. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 301-310)<< predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

3far.cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 400 g kr. cukru, 4 vajíčka. 180 ml rastlinného oleja, 5 ml vanilkovej esencie, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL soli, 240 ml mlieka, farebné jedlé pasty alebo potravinárske farbivá (ružová, biela, čierna). Na prípravu krému budeme potrebovať: 1 balíček vanilkového pudingu, 300 ml mlieka, 1 maslo alebo palmarin, 6 PL pr. cukru, ružové farbivo, marcipán.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Pomocou mixéra si v miske rozšľaháme olej, vanilku, prášok do pečiva, cukor a múku so soľou. Pridávame po jednom vajíčku a dôkladne mixujeme. Pomaly pridávame mlieko a stále mixujeme na nízkych otáčkach, až do chvíle, kým sa nám hmota pekne nespojí. Cesto si rozdelíme na 3 časti. Do jednej si pridáme bielu farbu, do druhej ružovú a do tretej čiernu. Pripravíme si formu na pečenie, do ktorej sme si vložili papier na pečenie a začíname vrstviť farebné cestá. Priamo do stredu formy, pomocou lyžice, vložíme biele cesto, naň do stredu dáme lyžicu čierneho cesta a do čierneho cesta vložíme lyžicu ružového cesta. Opakujeme postup až dovtedy, kým sa nám cesto neminie. Dáme piecť do trúby cca 35-40 minút. Pomocou špáradla otestujeme, či máme korpus upečený. Spoznáme to vtedy, keď na špáradle neostane žiadny kúsok cesta. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém. Puding si uvaríme a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom si vymiešame do krémovej hmoty a postupne doň pridávame vychladnutý puding.

Vychladnutý korpus si rozdelíme priečne na polovicu a naplníme krémom. Prikryjeme druhou polovicou a vrch tiež natrieme krémom. Trochu krému zafarbíme pomocou ružového farbiva a vytvoríme si ozdobné guličky pomocou cukrárskeho vrecka na spodnú časť torty.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

strúhaný s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla,\r\n350 g kr. cukru,\r\n500 g jemného tvarohu,\r\n1 balíček vanilkového cukru,\r\n400 g hladkej múky,\r\n4 vajíčka,\r\n100 g kyslej smotany,\r\n4 PL kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:\r\n\r\nMaslo v izbovej teplote zmiešame so 150 g kr. cukrom a poriadne rozšľaháme.\r\n\r\nDo vyšľahaného masla pridáme múku, kakao a dôkladne premiešame. Hmotu si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na papierom vystlanú formu na pečenie.\r\n\r\nV miske si rozmiešame tvaroh so zvyšným cukrom, vajíčkami a kyslou smotanou. Pridáme vanilkový cukor a 3 PL hladkej múky.\r\n\r\nPripravenú tvarohovú plnku navrstvíme na čokoládový korpus.\r\n\r\nRovnomerne si navrstvíme druhú polovicu pripraveného cesta.\r\n\r\nTvarohovú tortu pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 stupňov približne 45 minút. Upečenú tortu necháme vychladnúť, nakájame na rezy a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PUDINGOVý POHáR S DAžDOVKAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:\\r\\n- 220 g hladkej múky\\r\\n- 130 g rastlinného tuku Hera\\r\\n- 80 g práškového cukru\\r\\n- 1 lž. kakaa\\r\\n- 2 žĺtky\\r\\n\\r\\nPuding:\\r\\n- 5 dl mlieka\\r\\n- 1 balenie čokoládového pudingu\\r\\n- 80 g cukru\\r\\n- 40 g tmavej čokolády\\r\\n- 20 g rastlinného tuku Hera\\r\\n\\r\\nPudingový karamel:\\r\\n- 100 g cukru\\r\\n- 1 balenie vanilkového pudingu\\r\\n- 4 dl mlieka\\r\\n- 20 g rastlinného tuku Hera\\r\\n\\r\\n

POSTUP PRÍPRAVY

Leto sa nesie v znamení detských osláv a party. Najlepšie je pre tieto príležitosti pripraviť veľa malých porcií všetkých možných dobrôt. Krtkov pohár deti milujú, tak sa do neho hneď pustite!\\r\\n\\r\\n.
Všetky suroviny okrem žĺtkov zmiešajte v mise. Následne vmiešajte žĺtky a vypracujte cesto.\\r\\nTo vyvaľkajte na múkou poprášenej doske a pečte ho na 180 °C cca 25-30 minút. Akonáhle cesto vychladne, rozdrobte ho na kúsky. Pripravte čokoládový puding tradičným spôsobom. Heru a kúsky čokolády vmiešajte až nakoniec. V kastróliku roztavte cukor, zrieďte 1,5 dl vody a vytvorte karamel.\\r\\nZmiešajte dohromady vanilkový pudingový prášok a mlieko a pridajte ho do teplého karamelu. Nakoniec opäť vmiešajte Heru. Vrstvite do sklenených nádob a navrch oba pudingy a navrch dajte rozlámané cesto. Môžete ozdobiť gumovými dážďovkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškový/jABLKOVý/KOLáč S TVAROHOM-MNAAAM



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: - 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť - 70 g cukru múčka - 2 žĺtky - 220 g hladkej múky Na náplň: - 500 g tvarohu - 3-4 hrušky - 1 vanilkový cukor - 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť - 50 g cukru múčka - 3 vajcia - kôra z jedného citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto zmiešajte múku, Heru maslovú a cukor múčku vo veľkej mise. Pridajte žĺtky a vytvorte cesto. Na doske poprášené múkou vyvaľkajte cesto podľa veľkosti vašej formy. Formu vymažte tukom a vysypte múkou, vložte do nej cesto. Tvaroh zmiešajte s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Vyšľahajte Heru maslovú s polovicou cukru a žĺtkami tak, aby vznikla krémová hmota. Bielky vyšľahajte so zvyšným cukrom. Zmiešajte obe zmesi s pripravenou tvarohovou zmesou a rozotrite na cesto. Hrušky ošúpte a vykrájajte jadrovníky. Rozkrojte ich na polovice a vtlačte do tvarohovej zmesi. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C približne 40 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčeková špaldová bábovka - zdravá a sladká dobrotka s minimom kalorií :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky hladkej špaldovej múky, hrnček práškového cukru (ja používam od značky Birchsugar - má o 40% menej kalórií ako bežný cukor), hrnček nízkotučného acidofilného mlieka, 2 vajcia, 2 PL kokosového oleja, vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, štipka soli, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Múku si preosejeme do nádoby, postupne pridáme všetky ostatné ingrediencie a vypracujeme si cesto na bábovku, ak by cesto bolo veľmi husté, pridajte viac acidofilného poprípade obyčajného mlieka. Formu vymazať kokosovým olejom a naplniť cestom. Ja som si z cesta nechala trošku v nádobe a primiešala som k nemu kakao a následne som kakaové cesto naliala do formy. Rúru si vyhrejeme na 170 stupňov a pečieme cca 40-45 minút. Špajglou skúsime pichnúť do cesta či sa nelepí, ak sa nelepí...bábovka je hotová. Prajem dobrú chuť ! :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva L. (MACbeauty) ID 219858 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

***Fialová BUBLANINKA ***



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček polohrubej múky 1/2 hrnčeka oleja 1/2 hrnčeka cukru kryštálového 3 vajíčka 1 biely jogurt (250ml) 1/2 sáčku kypriaceho prášku/ prášku do pečiva\ Ostružiny černicové (černice- 200g ) Slivky (10 kusov) Hrozienka sušené čokoláda mliečna

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady okrem ovocia zmiešame v miske.
Mixérom/ metličky / vrtuľky- vymiešame do hladkého tekutého cesta.
Necháme v miske (nech dýcha :-))
Do zapekacej misy (keramickej/ na pekáč s teflonovým okrajom) poukladáme hrozienka, ktoré predtým plávajú vo vode asi 10 min. aby zmäkli.
Na ne poukladáme pokrájane slivky na osminky
Po slivkách nastrúhame čokoládku. Keď vám kúsok nedostrúhanej kocky vypadne na ovocie, nevadí, niekto bude mať sladší deň ako ostatní :-)
Na vrch posypeme černicami.
Celú ovocnú kreatúru polejeme cestom, ktoré sa už nadýchalo- efekt nie je viditeľný (nečakajte zmenu), len sa cesto cíti lepšie :-)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dantim S. (DANTIMshop) ID 304374 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Raňajkový fitness koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce 2 PL instantnej raňajkovej kaše - ja som mala z Dm - Alnatura mandľovo - medová, alebo jemné ovsené vločky 1 PL mandľového masla 2 PL mlieko - kravské alebo mandľové 1/2 banánu 1/2 ČL prášku do pečiva škorica štipka soli všetky vaše obľúbené raňajkové ingrediencie: sušené ovocie, oriešky, kúsky horkej čokolády...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie premixujeme ponorným mixérom a vytvoríme hladké cesto. Pridáme podľa chuti sušené ovocie, oriešky alebo čokoládu. Môžeme aj dosladiť medom alebo hnedým cukrom, ale vďaka banánu bude cesto sladké. Vylejeme do šálky a vložíme do mikrovlnky na 3 minúty pri najvyššom výkone. Koláčik sa krásne nafúkne. A je to. Necháme vychladnúť a pustíme sa doň. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Giganticky cupcake :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pouzila som recept na mrkvovy kolacik a salcovu plnku

POSTUP PRÍPRAVY

X

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Andrea P. (andrejjocka) ID 242170 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.9.2014, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Veterníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 2dcl vody, stipka soli, 70g palmarin, 120g pol.muka a 3 vajicka.\r\nPlnka 1 : 3 dcl šľahačky, 1/2 sáčka stužovač, 2 sáčky vanilínový cukor- vyšľaháme šľahačku\r\nPlnka 2 : 3dcl mlieko, 1 sáčok zlatý klas, lyžica pol. múky, 125g hera -uvariť hustý puding do vychladnutého zamiešame heru.

POSTUP PRÍPRAVY

tento uzasny recept na odpalovane cesto mam od petronela282 :-) \r\n\r\nCesto: Do hrnca dame varit vodu, sol a palmarin. Ked zacne vriet a palmarin sa rozpusti, tak pridame muku a vymiesame pokial sa cesto nespoji. Nechame vychladnut a po jednom pridavame vajicka a z mixerom vymixujeme. Cesto naplnime do vrecuska a tvarujeme venceky na plech s papierom na pecenie. 2 vrstvy tocime na seba. Peciemi vo vyhriatej rure 200°C - 27min. Venceky dost narastu, tak ich treba davat trosku dalej od seba :-) Su krasne mekucke. Na papier odporucam si vopred naznacit ake velke kolieska budeme robit,, ja to robim tak ze si ceruzkou obkreslim vykrajovatko koliesko, alebo pohar !-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Martina S. (rejoice1) ID 182936 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 25.12.2017, 6:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

600g jablk 300g polohr. muky 200g cukor krištalovy 1,5dcl oleja 2 vajcia 1 prašok do pečiva 2 kavove lyžičky sody bikarbony Poleva: 2 lyžice mlieka /ohriateho/ 1 lyžica masla /kopcom/ 2 lyžice krišt. cukru 2 lyžice kakaa- respektíve pridať tolko surovín, aby stačilo na potretie. Na podobný spôsob sa dá urobiť hustejší krém: cca 125g masla, 2 lyžice ohriateho mlieka, krišt. cukor podla potreby, kakao, poriadne vymiešať šlahačom, a natrieť na vychladený koláč.

POSTUP PRÍPRAVY

Jablka nastruhať, s ostatnými prísadami zmiešať v miske, nechať chvíľu stáť a piec na 180 stupnov 20-30 minút.

Po upečení a vychladení potrieť polevoua nechať stuhnúť.

Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 301-310)<< predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu