. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 465 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,47 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové tofu placky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g bieleho tofu, 1 väčšia mrkva, 1 menšia cuketa, 1 malá cibuľa, 1 vajce, 3-4 polievkové lyžice múky,1 strúčik cesnaku, 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku, strúhanka na obalenie, petržlenová vňať na ozdobenie, soľ, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Tofu, mrkvu a cuketu nastrúhame najemno. Cibuľu nakrájame nadrobno. Poriadne spolu premiešame. Pridáme vajce, múku, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, soľ, vegetu a zase poriadne premiešame. Z cesta si spravíme placky, obalíme ich v strúhanke a dáme na plech s papierom na pečenie. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca. 15-20 minút. Po upečení placky ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zeleninovým šalátom alebo s jogurtovým dressingom... Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Viktória P. (Vikinka10) ID 285043 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2015, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Fantastický zeleninový šalátik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán, 2 mladé cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, farebné papriky (zelená, žltá, červená), soľ, korenie, 1 čili paprička (príp pár kvapiek Tabaska alebo čili omáčky), 2 paradajky, čierne olivy, bylinky podľa chuti - napr. petržlenová vňať, bazalka, tymián, ..., šťava z 1 citróna, chlebík alebo bagetky

POSTUP PRÍPRAVY

Jemne upravený recept od Marcela Ihnačáka - úžasná chuť, ktorá úplne dostala aj môjho *mäsožravého* manžela. Baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky, rovnako aj papriky. Cibuľku a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a krátko orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme baklažán a restujeme dozlatista. Podľa potreby pridáme olej. Pridáme nakrájané papriky, osolíme a okoreníme, pridáme pokrájanú čili papričku - zrnká vyberieme, nakoniec pridáme paradajky nakrájané na kocky, premiešame. Chvíľu dusíme a pridáme pokrájané olivy. Osolíme, okoreníme a dochutíme nadrobno nasekanými bylinkami a šťavou z polovice citróna. Zmes premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Servírujeme s opečenými plátkami bagetky alebo chlebíka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Jednoduché a chutné cvikľové carpaccio



POTREBNÉ PRÍSADY

upečená cvikľa (1 menší kus na osobu), soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, balsamiková redukcia, 1 malá lyžička medu, slaný syr, vlašské orechy a čerstvý tymian na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

... rýchla večera alebo raňajky ...... upečenú cviklu (pečieme neošúpanú, zabalenú v alobale v rúre vyhriatej na 200°C - menšiu 1 hodinu, väčšiu 1,5 hodiny - najlepšie deň vopred) očistíme a nakrájame na čo najtenšie plátky, rozložíme na tanier, jemne osolíme a okoreníme, pokvapkáme balsamicovou redukciou, medom, posypeme rozdrobeným syrom, dozdobíme vlašskými orechmi a tymianom ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Fantastické paradajkové carpaccio - s chrumkavou slaninou a parmezánom



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 2 osoby : 3-4 paradajky (najlepšie žlté, ale úžasné aj z klasických červených) ... 2-3 plátky oravskej slaniny ... na ochutenie : soľ ... čerstvo zomleté korenie ... balsamicovú redukciu alebo vínny ocot ... panenský olivový olej ... čerstvú bazalku (3-5 lístkov) ... parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

... je to upravený recept z knihy Marcela Ihnačáka podľa aktuálneho stavu domácej špajze a chladničky :-) môžem vrelo odporučiť ... rýchle a úžasne chutné ... oravskú slaninu nakrájame na menšie kúsky (cca 1,5 x 4 cm), opražíme do chrumkava nasucho na teflónovej alebo keramickej panvici a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku ... paradajky nakrájame na tenučké plátky (mne to ide najlepšie zúbkatým nožom na chleba), rozložíme na tanier, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, jemne pofŕkame balsamicovou redukciou (v originál recepte je vínny ocot, ale ten som nemala a zistila som že aj balsamicová redukcia je výborná) a olivovým olejom ... obložíme kúskami opraženej a "odmastenej" slaniny, natrhanou čerstvou bazalkou (ja som pridala aj štipku čerstvého tymiánu) a hoblinkami parmezánu ... podávame s chlebom (ja som potrela výpekom zo slaniny pre lepšiu chuť a aby nebol taký suchý) ... výborné raňajky, večera alebo len rýchly snack ... mňaaaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.7.2014, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaný karfiol so šunkou a syrom...



POTREBNÉ PRÍSADY

/Ak tu už podobný receptík je, tak kľudne zmažem./ 1 karfiol, 100g šunky, 100g tvrdého syra, 200g kyslej smotany, 100ml mlieka, 2 vajcia, olej, trocha strúhanky, troška masla, soľ, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol povaríme v osolenej vode do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho rozoberieme na ružičky. Formu na zapekanie vymažeme olejom, vysypeme strúhankou a na dno poukladáme /alebo voľne rozsypeme/ uvarený karfiol. Šunku nakrájame na pásiky, syr nastrúhame nahrubo a posypeme tým karfiol. V mlieku rozhabarkujem vajcia, smotanu, pridáme soľ, vegetu a zalejeme pripravený karfiol. Vrch posypeme strúhankou a necháme zapiecť na 180°C na 30 minút. Potom na vrch dáme vločky masla a ešte 5 minút vo vypnutej rúre dopečieme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 26.1.2017, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečená koreňová zelenina s chrenovým dresingom



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva, zeler, petržlen, cvikla, olej, soľ, vegeta, na dresing kyslá smotana, chren, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.6.2014, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové lasane - čo dom dal :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny lasane,cibuľa, 8ks mrkvy, 250g šampiňónov, 4 zelerove stopky,1 cuketa, olej, soľ príp.vegeta, mčk, 0,5l mlieka, 4l polievkové lyžice masla, 4 pol. lyžice hl. múky (može byť aj polohrubá), muškátový oriešok, rozne syry ja som použila zvyšky :o)

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninová zmes : na troške oleja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu pridáme nahrubo nastrúhané mrkvy, nahrubo nastrúhanú cuketu,očistené nakrájané šampiňóny, nakrájané zelerové stopky...osolíme..okoreníme a chvílu podusíme...

Bešamelová omáčka: do hrnca si dáme roztopiť maslo do neho pridáme múku chvílu osmahneme a prilievame postupne mlieko tak aby sa nám nespravili hrčky...omáčka postupne hustne pridáme mleté čierne korenie,soľ, štipku strúhaného muškátového orieška a necháme v nej roztopiť syry..ja som dala za hrsť eidamu a za hrsť strúhaného parmezánu....odstavíme...nemala by byť ani príliš riedka ani príliš hustá...

na spodok zapekacej nádoby dáme trošku bešamelovej omáčky prípadne kvapku oleja...naukladáme 1 vrstvu neuvarených! lasani...na tie dáme zase trochu omáčky...potom vrstvu dusenej zeleniny...zase lasane..bešamelová omáčka...vrstva zeleniny až kým všetky prísady neminieme :o) na vrch dávam ako posledné lasane na ne omáčku a posypem ešte hrsťou strúhaného syra...pečieme na 160 stupnov dozlatova...dobrú chuť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Parmský zapekaný baklažán



POTREBNÉ PRÍSADY

2 baklažány 1 cukina 1 cibuľa 3 - 4 strúčiky cesnaku 1 konzerva lúpaných paradajok 1 hustý paradajkový pretlak (stačí menší) bazalka sušená bazalka čerstvá (ak máte veľa čerstvej, tak dajte len čerstvú) 1 PL kryštálového cukru soľ mleté čierne korenie 2 ks mozzarelly 70 g parmezánu múka na obaľovanie olej olivový extra virgin olej arašidový na smaženie

POSTUP PRÍPRAVY

Podrobný recept na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/parmsky-zapekany-baklazan-melanzane.html

Baklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky a osolíme, okoreníme. Po chvíli pridáme paradajky, pretlak a cukor. Necháme podusiť domäkka.

Vypotené kolieska baklažánov i cukiny opláchneme, osušíme a rozložíme si ich na doske. Znova osolíme, jemne a pokoreníme. Vyobraciame ich v múke a kladieme do rozpáleného oleja opekať.

Do zapekacej misy dáme vrstvičku pripravenej omáčky, na ňu poukladáme opečené kolieska baklažánov a cukiny. Na ne uložíme zopár rezov mozzarelly , alebo použijeme postrúhanú mozzarellu. Sypneme bazalkou a parmezánom.
Takto urobíme 3 - 4 vrstvy, posledná vrstva bude opäť rajčinová omáčka posypaná zvyšným parmezánom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 8.12.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vynikajúci cuketový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

cuketa, cibuľa, mlieko, 2 PL kyslej smotany, mlieko 2 dcl, hl. múka, soľ, kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame nadrobno cibuľu, cuketu nastrúhame na hrubšom strúhadle.
Osmažíme cibuľu, pridáme cuketu a dusíme domäkka. Môžme aj jemne priliať vodu.
Posolíme. Vymiešame si v miske 1 lyžicu hl. múky s mliekom a kyslou smotanou.
Keď je cuketa mäkká, vlejeme zmes do nej. Premiešame a môžme ešte priliať mlieko.
Záleží na hustote. Necháme prevrieť.
Dochutíme podľa potreby soľou a kôprom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Treska s karfiolom :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie alijaskej tresky, 1 celý karfiol, trochu žltých lusiek, soľ, mčk, kurkuma, horčica,3 strúčiky cesnaku, tatarska omačka majoneza alebo smotana a jogurt...tvrdý syr na strúhanie....

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol si predvaríme vo vode s luskami...zliatu zeleninu dáme do zapekacej misy s troškou oleja osolíme, okoreníme premiešame...
prelejeme zmesou ktorú sme si pripravili z toho čo dom dal :o) ja som mala zvyšok tatarky a bieleho jogurtu greckeho z lidlu...pridala som tradične horčicu :o) kurkumu...vegetu...a postrúhaný cesnak...dve tretiny tejto zmesy teda vylejeme na zeleninu...na vrch poukladáme filety z tresky oslolíme ich...prípadne postrašíme nejakým korením ktoré máme radi napr. na ryby, grilovacie....rybky oblejeme zvyškom zmesy posypeme strúhaným syrom a dáme piecť...ja som piekla cca 45min...proste do zlatova ...dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2015, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 465 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,47 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu