. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 301-310)<< predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Zapekané guľky Toscana-jednoduché



POTREBNÉ PRÍSADY

400g mletého mäsa (hov.+bravč), korenie na špagety, soľ, čierne korenie, malá cibuľka, strúčik cesnaku, lyžička horčice, 1 mozzarella. Na omáčku: paradajková polievka v sáčku, 300ml smotany na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

do mletého mäsa primiešame prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú guľku položíme plátok mozzarelly (nemusí byť). Nakoniec podlejeme omáčkou, ktorú sme urobili zmiešaním smotany s polievkou. Zapekáme v trúbe pri teplote 200°C (teplovzd. 175°C) 25 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 501 návštěvníkov)

Beata B. (betussa) ID 28005 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (135) posledné: 20.10.2017, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

GEMISTES



POTREBNÉ PRÍSADY

5 velkych paprik (taky tvar aby stali v pozore na plechu)
5 velkych rajcin,mensie baklazany,cukiny ak chcete
400 - 500g mleteho hovadzieho masa
2 cele vajcia,cibula,sol,petrzlenova vnat
cierne korenie,olej,3/4 hrnceka ryzi,parmezan,struhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si vsetku zeleninu dokladne umyjeme a odrezeme klobuciky aj so stopkou spolu.Z paradajky,z cukiny a baklazanu vydlabeme vnutrajsi obsah do jednej misky vsetko mozme dat spolu.Do plechu ukladame ako vojacikov vedla seba paradajku,papriky,cukiny a baklazan.Nicim zatial nepodlievame.Do inej vacsej misy vlozime mlete maso.Pridame k nemu 2 kompletne vajicka,nakrajanu cibulu,a napokon vnutrajsok,vydlabanu zmes zo zeleniny.Pridame k tomu sol,cierne korenie,petrzlenovu vnat (niektore grecke gazdinky pridavaju aj hrozienka)Vsetko spolu dobre premiesame najlepsie rukou.Potom to trochu opecieme na rozpalenej panvici a pridame k tomu 3/4 pohara surovej ryze.Kym nechiti color.Zlozime z ohna a nechame trochu vychladnut.Nasleduje naplnanie zeleniny touto zmesou.Po naplneni posypeme kazdy vrch zeleniny trochou parmezanu a prilozime spat klobuciky ktore sme na zaciatku odrezali.Vlozime ich do vyhriatej rury.Zeleninu podlejeme trochou oleja a poharom vody.Vrch posypeme struhankou.Pecieme na 170'C asi 40-45 min.Upecene vyberieme z rury a prikryjeme plech na 10 min cistou utierkou.Vyborne chuti s FETOU!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika P. (monikaki) ID 34541 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

ORIGINALNA GRECKA MUSAKA



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g zemiakov,2 baklazany,4 cukiny,600g mleteho masa(hovadzieho),olej,bazalka,sol,cierne korenie,muskatovy orech,struhany syr,struhanka,skorica
BESAMEL: 5 PL vody,muka,citronova stava(do citr.stavy pridame trochu cierneho korenia,sol,muskat.orech)2 zltka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si ocistime a nakrajame na kolieska.Baklazan,umyjeme neosupeme iba odkrojime stopku a nakrajeme ho pozdlzne tak isto aj cukiny.
Nachystame si panvicu s olejom,potom ako sa olej rozpali oprazime v nom zemiaky,trochu do ruzova,aj baklazan aj cukinu(vsetko zvlast ale v tej istej panvici)Do mleteho masa pridame koreniny(bazalku,sol,cierne korenie,muskat.orech)podla chuti.Trochu to vsetko opecieme na oleji aby to chytilo farbu.Pripravime si zapekaciu misu.A vrstvime.Najprv polku opecenych zemiakov na to vrstvu-polku baklazanu-tretia vrstva cukiny.Na to rozdelime polku mleteho masa ktore sme si opiekli v panvici.Potom na maso znova druhu polku zemiakov,druhu polku baklazanu a druhu polku cukin a zvysnu zmes mleteho masa.Cele to pocakame trochou olivoveho oleja.Teraz si pripravime BESAMEL.Dame zovriet 5PL vody.Zlozime z ohna a pridame muku za staleho miesania metlickou,potom citr.stavu aj s koreninami,Besamel musi byt tak akurat ani riedky ani ako malta.Nakoniec pridame 2 zltka a trochu to vsetko premiesame na miernom ohni.Na suroviny v pekaci rozdelime rovnomerne struhany syr,potom rovnomerne rozdelime besamel a posypeme struhankou a na zaver velmi jemne skoricou.Pecieme vo vyhriatej rure na 160 - 170'C cca 1 hodinu.Po upeceni vyberieme z rury,nechame vychladnut.Najprv krajame nozom- - - - a potom este raz---------.
Greci jedia musaku zasadne z bielim chlebom-cerstvym a na kvanta,ale ja si myslim ze je to potom uz TOO MUCH.DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Monika P. (monikaki) ID 34541 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2008, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Jednoduché lasagne s mletým masom bez predvárania.



POTREBNÉ PRÍSADY

Omáčka: 500 g mletého bravčového (hovädzieho)mäsa, 1 väčšia cibuľa, 1 paradajkový pretlak cca 150g,( začala som pridávať uvarenú rozmixovanú koreňovú zeleninu - mrkva, zeler, petržlen- vrelo odporúčam!) 2 strúčiky cesnaku, oregano, čierne korenie, soľ, rasca. Bešamelová omáčka: kúsoček masla, 2 PL hladkej múky, 2 dc mlieka, 1 kyslá smotana 200 g, ( v pohode stačí len tá smotana, a na chuti neubere) 5-6 plátov lasagni ( kupujem to velke balenie v tescu), syr na postrúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. cibuľku nadrobno nakrájame, podusíme na troche oleja, ( naozaj čo najmenej, lebo potom su mastne), popražíme mäsko, ochutime rascou, čiernym korenim, solou, oreganom, nechame asi 10 min dusiť s trochou vody, pridame pretlak, a dolejeme vodou (aj 2 dcl), omačky treba viacej, takze netreba šetriť, voda potom nasiakne do lasagni, necháme prevreť. Po odstavení pretlačíme cesnak, premiešame. Necháme bokom. Omáčka by mala mať výraznejšiu chuť.

2. Zapneme rúru na 200 stupnov, nech už máme pripravenú.

3. Urobíme bešamel. Rozpustíme trošku masla, ja dávam tak 1,5 cm pasik z klasickeho osminkového masla, poprášime múkou, popražíme cca 2 minutky, zalejeme mliekom, a metličkou miešame až do varu, omáčka nám pekne zhustne. Odstavíme a následne pridáme kyslú smotanu. Metličkou rozmiešame nahladko.

4. Bešamel opatrne nalejeme do prvej masovej omáčky a dokladne zamiešame. Tento krok sa robi už bez varenia.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)

Silvia K. (sisina) ID 9063 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 12.1.2014, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

KEBAB so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté mäso,väčšie paradajky,väčšie cibule aj zemiaky,baklažán alebo cuketa,soľ,saturejka alebo čubrica,cesnak,mčk,mletá č.paprika,kapustné alebo hroznové mladé listy,vlažná voda,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Množstvo sa riadi podľa počtu stravníkov a koreniny pridáme podľa chuti.Mleté mäso zmiešame s koreninami a necháme odležať.Zeleninu,okrem listov, si pokrájame na kolieska,ked máme baklažán tak ho posolíme aby pustil vodu.Do pekáča dáme naspodok listy a začneme ukladať postupne vedľa seba ,tak ako keby sme to napichovali na ražeň.Z mäsa si vytvoríme okrúhle placky veľkosti nakrájaného baklažánu,ale nie moc hrubé a začneme: baklažán,cibuľa, mäso, paradajka,zemiak.Takto pokračujeme až po kraj pekáča a začneme odznovu.Vyplníme celý pekáč,vo vlažnej vode rozmiešame všetky koreniny,ktoré sme pridávali do mäsa,trochu oleja,rozmiešame a polejeme s tým pripravené mäso so zeleninou.Pečieme 45-50 minút pri 180°C prikryté,no pred koncom odkryjeme a necháme dopiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Kubánské picadillo



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mletého masa, 3 stroušky česneku, 1 cibule, 1 paprika, oregano, drcený kmín, 3 lžíce rajského protlaku, 10 oliv, 3 brambory, 8 kuliček nového koření, 2 vejce natvrdo, bobkový list, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji osmáhneme cibulku, česnek a pokrájenou papriku.Přidáme rajčatový protlak, oregano a kmín.Zalijeme trochou vody.Vhodíme bobkový list a nové koření.Dusíme 5 minut. Poté přidáme maso, 1/2 litru vody a olivy.Pod pokličkou dusíme 20 minut.Pak vmíchame brambory.Ty předem oloupeme, pokrájime na kostky a dozlatova osmáhnem na oleji.Směs ještě podle chuti osolíme a dusíme 10 minut.Nakonec přidáme na 8 dílu rozkrájené vejce a pár lístku bazalky pro zvýraznění chutě.Podáváme s rýží.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zdenka R. (zdena1703) ID 34372 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

švajčiarske pečeňové halušky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl.muky, 2 vajcia, 1CL soli, majoranka, 350g posekanej alebo mletej pecene, petrzlenova vnat, struhanka, maslo, ml.cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.9.2010, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

...mäsovo-brokoličkové guličky ....:-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso(bravčové+hovädzie)asi 0,5kg,brokolica(čím viac,tým lepšie),2 vajíčka,cibuľa,strúhanka cca 100g,majoránka,mletý kmín,soľ,mleté čierne korenie,(prípadne podľa chuti každého)

POSTUP PRÍPRAVY

Ak ani vaši hladoši nechcú jesť zeleninku,stačí ju len primiešať do mäska a spapajú všetko:-))).Výborné je to aj s karfiolom,karelábom a pod...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.10.2013, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Veľkonočný pečený syrek - ako ho robí babka



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g bravčové mäsa z pliecka * 10 vajec * 4 žemle * pol kocky droždia * mlieko * hladká múka * olej * strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

1. deň: Nakrájame si žemle a rozšľaháme vajíčka. Vajíčka zmiešame s nakrájanými žemľami a necháme odstáť do ďalšieho dňa. Tiež si uvaríme mäso a necháme ho vychladnúť.
2. deň: Mäso zomelieme. Pridáme ho k rozmočeným žemliam s vajíčkami, ochutíme soľou a korením. Pridáme kvások, ktorý si pripravíme z mlieka, hladkej múky a droždia. Poriadne premiešame a dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáče. Povrch uhladíme a potrieme olejom a jemne posypeme strúhankou. Upečieme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.3.2010, 0:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Veľkonočná plnka - mäsový syrek



POTREBNÉ PRÍSADY

600g bravčového mäsa, 6-8 žemlí, 10 vajec, 1 kocka droždia, trochu mlieka a cukor na kvások, soľ, ml.čierne korenie, petržlenová vňať, cibuľa, cesnak, trochu vývaru zo šunky

POSTUP PRÍPRAVY

kuk do obrázkového postupu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2016, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 301-310)<< predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu