. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 321-330)<< predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Gordon blue,falešný



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého krůtího masa(může být i jiné),,2 lžíčky vegety(jiné koření,ale jemné),,1smetanu ke šlehání,,sýr na plátky,,šunka na plátky,,trojobal(hladká mouka,rozšl.vejce s 1lžící mléka,strouhanka)nebo obalit jen ve strouhance

POSTUP PRÍPRAVY

Z mletého ,koření a smetany si vyšleháme směs.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alča M. (Anemonka) ID 25126 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Bôčiková roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5kg prerasteneho bravč.bocika, 250g sladkej smotany, 150g sunkovej salamy, 7 vajec, 2 kapie cerstve al.sterilizovane, stipka muskat.orecha, lyzica vegety, olej, cierne korenie, majoran

POSTUP PRÍPRAVY

Do mleteho masa pridame smotanu, korenie, majoran, muskat.orech, vegetu, sol. Masu prepracujeme a nechame odlezat na 24hod. v chladnicke. Na druhy den masu rozotrieme na alobal navrch dame sunku, prazenicu z vajec, kapiu a petrzlenovu vnat. Pomocou alobalu zavinieme prelozime do pekaca a dame piect. Cca 40min. Ja som to najskor nechala zakryte alobalom a potom tesne pred koncom som odokryla aby sa to upieklo pekne do cervena. Nakrajame na chutne platky a podavame so zemiakovym pyre alebo zemiakovo-cibulovym salatom ako ja :)
Bruuu chut!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Adriana G. (adkap) ID 606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.12.2007, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Čevabčiči



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso z pliecka * soľ * mleté čierne korenie * vajce * cibuľa do mäsa * strúhanka * cibuľa na tanier * horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté mäso pokrájame a zomelieme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, cibuľu a vajce. Dôkladne premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou. Z masy vyformujeme valčeky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme v rozpálenom tuku. Hotové čevabčiči podávame s varenými zemiakmi, narezanou cibuľou a horčicou. Brú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 28.1.2016, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zbojníkov mešec



POTREBNÉ PRÍSADY

Palacinky: pol hrnčeka hladkej múky, pol hrnčeka mlieka, 1čl bazalky, sol
Plnka: Klobáska, oregano, granulový cesnak, 1pl kečupu, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Uvedené množstvo je na 2 kusy. Ak niekto chce, môže k plnke pridať aj mrazenú zeleninu a slaninku. Celá príprava aj s umytím riadu trvá pol hodinu. AKo príloha zemiaky na všetky spôsoby :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jana F. (Toluf) ID 5651 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2013, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pastiersky koláč - Shepherd´s Pie



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/3 sáčku mrazeného hrášku, 6 veľkých šampiňónov, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 lyžičky Wonchesterovej omáčky a 2 lyžičky solamylu, zemiaky ( 6-7 väčších), mlieko, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu.
Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min.
Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl.

Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom.

Robila ho moja sestra Mária, recept má z anglicka a bol naozaj super.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 18.4.2012, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

HOLUBKY alebo Plnený kapustný list - veľká dávka - pre Evu S



POTREBNÉ PRÍSADY

Plnený kapustný list – veľká dávka

Potrebujeme:
1 hlávkovú kapustu/ česky zelí/, 1 kg kyslej kapusty/ zelí/, 1 kg bravčového pliecka,
300 g ryže, 3 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegeta, červená mletá paprika/ kyslá smotana/

POSTUP PRÍPRAVY

Plnený kapustný list – veľká dávka

Potrebujeme:
1 hlávkovú kapustu/ česky zelí/, 1 kg kyslej kapusty/ zelí/, 1 kg bravčového pliecka,
300 g ryže, 3 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegeta, červená mletá paprika

POSTUP:
Hlávkovú kapustu obaríme, tzv. necháme zovrieť vodu, vložíme kapustu, necháme nech zmäknú listy a vyberieme. Oberieme listy veľmi tvrdé časti nepoužijeme alebo vyrežeme. Uvaríme ryžu – ja to robím tak, že nechám zovrieť dostatok osolenej vody a do nej dám omytú ryž a uvarím ako cestoviny, pomelieme mäso a zmiešame s vajíčkami a ostatnými koreninami. Kyslú kapustu umyjeme vo vode a dobre vyžmykáme. Do veľkého hrnca dáme kyslú kapustu naspodok, potom naplníme kapustové listy plnkou z mäsa, ryže a korenín/ak sa nám zdá, že je plnka riedka pridáme strúhanku, ak je naopak tuhá zriedime horčicou alebo kečupom. Naukladáme naplnené listy na kyslú kapustu a takto ukladáme, ale nakoniec dáme navrch kyslú kapustu, podlejeme 0,5 l až 1 l vody a posypeme troškou vegety. Keď je všetko skoro uvarené, urobíme zápražku, ktorú tiež trošku ovegetíme a postupne pridávame do hrnca po bokoch. Alebo zalejeme kyslou smotanou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Ľubica R. (porfin) ID 23018 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.2.2009, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

HOLUBKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Prosím Vás maminky ze Slovenska.Jestli by jste některá neměla recept na HOLUBKY mělo by to být maso s rýží zabalené v zelném listě.Manželovo rodiče pocházeli ze Slovenska Sobrance a tam se to hodně vaří.Kdyby jste měli recept budu za něj moc ráda.

POSTUP PRÍPRAVY

MOOOC prosím!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva S. (pudlice) ID 26626 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 10.7.2009, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mleteho mäsa,2,5 dcl mlieka, cesnak,vegeta,koreniny podľa chuti, strúhanka,klobása,alebo Niva+kysla smotana,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso zalejeme mliekom,pridáme roztlačený cesnak a sol a poriadne premiešame.Ráno pridáme vegetu a podľa chuti ostatné korenie ,ktoré používame.Čistú utierku namočíme do vody,rozprestrieme na stôl a posypeme strúhankou,rozložíme mleté mäso na takú šírku, aký máme pekáč. Na masu dáme nasekanú klobásu,alebo Nivu vymiešanú so smotanou.Zrolujeme a snažíme sa to preniest na vymastený plech.Pečieme asi tak 1 hodinku.Mne sa vyplatilo keď som robila 2 menšie rolády,potom sa lepšie prenášali na plech.
Je tu neuveriteľné ale tá roláda naozaj drži pokope aj bez vajíčka.Dá sa jesť za tepla,ale aj na studeno sa daju rezať pekné tenké plátky na obloženú misu. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Natália F. (thera) ID 3268 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Chilli con carne - texaské ragú



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g väčšej fazule,
2 cibule
4 lyžice oleja
400g mletého hovädzieho mäsa (aj s bravčovým je dobré, dokonca skúšali sme to aj so sójovou drťou)
4 paradajky, alebo 4-5 lyžíc paradajkového pretlaku
soľ, mleté čierne korenie, 1-2 špicaté feferóny, mletá červená paprika
1 dl červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

a ideme na to:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Katarina D. (kacenka78) ID 10237 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.8.2009, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapekaný kel s mletým mäsom a ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

kel, mleté, mäso, ryža, soľ, vegeta, rasca, čierne korenie (alebo akékoľvek, ktoré obľubujete), cesnak, trošku kečupu, vajíčka, mlieko alebo smotana, olej

POSTUP PRÍPRAVY

1. Uvaríme, vlastne udusíme si klasicky ryžu.
2. Mleté mäso si orestujeme na oleji, pridáme soľ, korenie, cesnak (buď rozdrvený alebo na plátky - to je jedno), tochu kečupu a podlejeme troškou vody - udusíme.
3. Kel sa pokrája na kúsky a dá do osolenej vody s rascou - varíme tak max. 5 minút, nech len trošku zmäkne.

Zoberieme plech (používam silikónový, pri normálnom by som doporučovala ho vymastiť a vysypať strúhankou) a na spodok dáme zmäknutý kel, naň ucapkáme mleté mäsko a navrchu dáme ryžu, dobre popritláčame rukou. V nádobe si rozmiešame vajíčka s mliekom ( alebo smotanou) a vegetou. Túto zmes vylejeme na ryžu, ono to posteká pekne dole až ku kelu, a dáme zapiecť.

Je to fantastické.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Alexandra O. (Alexa11) ID 4164 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.10.2016, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 321-330)<< predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu