končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
ČERNICOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg černíc, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka POSTUP PRÍPRAVY Umyté černice pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, hrsť popučených černíc, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 7.8.2013, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
RÍBEZĽOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ríbezlí, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, Konzervačná pomôcka Dr.Oetker POSTUP PRÍPRAVY Umyté a odstopkované ríbezle pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 7.7.2014, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
slivková nutelaPOTREBNÉ PRÍSADY na kilo zrelých ,sladkých sliviek 350gramov cukru ,60gramov kakao,1čokoláda na varenie,štipka škorice,1 hrnček lieskových orieškov ,alebo iné oriešky ,vanilín.cukor POSTUP PRÍPRAVY Slivky umyjeme,vykôstkujeme, dáme do hrnca a varíme asi 15 min, kým nezmäknú. rozmixujeme na hladkú masu, pridáme cukor, kakao ,roztopenú čokoládu, vanilínový cukor a oriešky ,štipku škorice ,kto má može pridať aj trocha rumu-umu . Zmes necháme na noc odležať.Krásne sa spoja chute ,je to užasná vona ,sliviek,škorice,čokády ,mnam. Potom slivkovú nutelu ešte raz premiešame ,ochutnáme ,či je dosť sladká,kakaová,oriešková ,..dochutíme a naplníme do pohárov a sterilizujeme 15 min pri 80 stupňoch. Na slivkovu nutelu je receptov veľmi veľa ,aj jablčková a kakaová nutela ,kakao,oriešky. .naša známa namiesto cukru používa domáci med,tam treba dokladne ochutnávať aby ste to s medom neprehnali:) ale toto sme si podľa seba doladili ,je to náš domáci recept,oriešky sekáme na drobnučko a jemne ešte opražíme ,ale ak nemáte stačí použiť kľudne aj vlašské orechy či iné a možete aj pomlieť niekde bolo veľa kakaa,inde cukru..ono aj slivky su predsa sladšie,zrelšie,treba tomu prisposobiť cukor Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 19.9.2015, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
jablkový džem a hruškový džem a jablkový rôsol na koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY -jablká,cukor ,citrodeko škorica,vanilka a postup prípavy uvedené množstvo ! .... hrušky ,vanilka,klinček ,citrodeko POSTUP PRÍPRAVY Jablká očistíme, nastrúhame a dáme povariť. Keď zmäknú rozmixujeme ich. Znova ich dáme na sporák, pridáme cukor ,citrodeko,štipku škoricu ,ak máte,možete pridať aj vanilkový cukor ,povaríme,naplníme poháre ešte teplým džemom a otočíme dole viečkom ,zabalíme do deky ,kto je naučený ešte sterilizovať ,sterilizuje rovnaký postup aj hruškový ,ale na prevonanie pridáte klinček,1-2ks na 3kg hrušiek jablčkovo-hruškový (štipka badyánu,štipka hrebíčku,vanilkový cukor,citron ) množstvo nepíšem z dovodu,že každá používame iný cukor,jedna hroznový,druhá gelfix jedna k jednej,dva k jednej atd ,takže riadte sa návodom na obale a džem sa vám podarí ak robíte bez gelfixov ,klasický džem s cukrom na 3kg jablčok cca 1kg cukru ,kedže aj jablčka máme rozne ,jedna sladšie ,druhá kyselejšie,treba sa aj tomu prisposobiť :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.9.2014, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
MARHUĽOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg marhúľ, 250 g cukru, Gelfix Klasik 1:1 POSTUP PRÍPRAVY Umyté a odkôstkované marhule pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a povaríme 10-15 minút. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČUČORIEDKOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg čučoriedok, 250 g cukru, Gelfix Klasik 1:1 POSTUP PRÍPRAVY 900 gramov umytých čučoriedok pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, 100 g čučoriedok popučených vidličkou a povaríme 5-10 minút. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NEKTÁRINKOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg nektáriniek, 0,5 kg cukru, Gelfix Klasik 1:1 POSTUP PRÍPRAVY Umyté, odkôstkované nektárinky pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, jednu nektárinku nasekanú na drobné kúsky a povaríme 5-10 minút. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ZAVÁRANÝ KARFIOLPOTREBNÉ PRÍSADY karfiol, paprika, Zelko, ocot, voda POSTUP PRÍPRAVY Dobre očistený karfiol som rozdelil na malé ružičky, naplnil do pohárov, pridal na tenko nakrájanú červenú papriku, zalial precedeným horúcim nálevom zo Zelka, octu, vody a 3 čili papričiek, uzatvoril a sterilizoval 20 minút pri 80 stupňoch. Takto je karfiol pekne chrumkavý. Kto chce karfiol mäkší, predĺži dobu sterilizovania na 40 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 1.10.2016, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
RUSLÍKYPOTREBNÉ PRÍSADY Uhorky, cibuľa, paprika, Zelko, ocot, voda POSTUP PRÍPRAVY Na ruslíky som použil väčšie prezreté uhorky, ktoré som očistil, vydlabal tvrdé jadierka a nakrájal po dĺžke na pol centimetrové pásiky vysoké ako zavárací pohár. Ruslíky som naukladal do pohárov, pridal nakrájanú cibuľu, červenú papriku, zalial precedeným horúcim nálevom zo Zelka, octu, vody a 3 čili papričiek, uzatvoril a sterilizoval 20 minút pri 80 stupňoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 26.7.2013, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČILI ČALAMÁDAPOTREBNÉ PRÍSADY Kapusta, uhorky, cibuľa, paprika, čili papričky, Zelko, ocot, voda, cukor, soľ POSTUP PRÍPRAVY 0,5 kg uhoriek nakladačiek a 2 šalátové uhorky som nastrúhal na kolieska, 0,5 kg mrkvy som nastrúhal na jemnom strúhadle, 1 hlávku červenej kapusty, 0,5 kg mladej cibule, pol kila červenej papriky a 10 fialových čili papričiek bez zrniek som nakrájal na drobné slížiky. Všetko som dobre premiešal, natlačil do 6 litrového vedierka a cez sitko zalial vychladnutým, prevareným nálevom vyrobeným z 2 deci octu, 2 deci vody, 2 lyžíc soli alebo Vegety, 2 lyžíc cukru, 100 gramového balíčka Zelka. Nálevu stačí 4 deci, pretože zelenina pustí vlastnú šťavu. Vedierko som uzatvoril a odložil na tmavé miesto. Na druhý deň som čalamádu natlačil do pohárov aj s nálevom tak 1-2 cm pod horný okraj, uzatvoril viečkami a sterilizoval 20 minút pri teplote 85 stupňov. Poháre som nechal vychladnúť zabalené v deke. Z uvedenej dávky vyšli štyri 7-decové poháre a ešte niečo navyše. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >> |