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Broskyňové rezy...

POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujme 3 piškóty - dve klasické a jednu si prifarbíme... Na každú z nich si pripravíme 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja, 1 ČL kypriaceho prášku a do poslednej si nachystáme trošku oranžového potravinárskeho farbiva alebo 1ČL broskyňovej šumienky /na zafarbenie postačí/ ♥♥♥♥ okrem toho potrebujeme 1 broskyňový kompót /7 dcl pohár/ a marhuľový džem ♥♥♥♥ KRÉM: 1/2 l mlieka, 200g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 Zlaté klasy, 1 PL polohrubej múky, 100g bielej čokolády, 250g masla alebo Hery

POSTUP PRÍPRAVY

Na každú piškótu si oddelíme žĺtky od bielkov, do múky vmiešame kypriaci prášok...Žĺtky s cukrom a olejom vymiešame dopenista, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty vmiešame múku a zľahka tuhý sneh...vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180°C, 10-12 minút...necháme vychladnúť. Pri poslednej k žĺtkom pridáme farbivo alebo šumienku a potom postupujeme rovnako...



♥♥♥♥



Krém: z mlieka, cukru, Zlatého klasu a múky uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše vmiešame nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom všľaháme maslo alebo Heru. 2 PL krému si odložíme bokom.



♥♥♥♥



Broskyne scedíme a šťavu zachytíme do nádoby. Potom broskyne nakrájame nadrobno a odložíme si ich.



♥♥♥♥



Spodný plát natrieme lekvárom, potom potrieme 1/2 krému a posypeme rovnomerne 1/2 nakrájaných broskýň... priložíme farebný plát, polejeme šťavou z broskýň /ja ju miniem všetku/, natrieme lekvárom a druhou 1/2 krému. Priložíme posledný plát a zaťažíme. Necháme do druhého dňa v chlade zaťažené... potom stiahneme zvrchu papier na pečenie, potrieme krémom,ktorý sme si odložili a ľubovoľne ozdobíme.
.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) poslední: 5.1.2015, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
S ružami a čipkou...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,4 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, falošný parížsky krém karamelový, penový plát, poťah a ozdoby MMF, čipka Flexi Ice...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) poslední: 16.12.2014, 11:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Na krst pre Dominiku...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,1 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

doboška, poťah a ozdoby MMF...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) poslední: 16.12.2014, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♥♥♥ Tvarohový krémovník...♥♥♥

POTREBNÉ PRÍSADY

Tento koláčik som objavila celkom náhodou pred 16 rokmi... a odvtedy sa stal favoritom medzi koláčikmi u môjho manžela. Svojou jemnou chuťou si získaval postupne ďalších priaznivcov a tak som recept posúvala ďalej... kto ho ešte nepozná, určite by mal aspoň raz vyskúšať.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 220g polohrubej múky, 120g margarínu, 120g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtka /bielka si odkladáme do jednej nádoby, ešte ich do koláčika použijeme/, 1 PL kakaa /čím tmavšie, tým lepšie/, 1 ČL kypriaceho prášku.... všetky suroviny v miske dobre zmiešame. Hlbší plech /ja používam s rozmermi 26 x 36 cm, vysoký cca 4 cm/ si vymastíme a dôkladne vysypeme polohrubou múkou. Cesto len tak ledabolo v rozostupoch naplácame na plech a pomúčenými /ale lepšie je navlhčiť si ruky vodou/ ho roztláčaním roztiahneme po celom plechu. Je to na pohľad piplačka, ale dá sa to...


♥♥♥



PLNKA: 500ml mlieka, 500g tvarohu /kľudne môže ísť plnotučný ako aj odtučnený/, 150g práškového cukru, 1 Zlatý klas, 1 balíček vanilkového cukru, 1,5 dl oleja, 1 vajce, 3 žĺtky /a znova si bielka odložíme do spomínanej nádoby/... všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom /ja používam mixér určený na kokteily, všetko to vsypem - nalejem do nádoby a dohladka rozmixujem/. Plnku vylejeme na cesto a pečieme v rúre na 180 °C - 15 / 20 minút. Plnka nebude ešte celkom dopečená, ale to nevadí. Na takto nedopečený koláčik navrstvíme sneh, ktorý dopekáme ešte 10 minút. Necháme koláčik dobre vychladnúť /ja keď si ho pripravujem večer, tak ho nechám v chladničke do druhého dňa/ a potom pokrájame.


♥♥♥


SNEH: 5 bielkov /tie, ktoré sme si odložili z prípravy cesta a plnky/ a 5 PL kryštálového cukru. Bielky začneme šľahať dotuha. Keď sa začne tvoriť sneh, prisypeme cukor a došľaháme dotuha.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) poslední: 24.11.2014, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Na krst pre Adamka...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 12 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

spodok: čokoládový korpus, falošný parížsky krém, višňový džem, višne, poťah MMF...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) poslední: 26.11.2014, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 549 (zobrazuje sa 31-40)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 další >>