.

OBJEDNAŤ BANNER 468x60
RECEPTY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 127 (zobrazuje se 21-30)první << předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
MÚČNIKY, POHÁRE
PIŠKÓTOVÝ TVAROHOVÝ VENIEC

POTREBNÉ PRÍSADY

Balík piškót, ovocný sirup+šťava z kompótu, kompótové ovocie-jahody, 4dcl mlieka, 3PL kr.cukru, 1pudingový prášok jahodový, 250g mäkkého tvarohu, 2-3PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1čučoriedkový kompót.

POSTUP PRÍPRAVY

Dostala som formu Tupperware a po prvý krát som skúšala ako sa v nej robí. Takže som skúsila tento recept, aby som vedela a vychytala muchy :-)
Kolíčik sa vydaril a teším sa na aspikové slané pochúťky a sladké nepečené dobrôtky.

Takže postup:
Zlejeme si kompóty od šťavy.
V miske si zmiešame sirup so šťavou z kompótu, použila som šťavu z čučoriedok. Namáčame si piškóty a vystelieme nimi steny a dno formy.
Z mlieka, pudingového prášku a kryšt. cukru si uvaríme hustý puding. Odstavíme.
V mise vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, a pridáme teplý puding.
Polovicu krému lyžicou navrtsvíme do formy. Pokladieme jahodami.
Do druhej polovice krému vmiešame zliate čučoriedky.
A krém navrstvíme na jahody.
Zarovnáme, formu uzatvoríme a dáme do chladničky do druhého dňa.
Formu otvoríme, prikryjeme tanierom, a preklopíme.
Potom vyberieme stredovú časť formy.
Koláčik nakrájame a podávame.

Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) poslední: 1.11.2011, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
OVOCIE
PEČENÝ ČAJ SO ZÁZVOROM

POTREBNÉ PRÍSADY

Mix ovocia, ktoré som použila cca okolo 2kg čistého ovocia: 3 bio pomaranče, kôra z polovice 1 pomaranča na drobné kocky, 1 sweet grep, 2 hrušky, 12 sliviek, 1 veľké granátové jablko, 2 bio citróny s kôrou, čerstvý zázvor cca 15dkg kúsok. 1kg kryšt.cukru, 1ČL mletej škorice, cca 10 kúskov klinčekov, cca 1dcl rumu,

POSTUP PRÍPRAVY

Pomaranče a grep ošúpeme, kôru z polovice pomaranča nakrájame na malé kocky, hrušky nakrájame aj so šupkou, slivky odkôstkujeme a nakrájame, granátové jablko rozrežeme a vyklepeme semienka bez šupiek, citróny nakrájame aj s kôrou, zázvor ošúpeme a nakrájame na drobné kocky.
Vo veľkej mise ovocie premiešame s kryštálovým cukrom a koreninami. Vysypeme do hlbokého plechu a dáme piecť na 200 stupňov cca 1 hodinu, kým ovocie nepustí šťavu. Počas pečenia občas premiešame.
Pred koncom prilejeme rum a premiešame.
Plníme do pohárov.

Táto varianta so zázvorom je úplne geniálna, je to prírodný liek a balzam na dušu :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) poslední: 8.3.2012, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
APPELTAART - holandský jablkový koláč

POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 jablká, 1bio citrón /šťava+kôra/, 1PL hnedého demerara cukor, 1ČL mletej škorice, 4-5 rozdrvenýh klinčekov, 250g kryštálového cukru, 250g masla, 4 vajcia, 250g preosiatej hladkej múky, 1ČL prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík sa dá robiť aj vo variante malých koláčikov vo formičkách. Ja som dnes robila vcelku, lebo som už nemala ani čas, ani vôľu sa babrať s formičkami :-)

Takže si olúpeme jabĺčka, nakrájame na drobné kocky. Dáme do hrnca, zalejeme šťavou z citrona a hnedým cukrom, dáme variť. Pridáme korenie a premiešavame. Keď začne masa vrieť, varíme ešte pár minútiek. Odstavíme.

V mise vymiešame maslo s cukrom, pridáme žĺtka a utrieme na hladkú zmes.
Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, vanilkový cukor, kôru z citrona. Z bielkov si vyšľaháme sneh.
Mučnu zmes pridáme do misy k maslu, premiešame a vmiešame aj sneh z bielkov.

Vymastíme a vysypeme si formu, dáme cesto. Potom pridáme jablčnú zmes a zakryjeme cestom.
Tento postup robíme aj pri formičkách.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180stupňov cca 40 minút, kým je koláč prepečený. Vyskúšame špajdlou.

Keď pečieme vo formičkách doba pečenia sa skracuje.

Dúfam, že Vám koláčik, alebo koláčiky budú chutiť :-)
Viem, že fotky nie sú ostré, ale mám len dve ruky :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (14) poslední: 11.6.2013, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
PEČENÉ MASOVÉ GULIČKY

POTREBNÉ PRÍSADY

600g mletého mäsa /mix hovädie+bravčové/, 1 vajce, 2 jarné cibuľky, 2PL olivového oleja, soľ, korenie. Ja som pripravovala dnes s hovädzieho mäsa, nakoľko hostia nejedia bravčové. Robila som ich pikantnejšie, tak som pridala moju zmes korenenej soli a ešte 2ČL marockého korenia harissa. Táto varianta v rúre je iná ako smažené mäsové guličky a ušetrí Vám aj kopu času.

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté mäso premiešame s vajíčkom, pridáme soľ, korenie, olivový olej a premiešame. Jarnú cibuľku si nasekáme na drobno a vmiešame do zmesi.
Plech vystelieme papierom na pečenie a mokrými rukami zo zmesi tvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha. Poukladáme na papier.
Vyhrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme cca 30-35 minút záleží na rúre.
Podávame s omáčkou a prílohou môžu byť zemiaky na rôzny spôsob.

Keď ich opečiete na panvici,môžete ich podávať len tak v miske ako jednohubky k vúnu, alebo pivku.

Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
OVOCIE
PEČENÝ ČAJ Z OVOCNÉHO MIXU

POTREBNÉ PRÍSADY

2kg ovocia- použila som ananás, hrušky, jablká, ringloty, figy a sušené slivky, červený grapefruit, a mrazené lesné ovocie. 1kg kryštalového cukru, 2 citróny-šťava bez kôstok, 2ČL škorice, 1 ČL klinčekov, 2ks badyánu, 2 ks celej škorice, cca 2dcl rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

Ananás ošúpeme a nakrájame na kocky, hrušky, jablká, ringloty nakrájame so šupou, grapefruit očistíme a nakrájame dužinu. Ak máme bio grapefruit, zbavíme kôru bielej časti, necháme len trošku pri šupke a nakrájame na malé kocky, ostatné ovocie nakrájame. Dáme do veľkej misy, zasypeme cukrom a koreninami, pridáme citrónovú šťavu.
Dobre premiešame a dáme do hlbokého plechu, v ktorom budeme ovocie piecť.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch cca hodinku, ovocie musí pustíť šťavu. Občas premiešame.
Pred koncom prilejeme rum a premiešame.
Naplníme do fliaš, prevrátime na pár minút hore dnom. Potom postavíme a necháme vychladnúť.

Čajík je ako základ, zalievame horúcou vodou.
Pri chrípke mám vyskúšané aj pridanie červeného vína.

Čajík Vám dodá energiu, zdravie. Príjemná atmosféra s horúcim nápojom v dlaniach a krásnej vône šíriacej sa v izbe,
dodá teplo Vášmu domovu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) poslední: 25.10.2011, 13:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S TVAROHOVÝM KRÉMOM

POTREBNÉ PRÍSADY

NA CESTO: 4 sáčky čokoládového pudingu, 1 prášok do pečiva, 200g rozmixovaného prírodného cukru, 100g nasekanej tmavej čokolády, 4 vajcia, 1PL Amaretta, 2PL oleja. NA POTRETIE CESTA: ríbezľovo-jahodový toping NA KRÉM: 25O g zmäknutého masla, 150g práškového cukru, 500g mäkkého jemného tvarohu. NA OZDOBU: 100g nasekanej tmavej čokolády, čerstvé ovocie Na ozdobu môžete použiť podľa svojej chuti Ja som dnes použila do krému mascarpone a vanilkové šodó, takže je krém trošku inej konzistencie. S tvarohom je belší a hladší.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi ľahký, rýchly a hlavne fajnovýýýýýýýýýýýýýýýýý koláčik :-)

Sypké prísady pudingové prášky, s práškom do pečiva, cukrom a nasekanou čokoládou premiešame.
Potom pridáme vajcia, likér, olej a dokladné pemiešame.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Použila som plech cca 24x24cm.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech, alebo na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme v rúre cca15- 20 minút. Dávajte pozor, aby ste cesto dlhým pečením nevysušili.

Cesto vyberieme z rúry a po chvíli natrieme topingom a necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém tak, že zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do peny a potom pridáme tvaroh.
Vyšľaháme na hladký krém, ktorý nanesieme na cesto s topingom.
Nasekáme si čokoládu a posypeme povrch koláčika.
Dajte do chladničky odležať cez noc.

Prajem dobrú chuť :-)

Ospravedlňujem sa za nekvalitnú foto, nestíhala som :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) poslední: 24.11.2011, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
LEMON CURD-CITRÓNOVÝ KRÉM /Anglicko/

POTREBNÉ PRÍSADY

100g masla, 330g kryšt.cukru, 2 citróny nepovoskované -z jedného kôra z oboch šťava, 2 celé vajcia, 1 žĺtko.

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne som sa dostala k tomu, aby som nafotila postup prípravy Lemon Curd. Vždy ho robím rýchlo a zabudnem fotiť :-)
Lemon Curd, pre tých, čo ho nepoznajú Citrónový krém, ktorý sa používa ako nátierka, do krémov pre osvieženie a citrónovú chuť, pri pečení aj do cesta, ako plnka do muffinov, ako krém pri nevýrazných koláčikoch...proste využitie má široké.
Milujem ho na čerstvo upečených croissant :-) mňáááám.
Príjemná a svieža citrónová chuť, ktorej neodoláte. Lemon curd je anglický a pôvodne sa robil z jabĺk.
Mávajú ho aj v M&S, ale prečo ho kupovať, keď si ho môžete urobiť sami,z čerstvých ingrediencií a lacnejšie :-)


Pripravíme si hrniec s vodou a misku v ktorej budeme miešať. Do hrnca dáme toľko vody, aby sa miska zospodu nedotýkala vody.
Umyjeme si riadne citróny.

Do misky nakrájame maslo, prisypeme cukor, kôru z jedného citróna a šťavu z oboch citronov. Najlepšie vytlačiť šťavu cez sitko, aby sa nám nedostali kôstky do šťavy.
V miske si vyšľaháme 2 vajcia a žĺtko.
Misku položíme na hrniec s vodou a miešame, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí, premiešavame.
Ak je cukor rozpustený, misku odložíme z hrnca a pomaly vmiešavame rozšľahané vajcia.
Naozaj pomaly po častiach a riadne premiešavať.
Misku znovu položíme nad hrniec s vodou a v kuse 10-15 minút miešame do zhustnutia.
Naplníme do pohára, uzavrieme a odložíme do chladničky.

Je výborný ! plný citrónovej chuti, hladký a neodolateľný :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) poslední: 30.8.2012, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
ĽAHKÝ A SVIEŽI OVOCNÝ KOLÁČIK

POTREBNÉ PRÍSADY

NA CESTO:7 žĺtkov, 7PL práškového cukru, 7PL polohrubej múky, sneh zo 7 bielkov. 2x850ml broskyňový kompót KRÉM: 1L plnotučného mlieka, 2vanilkové pudingy, 7PL kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor. ŠĽAHAČKOVÁ VRSTVA: 500ml šľahačky POSYP: granko

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som dostala mailom, zaujal ma a tak som ho vyskúšala. Trošku som ho prispôsobila. Znásobila som pudingový krém a spravila som len bledé piškótové cesto, lebo som mala veľký plech.
Ak sa robí do menšieho plechu, tak sa delí cesto tak, že sa zalejú broskyne prvou polovicu bledej piškóty a do zvyšnej polovice sa zamieša kakao, a potom sa vyleje aj tá a dá piecť.
Ale poďme k postupu, ako som ho robila teraz ja:

Otvoríme si konzervy s broskyňami, zlejeme z nich štavu a broskyne nakrájame na hrubšie plátky.
Na plech rozprestrieme papier na pečenie a pokladieme ho broskyňovými plátkami.

Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, postupne po lyžiciach pridávame múku a zamiešavame. Nakoniec zľahka lyžicou vmiešame na tuho vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na broskyne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 2O minút.
Vyskúšame špajdlou, či je cesto upečené.
Vychladnuté cesto otočíme, broskyne budú navrchu, a stiahneme papier .

Z mlieka, cukrov a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme ho trošku vychladnúť za občasného premiešania a natrieme na broskyne.
Dáme vychladniť.
Po vychladení si ušľaháme natuho šľahačku, natrieme na puding a posypeme grankom.
Dáme odpočinúť do chladničky na noc.

Koláčik je výborný. Ľahký ako perinka, ovocie mu dodáva sviežosť a krém jemnosť.
Naozaj sa oplatí vyskúšať !!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) poslední: 13.4.2014, 18:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
TARTALETKY S VANILKOVO-CITRÓNOVÝM KRÉMOM

POTREBNÉ PRÍSADY

Tartaletky /košíčky/ ja som tieto kúpila v M&S, 300ml mlieka, 1vanilkový puding, 80g kryšt.cukor, 2 žĺtka, 1kopcom PL Lemon curd /recept na Lemon curd mám v receptoch/,60g masla, tortová želatína. ovocie podľa zásob.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchý a rýchly krém so sviežou chuťou pre naplnenie upečených košíčkov.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku si uvaríme puding. Po zhustnutí odstavime.
Keď nám trochu vychladne vmiešame doň Lemon curd.
Neskôr pridáme žĺtko, dobre premiešame, potom druhé žĺtko, zase riadne premiešame a nakoniec vmiešame maslo.
Vymiešame na hladký krém.

Kým nám vychladne puding, uvaríme si tortové želé zo štvrť litra vody, alebo ovocného džúsu a tortového želé s kr.cukrom.Inak sa riadime podľa návodu na obale, len tekutiny dáme menej.

Krémom naplníme košíčky, pokladieme ovocie a potrieme ovocie vychladeným želé
Odložíme do chladu.

DOBRÚ CHUŤ !!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (11) poslední: 11.10.2011, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY

POTREBNÉ PRÍSADY

120g 70% čokolády tmavej, 85g masla izbovej teploty, 175g tmavohnedého cukru, 2 veľké vajcia, 185g polohrubej preosiatej múky, 3/4ČL prášok na pečenie, 3/4ČL sóda bikarbóna, štipka soli, 250ml plnotučného mlieka izbovej teploty, 1ČL vanilkového extraktu, Do stredu muffiniek som položila guličku Rum-kokos. Ozdoby podľa toho čo máte. Ja som použila vanilkový maslový krém hotový, chcela som ho vyskúšať, aký je a ako sa s ním robí. Na dozdobenie som použila marcipánové ružičky a karamelovú drť, ktorú som si pred časom urobila.

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu si rozpustíme nad parou.
Vo veľkej miske zmiešame maslo s cukrom, buď mixérom, alebo ručne do penista, kým nie je zmes hladká a bledá.
V inej miske vymiešame žĺtka a pridáme ich do zmesi, zamiešame, potom pridáme rozpustenú čokoládu a dobre vymiešame.
Osve v inej miske zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a štipku soli.
Mlieko v pohári zmiešame s vanilkovým extraktom.
Do čokoládovej zmesi pridáme tretinu múčnej zmesi, vmiešame, potom tretinu mliečka a zase vymiešame. Takto postupujeme až kým nevmiešame všetku múčnu zmes a mliečnu zmes.
Vyšľaháme tuhý sneh a jemne vpravíme do zmesi prevaľovaním, aby nám vznikli vzduchové bublinky.

Formičky naplníme do dvoch tretín.
Ja som tentokrát vložila ešte guličku rum-kokos.
Zmes je dosť tekutá, je dobré použiť nádobu , ktorá ma sosáčik na vylievanie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 25 minút, mini muffins cca 15 minút.
Zistíme pichnutím špajdle do stredu, či sú upečené.
Po vybratí necháme 10 minút vo forme, potom vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

Vychladnuté ozdobíme, alebo necháme len tak.

Prajem dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) poslední: 23.8.2012, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 127 (zobrazuje se 21-30)první << předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>