. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Cesnakové rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

4 rezne /karé, kuracie alebo morčacie prsia/ - ja som dala karé, 6-8 strúčikov cesnaku, hladká múka\r\nCestíčko: hladká múka, 2 vajcia, 100 ml mlieka, 1 lyžica vegety, 1červená paprika, 1 zelená paprika, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a osušené rezne naklepeme, potrieme rozotretým cesnakov zmiešaným so soľou a obalíme v hladnej múke /ja som mala tych rezníkov viacej/
Cestíčko pripravíme z 2 vajec, mlieka, múky, ochutíme vegetou a pridáme nadrobno nakrájanú červenú a zelenú papriku.

Rezne obaľujeme v pripravenom cestíčku a vyprážame na oleji.
Podávame so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

gabika p. (gabikapl) ID 27682 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 30.3.2011, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Španielsky vtáčik podla Martina P. (Mata406) s tarhonou :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17895

POSTUP PRÍPRAVY

dakujem za super dalsiu inšpiraciu akurat som tam nedala šunku,lebo sme ju nemali doma ale vyyyyyyyyyyborneeeeeeee

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.9.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Prikryté bravčové mäso :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäsko,sol,mčk,oregano,ml.sladku papriku Na prikryvku-2vajcia,2dcl mlieka,3staršie rožky,100g hl.muky,1dcl bieleho vina,olej,korenie,petržlenovu vnať

POSTUP PRÍPRAVY

tento receptik som vyskušala z kauflandu a je vyborny :-)
Mäso nakrajame na menšie medajlonky a naklepeme z oboch stran.Nasolime,okorenime mčk,oreganom a sl.paprikou.Sprudka opečieme na oleji.Na spodok pekača dame trocha oleja a poukladame opečene maso.V mise urobime prikryvku na mäso.Zapneme ruru na 220 stupnov.Do misy si nasypeme 100g hl.muky,pridame cele vajcia.Nalejeme vino,pridame nakrajame šunku alebo salam.Do druhej misy nalejeme mlieko,pridame na male kusky nakrajane rožky a nechame nasiaknut mliekom.Rukou premiešame.Potom rožky dame do zmesi,pridame nakrajanu petržlenovu vnat a dobre premiešame.Osolime a navrstvime zmes do pekača na mäso.Pečieme pri teplote 220 stupnov cca 40minut.Podavame so zemiakmi. :-)
Dobru chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

mexický guláš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového mäsa na guláš 2 cibule olej 1 veľký paradajkový pretlak(asi 300g) 2 malé konzervy sterilizovaného hrášku(1 do gulášu 1 do ryže) 2 kocky hovädzieho bujónu soľ ml.čierne korenie múka na zahustenie 1 lyžica masla Ryža: 1 kg ryže lyžica masti 1.5 l horúcej vody 1 PL vegety 1 cibuľa. Navrch: 200g údeného syra

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Na masti speníme nakrájanú cibuľu,pridáme nakrájané mäso na kocky,vlejeme pretlak,pomiešame,dáme bujón,čierne korenie,vodu z jedého hrášku(hrášok odložíme zatiaľ),podlejeme vodou,dusíme domäkka.Keď je mäso mäkké,vlejeme hrášok,zahustíme múkou,osolíme.Dáme lyžicu masla na zjemnenie. Ryža:Na masti opražíme nakrájanú cibuľu,pridáme odkvapkanú ryžu,dobre opražíme,dáme vegetu,zalejeme horúcou vodou.Pridáme hrášok aj s nálevom,osolíme.Keď ryža začne vrieť,stíšime na minimum(el.sporák 3),zakryjeme a dusíme 40minút.Ryžu neotvárame ani nemiešame!Guláš podávame s hráškovou ryžou posypaný strúhaným údeným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika D. (mnimna) ID 3878 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Moja sviečková



POTREBNÉ PRÍSADY

3ks sviečkovej, 2 x mrazenú zeleninovú zmes na sviečkovú, 1 tmavé pivo, 500 ml smotany na varenie, 1 kyslá smotana, múka na zahustenie, soľ, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Sviečkovú si pokrájame na plátky, posolíme z oboch strán a prudko osmahneme na panvici. Medzitým si postavíme variť zeleninovú zmes vo vode-množstvo, aby zakryla zeleninu. Pri zovretí rozmixovať ponorným mixérom, priliať opatrne pivo, POZOR!musí to byť ozaj pomaly, lebo vybehne! Šupneme mäsko a uvaríme do mäkka. Mäkké mäsko povyberáme, nalejeme smotanu na varenie, kyslú smotanu a vrch poprášime múkou. Znovu premixujeme do hladka, vložíme späť mäsko a necháme len prevrieť vypneme a podľa potreby ešte môžme dosoliť. Podávame s knedľou. DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Voňavá krkovička s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička (podľa počtu stravníkov - táto mala cca 1,3 kg), cibuľa, cesnak, soľ, Solčanka, rozmarín (nezohnala som čerstvý, tak som použila sušený), petržlenova vňať, olivový olej, huby (u mňa opäť lievik trúbkovitý - ale možno použiť rôzne jedlé huby - od šampiňónov, cez dubáky až po kuriatka či suchohríby) - čerstvé, mrazené, či sušené (ja som mala mrazené).

POSTUP PRÍPRAVY

..takže opäť ďalšia variácia na jedlo s hubami - tentokrát stará dobrá klasika - bravčová krkovička

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 23.9.2011, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená bravčová krkovička s bylinkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčovej krkovičky, 4 strúčiky cesnaku, rasca, majoránka, tymián, rozmarín, soľ, 100 g masla, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Očistené a umyté mäso vcelku osoľte potrite rozotreným cesnakom, posypte rascou, majoránkou, rozmarínom a tymiánom. Ochutené mäso uložte na vymastený pekáč, z oboch strán prudko opečte a podlejte horúcou vodou. Na mäso poukladajte kúsky masla, pekáč zakryte a v horúcej rúre pomaly pečte. Pred koncom pečenia mäso odokryte, podlejte výpekom a upečte dočervena.
Upečenú krkovičku pokrájajte na plátky a podávajte s opekanými zemiakmi a dusenou červenou kapustou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená krkovička



POTREBNÉ PRÍSADY

Krkovičku s kosťou,veľa cesnaku,cibule,korenia,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Chcela som sa pozrieť,ako pečiete mäsko vy,ale takúto klasicu som tu nenašla.(možno som slepá:)Tak som aspoň napísala,ako pečiem ja,možno niekomu pomôžem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 1.11.2011, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčova minútka v omelete


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčove kare á 120g (alebo rezne zo stehna) 200g šampionov ( čerstve alebo konzervovane) 40g oleja na udusenie hub 30g cibule,rasca,mlete čierne korenie,soľ,olej na opekanie. Podavame s hranolkami a čerstvou zeleninkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Labužnícke bravčové karé



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové kotlety s kosťou á 150g, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, 1 lyžička solamyl. 5 strúčkov cesnaku, 2 mäsité papriky /červenú a žltú/, 150g šampiňónov, palička domácej klobásky /čerstvej-mäkkej/, 1,5 dcl bieleho vína suchého, 2 vetvičky rozmarínu, 1 dcl vody, 1 lyžica hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Kotlety naklepeme, do misky si pretlačíme dva strúčky cesnaku do cca. 1 dcl ojeja - zmiešame a vmasírujeme zmes do mäsa, okoreníme, osolíme a jemne pasypeme hladkou múkou. Vo väčšej pánvici rozohrejeme olej a kotlety z prudka opekáme z oboch strán cca. 3-4 min. aby sa nám zatiahli, následne si nakrájame na drobno zvyšné 3 cenaky a posypeme nimi kotlety - dusíme, ešte 5 min. Kotlety vyberieme a dáme bokom, vo výpeku orestujeme nakrájané šampiňóny , pridáme na prúžky nakrájané papriky, prilejeme víno, pridáme na koliečka nakrájanú klobásku, vetvičky rozmarínu, ak sa vám zdá, že budete mať málo šťavy tak dolejte vodou a dochute vegetou, nechajte dusiť cca. 5 min., pridajte kotlety a duste ešte 5 min. aby sa prehriali, ten kto má rád hustejšie omáčky si môže šťávu zahustiť solamylom, buď si lyžičku solamylu rozmieša v troche studenej vody, ale to priamo prisype do jedla, ale opatrne a pod stálym miešaním, aby nám nevznikli hrčky. Ako prílohu ja volím opečené zemiaky. Dobrú chuť!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marcela J. (macenko1) ID 157290 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.9.2010, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu