. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chutné hydinové mäsko plnené slaným syrom v kabátiku zo Schwarzwaldskej šunky



POTREBNÉ PRÍSADY

morčacie alebo kuracie prsia, slaný syr, čerstvá šalvia (na každý kus mäska 1 lístok), Schwarzwaldská šunka (1 až 2 plátky na každý kus mäsa - podľa veľkosti mäska), korenie, soľ ... na prílohu : cuketa (1 menšia na osobu), cca 10 cherry paradajok, 3 strúčiky cesnaku, čerstvé bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, rozmarín, oregano, tymián), olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

cukety umyjeme a nakrájame na polkolieska alebo štvrtiny, rezne umyjeme, naklepeme na tenko aby sa prepiekli, jemne osolíme (šunka je slaná preto opatrne) a okoreníme, na jednu polovicu každého rezňa položíme plátok slaného syra, rezeň preklopíme, navrch položíme lístok šalvie a zabalíme do jedného alebo dvoch plátkov Schwarzwaldskej šunky (príp. parmskej šunky) - ja som dávala dva ... rozpálime panvicu s olivovým olejom, vložíme cuketu, osolíme, okoreníme a restujeme do polomäkka, pred koncom pridáme pretlačený cesnak, bylinky, premiešame a vyberieme do vhodnej nádoby ... na olej dáme opražiť zabalené balíčky z mäska ... cca 4 minúty z každej strany (podľa hrúbky mäska) ... opečené mäsko vyberieme von, do panvice dáme prekrojené cherry paradajky a opečieme, pridáme cuketu a prehrejeme cca 1/2 minútky ... a potom už len papáme a vychutnávame úžasnú chuť tohto papaníčka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie prsia marinované v jogurtovo bylinkovej marináde



POTREBNÉ PRÍSADY

Morčacie prsia 1kg 1 smotanový jogurt 1 PL horčice (kopcom) Sol Olivový olej Bylinky: čerstvý rozmarín, sušená bazalka, tymián. Olej na vyprážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame si morčacie prsia podla vlastnej predstavy, posolíme, posypeme nadrobno pokrájaným rozmarínom, bazalkou a tymiánom, vyklepeme, v miske polejeme olivovým olejom, vmiešame jogurt a horčicu. Poriadne premiešame a minimálne na 1 hodinu necháme odležať v chlade.
Nakoniec na panvici opražíme a podávame napríklad so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2015, 5:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Lahodné cesnakovo-bylinkové kuriatko na bielom víne



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 1 kurča rozdelené na 4 časti, soľ, korenie, vetvička rozmarínu, 6 lístkov šalvie, cca 1 kg zemiakov, 60g čiernych olív ... na marinádu : 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 dl bieleho vína, 4 PL olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduchý a chutný recept ... jednotlivé porcie kuraťa (ja som tentoraz použila horné stehienka aj s kožou) umyjeme a osušíme, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením ... strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na plátky, bylinky umyjeme a pokrájame nadrobno ... zmiešame olej s vínom, vložíme doň bylinky aj cesnak ... zemiaky očistíme a nakrájame na ľubovoľné časti ... pripravíme si pekáč s mriežkou alebo vyložený papierom na pečenie ... rozložíme zemiaky, olivy a jednotlivé časti kuraťa ... všetko potrieme časťou marinády ... pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca hodinu ... počas pečenia potierame zvyšnou marinádou ... výsledkom je krehké mäsko lahodnej chuti ... rozhodne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.6.2015, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie placky



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, soľ, korenie, vegeta, sójová omáčka, 2 vajíčka, 3PL Solamylu, petržlenová vňať, na drobno nakrájaná cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, pridáme k nim 2 vajíčka, sol, korenie, vegetu, sójovú omáčku, nasekanú vňať a cibulu nakrájanú na drobné kúsky (ja som použila mladú jarnú cibulku ale dá sa to robiť aj s obyčajnou) a na koniec poprášime solamylom a dobre premiešame a dáme odstáť na nejaký čas do chladničky. Nakoniec opekáme na oleji. Ja som robila z 2ks väčších pŕs a urobila som 10ks placiek, na panvicu som dávala na 1placku za kopcovitú 1PL zmesi a "roztľapkala" na panvici. Podávame s ryžou alebo zemiakmi, kto ako má rád, my sme mali k tomu aj šalátik (cherry paradajky, cibula, paprika, sol, korenie a petrž.vňať). Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.3.2018, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Arašidové soté



POTREBNÉ PRÍSADY

balenie kuracích pŕs, arašidové maslo – najlepšie s kúskami arašidov, sójovú omáčku, čierne korenie, grilovacie korenie, sušený cesnak, čili korenie, olivový olej, mrazenú čínsku zeleninú zmes, soľ, sezam, sladkú čili omáčku

POSTUP PRÍPRAVY

eleninu dáme udusiť do hrnca s osolenou vodou. Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky. Na panvicu dáme trochu oleja, pridáme kuracie prsia a rovno ich začneme ochucovať: jemne poprášime čiernym a grilovacím korením, sušeným cesnakom a trochou čili. Opekáme kým sa nám mäso zatiahne 10-15 minút. Pred koncom pridáme 2 PL arašidového masla a 2 PL sójovej omáčky a dobre premiešame, aby sa obalili všetky kúsky. Ešte chvíľu opekáme do chrumkava. Podávame posypané sezamom s čínskou zeleninou a sladkou čili omáčkou.
www.fitgourmet.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2015, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jemné hydinové špízy s ananásom



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 4 porcie : cca 600 g hydinového mäsa (morčacie prsia, kuracie prsia, kuracie horné stehienka bez kosti a kože), 1 dl ananásového džúsu alebo šťavy, 1-2 PL citrónovej šťavy, 2-3 PL rumu (netreba sa ho báť, vypečie sa a nebude ho cítiť), 1 PL hnedého cukru, 2 PL, 2 ČL citrónovej kôry z bio citróna, 1 PL oleja, soľ, ananás (čerstvý alebo z konzervy)

POSTUP PRÍPRAVY

... mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kocky, z ostatných surovín (okrem ananásu) urobíme marinádu, naložíme do nej mäso aspoň na 4 hodiny (ja som marinovala 24 hodín) ... následne napichujeme na ihly alebo špajdle mäsko striedavo s ananásom a grilujeme na grile (190°C) alebo v rúre (200°C) cca 15 minút, počas grilovania otáčame ... špízy sú jemnej, lahodnej chuti s jemne kyslastou chuťou ananásu (ja som robila z kuracích vykostených horných stehienok)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Voňavé indické špízy TIKKA



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 4 porcie : 3 - 4 kusy kuracích pŕs bez kože, 2 červené cibule ... na marinádu : 150ml bieleho jogurtu, 3/4 ČL mletej rasce, 3/4 ČL mletého koriandra, 2 ČL strúhaného čerstvého zázvoru, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL soli, 1/2 ČL kurkumy, 1/2 ČL korenia Garam masala, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/4 ČL kajenskej papriky (kajenského korenia - ja som nemala a dala som čili)

POSTUP PRÍPRAVY

... výborné a voňavé kuracie mäsko, ktorým môžeme prekvapiť napr. návštevu .... Do mixéra dáme všetky suroviny na marinádu a zmixujeme. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky, cibule na 1/4, ktoré rozoberieme na jednotlivé lupene (cibuľu krájame až pred pečením). Marinádou zalejeme pokrájané kuracie prsia, prikryjeme fóliou a necháme marinovať 4 hodiny. Po uplynutí času nastokávame kocky mäsa na striedačku s cibuľou na špajle alebo špeciálne ihly na špízy, dáme na plech vyložený papierom na pečenie, aj nám zvýšila marináda, polejeme ňou jednotlivé špízy. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C (funkcia gril) spolu cca 15 minút (jeden krát obrátime). Vhodná príloha je ryža + studená omáčka (150 ml vychladeného bieleho jogurtu rozmixujeme s malou viazaničkou mäty, osolíme).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuře ala bažant



POTREBNÉ PRÍSADY

Naporcované kuře,mrkev ,petržel celer,slaninu, cibuli,sůl,tymián,bobkový list,nové koření,jalovec,máslo,

POSTUP PRÍPRAVY

Vyškvaříme slaninu,na to dáme orestovat cibuli s nakrájenou zeleninou,přidáme koření a kuře,přidáme čtvrtku másla ,mírně podlijeme a pečeme do změknutí.
Příloha pečené brambory v troubě.
Pokud podáváme s rýží,výpek se zeleninou rozmixujeme na omáčku..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.4.2015, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Špeci mäsko



POTREBNÉ PRÍSADY

pol kila kuracích pŕs, korenie, 2 šľahačkové smotany, 2 tavené syry ( bambino) niva, 3 červené cibule, 5-7 lyžíc medu , olej

POSTUP PRÍPRAVY

Toto mäsko milujeme. To keď sa spoja tie chute , to je niečo famózne. Odporúčam Vám vyskúšať :)

1. mäsko si narežeme na rezne a okoreníme podľa chuti

2. opečieme ho z oboch strán na miernom ohni. Stačí tak do biela keďže sa bude ešte zapekať

3.vložíme ho do zapekacej misy a polejeme výpekom z panvice

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Lucia K. (Lucia K.) ID 305355 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.11.2015, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chutné *stredomorské* kuracie prsia



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpis pre 4 osoby: 2 kuracie (morčacie) prsia, soľ, korenie, hladká múka, olivový olej, 2 citróny, 300 ml bieleho vína, 200 ml slepačieho vývaru, 4 veľké PL studeného masla, 2 PL kapár príp. olív (nemusí byť), na ozdobu - 1 paradajka nadrobno pokrájaná a hrsť sekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný a svieži receptík stredomorskej kuchyne ...prsíčka prerežeme na polovice tak, aby nám vznikli 4 tenšie kusy. Osolíme, okoreníme, obalíme v múke ochutenej soľou a korením. Z citróna vyrežeme mesiačiky (podľa mňa bohato stačí aj 1 citrón). Pred podávaním na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom z oboch strán mäso, cca 3 minúty z každej strany a vyberieme von. Do výpeku, ktorý zostal v panvici, nalejeme víno a necháme minútku prevariť. Následne pridáme vývar a varíme ešte minútu, pokiaľ sa omáčka nezredukuje. Odstavíme omáčku preč zo sporáka. Pridáme studené maslo, mesiačiky citróna a kapary (olivy), ja som kvôli farbe prihodila 1 pokrájanú menšiu paradajku. Premiešame, vrátime mäso do omáčky a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s vhodnou prílohou (varené zemiaky, opečená bagetka, šalát, ...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu