.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MLETÉ MÄSO
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 368 (zobrazuje se 271-280)<< předchozí 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,37 další >>
MLETÉ MÄSO
Írsky Shepard's Pie

POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté bravčové maso, zemiaky, syr na strúhanie, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, olej, malá cibuľka, no a podľa chuti buď podľa originálu mrkva, alebo kto nemá rád kombináciu varená mrkva a maso ako my tak šampióny alebo hrášok.

POSTUP PRÍPRAVY

Prepáčte, že foto zatiaľ nemám pridané ale čoskoro to napravím :o) tak aspon z internetu som pridala

Najprv si ošúpte (alebo hlavný šúpač,teda manžel) zemiaky, pokrájajte na kocky a šupnite do hrnca s vodou aby sa uvarili.Vypracujte zemiakovú kašu.
Typ, ktorý ma naučil šéfkuchár z francúzskej kuchyne:soľ do vody pri varení zemiakov dávajte až keď voda zovrie-nebudú horké a namiesto vody alebo mliečka na zjemnenie používajte smotanu a masielko-je to naozaj lahodka.
Medzitým ako sa Vám varili zemiačky si do hrnca dajte trošku oleja, najemno pokrájanú malú cibuľku, orestujte a pridajte mleté masko osolené a okorenené.Teraz je fáza rozhodovania sa podľa Vašich chutí, buď pridáte na kolieska nakrájanú mrkvu teraz, alebo počkáte kým sa masko orestuje a pridáte šampióny alebo hrášok.
Keď máme masko hotové pripravíme si zapekaciu misu alebo vysoký pekáč do ktorého vlejeme maso a pekne ho rozotrieme na celú plochu.Na vrstvu masa rozotierame pripravenú zemiakovú kašu, ale dávajte pozor aby sa masko a zemiaky nezmiešali dokopy.Vrch pekne uhlaďte a posýpte silnou vrstvou syra.
Ja to šupnem do rozohriatej rúry asi na 20 min. pri 180 st. proste hlavné je aby ste mali syr krásne roztečený.
Krájam to na kocky alebo obdĺžniky a podávam.
Kedže žijem v Severnom Írsku, som dosť zhrozená z ich stravovacej kultúry, ale toto je receptík ktorý je naozaj úžastný.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 21.6.2012, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Ťapkine srdiečkové fašírky :o)

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého mäsa ( hovädzie s bravčovým ) 5 starších rohlíkov 1 cibuľa niekoľko strúčikov cesnaku podľa chuti - ja som dala 5 ks 2 vajíčka cca 150 g údeného strúhaného syru lyžicu horčice medzi prsty mletej rasce asi lyžičku mletej červenej papriky soľ, korenie podľa chuti strúhanka na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si namočíme našklbané rohliky do vody a necháme rozmočiť. Potom z nich rukami vytlačíme prebytočnú vodu a šup s nimi do väčšej misy. Pridáme mleté mäsko, vajká, pretlačený cesnak, ja pretláčam aj cibuľu, nastrúhaný syr, soľ, korenie, horčicu, rascu, červenú mletú papriku a všetko zmiešame dokopy aby sa vytvorila fašírková masa mäsa. :o)
Najlepšie je nechať ju odležať aspoň 2 hodinky ale nie je to nutnosť.
Tesne pred vysmážaním vytvoríme srdiečka pomocou strúhanky aby sa nám zmes nelepila na ruky aým vlastne srdiečka aj obalíme do strúhanky.
Ja mám také silikónové formičky na volské oká, tak ja si vzorky vytvarujem pomocou nich. Mam macíka, srdiečko a hviezdičku.
A šup s nimi do rozpáleného oleja.
Ak prílohu k fašírke milujeme zemiakovú kašu.
Našej Ťapke fašírky veeeeľmi chutia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária P. (Mayka) ID 13577 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 21.11.2008, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Mäsové guľky s paradajkami

POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady sú uvedené v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

750g pomletého bravčového, hovädzieho, teľacieho alebo morčacieho mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom podľa chuti. Pridáme strúhanku, lyžicu hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať, trošku vody a vajce (môžme vynechať). Zo zmesi tvarujeme guličky asi ako väčšie marhule, ktoré vkladáme do maslom vymasteného pekáča. Pomedzi guľky vkladáme celé zelerové, ligurčekové a petržlenové vňate. Pohár ošúpaných sterilizovaných paradajok rozmiešame s malým paradajkovým pretlakom a tromi lyžicami kečupu, alebo použijeme 420ml balenie šúpaných paradajok z obchodu. Paradajkovú hmotu ochutíme troškou cesnaku, bazalkou, oreganom a prelejeme cez mäsové guľky. Na 200 stupňoch pečieme podľa potreby asi 35 minút a na záver z vrchu zagrilujeme alebo zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Zuzana B. (Zaina72) ID 62769 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 29.9.2011, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Lasagne

POTREBNÉ PRÍSADY

Lasagne, mleté mäso, 3 strúčiky cesnaku, hovädzí vývar, pokrájané paradajky v konzerve, malý paradajkový pretlak, sójová omáčka, 50 g masla, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, kyslá smotana, slaninka, postrúhaný syr, šamiňóny v konzerve, soľ, oregano, bazalka, cibuľa, olej, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso. Posolíme, pridáme oregano a bazalku a toto všetko chvíľku orestujeme. Zatiaľ si urobíme silný hovädzí vývar. Tým podlejeme mäso, zakryjeme a necháme dusiť asi 20 min. Urobíme si bešamel a to tak, že rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešanie vlejeme mlieko, až kým nám nevznikne hladká kaša, potom odstavíme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Pokračujeme s mäskom, vlejeme doň sójovú omáčku, paradajky a pretlak a necháme ešte chvíľku podusiť. Potom vlejeme bešamel, ale opatrne, aby sa smotana nezrazila, radšej stiahneme úplne plyn. Toto všetko necháme zovrieť. Dno zapekacej misky potrieme olivovým olejom a zakryjeme ho lasagnami, na ne vlejeme vrstvu mäska s omáčkou, na toto poukladáme plátky slaninky a posypeme strúhaným syrom. Opäť vrstva lasagní, mäsko s omáčkou, ale teraz dáme šampiňóny z konzervy a posypeme syrom. Znova lasagne, mäsko, syr a posledná vrstva lasagní, ktorú zalejeme už len riedkou omáčkou a šup s tým do rúry. Pečieme asi 30 min pri 190 stupňoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Michaela S. (michaela0802) ID 29229 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Čevabčiči

POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg bravčové pliecko, soľ, korenie, sladká paprika na obaľovanie hl.múka, sladká paprika ako príloha cibuľa, horčica, zamiaky,

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pomelieme pridáme soľ, korenie a papriku všetko dobre premiešame a tvarujeme malé valčeky ktoré obaľujeme v múke do ktorej pridáme červenú papriku. Vyprážame na horúcom oleji. Podávame zo zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 14.10.2009, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
PECENOVE HALUSKY

POTREBNÉ PRÍSADY

30 g masla,sol,1 vajce,100 g mletej pecene,1 strucik cesnaku,mlete cierne korenie,asi 100 g struhanky alebo detskej krupice

POSTUP PRÍPRAVY

V miske vymiesame maslo so solou,vajcom,pecenou,prelisovanym cesnakom a mletym ciernym korenim.Potom pridame tolko struhanky alebo detskej krupice aby sme z cesta mohli robit halusky.Najlepsie je redsie nie velmi huste a robit ich na tom haluskovaci rovno do polievky su vyborne nadychane.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Marta M. (burky55) ID 50886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
SALAMOVE KOSICKY

POTREBNÉ PRÍSADY

4 hrubsie kolieska parizskej salamy,2 vajcia,mleta cervena paprika,150 g tvrdeho syra,sol,petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Kolieska salamy neosupeme,ale len poutierame a poukladame na rozohriaty grilovaci rost.Na kazde koliesko dame cast cast rozslahanych vajec s postruhanym syrom,ktory osolime.Potom rost zasunieme a 4 minuty grilujeme lem z jednej strany.Grilovanim sa z koliesok salamy utvoria akoby kosicky.Povrch posypeme mletou cervenou paprikou.Ozdobime vňatou a podavame so zemiakmi alebo s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta M. (burky55) ID 50886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Zemiaky plnené mletým mäsom

POTREBNÉ PRÍSADY

8 rovnakých zemiakov, 200g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 2Pl oleja, mletú červenú papriku, soľ, mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na zemiakoch po dĺžke odkrojíme 1/3 a vnútro opatrne vydlabeme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, pridáme mleté mäso a restujeme asi 5 min. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a naplníme vydlabané zemiaky. Zabalíme každý zvlášť do alobalu a pečieme asi 50 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Zapečené zelené fazuľové struky s mletým mäsom

POTREBNÉ PRÍSADY

zelené fazuľové struky čerstvé alebo mrazené * 3-4 mrkvy * 1-2 cibule * olej * mleté mäso * soľ * cesnak * biele mleté korenie * čierne korenie * olej a strúhanka do pekáčika * kyslá smotana * 1 vajíčko * pór * čerstvá petržlenová vňať * tvrdý alebo plátkový syr na zapečenie * PRÍLOHA: zemiaky varené v pare

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk nižšie:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) poslední: 20.9.2012, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Mletý rezeň so syrom

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bôčik nie veľmi mastný, 0,2 l mlieka, 25 dkg tvrdý syr a soľ je dobré si ich pripraviť jeden deň vopred na obaľovanie 2 vajíčka, hl múka, strúhanka a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bôčik pomelieme, osolíme a postupne zapracujeme mliekok, všetko dobre premiešame a uložíme do chladničky. Na druhý deň vmiešame postrúhaný syr rukou tvarujeme rezne /ako fašírky/ a obaľujeme presne ako klasické rezne: múka, vajce, strúhanka a vyprážame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 17.11.2011, 6:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 368 (zobrazuje se 271-280)<< předchozí 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,37 další >>