končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 381-390) | << predošlé 1,.,34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Oravska plackaPOTREBNÉ PRÍSADY NA PLACKY:0,5kg zemiakov,1 vajce,3 struciky cesnyku,,sol,MCK(mlete cierne korenie),majoranku,hladku muku.NA MASOVU ZMES:1 cibulu,500g brav.stehna,200g oravskej slaniny,2 zelene papriky,4 paradajky,150g sampionov,sol,vegetu, MCK,cesnak,grilovacie korenie,horcicu,slahackovu smotanu a olej. POSTUP PRÍPRAVY PLACKY:Postruhane zemiaky zmiesame s ostatnymi surovinami a zo vzniknutej masy vyprazame placky na rozpalenom oleji.MASOVA ZMES:Cibulu si nakrajame na drobno spolu so slaninkou,orestujeme,pridame maso pokrajane na rezance,osolime,okorenime,pridame cesnak,horcicu a vegetu.Ked je maso orestovane,pridame nakrajanu papriku taktiez na rezance,paradajky a sampiony.Podusime asi 10minut a zahustime slahackovou smotanou,premiesame a touto zmesou si plnime hotove placky,prelozime a na zaver ozdobime postruhanym syrom a petrzlenovou vnatou. odporucam,je to vynikajuce a aj dost syte.Prajem dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kristina G. (kuko0211) ID 117721 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rezne - trošku inak - dajme tomu, že "sedliacke"POTREBNÉ PRÍSADY 10 rezňov - (alternatíva kuracie al. morčacie prsia), 2 veľké cibule, 25 dg kuracej pečene, 20 dg oravskej slaninky, soľ, mleté korenie, hladká múka, olej, bujón (alebo ak máte 4 dl vývaru). POSTUP PRÍPRAVY Bravčové karé vykostiť, nasoliť, nakoreniť. Jemne obaliť v hladkej múke. Dno pekáča pokvapkať olejom, na väčšie kúsky nakrájať cibuľu, na malé kocky slaninku a kuraciu pečeň a všetko rovnomerne rozložiť na vymastený (naolejovaný) plech.\r\nNa panvicu dať rozpáliť trošku oleja, mäsko v ňom narýchlo opiecť, aby si spravilo jemnú kôrku.\r\nNaukladať na vrstvu cibule,slaninky a pečienky. Zaliať vývarom alebo bujónom rozpusteným v 4 dl vody (alternatíva 1 ČL vegety namiesto bujónu). Takto zaliate, prikryť alobalom a dať piecť do rúry na 200°, po 30-40 min mäsko obrátiť na druhú stranu a dopiecť odokryté ešte cca 15-20 min. \r\nPríloha je vhodná dľa chuti - výborné aj s ryžou, aj so zemiakmi či tarhoňou... aj s chlebíkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 28.1.2010, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
ŽEBY DOBRÁ ČÍNA...veru čo dala chladnicka a bola z toho omacka jak v nasej oblubenej cinskej restauraciii.:+)POTREBNÉ PRÍSADY bravcove mäsko(plece alebo stehno), paprika pokrajana na male kusky, trochu oleja, arasidy na omacku-chilli omacka, kecup, trochu horcice, zmes korenia na cinsku kuchynu, sol, korenie. POSTUP PRÍPRAVY mäsko pokrajane na sliziky oprazime na oleji, zalejeme vodou a dusime, po chvili pridame oprazene arasidy, papriku a dusime kym masko neni mäkke, ak je treba podlievame vzdy trochu vody aby sa nevyparila, potom pridame chilli omacku, kecup a trosku horcice, sol a korenie, podla chuti davame pomer kecupu alebo chilli omacky a aj korenia, podavame s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) M K. (Kiwinka21) ID 101365 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pecene masko/PACOVANE/ na strapi sposob s pyre a cviklou!!!!POTREBNÉ PRÍSADY Rozoberiem tu len pecene masko snad zemiaciky kazdy zvladne podla seba :o)\\r\\nTakze preco podla mna?ja robim pecene masko z bravcoveho pekneho kusku pleca POSTUP PRÍPRAVY plecko umyjeme nakrajame na vacsie hrudky,dame do nadoby osolime viacej ,pouzijeme trosku cierneho korenia trosku sladkej cervenej papriky,okminujeme,dame aj par zrniek feniklu,dobre pocesnakujeme,nakrajeme slaniku na platky poukladame do nadobky s masom a zalejem e olejem,nechame do druheho rana odsatat,dame do jenskeho skla ,vylejeme aj pac v com sa maso pacovalo,aj tu slaninku pecieme na 200st kazdy podla svojej ryry cca ja hodku a pol ..................mnaaaaaam dobru chut \\r\\nMASO zastane vlacne stavnate a nevysusene.......................... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) viera p. (straposko) ID 50849 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.1.2010, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsko na burgundský spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčového stehna ( hovädzia roštenka), soľ, pestré mleté korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká,alebo 2 malé cibule, 1 paradajkový pretlak, bujón, 3 dcl kvalitného červeného vínka, 1 veľká hrsť sušených hríbov, olej, 2 lyžice hladkej múky, kúsok masla, voda POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch túto omáčku vám zaručene žiaden muž neofrfle :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 19.5.2010, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rezne s lečom-jednoduché a hlavne chutnéPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso(karé alebo stehno),2 poháre leča(250 ml),cibuľa,strúhanka,vajíčka-množstvo závisí od počtu kúskov mäsa(ja som spotrebovala 5,soľ a korenie POSTUP PRÍPRAVY Toto mäsko je nenáročné na prípravu a hlavne dobre chutí.Ak sa mi veľmi nechce vyvárať tak toto mám raz dva a výsledok je veľmi chutný a mäso je veľmi mäkučké.Tak poďme na prípravu: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 14.11.2016, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Domáca bravčová rolka z plieckaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pliecko, rýchlosoľ, vrecúško na tlačenku alebo iný sáčok POSTUP PRÍPRAVY 1 kg brav. pliecka zbavíme kože a naklepeme. Potrieme 25g rýchlosoli, stočíme do rolády a previažeme niťov. Necháme postáť 24 hod. v chlade. Roládu vložíme do vrecúška na tlačenku alebo iného sáčku a varíme 2 hodiny. Po uvarení vyberieme zo sáčku, odstránime niť a posypeme gril. korením. Podávame vychladené na obloženú misu alebo aj teplé ako hlavné jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Iveta P. (ivetpm) ID 80819 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 24.5.2010, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Panenka v pomarančovo - zázvorovej marinádePOTREBNÉ PRÍSADY cca 0,5 kg bravčovej panenky, kôra a šťava z jedného pmaranča, cca 2 cm postrúhaného čerstvého zázvoru, 1 PL medu, soľ POSTUP PRÍPRAVY Výborné, jemné mäsko z exotickým nádychom...:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) andrea o. (hillary) ID 61659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 15.12.2014, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*Kolienko pre zdravie*POTREBNÉ PRÍSADY 3 bravčové kolienka,3 cibule,2hlavy cesnaku,rasca,soľ,4dcl vody,kyslá kapusta, POSTUP PRÍPRAVY piekli sme na Silvestra na večeru a prsty sme si oblizovali aké to bolo mňáááám!!!A návšteva tiež. Tak sme sa do toho pustili,že som ledva stihla odfotiť to posledné. postup v obr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Monika M. (Michalikova) ID 76425 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.1.2010, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Ako varit udene masoPOTREBNÉ PRÍSADY - udene maso - hrniec - voda - podla chuti sol, cele korenie rozneho druhu, bobkovy list POSTUP PRÍPRAVY Mozno to mate v malicku, no mozno tym co zacinaju s varenim, tento navod pomoze. Ja sama tento rok tiez vselico robim prvy raz a kedze som chcela mat este na velku noc paradne udene vygooglila som tento postup a musim povedat ze je uplne super! Kupujeme v osvedcenom masiarstve udene bravcove stehno, ktore je krasym plnym kuskom maska. Varim ho podla tohto pravidla a musim povedat, ze je fakt uzasne. Krasne ruzove a stavnate! Varila som aj tento tyzden a nepridala som vobec nic, len som ho proste uvarila vo vode bez dalsieho ochutenia. To ale zalezi len na Vas ako ste zvyknute. A je proste mnam! Z vyvaru varieva moja polovicka "udenu polievku" (prida zeleninku, zemiaky a ryzu - recept na ceskom MMB) a ta je tiez uplne super! Kopia zo stranky, pod tym link na original: V prvom rade si údené odvážime, pretože podľa hmotnosti určíme čas varenia mäsa. Platí pravidlo, že koľko mäso váži, toľko hodín sa varí. (Napríklad 1,5 kg mäsa sa bude variť 1,5 hodiny alebo 90 minút.) Ak má mäso sťahovaciu sieťku, menšou vareškou ju uvoľníme od mäsa, pričom ju ponecháme na mäse. Ak sieťku neuvoľníme pred varením, sieťka sa nám do neho často zavarí a pri sťahovaní budeme so sieťkou strhávať aj kusy mäsa. Takto pripravené údené vložíme do vriacej vody, počkáme kým začne opätovne vrieť a varíme silným varom 2-3 minúty - väčšie kusy a šunky s kosťou 5 minút. Týmto obvarením sa nám mäso "zatiahne", šťava zostane vnútri a nebude sa z mäsa nadmerne vyvárať. Po obvarení teplotu stiahneme a udržujeme na 80-85 stupňov do konca varenia. Po uvarení mäso vytiahneme, stiahneme sieťku a ostrým nožom nakrájame ak chceme mäso konzumovať teplé, alebo necháme do druhého dňa vychladnúť ak ho chceme použiť napr. na obložené misy. Bude krásne prefarbené a šťavnaté. http://recepty.netcabinet.net/stranky/udene_maso_varenie.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Andrea B. (Godzillka) ID 34483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.1.2019, 6:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 381-390) | << predošlé 1,.,34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,.,80 ďalšie >> |