. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 301-310)<< predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Balzamikový bôčik s karamelizovanými jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg vykosteného, krásne prerasteného bôčika bez kože, 175 g tmavého trstinového cukru + 2 PL na jablká, 125 ml balzamikového octa, 2 strúčiky cesnaku, morská soľ, čierne korenie, 2 - 4 jablká

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavá, ale veľmi chutná kombinácia. Balzamiko spolu s cukrom urobia v rúre na bôčiku úžasne chutnú, chrumkavú, skaramelizovanú kôrku. Odporúčam všetkým, ktoré sa neboja experimentovať ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.7.2010, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

REZNE S LUNEXOM


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravčového masa, 2 ks lunexu, soľ, mčk, vegeta, 2 vajcia, 2 zemiaky, hl. múka, 250ml šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Maso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme.Potrieme z jednej strany lunexom.Postrúhané zemiaky zmiešame s vajcami a primiešame toľko múky, aby vznikla stredne hustá hmota, do ktorej namáčame.V rozpálenom oleji vyprážame /najskôr zo strany potretej lunexom/. Do hrnca dáme trošku oleja, vypražené rezne poukladáme na dno, podlejeme vodou a zalejeme šľahačkou.Na miernom ohni /na platni/ dusíme, kým šľahačka nevsiakne do masa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Klaudia M. (kajatt) ID 146065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.1.2011, 10:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Moravský vrabec



POTREBNÉ PRÍSADY

vepřové plecko a bůček, sádlo, 2 větší cibule, 5 str. česneku, kmín, sůl, hladká mouka

POSTUP PRÍPRAVY

Maso pokrájíme na větší kousky, cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a pečeme při 200°C. Po upečení maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem nebo zelím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.6.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Obrátené rezne....***



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe...

POSTUP PRÍPRAVY

:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 14.10.2012, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Brav. mäso zapekané so zemiakmi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Čo potrebujeme: 60 dkg bračové karé alebo stehno, 1 kg zemiakov, cibuľa, soľ, paprika, čierne korenie, vegeta, vorchestrová omáčka slanina, lečo, smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne naklepeme, posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a vorchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu.
Zemiaky očistíme a nakrájame na 0/5 cm krúžky.
Misu z jenského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliečok z cibule, mäso a tenkú vrstvu leča.
Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky.
Na vrch dáme tenké prúžky slaniny.
Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu, potom odkryjeme polejeme kyslou smotanou a necháme zapiecť asi 15 min. Podávame so zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Katarína Š. (maxbb) ID 97468 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Maďarská špecialita Brassoi - pozor prudko jedlá!!!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g panenky (ak nemáte tak karé, alebo stehno), 2 stredne veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, čierne korenie, mletá červená paprika, pol dl bieleho vína, 5 lyžíc oleja, 500g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíma do sklovita, pridáme mäso nakrájané na 1-2cm veľké štvorčeky, smažíme do siva, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku, prilejeme trochu vody. Dusíme chvíľu, pridáme korenie, mletú papriku. Keď sa voda odparí zalejeme masu vínom, pridáme druhú polovicu pretlačeného cesnaku.

Zároveň opečieme do mäkka zemiaky pokrájané na malé kocky, alebo usmažíme hranolky.

Keď je mäso hotové, zmiešame ho s opečenými zemiakmi , 2 minúty spolu dusíme a podávame . Alebo mäso podávame s hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.1.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové kare, soľ, mleté čierne korenie, vajcia, hl.múka, strúhanka, olej, 1 kocka masoxu, lečo.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme ho v štvorobale (múka, vajce, strúhanka, múka) a vypražíme na oleji. Výpek nalejeme na plech a nato poukladame mäso. Kocku masoxu rozpustíme v pol litra horúcej vode a zalejeme ním mäso. Navrch dáme lečo. Prikrijeme alobalom a dáme do rúry asi na 30 minút. Podávame z hranolkami alebo zemiakovou kašou. Sú dobre šťavnaté.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

Helena F. (Helka5) ID 83938 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 7.5.2016, 19:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Segedín



POTREBNÉ PRÍSADY

500g vepřové plece, 500 g kysaného zelí, 1 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 2 lžičky mleté papriky sladké, špetka mleté papriky pálivé, drcený kmín, 250 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky

POSTUP PRÍPRAVY

Na sádle orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme maso a opečeme. Osolíme, okořeníme a ještě chvíli opékáme. Až maso pustí šťávu, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme zelí, promícháme a dusíme do úplného změknutí. Až je maso i zelí měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, promícháme a chvíli povaříme, než se začne oddělovat tuk.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2010, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové maso s talianskou omáčkou a mrkvou



POTREBNÉ PRÍSADY

* 700g br.maso * 1 rajč.pretlak /100g/ * 4 PL kečup * 1 PL horčica * 1 veľká cibuľa * 3 strúčiky cesnak * 3 stredné mrkvy * 1 suš.chilli paprička * vegeta * bazalka * .......... aidam /al. parmezán/ na postrašenie hotového jedla

POSTUP PRÍPRAVY

chutné, rýchle a voňavé ....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 7.11.2010, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

HRBATÉ MASO


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička (ja som použila karé) nakrajaná na plátky asi tak 600 g,4ks žampiony, 1 cibula, 10 dkg šunky, 4 rožky - použila som grahamové, 2 dcl mlieka, 2 vajcia, soľ, mlete čierne korenie, cesnak, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme, nasolime a naukladáme do zapekacej misy nahusto vedľa seba, podlejeme vodou a dáme zakryté do rúry na 200 stupnov asi na 20 minut. Medzitým si na oleji osmahneme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme nakrájané žampiony a šunku a chvílu podusíme. Nakrájame si na kocky rožky, zalejeme ich mliekom, pridáme vajíčka a žampiónovú zmes, osolíme a pridáme podľa chuti korenie, cesnek a petržlenovú vňať. všetko dobre premiešame. vyberieme z rúry predpečené mäso a zmesou ho celé potrieme tak aby bolo zakryté. znovu dáme do rúry zakryté dopiecť už len na 180 stupnov na dalsich 40 minut. na konci už len na chvílku odokryjeme aby sa chytila kôrka:-)
recept pochádza z www.toprecepty.cz. trosku som ho upravila. kto ma zaujem moze skusit original.
dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Dana B. (salonuska) ID 59366 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.6.2010, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 301-310)<< predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu