končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Cookies z arasidoveho masla s kuskami cokoladyPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2016/01/cookies-z-arasidoveho-masla-s-kuskami.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:225g arasidoveho masa (smooth ) 100g hnedeho cukru 1/2 CL sody bikarbony stipka soli 1 vajicko (velkost L) 1 CL vanilkoveho extractu 50g cokoladovych kuskov Postup:Ruru si predhrejeme na 180C. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2016, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Karamelova zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2016/01/karamelova-zmrzlina.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:397g karameloveho salsa 300ml smotany 1/4 CL sol Postup:Karamel si dame do misky a premiesame.Pridame smotanu a sol a vyslahame az pokial bude mat hustejsiu konzistenciu.Prelejeme do misky a dame do mraznicky na celu noc. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.1.2016, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Donutky na plechu...POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček = 200 ml 1/2 hrnčeka práškového cukru, 2 ČL vanilkovej esencie, 1/2 hrnčeka studeného mlieka, 80g rozpusteného masla alebo Hery, 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 vajce, čokoládová alebo iná cukrová poleva, posýpka... POSTUP PRÍPRAVY Receptík, ktorý svojou chuťou príjemne prekvapil moje deti a svojou nenáročnou prípravou zase mňa... Vajíčko vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovou esenciou a maslom /alebo Herou/, stačí metličkou, prilejeme mlieko, premiešame a vsypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom. vypracujeme cesto, ktoré bude hustejšie, ale stále lepkavé a šupneme ho do chladničky aspoň na 30 minút. Potom si dosku posypeme múkou, cesto vyklopíme, vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 - 2 cm, povykrajujeme donutky /mne vyšlo 12 kúskov s priemerom 6 cm/, do stredu každého donutky vykrojíme otvor, preložíme na papier na pečenie a pečieme na 200 až 220 °C 15-20 minút. Po vychladnutí namáčame do čokolády, cukrovej polevy, posypeme posýpkou... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 25.4.2020, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Perníkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg hladká múka , 30 dkg práškový cukor , 2 vajcia , 1 dcl olej , 5 dcl mlieko , 1,5 prášok do pečiva , 2-3 PL lekvár , 2-3 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu zmiešame , vylejeme na vymastený a mukou posypaný plech , dáme piecť na 200 st.cca 15 min ...kontrola špajdlou :-) ...Keď je už koláčik hotový necháme trošku vychladnúť a potrieme lekvárom a zalejeme čokoládou....je vynikajúci ...a rýchly :-) prajem dobrú chuť.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Terézia H. (99terka) ID 267192 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.11.2015, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
žltkové rezy makovéPOTREBNÉ PRÍSADY 6 ksbílku 200 gkr. cukr 200 gmák mletý 150 gpolohrubá mouka 1 bal.prášek do pečiva 250 gmáslo Poleva: 6 ksžloutku 200 gmoučkový cukr POSTUP PRÍPRAVY Bílky s cukrem si vymícháme do pěny a postupně přidáváme mák smíchaný s moukou a práškem do pečiva. Úplně na konec přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Takto připravené těsto si navrstvíme do vyššího plechu, který jsme si vymastili tukem a vysypali moukou (plech o velikosti 20 x 30 cm) a dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 170 stupňů po dobu cca 20 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Yvona G. (yvon) ID 1354 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2015, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Moje bobaľky (opekance).POTREBNÉ PRÍSADY Rožky, mlieko, mak, práškový cukor, maslo. POSTUP PRÍPRAVY Viem, že všetci robíte opekance z pečeného cesta, ale komu sa nechce kupovať, prípadne piecť vlastné, môže vyskúšať môj recept. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivana J. (Ambra) ID 12842 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2015, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Nutella browniesPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/nutella-brownies.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:4 vajicka (velkost L) stipa soli 270g Nutella Postup:Ruru si predhrejeme na 180C.Formu (20cm) si vylozime papierom na pecenie. Vajicka si so solou vyslahame az pokial zdvojnasobia svoj objem (penova konzistencia,bleda farba ). Nutellu si dame zohriat na 1 minutu do mikrovlnky a vmiesame ju do vyslahanych vajicok.Cesto vylejeme do pripravenej formy a dame piet na 17-20 minut.Po upeceni vyberieme z rury a nechame vychladnut.Pred podavanim posypeme praskovym cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.7.2016, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g múky (1/2polohrubá, 1/2 hladká), 1 kvasnice, 40g práškového cukru, 2dcl mlieka, soľ, 1 vajce, hustý džem podľa chuti (ja som dala jahodový), granko POSTUP PRÍPRAVY Múku si preosejeme do misky, tak isto aj cukor, do toho rozdrvíme kocku droždia a zalejeme vlažným mliekom, zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto aby kvasnice pokysli. (ja si vždy trochu predhrejem rúru a potom to vložím tam).Po nakysnutí kvasníc pridáme vajce a soľ, ruky si potrieme olejom a vypracujeme polotuhé cesto. Necháme zase pokysnúť (opäť v teplej rúre). Vykysnuté cesto rozvalkáme na doske asi na hrúbku 1cm do tvaru dlhšieho obdĺžnika. Na cesto kladieme kôpky džemu asi 3-4cm od seba na dolnú polovicu cesta a potom cesto preložíme a nožom pokrájame na kocky ktoré rukou spracujeme do tvaru buchty. Necháme pod utierkou chvílu pokysnúť a potom dať do hrnca napariť na cca 8min. a vyberieme, Ja som ich potrela troškou oleja nakoľko som ich pri sevírovaní neprelievala rozpusteným maslom ale som len posypala grankom. Servíruje každý podľa seba, či dá granko, maslo alebo posýpku, to je na každom podľa chuti. Moje buchty sa naparili do rozmerov väčších ako dlaň a z tohoto množstva som ich urobila 10ks v tejto veľkosti. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Škorisové osie hniezda s tekvicovým pyréPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 25 g droždia, 60 ml vlažného mlieka, pol vrchovatej ČL kryšt. cukru, 3 a pol mierne vrchovatého h hladkej múky, 1 zarovnaná ČL soli, 1 mierne navŕšená ČL perníkového korenia, polovica h tekvicového pyré, 1 vanilínový cukor, 1 vajce, pol kelímku smotany 33 %, 60 g rozpusteného masla PLNKA: 9 PL rozpusteného masla (7+2), 3/4 h trstinového cukru, 1/4 h kryšt. cukru, 2 vrchovaté PL mletej škorice POLEVA: 60 g krémového syra (lučina, philadelphia,...), 1 mierne navŕšený h preosiateho práškového cukru, 50 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY 1. Do vlažného mlieka primiešame cukor, pokým sa nerozpustí, ďalej rozmrvené droždie a necháme vzísť kvások za pár minút. Preosiatu múku zatiaľ zmiešame so soľou, korením, pyré, van. cukrom a s tekutými prísadami. Nakoniec prilejeme kvások a vypracujeme poddajné, nelepivé cesto (u mňa toto urobil za cca 9 min robot+1 min ručného miesenia - výsledkom bolo cestíčko podobné mäkkej plastelíne). Misku jemne naolejujeme, vložíme do nej vypracované cesto, jemne ho naolejujeme aj zvrchu, prikryjeme a dáme na teplé miesto kysnúť 90-100 minút. 2. Na jemne pomúčenej, nelepivej podložke (neodporúčam drevenú dosku) ho následne vyvaľkáme na rozmery cca 50x35 cm. Cesto následne potrieme 7 PL rozpusteného masla, naň rovnomerne nasypeme zmes trstinového a kryšt. cukru zmiešanú so škoricou (nebojte sa to tam dať všetko, aj keď toho vyzerá byť dosť) a na záver pokvapkáme zvyšnými 2 PL rozpusteného masla. Cesto následne natesno zvinieme za pomoci podložky do tvaru štrúdle, ktorú pokrájame (vrelo odporúčam rezať ceso za pomoci nite ako pri knedlách) na asi 15-17 valčekov (u mňa 16) o hrúbke 2,5-3 cm. Tie podávame na menší pekáč vystlaný pečiacim papierom, jemne ich zvrchu zatlačíme dlaňou, pekáčik prikryjeme utierkou, a znovu necháme kysnúť na teplom mieste zhruba 30-40 min. 3. Trúbu zohrejeme na teplotu 190°C , vložíme do nej nezakrytý pekáč, a ďalej pečieme cca 30-35 min (test špajdľou). Polevu si pripravíme rozmixovaním uvedených prísad do hustej masy, ktorú lyžicou lejeme na upečené slimáky IHNEĎ po vybratí z rúry. Necháme vychladnúť. - rozmer pekáčika: 34x24x6 cm - na druhý, príp. tretí deň ich odporúčam ohrievať na pár sekúnd v mikrovlnke, a to tesne pred podávaním DOBRÚ CHUŤ :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.10.2015, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Makové šúľancePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g zemiakov uvarených v šupke, 175 g hrubej múky, 175 g jemnej krupice, 1 vajce, soľ, maslo, práškový cukor, pomletý mak POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme, nastrúhame na jemno alebo pretlačíme. K zemiakovej mase pridáme múku, krupicu, vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm, pokrájame na kúsky a z nich vytvarujeme šúľance. Šúľance vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a scedíme. Horúce zemiakové šúľance polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Janka P. (Janka TN) ID 100538 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.8.2015, 6:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,117 ďalšie >> |