. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Pudingáče s karamelovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept nieje moj ale sa podelim o tutu dobrotu

POSTUP PRÍPRAVY

1/4 l mléka,2 dcl oleje.3 žloutky,40 dkg hladké mouky,10 lžiček cukru,špetka soli,asi 17 g kvasnic.
Kdo nemá pekárnu,zadělá ručně tak,že nejprve si připravíme kvásek.V troše teplého mléka,cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek.V míse smícháme hladkou mouku,cukr,špetku soli,mléko,olej,žloutky,a,kvásek.Necháme nakynout až těsto zdvojnásobí objem.Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm,které ohneme napůl,tím vzniknou dva prameny,které upleteme a konec trochu vsuneme dospod. Celkem z tohoto množství mouky uděláme 36 ks o velikosti 10 cm. Necháme na plechu chvíli kynout,potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180°C asi 12-15 min.Vychladlé rozkrojíme a plníme náplní z 3/4 l mléka,3 pudinky /může být jakýkoliv,v tomto případě karamelový/,4,lžíce cukru-z tohoto klasicky uvaříme pudink.Vychlazený vyšleháme s 3/4 kostkou másla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Dana B. (tawa) ID 47716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.4.2016, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biele bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky špeciál, 150 ml vlažného mlieka, 50 ml kyslej smotany, 12 g čerstvého droždia, 1 PL ražného kvásku, 1 čL kryšt. cukru, 1 čL soli, voda podľa potreby, múka na posypanie dosky,

POSTUP PRÍPRAVY

Podrobnejší postup je na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/biele-bagety-s-mliekom-smotanou.html

Pripravíme a necháme vzísť kvások. Preosejeme múku a primiešame do nej soľ. Do múky vlejeme vzídený kvások, pridáme ešte ražný kvások (kto nemá, nedá, ale pridá viac droždia). Zmiešame všetko rukou, ide to ťažko, ale dá sa... a pridáme smotanu a po troške pridávame vlažnú vodu. Po zmiešaní všetkých prísad môžeme dať cesto miesiť do DP ale ja som prišla na chuť aj ručnému mieseniu. Občas je to sranda, občas si človek tak aj uľaví. Pri tom oplieskavaní cesta o dosku si môžem predstavovať, ako by som vošla do parlamentu a začala tam... :-) .... Vymiesené cesto necháme hodinu kysnúť, potom ho zrazíme - čiže do cesta vrazíme päsť a v mise ho poprekladáme, v rukách ho trocha premiesime a dáme zasa do misy kysnúť ešte pár desiatok minút... asi tak 40 minút (zakryté). Vyklopíme, vytvarujeme bagety a mliekom potrieme povrch, ktorý posypeme soľou a semienkami. Dáme chvíľu oddychovať a potom ich vložíme do vyhriatej rúry 210°C/ 15 minút. spolu s hrnčekom vody. Následne teplotu znížime na 180 a dopečieme dozlatista, cca 10 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Nekysnutý špaldovo-pohánkový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

280 g špaldová hladká biela múka, 170 g pohánková múka, 2 tégliky Acidko biele, 1 ČL soľ, 1 ČL trstinový cukor, 1 ČL sóda bikarbóna, 1 ČL mletá rasca, ľanové + sezamové semiačka.

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpiráciu som našla na http://varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-zo-spaldovej-muky-nemieseny-ne/45079-recept.html ale upravila si podľa seba.

Postup:
Múku som preosiala a zmiešala som všetkými suchými prísadami + pridala ľanové semiačka, priliala Acidko a vidličkou premiešavala, aby sa to všetko spojilo. Nemiesiť, nijak nextra nespracovávať. Cesto je lepkavé,ale v pohodke sa dá vyklopiť na papier na pečenie. Misu z jenského skla som predhriala v rúre a potom do nej vložila cesto aj s papierom a trochu ucapkala, aby to malo nejaký tvar :) Vrch cesta som posypala ľanovými a sezamovými semiačkami. Piekla som na 180 stupňoch cca 50-55 min, kým bola kôrka pekná chrumkavá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Adriana Š. (adris) ID 106340 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 28.1.2015, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Náš nejlepší domácí chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky 1 g droždí/

POSTUP PRÍPRAVY

Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně.
Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku.
Opatrně přendáme na plech s pečícím papírem a necháme aspoň 30 minut kynout.
Těsně před vložením do trouby celý bochník potřeme octem smíchaným s vodou nebo rozšlehaným vajíčkem pro krásný lesk.
Vložíme do trouby vyhřáté na 250 °. Po 10 minutách teplotu snížíme na 200 ° a dopečeme do požadované barvy kůrky chleba. Během pečení aspoň jednou ještě potřeme octovou vodou.
Hned po upečení sundáme z plechu na dřevěnou desku s mřížkou a zakryjeme utěrkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Pavlína B. (Trudka4) ID 251699 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 6.11.2014, 10:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Hamburgerové žemle od Čistinky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml mlieko, 100 ml voda, 1 a 1/2 lyžice sušené droždie, 40 g maslo, 2 lyžice med, 1 lyžica soľ, 2 ks vajcia, 500 g hladká múka, + 1 vajce na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky nalejeme teplé mlieko a vodu (do 35 ° C ). Pridáme droždie, med, vajíčka, múku a na vrch soľ, aby sme nezabili droždie. Keď sa cesto začne miesiť, prilejeme rozpustené maslo. Necháme cesto spracovať a pol hodiny vykysnúť. Ak by príliš lepilo, prisypte pri miesení trocha viac múky. Cesto je jemné, preto treba na podložku podsypať trocha múky a cesto rozdeliť najskôr na polovicu, potom znovu na polovicu a každý kus na tri časti. Získate tak 12 kúskov cesta. Vygúľajte žemličky a dlaňou ich pritlačte.

Placky preložte na plech s papierom, alebo podložkou na pečenie, zakryte ich čistou útierkou a nechajte asi 15 minút podkysnúť. Ja som piekla na dvoch plechoch po 6 ks.
Rúru predohrejte na 180 stupňov, žemle postriekajte vodou z rozprašovača a vložte ich piecť na 10 minút.
Vytiahnite plech z rúry, žemľu potrite rozšľahaným vajíčkom a ihneď posypte sézamovými semienkami. Takto robte jednu po druhej, lebo vajíčko rýchle zasychá.
Pracujte čo najrýchlejšie a plech vložte nazad do rúry, aby sa žemle dopiekli, ešte asi 15 minút.
Keď chytia peknú farbu, plech vytiahnite z rúry a žemle nechajte vychladnúť.
Maslová vôňa sa už šíri po celej kuchyni......len vydržať, aby vychladli :-)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Pavlína B. (Trudka4) ID 251699 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.6.2014, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Semienkový bochník (chlieb)



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1kg chlebíka treba: 480ml vody, 2 a pol PL repkového oleja, 2 a pol PL medu, 2čl soli, 200g hladkej múky, 230g žitnej múky (dala som špaldovú), 230g celozrnnej múky, 1 droždie, 100g ľanových semienok, 30g slnečnicových semienok, 20g celého maku

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dávajte do pekárničky v poradí v akom vyžaduje váš typ a piecť treba v programe na celozrnný chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g pšenično - ražnej múky, * 100 g celozrnnej ražnej múky, * 1 a pol ČL soli, * 2 ČL majoránky, * 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, * 1 ČL mletej rasce, * pol kocky droždia, * 1 ČL cukru, * asi 200-250 ml vlažnej vody, * 2 ČL octu, * 4 ČL olivového oleja, * 2 PL slnečnicových semienok / alebo rôzne iné,ľanové, tekvicové a pod. / odkaz na pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796 Po skúsenostiach s rozličnými druhmi múky jednoznačne radím ruskovskú múku pšenično-ražnú....ostatné mi tak krásne nevykysli - dá sa kúpiť v Tescu . Chlieb sa dá samozrejme upiecť aj bez majoránky a cesnaku a dostaneme super chutný klasický celozrnný chlebík.

POSTUP PRÍPRAVY

Našla som tu nedávno fantastické celozrnné rožky od kristiny s. a keďže mi veľmi chutili a my sme rodinka skôr chlebová, po miernej úprave som vyskúšala upiecť chlieb. Je pečený v klasickej plynovej rúre, miesený obyčajným ručným hnetačom na cesto.

Droždie rozmiešame vo vlažnej ocukrenej vode, múku a všetky ostatné prísady dáme do misky, prilejeme rozpustené droždie a poriadne vymiesime., kým sa cesto pekne neodliepa od misky. Vymiesené cesto poprášime múkou a necháme vykysnúť. Potom na doske vyváľame do tvaru bochníka / opatrne, aby sa príliš nezdusil / a vložíme do obdĺžnikovej formy , vyloženej papierom na pečenie.Necháme ešte podkysnúť cca 20 -30 minút - vizuálne by mal narásť na dvojnásobok pôvodného objemu. Potrieme ho mierne osolenou vodou /alebo ideálne porosíme rozprašovačom, kde sme naliali slanú vodu - chlebík tak zostane dokonale vytvarovaný a ani o milimeter neklesne / s vložíme do maximálne vyhriatej rúry asi na 15 minút. Do rúry súčasne s chlebom dáme aj plechovú nádobu s vodou.Za tých 15 minút by mal chlebík chytiť peknú zlatú farbu. Znova potrieme vodou a pečieme pri mierne zníženej teplote / o nejaké 2 - stupne / ďalších 25 - 30 minút Ja pečiem v starej plynovej rúre a pred dopečením cca 5 minút vyberiem hrnček s vodou z rúry a chlieb je krásne chrumkavý..Po upečení hneď vyklopíme a necháme na vzduchu voľne vychladnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.7.2013, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*** JEDNODUCHE CROISSANTY ***



POTREBNÉ PRÍSADY

400ml vody, 200ml mlieka, 100ml oleja, 2 bielka, 1 a pol polievkovej lyzice soli, 1 kg hladkej muky special, 1 drozdie, 8 kavovych lyziciek cukru Na potieranie : 250g masla alebo margarinu izbovej teploty Na posypanie: sezam a sol

POSTUP PRÍPRAVY

Vyborne jednoduche croissanty ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 143 návštěvníkov)

alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (63) posledné: 17.2.2018, 13:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladká múka, necelé 2 kocky droždia, 600 ml mlieko, 2KL soli, olej, žĺtko na potretie, KL cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia , teplého mlieka a lyžičky cukru si spravíme kvások.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov)

Norika F. (1fifinka1) ID 649 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 29.3.2015, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Môj prvý chlebík


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ďakujem za inšpiráciu Ľudmile H. (ludik3)

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36210
možno sa mi nevydaril úplne perfektne, ale je veľmi chutný...aaa môj prvý, takže som nadmieru spokojná :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika I. (Veronika I.) ID 71232 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu