. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hladkej múky T650, 4 dl vody, 1/2 kocky droždia, 1 PL morskej hrubozrnnej soli, 1/2 dl olivového oleja virgine

POSTUP PRÍPRAVY

EmanuelRidi je taliansky kuchár, ktorý žije v Prahe a prevádzkuje tam spolu s českou manželkou svoju taliansku reštiku (http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/obrazem-emanuel-ridi-laka-na-italske-speciality-20120420.html) Od neho je tento recept na jednoduchú bezkonkurenčnú focacciu. Nie je s ňou skoro žiadna robota a výsledok je báječný. Keď niekedy zabudnete kúpiť chlieb a nie ste práve majstri pekárskeho umenia, urobte túto focacciu a budete sa zalizovať :-D vďaka Emanuelovi !

1) Do misy dáme vlažnú vodu a droždie.
2) Postupne prisypávame múku a súčasne miesime rukou, až kým vznikne cesto.
3) Cesto vložíme do DP a necháme vymiesiť, prípadne i vykysnúť v DP. Ak nemáme DP, miesime hoc aj ručne, len tak gniavime, roztláčame, prevaľujeme, nadvihujeme cesto. Zanedlho zmení svoju štruktúru a stane sa hladkým a pružným. Toto ručné miesenie je vlastne taká terapia :-) skúste to. Ja som to skúsila len nedávno, doteraz som vždy nechávala túto činnosť na mašiny, ale táto terapia cestom je niečo pre mňa :-DDD
4) Nakysnuté cesto pacneme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, ktoré sformujeme do bochníčkov.
Obidva dáme na plech s PNP a bochníčky natiahneme do obdĺžnikov... ďobeme do cesta bruškami prstov.
5) Plech zakryjeme a necháme 10 min odpočinúť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.2.2016, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kváskový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

ražný kvások, ražná múka, špaldová múka, voda, soľ, olivový olej, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Môj kvások má pár mesiacov, volá sa Roland, a pekne spinká v chladničke. Raz za tri – štyri dni ho pekne nakŕmim, a on rastie. Raz za týždeň ho už je dosť na to, aby mi upiekol chlebík. Takto vyzeral, keď som ho vybrala z chladničky. Vidíte tú vodičku na boku? Začína klesať, kvasinky spotrebovali všetku múku, treba ho dokŕmiť. Pridala som 2 lyžice múky, vodu. S kváskom pracujte vždy len s dreveným náradím, kov nemá rád.

Tak som z neho 150 ml odliala do misy. Zbytok šiel spať do chladničky.

Pridala som 300 ml vody a 100 g ražnej múky.

Vonia, šumí, je plný bubliniek, čas na zamiesenie cesta. Pridala som dve lyžičky soli, dve lyžičky rasce, 0,5 dl olivového oleja, 150 g ražnej múky, 200 ml vody, premiesila varechou, a pridávala som ešte múku, koľko sa vstrebe, bolo to 250 g. To som už dávala špaldovú celozrnnú. V mise pod utierkou kyslo cesto 3 hodiny, až ho bola plná misa. V tejto fáze som už zapla rúru na 250 stupňov, v nej sa hneď hriala aj jánska misa s vrchnákom. Už som nestíhala fotiť. Dosku na cesto treba hodne hodne pomúčiť, vyklopiť cesto, pováľať v múke, cesto je mäkké až riedke, aby sme dostali z neho bochník, treba ho poprekladať, pováľať v múke, jemne – nie miesiť, treba s ním pracovať jemne, poskladať, koľko múky sa vstrebe, ale cesto má zostať stále veľmi mäkké, nie riedke. Riedko cesto nenarastie, husté má malé dierky. Bochníček som prevalila na papier na pečenie, takto ho ľahšie dostanem do horúcej misy. Vybrala som z rúry nahriatu veľmi !! horúcu misu, je to stres s ňou robiť, je fakt hrozne horúca. Papier s cestom šup do nej, rýchlo zakryť vrchnákom a rýchlo do rúry. 230 stupňov – asi 45 minút. Po 30 minútach chodím pozerať, ak je krásne narastený, popraskaný, má hnedastú a pozdvíhanú kôrku, je všetko v poriadku. Dám dole vrchnák a nechám ešte dopiecť 10 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

denisa m. (mikino) ID 45660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2014, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Slaný raňajkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

***Cesto: 250 g múky (polohr.+ hladká 1:1) 1 dl vlažnej vody 1 PL ražného kvásku 1 PL jogurtu 1 čL soli 1 čL cukru 1PL oleja 8 g čerstvého droždia *** Plnka: 1 syr Encián 1 domáca klobása 1 PL kyslej smotany 1 vajíčko (roztrepať a časť nechať na potretie) zelené bylinky (medvedí cesnak, bazalka a pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme hladké cesto, necháme vykysnúť. Na doske ho pomúčime, prepracujeme a odrežeme z neho cca 1/3, ktorú dáme bokom.
Zvyšné cesto sformujeme do bochníčka a necháme na doske prikryté stáť cca 10 min. prikryté utierkou.
Potom bochníček rozvaľkáme do tvaru kruhu. Nasunieme ho na hárok PNP a presunieme na plech.
Zvyšnú tretinu cesta vyformujeme do dvoch šúľcov, ktoré spolu prepletieme a z pletenca urobíme po obvode kruhu mantinel. Trocha ho pritlačíme k cestu a prstami sformujeme. Necháme prikryté stáť na doske a zatiaľ pripravíme plnku.
Plnka:
Syr pokrájame na menšie kúsky, klobásu buď pomelieme alebo ju mixneme na jemnejšie. Rozomletú klobásu pridáme k syru, rovnako i smotanu a vajíčko. Premiešame, ak chceme, môžeme dochutiť pikantnými somarinkami a pridáme nasekané bylinky. Všetko zasa premiešame a rozložíme na cesto, okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a môžeme posypať nejakými semiačkami.
Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry (pizza program) pri 200°C dozlatista (cca 15 minút).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.4.2013, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI RAŽNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

ražná chlebová múka, pšeničná celozrnná múka, olej, voda, soľ, sušené droždie, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky som nalial 3,5 deci vlažnej vody, 2 lyžice panenského tekvicového oleja, 250 gramov ražnej chlebovej múky, 250 gramov pšeničnej celozrnnej múky, 2 lyžičky morskej soli, pol sáčika sušeného droždia a lyžicu celej rasce. Navolil som program Normal 750 gramový, polotmavý a o 3 hodiny už v kuchyni rozvoniaval chutný čerstvý domáci celozrnný chlieb. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2014, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

MAZANEC



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieka, 125 g roztopeného masla, 500 g polohrubej múky, 5 KL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 KL soli, 1 KL sušeného droždia, skorica, hrozienka PL - polévková lžička KL - kávová lžička

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko a maslo vylejeme do nádoby, nasypeme múku, do stredu múky spravíme dierku a nasypeme droždie, pridáme cukor, soľ,skoricu. Po vymiesení, na signál pekárničky pridáme hrozienka.Pečiem na programe Klasik-veľkosť I. - kôrka stredná 3:20min Dobrú chuť, mazanec je vynikajúci ! Našel jsem recept na tejto stránke, ale málo jsem ho upravil... a výsledok?.... super... krásný, chutný... každý ho pochválil co okoštoval.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

John L. (JohnLee) ID 275693 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.4.2013, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Chlebové bagety *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

*******predkvasené cesto: 1 šálka bielej múky, 5 g droždia, 200 ml vlažnej vody,******** cesto: 2 šálky múky T650, 125 ml cmaru, 2 PL oliv. oleja, 125 ml vlažnej vody, 2 čL soli, 1 čL kryšt. cukru, 5 g droždia, 3 PL ražného kvásku *****ďalej: sušená cibuľa, drvené chilli trocha oleja na pomastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY

***Večer pripravíme predkvasenú časť cesta - suroviny zmiešame v mise, prikryjeme a necháme na linke do ďalšieho dňa - 12 hodín.

***Na druhý deň zmiešame suroviny na cesto a pridáme aj predkvasené cesto. Dobre premiešame a premiestnime ho do DP (resp. do nádoby pekárne) a navolíme program CESTO. Necháme ho znova miesiť, v prípade, že treba, korigujeme hmotu prisypaním múky alebo podľa potreby (vieme, že to súvisí s múkou, ktorú máme). Ja som trocha múky pridala. Vypracované cesto bolo hladké, pružné. Necháme ho v DP pekne kysnúť.

***Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime zvrchu a párkrát ho preložíme a sformujeme do oválneho bochníka. Rozkrojíme ho pozdĺžne na 4 časti, z ktorých formujeme bagety. Hánkami alebo bokom dlane cesto roztlačíme do dĺžky i do šírky. Roztlačené preložíme na seba a sformujeme bagetu, ktorú vložíme do pomastenej bagetovej formy.

***Formu s bagetami prikryjeme utierkou a necháme ešte aspoň hodinu kysnúť. (Ja som ju dala do rúry , ale zapla som ju na minimálnu teplotu - 40°C )

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.4.2013, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Šunkovo-tvarohové slimáčiky *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1/2 kocky droždia, 1a1/2 čL soli, 2 čL kryšt. cukru, 100 ml oleja, plnka: 250 g údeného tvarohu, 200 g údeného mäsa, 100 g anglickej slaniny, 1 vajíčko, 2-3 PL kyslej smotany, 1 čL vegety, trocha drvenej chilli papriky (nemusí byť, ale je to s ňou super pikantné), posekaná pažítka (alebo iné bylinky) v ľubovolnom množstve, na potretie : 1 bielok, 1 PL mlieka, na posypanie: rôzne semienka ( u mňa rasca)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Prísady na cesto dáme do DP v obvyklom poradí - tekuté, sypké a zvolíme program "Cesto"
2) Pripravím si plnku - pomelieme alebo mixneme údené mäso a slaninku a zmiešame so zvyšnými ingredienciami
3) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, cesto posypeme múkou a rozvaľkáme natenko do obdĺžnika
4) Plnku rozotrieme po celom ceste, voľný necháme asi len 3 cm okraj dlhšej strany obdĺžnika
5) Cesto s náplňou stočíme do závinu a rozkrájame ho na 2,5 cm hrubé kolieska.
6) Prenesieme ich na plech s PNP, necháme ich 15 min nakysnúť, zatiaľ zapneme rúru na 200 °C
7) Slimáčiky potrieme zmesou bielka a mlieka, posypeme a dáme do rúry upiecť dozlatista (cca 20 min). Počas pečenia rozprášime do rúry trocha vody, alebo dajte na spodok rúry nádobku s vodou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.1.2014, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Francúzske bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

170ml vody, 1kl soli, štipka kr.cukru, 280g hladkej múky chlebovej - T650( alebo aj pomiešaná s celozrnnou, alebo grahamovou - väčšinu treba nechať hladkej múky), 1kl sušeného droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny vložíme do pekárničky, zapneme program na bagety. Ak nemáte, zvoľte program cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme bagetu a necháme pod kuchynskou utierkou ešte kysnúť (cca20-30min). Potrieme vajíčkom (originál sa bagetky potierajú len vodou, ale mne sa zdajú potom moc biele) posypeme slnečnicovými a ľanovými semiačkami. prípadne inými, podľa chuti. Dobré sú aj ovsené vločky. Bagetky priečne narežeme nožíkom, alebo nastrihneme nožnicami.(teraz pozerám, že tie na fotke som akurát nenarezala :-)
Kto má program na bagety, vloží bagety späť do pekárne a pečie. Kto nemá, vloží bagetky do rúry na 180°C a pečie cca 40min - kým budú mať peknú farbu do zlatista.
Jedna dávka je na 4 bagety vhodné akurát na pečenie v pekárničke. Ak pečiete v rúre, môžete robiť z dvojnásobku cesta a budete mať 8 bagiet.

najlepšie sú nakrájané na kolieska k dobrému šalátiku:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Alena M. (Alami) ID 14670 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnné rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček sušeného droždia 1 lyžička cukru 250g pšeničnej celozrnnej múky 100g hladkej pšeničnej múky 50g ražnej múky 2 lyžičky soli 1 lyžica octu (pužila som biely vínny) 80ml oleja 250ml vody 1 lyžička rasce 1 lyžička majoránky

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto sa dá vymiesiť aj ručne, ja používam DP. Do nej najprv nelejeme tekuté prísady, teda vodu, olej a ocot, pridáme soľ (aby neprišla do styku s droždím), na to vysypeme múky, pridáme lyžičku cukru a droždie, rascu a majoránku. Zapneme program cesto.
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a rozrežeme na trojuholníky (počet podľa veľkosti). Každý trojuholník zrolujeme smerom od jeho najkratšej strany k špici, aby vznikol rožok. Rožky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min nakysnúť. Pečieme pri 200 °C cca 20 minút.
(Ja som cesto najprv rozdelila na 2 polovice, každú potom po vyvaľkaní na 8 trojuholníkov, takže máme 16 malých rožtekov. Klasických by malo vyjsť 8)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.11.2015, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Americký chlieb *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

370 ml teplej vody, 1/2 čL sušeného droždia, 1/2 čL kryšt. cukru, 20 g soli, chlebové korenie (ja som nemala, tak som dala po 1/2 čL - drvenej rasce, rozmarín, majorán, rímska rasca - ale môžete dať bylinky, aké chcete) , 600 g hladkej múky T650, (ja som pridala ešte asi 3 PL ražného kvásku, ktorý mal zatiaľ len 7 dní... ale toto nebolo v recepte) Na dochutenie sa dajú použiť aj iné prísady, ako napr. rôzne semienka, alebo oriešky, sušený cesnak či cibuľa. Taktiež môžete použiť zmes viacerých múk . Ja som si pri tomto chlebe chcela vyskúšať základný recept. Až teraz, po vyskúšaní, budem robiť dáke tie obmeny a experimenty s príchuťami. Ale tento základný bol bezvadný.

POSTUP PRÍPRAVY

1) Zoberieme misu veľkosti, aby zmestila dvojnásobný objem cesta.
2) Do misy preosejeme odváženú múku a dáme ju nahriať do MW (1/2 min- stredný výkon)
3) Pridáme korenie, soľ a zamiešame
4) V strede urobíme priehlbinu a do nej nalejeme zohriatu vodu, pridáme kvasnice a cukor
5) Rukou zamiešame všetky suroviny, nemusíme hniesť, len ich dobre premiešame.
6) Misu zakryjeme vekom alebo fóliou, či utierkou a dáme kysnúť niekam na linku, kde misa nebude prekážať.
Alebo ju môžeme dať do rúry, ak práve nejdeme piecť. Cesto takto necháme zabudnuté aspoň 15 hodín
alebo kľudne aj dlhšie (18 hodín)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2013, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu