končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Výborná bravčová panenka pošírovaná v červenom vínePOTREBNÉ PRÍSADY bravčová panenka, suché červené víno (na jeden kus panenky cca 3/4 litra alebo aj menej ak použijeme menší hrniec, ale panenka musí byť úplne ponorená), soľ, korenie, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1-2 bokové listy, 2 hrebíčky, kúsok škorice, kúsok čerstvého zázvoru (nemusí byť), celé nové korenie, celé čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY ... pre mňa je toto asi najlepší recept, nakoľko pri ňom vynikne jemná chuť tohto lahodného mäsa a nie je ani zložitý na prípravu, mäsko je šťavnaté a chutné ... suroviny nie sú síce práve najlacnejšie ... ale robievam tento recept asi 1 až 2x do roka, takže sa dá ... rozhodne odporúčam vyskúšať, výsledok stojí zato .. takže ideme na to : červené víno dáme do vhodného hrnca (volíme čo najmenší hrniec - taký aby doň vošla panenka a aby sme zároveň nemuseli použiť veľa vína - ja som 1 kus panenky robila v 1,5 l hrnci) ... pridáme očistenú mrkvu, petržlen, bobkový list, hrebíčky, škoricu, zázvor a celé korenie - privedieme do varu a povaríme cca 5 - 8 minút ... medzitým očistíme panenku od blán, osolíme, okoreníme ... po uvarení vína toto vypneme ale necháme na sporáku, vyberieme zeleninu, vložíme surovú panenku tak aby bola celá ponorená do horúceho vína, prikryjeme pokrievkou a necháme "pošírovať" cca 25 - 30 minút podľa veľkosti panenky, následne panenku vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme cca 10 minút odpočívať ... následne nakrájame na porcie a podávame s prílohou podľa vlastného uváženia ... ja som dnes robila opečené zemiaky na masle a karamelizovanú mrkvu ... mňaaam ... výborné papaníčko ... zvyšné víno nevyhadzujeme - precedíme a môžeme odložiť (do chladničky či mrazničky) ako základ pre iné recepty, kde sa vyžaduje červené víno ... časť vína použijeme na omáčku - necháme zredukovať na panvici a zahustíme kúskom masla ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2022, 7:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Moje prekvapeniePOTREBNÉ PRÍSADY Bravčové stehno alebo pliecko (kocky cca 1,5x 1,5cm ) Paradajka (nemusí byť) Cibuľa Olej MČP MČK Soľ Vegeta Ryža POSTUP PRÍPRAVY ošúpanú cibuľu si popražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso, necháme ho zatiahnuť podusíme ho cca 5min, zalejeme vodou a pridáme paradajku pokrájanú na kocky. Necháme variť za občasného miešania. Zhruba po pol hodine ochutnáme mäso ak je mäkké okoreníme to.ku koncu to zahustíme. ako prílohu môžte použiť ryžu a hranolky alebo len samotnú ryžu. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ľubomíra K. (bubacik25) ID 310451 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
rýchla teplá večeraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny. 1 kg bravčové pliecko, 3 ks velká cibuľa, 5 strúčiky cesnak, 2 lyžičky korenie gulášové 3 lyžičky paprika červená, 3 lyžičky solamy, 2 ks masox kocka, 0.75 l voda, 1/2 lyžičky soľ, 1/2 lyžičky korenie čierne mleté POSTUP PRÍPRAVY lahodné mäsko , oplatí sa vyskúšať :-)\r\n\r\n4\r\nporcie\r\n15\r\nminút\r\npríprava\r\n100\r\nminút\r\nna 250 °C\r\n\r\nPostup prípravy receptu.Mäsko si nakrájame na kocky asi 2,5 - 3 cm .2.Cibulu a cesnak si očistíme a tiež si nakrájame na kocky , cesnak možeme pretlačiť .Mäso si dáme do väčšej zapekacej misy . Všetky suroviny dáme k mäsku , čiže cibula, cesnak , korenie čierne , sol , guláč.korenie, červenú papriku , solamyl a premiešame to .3.V 0,75 litra vody si rozpustíme 2 masoxi a nalejeme k masku a zase premiešame 4.Takto pripravené to dobre zakryjeme alobalom a dáme vyhriatej rúry piecť na 250stupnov a asi tak 1 a pol hodiny , ja nechávam aj trochu dlhšie.\5.Po asi hodine a pol pečení sa može vybrať a pomaly otvárať lebo je tam horúca para :-) a tá vona pri pečení je neskutočná :-)) Podávať sa može s čím kolvek knedla, zemiaky , ja som to dávala s ryžou a hranolkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.12.2015, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bačovské batôžkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové karé alebo 4 bravčové stehno - rezne 100 g šunky 100 g oravskej alebo anglickej slaniny 150 g tvrdého syra nakrájaného na plátky 300 ml leča 600 g zemiakov olej na opekanie soľ mleté čierne korenie horčica rasca POSTUP PRÍPRAVY ... pri obrázkoch. Pečieme v elektrickej rúre na 180 st., teplovzdušnej 160 st., plynovej 3-4 stupne. Hotové podávame so zeleninovým šalátom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Jana F. (puco) ID 5669 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2014, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové pliecko s hrnčekovou knedľou a šóškouPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 1 kg pliecko bravčové, Hrnčeková knedľa: 2 ks rožky biele 200 ml mlieko 1 ks vajcia 300 g múka hladká 1 PL olej olivový 1 bal. prášok do pečiva podľa chuti soľ podľa chuti zmes byliniek 2 hrste vňať zelerová nadrobno nasekaná Omáčka: 3 PL šóška zavarená 500 ml smotana na varenie 1 PL maslo 1 PL múka hladká 100 ml mlieko 3 kvapky balsamico 1 PL cukor podľa chuti soľ POSTUP PRÍPRAVY -Dala som do veľkého hrnca vodu, do ktorej som vložila bravčové pliecko v celku a počkala som kým voda nezačala vrieť. Urobila som vlastne polievku k nedeľnajšiemu obedu s tým, že mäsko použijem k druhému jedlu. Keď voda začala vrieť pridala som koreňovú zeleninu, koreniny a nechala som ju bublať cca 2 a pol hodiny. Mäsko bolo šťavnaté a rozpadávalo sa :) -Hrnčeková knedľa: Nakrájala som si rožky, opiekla ich na panvici a vychladnuté primiešala do zmesi vajec, múky, mlieka, oleja a prášku do pečiva. Po premiešaní som pridala soľ, zelerovú vňať a sušené bylinky a korenie. ( Ja som použila bazalku, majoránku, sušený cesnak, mleté čierne korenie ) Vymastila som hrnčeky olejom, naplnila zmesou a dala variť do veľkého hrnca s vodou prikryté pokrievkou na 30 minút. Vyšlo mi 5 knedlíčkov. -Šóška: Roztopila som si maslo do ktorého som pridala šóšku, nechala ju trošku rozvariť a pridala som smotanu na šľahanie. Rozmiešala som si v mlieku múku a postupne pridávala do omáčky aby trošku zhustla. Povarila som cca 10 minút a nakoniec som ju dochutila soľou, cukrom a balsamicom. Toto je podľa mňa jeden z najlepších nedeľných obedov, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani tá najskúsenejšia kuchárka :) Knedlíčky sa krásne oddelili nožíkom od hrnčekov, boli šťavnaté a mäkké:) Mäsko som mala problém nakrájať lebo sa krásne oddeľovalo :) Dúfam, že som Vám ulahodila aspoň pohľadom na tento výborný obedík :) Možno niekto aj vyskúša :) Každopádne Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 28.1.2015, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pecena bravcova panenka s jablkami a cervenou cibulouPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/11/pecena-bravcova-panenka-s-jablkami.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:700g bravcovej panenky 2 stredne velke cervene cibule 3 jablka 3 PL olivoveho oleja sol cierne korenie 2 struciky cesnaku 1 PL cerstveho tymianu Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2014, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová panenka so slaninovo-cibuľovými zemiakmi a šampiňónovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 2 osoby: Cca 400g bravčovej panenky vcelku, olivový olej, soľ, čierne korenie Zemiaky: 3 veľké zemiaky (poprípade viac menších), za hrsť slaniny nakrájanej na kocky, väčšia cibuľa, 30g masla, soľ, mleté čierne korenie Omáčka: cca 7-8 väčších šampiňónov, väčšia cibuľa, šľahačková smotana 38%, trochu hladkej múky, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Zapnite si rúru na 180 stupňov, celá príprava je pomerne rýchla. Mäso umyjeme, odblaníme a osušíme. Potrieme olivovým olejom a okoreníme z každej strany a odložíme bokom. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky (aby sa uvarili čo najrýchlejšie) a dáme variť. Medzitým hodíme na panvicu slaninu. Po chvíli keď slanina pustí masť prihodíme na plátky nakrájanú cibuľu a na miernom ohni smažíme pokiaľ cibuľa nie je mäkká. V momente keď budú zemiaky uvarené, zlejeme ich, pridáme maslo, popučíme a primiešame zmes slaniny a cibule. Okoreníme podľa potreby. Na prípravu omáčky si nakrájame cibuľu na drobno, šampiňóny na kúsky podľa uváženia (ja sa snažím prekrojiť každý šampiňón na cca 8 kúskov). Rozpálime si panvicu z lyžicou oleja. Panenku osmažíme z každej strany cca jednu minútu a dáme dopiecť do rúry na cca 8 minút (platí pre panenku s priemerom 7 cm). Na výpeku po panenke osmažíme cibuľu do sklovita (pridáme olej ak je to potrebné). Pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré dusíme do mäkka. Okoreníme soľou a mletým čiernym korením. V prípade, že sú šampiňóny mäkké poprášime ich múkou a prilejeme smotanu (cca toľko, aby zakryla huby) a necháme prevrieť do zhustnutia. Medzitým by mala byť panenka hotová. Vyberieme ju z rúry, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať na teplom tanieri cca 10-15 min. Nekrájať a nepichať do nej! Odporúčam konzumovať keď je to čerstvo uvarené, nie je to jedlo, ktoré sa dá navariť na tri dni vopred. Zdravíčko! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Dominika D. (DomiD) ID 304824 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2014, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Čína domacaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg bravcoveho stehna, 1 ML cervenej papriky, 1ML cierneho korenia, 1ML vegety, 1VL worcestrovej omacky, 1VL kecupu, 3VL oleja, 1 paprika, 1 cibula, 1ML cukru, 1ML soli POSTUP PRÍPRAVY Masko nakrajame na rezance, urobime pac a nechame v nom, najlepsie cez noc. Vysmazime na oleji. Cina je velmi dobra s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.9.2014, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
**Liptovské rezne - zapekané bravčové karé**POTREBNÉ PRÍSADY 800g bravčové karé, 125g údený syr, 125g neúdený syr, 1 šľahačková smotana, 2 vajcia, masť, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Bravčové káre nakrájame na rezne, narežeme a vyklepeme. Každý rezeň osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozohriatej masti rezne prudko opečieme a ukladáme na plech. V miske si rozšľaháme vajcia so šľahačkovou smotanou, ochutíme vegetou a soľou. Nastrúhame oba druhy syra, ktoré zmiešame do jednej syrovej zmesi. Rezne podlejeme výpekom, na každý z nich vrstvíme kôpku syrovej zmesi a na záver zalejeme smotanou. Vrch poprášime červenou paprikou. Pečieme v rúre neprikryté až dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.1.2015, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pecene vajicka s kukuricou a chorizomPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/pecene-vajicka-s-kukuricou-chorizom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:360ml smotany na slahanie 125g konzerva sladkej kukurice (zbavime sa nalevu) 60g choriza 4 vajicka mleta paprika toast sol cierne korenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.7.2014, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,80 ďalšie >> |