. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,165 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pečená červená repa s batati zemiakmi a feta syrom ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

červená repa, batati zemiaky, feta syr, olivový olej, balzamikový ocot, bazalka, sol alebo vegeta, cesnak, 4farebníé korenie, červená cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík: repu predpečieš asi pol hodinku v trube na olivovom oleji, aj viac......podla repy aku maš.....na stvrtky nakrajanu....potom pridaš na stvrtky nakrájané bataty zemiaky a červenu cibulu na vačšie kusky nakrajanu.......v mažiari si rozdrv korenie 4 farieb, 3 stručiky cesnaku, pridaj sol a olivový olej a poriadne tým rukami premasti všetko.....ešte možeš pofrkat balzamikovým octom......proste podla chuti.....navrch som dala posekanú bazalku a feta syr......a dopečieš ešte pol hodky....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 21.2.2016, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Jednoduchý domáci chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky hladkej chlebovej múky T650 (objem hrnčeka 300 ml), 1 hrnček ovsenej múky (rozmixovala som ovsené vločky na múku), 1 a 1/2 hrnčeka teplej vody, 1/2 kocky čerstvé droždie, 2 lyžičky soli, 1 lyžička kryštálového cukru, za hrsť semiačok (rôzne druhy - sezam, slnečnica, ľan)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si urobíme kvások. Do pol hrnčeka teplej vody pridáme 1 lyžičku kryštálového cukru a droždie. Počkáme, kým sa nám urobí kvások.

Do nádoby si dáme múku (hladkú chlebovú a ovsenú), soľ, 1 hrnček teplej vody, ľanové, sezamové a slnečnicové semiačka a hotový kvások. Všetko spolu zhnetieme a necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.

Medzitým si vyhrejeme rúru na 220°C a dáme do nej nádobu, v ktorej budeme chlebík piecť (aby sa nahriala). Ja som piekla v smaltovanom hrnci s priemerom 20 cm (chlebík nie je veľký).

Ak je hrniec horúci, opatrne ho vyberieme, vymastíme ho maslom a mokrými rukami vypracujeme z cesta bochník, ktorý preložíme do hrnca. Vrch posypeme semiačkami (slnečnicové, sezamové, ľanové). Hrniec prikryjeme a chlebík pečieme pol hodinu. Potom pokrievku dáme preč a odokrytý chlebík pečieme ešte 15 až 20 minút. Po vybratí z rúry bude chlebík trošku tvrdší, ale po krátkej chvíľke bude chrumkavučký a chutnučký.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

hedviga s. (heduška27) ID 319618 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

❤ Vynikajúci cícerový guľáš ! ❤



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 4 porcie budeme potrebovať:450g cíceru, 3-4 väčšie zemiaky, 2 červené papriky (alebo aj žltú, zelenú; farebnosť jedlu pridáva na chuti :), 4-5 strúčkov cesnaku (alebo koľko máte radi), 2 stredné cibule, 500g paradajkového pretlaku, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, granulovaný cesnak, majorán, drvenú rascu, guľášové korenie a petržlenovú vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer si deň pred prípravou namočíme do studenej vody na 12 hodín. Narežeme si cubuľu, papriku, zemiaky na kocky a pripravíme namočený cícer (vodu, v ktorej sa máčal môžme použiť pri varení). Cibuľu opražíme na oleji a pridáme papriku a cícer. Takto spolu som to nechala s pokrievkou podusiť asi 10 minút (raz za čas premiešame). Poprášime troškou červenej mletej papriky, pridáme štipku soli a č. korenia, premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť asi 30 minút. Pridáme na kocky narezané zemiaky, paradajkový pretlak, majorán, rascu a guľášové korenie. Necháme variť. Keď už budú zemiaky skoro uvarené, pridáme na drobno nasekaný cesnak, petržlenovú vňať a podľa potreby dochutíme soľou, čiernym alebo guľášovým korením. Papáme s chlebíkom alebo len tak samé :) DOBRÚ CHUŤ ❤

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jaroslava Š. (tekvickaa) ID 309257 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2016, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Skvelé marinované TOFU



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g tofu (ja som nemohla násť klasické tak som použila jemné japonské (TESCO - sekcia cudzokrajných surovín), ktoré bolo úžasne jemné a s klasickým sa nedalo jemnulinkou konzistenciou porovnať, 150 ml omáčky hoisin (TESCO - v sekcii cudzokrajných surovín), 4 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 5 strúčikov cesnaku, 1 šálka jazmínovej alebo inej ryže, 5 PL rastlinného oleja, 4-5 jarných cibuliek

POSTUP PRÍPRAVY

... TOFU bola pre mňa výzva, veľmi teda skôr vôbec ho nemusím ale tento recept ako ináč opäť z blogu od Anetky ma nadchol a musela som ho vyskúšať - a neľutovala som - výborná chuť ... preto posúvam : Tofu položíme na dosku a kuchynskými utierkami vysajeme vodu, následne nakrájame na kocky. Zmiešame omáčku hoisin, sójovú omáčku, sezamový olej a prelisovaný cesnak (ja som si nevšimla že treba zmiešať - použila som len Hoisin omáčku a bolo to tiež super). Nalejeme do plochej misky, rozvrstvíme v jednej vrstve tofu, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme marinovať minimálne 3 hodiny. Po pár hodinách môžete kocky aj premiešať. Ja som mala jemné japonské Tofu v tetrapakovej krabičke (TESCO - sekcia cudzokrajných kuchýň), keďže som klasické nenašla - bolo úplne jemné, nedalo sa ani vysušiť len som ho nakrájala a marinovala bez miešania - dala som naň vrstvu omáčky zospodu aj zvrchu. Uvaríme ryžu s trochou soli, jarné cibuľky nakrájame na kolieska. Tesne pred podávaním opečieme na lyžici oleja jarné cibuľky. Odložíme ich nabok. Prilejeme do panvice ďalšie 4 PL oleja a opečieme na ňom kocky tofu (ak vám zostane nejaká prebytočná marináda, odložíme ju bokom) cca 8 minút. Na záver pridáme opečenú jarnú cibuľku a zvyšnú marinádu. Miešajte pol minúty a potom rozdeľte tofu na porcie ryže ... chutilo to super aj môjmu manželovi a to je už čo povedať :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cesnakáče...



POTREBNÉ PRÍSADY

recept som si vypočula od jednej kuchárky, vyskúšala a nepoznám lepšiu prílohu k mliečnym /kyslým/ polievkam...potrebujem cca 800g hladkej múky, 1 kocku čerstvého droždia, 3-4dl teplej vody, 2 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 2 PL oleja... 100g masla, 5 strúčikov cesnaku 1-2 ČL soli, môže byť aj 125g bryndze

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku /najskôr asi 700g/, prisypeme cukor, rozmrvíme droždie, na kraj nalejeme olej a nasypeme soľ, nalejeme vodu /najskôr stačí 3 dl, pridávame podľa potreby/ , vymiesime cesto, ktoré podľa potreby buď zriedime vodou alebo zahustíme múkou /malo by byť redšie, úplne vláčne, v miske sa trochu "rozlieva"/... Cesto necháme prikryté utierkou nakysnúť na teplom mieste asi 30 minút.



Na plnku si zmiešame zmäknuté maslo so soľou, pretlačeným cesnakom a kto má rád môže pridať aj bryndzu...



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 1.12.2015, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené šampiňóny na stredomorský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 12 ks stredne veľkých šampiňónov (ja som mala tentoraz 4 maxi šampiňóny - portobello), soľ, korenie, 1 šalotka alebo červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, 125g mozarelly, 4 PL parmezánu, 5 sušených paradajok, 80g čiernych olív, čerstvé bylinky podľa chuti (oregano, tymián, bazalka, rozmarín, šalvia, ...)

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si zapneme na funkciu gril cca na 200°C. Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky, ktoré pokrájame na malé kúsky. Očistíme cibuľu, pokrájame na drobno a orestujeme na časti olivového oleja, pridáme pokrájané nožičky a chvíľu podusíme, odložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým si pokrájame na malé kúsky mozarellu, sušené paradajky, olivy, 1 strúčik cesnaku a bylinky - všetko pridáme k hubovo-cibuľovej zmesi, pridáme parmezán, soľ, korenie a premiešame. Naplníme do očistených klobúčikov, ktoré sme zvonku aj zvnútra natreli zmesou olivového oleja, jedného roztlačeného strúčika cesnaku, soli a korenia, preložíme na pekáč vystaný papierom na pečenie a na strednej mriežke zapekáme pod rozpáleným grilom cca 15 minút - treba kontrolovať. Výborná ľahká večera alebo predjedlo ... milovníci pikantného jedla môžu pridať do zmesi ešte kúsok čili papričky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Karfiólová pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol nakrájaný na malé kúsky polovica hlávkovej kapusty 1 vajce 50g strúhaného syra čajová lyžička oregana 1/2 čajovej lyžičky čierneho mletého korenia obloha (podľa preferencií)

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol a kapustu si nakrájame na malinké kúsky a vo väčšej miske rozmixujeme. Vzniknutú zmes dáme na panvicu a miešame až do zmäknutia, potom podľa potreby znova rozmixujeme.

Keď karfiol začne hnednúť, dáme ho do čistej utierky a vyžmýkame z neho vodu ako najviac sa dá. Čím suchšia zmes, tým chrumkavejšie neskôr. Keď sme zmes vysušili, dáme ho do misky a zmiešame s ostatnými ingredienciami a poriadne zamiešame.

Následne cesto uložíme na pekáč (namastený, alebo vystlaný papierom na pečenie) do tvaru pizze.

Pečieme ho na 220 stupňoch cca 15 minút. Potom vyberieme, poukladáme oblohu podľa chute (paradajkový pretlak, špenát, žihľava, bazalka, kukurica, šampiňóny, syr...) a dáme piecť na ďalších 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Patrícia J. (shanyqa) ID 104637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cesto na pizzu podla Jamieho Olivera



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/08/cesto-na-pizzu-podla-jamieho-olivera.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:3 1/2 poh hladkej muky
1 CL suseneho drozdia
stipka cukru
1 1/4 poh vlaznej vody
2 CL soli
2 PL olivoveho oleja
Postup:Do misky si dame muku a v strede urobime jamku.Pridame drozdie a cukor a pomocou vidlicky vmiesame vodu.Napokon pridame sol a olej a pomocou ruky vytvarujeme cesto ( nesmie sa lepit a musi byt hladke .)Ulozime do misky ktoru sme si natreli olivovym olejom.Prikrijeme utierkou a ulozime na teple miesto .Cesto by malo zdvojnasobit svoj objem.Cesto si rozvalkame (na namucenej doske ) na rozmer plechu (alebo si prekrojte na pol a urobte 2 mensie pizze ).Prelozime na plech vystlani papierom na pecenie.Pecieme pri maximalnej teplote 10-15 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.8.2015, 8:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Granola s javorovym sirupom a olivovym olejom



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/07/granola-s-olivovym-olejom-javorovym.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:300g ovsennych vlociek
125g tekvicovych jadierok
130g slnecnicovyh jadierok
50g kokosovych lupienkov
135g pekanovych orechov
85g hnedeho cukru
1/2 CL soli
175ml javoroveho sirupu

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.7.2015, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborný slaný koláč bez múky - s pórom,olivami a slaným syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 polievkové lyžice masla, 1 väčší pór, nakrájaný na väčšie kúsky, 200 g syr typu feta, nakrájaný na kocky, 5 vajíčok, 250 ml kyslej smotany, cca 4 polievkové lyžice sekaného kôpru, soľ a mleté čierne korenie, olivy

POSTUP PRÍPRAVY

... slaný koláč som sa chystala urobiť už dosť dlho, ale rozhodla som sa až keď som našla tento recept bez cesta (www.varimepaleo.sk), ktorý som si upravila podľa svojej chuti (nahradila som sladkú 33% smotanu kyslou, kozí slaný syr klasickou slanou Fetou a pridala som olivy a kúsok šunky, ale hlavne olivy tomu dali výbornú chuť).... je to v podstate zdravý koláč, samé bielkoviny ... rozhodne odporúčam vyskúšať ... aj ja ho určite ešte urobím .... takže postup je takýto: ... rúru vyhrejeme na 180°C ... formu ( 25-30 cm) si vymastíme maslom ... na panvici s rozpustíme maslo, na ňom orestujeme pór, až kým nebude chytať hnedú farbu ... rozložíme do vymastenej formy (tu som ja pridala ešte cca 50g pokrájanej šunky) ... vajíčka prešľaháme so smotanou a kôprom, osolíme, okoreníme .... vylejeme do formy na pór, posypeme syrom pokrájaným na menšie kocky a pokrájanými olivami ... pečieme 30 minút .... podávame teplé alebo studené .... je výborný

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.6.2015, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,165 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu